• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin Lütfen

kaldirek

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2009
94
1
286
İzmir
Merhaba kızlar,
benim sorunum çoğumuzda olduğu gibi erkek arkadaşımın tavırları.
3 senelik bir ilişkim var. Birbirimizin maddi ve manevi en zor zamanlarında başladık bu ilişkiye. Birkaç aydır pek bir sorunumuz yok çok şükür.
Sorunum ise ilişkimizde ileriye yönelik şeylerin uzun zamandır konuşulmaması. Aileler bizi biliyor. O evin oğlu gibi, ben de onun ailesinin kızı gibiyim. 1 sene önce bana tek taş bir yüzük almıştı aileler de bu yüzüğü biliyorlar. Fakat o yüzüğün alındığı zamandan beri erkek arkadaşımın ağzından ciddi olarak hiçbir şey çıkmıyor. Sadece bir kere bu konuyu açtım onda da kızgınlıkla söylemediği laf kalmadı. Güya ailesinden çekiniyormuş. Ama kız tarafı sonuçta benim, ailem açık görüşlü olsalar da sonuçta bu kadar sene sonra ciddi bir adım bekliyor. Benimde derdim hemen evlenmek falan değil sadece bana ne düşündüğünü söylemesini istiyorum ve de benim de fikrimi almasını. Bana değer verdiğini biliyorum ama bu durum çok canımı sıkıyor.
Akıl verin lütfen bana kızlar sizce neden böyle davranıyor.

Ailesinden çekiniyormuş.. Adam açıkça söylemiş işte..
Bence bunun anlamı; "maddi manevi hazır değilim" demektir..
İşin resmiyete dökülmesi için ailesinin desteğine ihtiyacı var sanırım... Bekleyip göreceksiniz..

Maddi olarak ailesinin desteğine ihtiyacı yok aslında. Ben zaten hemen bir şeyler olsun istemiyorum ama en azından açıkça benimle bu durumu konuşsun. Eskiden konuşurdu hayal kurardı. Fakat şimdi söylediği şey hayal kurarsak olmaz o yüzden seninle bile konuşamam bunları. Sorunum aslında bu değişim. Neden bu konularda bu kadar ketum oldu onu çözmeye çalışıyorum.

Maddi olarak ailesinin desteğine ihtiyacı yok aslında. Ben zaten hemen bir şeyler olsun istemiyorum ama en azından açıkça benimle bu durumu konuşsun. Eskiden konuşurdu hayal kurardı. Fakat şimdi söylediği şey hayal kurarsak olmaz o yüzden seninle bile konuşamam bunları. Sorunum aslında bu değişim. Neden bu konularda bu kadar ketum oldu onu çözmeye çalışıyorum.

O zaman manevi desteğe ihtiyacı var belki de..
Bekledikleri bir olay ya da iş vs. vardır,ona göre plan yapacaktır..
Bilemeyiz ki böyle karşıdan konuşmak kolay..
Bence olayları akışına bırakmalısınız..
Gerçekten evlenmeye niyeti varsa zaten gelip kendi açılır,adını koyar işin..
Siz bu şekilde stres yaparak sadece kendinizi yıpratırsınız..:delphin:

Bilgiler eksik canım..
Kaç yaşlarındasınız,eğitiminiz bitti mi?
Askerlik bitti mi,maddi olanaklar nasıl..
Ailesinin maddi durumları nasıl..?
Bir erkeğin evlenmek istememesini birçok sebebi olabilir..

yaşınız kaç bu arada ? sevgiliniz askerliğin yapmış mı? iş durumu nedir? şayet böyle kaygıları yok ve hala ciddi bir adım atmıyorsa sorun var demektir...:hulya:

ikinizde öğrenci dilseniz, o askerliğini yapmışsa, uygun yaşa gelmişseniz, maddi ve manevi hazırsanız kısacası ortada resmi bi adım atmak için hiç bi problem yoksa onun bu konuyu açmasını beklemeden sen onla konuş ama ağız arar gibi diil ciddi ciddi otur konuş sen kendini anlat o da kendisini anlatsın ve bi karar verin geleceğe dair.

Allah Allah.. bi erkeğin bu kadar sene güzel bi ilişkliyi sürdürüpte ailesi bildiği halde evlilik konusunu açmakta çekingen olması çok ilginç fisfisfis madem ailesi de biliyor. onlar sana hiç demiyo mu. erkek anneleri hemen atılır aslında bu konulara . ailesi bildiği halde neden bu konuyu açmakta çekiniyor,ben onu anlamadım canım..

