bipolar bozukluğum var çözümü nedir?

avrupayakasiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2018
624
48
98
26
Bipolar bozukluğun tedavisi illa ilaç mıdır abifily ve citoles kullanıyorum 5 aydır.Ama hala git geller yaşıyorum.Doktorum hastane yatışı söyledi1 hafta fakat çok maliyetli.

Eşimin çok yakın arkadaşının kız kardeşi ve babası bipolar. Onlar da yıllardır düzenli ilaç içiyorlar ve terapiye gidiyorlar. Sanırım ilaç bu hastalıkta genelde pek opsiyonel değil.

Dogru ilac kombinasyonuyla siradan çinko karbon pilli halk gibi yasayabiliyoruz :) terapi de olursa bonus fayda. Aman duzeldim iyi hissediyorum diye ilac birakmayi dusunecegin zamanlar olacak birakma. Ilaclar sayesinde iyi hissedebiliyorsun. Ilacsiz başa dönüyor insan daha beter şekilde. Kendini tanı. Ataklarin yaklasmaya yakin sana kendini belli ederler onları tanı. Bu maalesef beyin kimyasiyla ilgili oldugu icin ilac sart. Pes etme. Ne bipolar tanıyorum öyle iyi yerlerdeler ki bu hayatta. Kendi modunu da düşürme (bu depresif ataklarda aklina gelsin) ama dünyayi da kontrol edemeyiz (bu da hipomanide aklina gelsin, maniye zaten care yok :)

Dogru ilac kombinasyonuyla siradan çinko karbon pilli halk gibi yasayabiliyoruz :) terapi de olursa bonus fayda. Aman duzeldim iyi hissediyorum diye ilac birakmayi dusunecegin zamanlar olacak birakma. Ilaclar sayesinde iyi hissedebiliyorsun. Ilacsiz başa dönüyor insan daha beter şekilde. Kendini tanı. Ataklarin yaklasmaya yakin sana kendini belli ederler onları tanı. Bu maalesef beyin kimyasiyla ilgili oldugu icin ilac sart. Pes etme. Ne bipolar tanıyorum öyle iyi yerlerdeler ki bu hayatta. Kendi modunu da düşürme (bu depresif ataklarda aklina gelsin) ama dünyayi da kontrol edemeyiz (bu da hipomanide aklina gelsin, maniye zaten care yok :)
İlacı bırakmayı düşünüyorum çünkü çok sıkıldım 5 aydır hep aynıyım :(

Size daha öncede yazmıştım uyku düzeni çok önemli. Atak öncesi dönemi yakalayabilirseniz ve uyku düzeninizi görece kontrol altına alabilirseniz, doktor kontrolünde dozunuz hafifler.
Atak ve uyku birbirini etkileyen şeyler.

İlacı bırakmayı düşünüyorum çünkü çok sıkıldım 5 aydır hep aynıyım :(
B.ku yersin. Denendi. Boşuna macera arama. Sıkılmak ne ulaaannn diye bagirasim geldi. Sıkılmak ne demek bacım? Bu sıkılacagın birşey değil. Mecbur olduğun birşey. Ne olsun istiyosun taksim meydanında kafanda duba elinde sihirli değnek selam dünya ben geldim diye dolasmak mı? Yoksa depresyonda kafanı kazıtıp işi okulu herseyi birakip battaniye altinda çürümek mi? Bunlar basit seyler değil. Yapma.

Kayınpederim ve görümcem bipolar. Kayinpederimin annesi de bipolarmış.

Devlet hastanesinden takip ediliyorlar ve sürekli ilaç kullanıyorlar. Sürekli takip altındalar.

Bence siz durumunuzun ciddiyetinin farkında değilsiniz.

Bipoların tedavisi yok. Yukarıda bir arkadaş da söylemiş, beyin kimyasalları ile ilgili bir durum. İlaçlar bunun kontrol altına alınmasını sağlıyor. O yüzden hayat boyu kullanmak zorundasınız. Kendinizi ne kadar iyi hissederseniz hissedin bırakmamalısınız. İyileştim diye bir şey yok yani. Eğer ilaçlardan fayda sağlamadığınızı düşünüyorsanız doktorunuzla paylaşın, doz ayarlaması ya da farklı ilaç denemeleri yapabilir. Eğer yapmıyorsa ve doktorunuzdan memnun değilseniz doktorunuzu değiştirebilirsiniz. Bipoların hangi türü olduğunuz da önemli. Bazıları sadece mani dönemine girer, bazıları sadece depresyon, bazıları ise ikisi de. Girdiğiniz atak dönemine bağlı olarak vücudunuzun verdiği sinyalleri okumayı öğrenirseniz atak dönemini daha rahat geçirebilirsiniz. Tanıdığım bir yetişkin psikiyatri uzmanı doktor vardı, o sadece maniye girerdi. O dönemlerde de arkadaşlarını uyarırdı, ben gene çılgınlaşacağım beni durdurun derdi. Benzer şekilde maniye girip acayip modifiyeli bir araba alan tanıdığım var. Arabayı satana kadar göbeği çatladı. Öyle bir arabaydı ki sadece belli tip modifiyeli arabalardan hoşlanan biri alabilirdi yani. Başka birini daha duymuştum. Evini satıp Kadıköy’de anadan üryan bütün parayı dağıtmıştı kadın ve işin kötüsü hiçbir şeyi hatırlamıyordu. O yüzden ilaç önemli, sakın bırakmayın.

Bipolar bozukluğun tedavisi illa ilaç mıdır abifily ve citoles kullanıyorum 5 aydır.Ama hala git geller yaşıyorum.Doktorum hastane yatışı söyledi1 hafta fakat çok maliyetli.
Benım teyzem 25 senedır bıpolar hastası . İlaç tedavısı görüyor . Allah yardımcın olsun ılscı ıcmeyınce krızler gecırıyor ıntıhar a teşebbüsler ı var .

Back
X