• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıngıldağın erken kapanmaya başlaması

MAdes

Sabret zor günlerin sabrı güzel günlerin ANAHTARI
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
4.967
2.463
133
31
Bebeğim şuan 36 günlük bıngıldağı erken kapanmaya başlamış ben baktığımda 1 parmak ucu kadar bişey kalmış gözüküyor aranızda bıngıldağı erken kapanıp sorun yaşamayan var mı nasıl bir yol izletti doktorunuz

Yan fontanel’ler doğumdan hemen sonra kapanır. Arka fontanel üçgen şeklinde olup parmak ucu (0.5-1 cm) genişliğindedir ve 3 ay civarinda kapanır. Ön fontanel ise en çok elle hissettiğimiz olup doğumda çapı 2-5 cm arasındadır. En erken 3. ayda en geç 24. ayda olmak üzere çoğunlukla 12-18. aylarda kapanır.

Bizimki 6 ay civarında en son ön bıngıldağı kapattı. Biz bir sorun yaşamadık.

Yan fontanel’ler doğumdan hemen sonra kapanır. Arka fontanel üçgen şeklinde olup parmak ucu (0.5-1 cm) genişliğindedir ve 3 ay civarinda kapanır. Ön fontanel ise en çok elle hissettiğimiz olup doğumda çapı 2-5 cm arasındadır. En erken 3. ayda en geç 24. ayda olmak üzere çoğunlukla 12-18. aylarda kapanır.

Bizimki 6 ay civarında en son ön bıngıldağı kapattı. Biz bir sorun yaşamadık.
Bizimki şuan 1 parmak ucu kadar bişey kalmış önce nasıldı bilmiyorum ama erken kapanıyor dediler dün ultrasonla bakıldı doktor şuan normal 1 ay sonra kontrole gel d vitamini kullanma dedi bizimki 3 aya kalır mı bilmiyorum

Bizimki şuan 1 parmak ucu kadar bişey kalmış önce nasıldı bilmiyorum ama erken kapanıyor dediler dün ultrasonla bakıldı doktor şuan normal 1 ay sonra kontrole gel d vitamini kullanma dedi bizimki 3 aya kalır mı bilmiyorum
Henüz kapanmamış belki de zamanını bekler endişelenmeyin sadece tedbirlerinizi alın inşallah herşey olması gerektiği şekilde olur :dua: :KK200:

Back
X