Maddi durumları iyi. Ben son sınıftayım erkek arkadaşımda mezun. ıyi bir işi ve kazancı var. Askerliğini sürekli erteliyor. Aklımı karıştıran bunlar zaten. Sonuçta ciddi bir şeyler düşünüyorsa ona göre davranır. Son zamanlarda gelecek ile planlarında bana pek yer yok.
Daha ilişkimiz yeni başlamışken annemle babama evlenmemize izin verin demişti. Hep bundan bahsediyordu. Sonra yüzüğü aldığı zaman hediye mi yoksa bir anlamı var mı dediğimde hediye demişti. Ama annesi yüzüğü görüp sorduğunda kendi aramızda sözlendiğimizi söylemiş. Bana bu ters geliyor sanki onları yok sayıyormuşuz gibi. Annesi ile arasında geçen konuşmayı bile bana açıkça söylemiyor. söylediği şu: 'Annem yüzüğünü görmüş sordu bana kendi aranızda mı diye sordu'. Ben de kendi aramızda ne dedim gıcıklığına. 'Şey işte ciddi ilişki şeysi' diye cevap verdi.
Sinirimi bozan bu zaten ya adam gibi yap ya da yapma bir şey.

Ailesi beni seviyor. Farklı şehirlerde oturuyoruz hatta haftasonu çağırdılar beni yanlarına gideceğim. Geçenlerde sorunlu bir ameliyat yaşadım hastaneden uzun zaman çıkamadım annesi apar topar geldi ziyaretime. Kısaca ailevi olarak bir problemimiz yok. Maddi olarak da yok. Sadece askerlik var ama o da gitmek istemiyor. Sonuçta ciddi düşünen bir insan hemen gider gelir sorunu buysa. 28 yaşında o ben de 24 yaşındayım.

Tekrar söyleyeyim benim derdim hemen evlenelim falan değil. Sadece bana desin ki ben şu şekilde düşünüyorum. Şu olsun bir ciddiyet kazandırırız. Bana sadece bunu desin ben 10 sene beklerim. Ama bu tür konuşmaların aramızda tabu olması benim aklımı bulandırıyor.

elbette ciddi bir ilişkide herşey konuşulmalı. 3 sene az değil. yüzükte almış. daha ne bekliyor? madem ki evlilikten korkuyor şüpheleri var. bence sakince konuşun. neden berabersiniz? belki bir gün evlenirsiniz ya da evlenmekle ilgili konuşabilirsiniz diye mi?
size kendinizi çok kötü hissettiriyor olmalı bu durum. açıkçası bende bi dönem bunu yaşadım. ama bizim durumuz zordu. maddi anlamda ciddi bir çöküntü yaşadık ben o dönemde bile evliliğin gündemden kalkmasından çok rahatsız oldum..
en güzeli sakince ,sevgili gibi değil iki iyi arkadaş gibi konuşmak. herşeyi açık açık sorun. ve kesinlikle kaçamak cevapları kabul etmeyin.
her kadın büyüyünce gelin olacağı , anne olacağı hayalleriyle büyür.. ve hiçkimse bu hayalini elinden alamaz!

Benim anlamadığım nokta şu. Arkadaşlarına söylüyor benimle evleneceğini hazırlık yaptığını ama benim bundan haberim yok. Benimle konuşamıyor bu konuyu ama tek muhatap benim burada :D Asabi bir yapısı var. Konuyu açtığımda ters cevap veriyor. Bir kere ilişkimizin bir geleceği var mı dediğimde seninle ciddi hiçbir şey düşünmüyorum dedi sinirlenerek. Sonra arkadaşına beni çok kırdığını anlatmış. Bunun ertesinde de ilk maaşıyla o yüzüğü almıştı bana.
ınsan bir kere kırılınca aklında hep bir şüphe oluyor.

bir şey soracağım...
neden şuan evlenmesekte olur yeter ki bana ne düşündüğünü söylesin tavrı içindesiniz ki...
adam dedi ki iki sene sonra evleniriz ne değişecek hayatınızda... bence hiç bir şey...
fikrimi sorarsanız... üç yıl uzun zaman... maddi şartlar elveriyorsa eskilerin deyimiyle şartlar olgunlaşmışsa bir ilişkiyi üç-yıl beş yıl uzatmanın alemi yok... adam net tavırlı değilse ben ilişkimde netlik severim deyip ne düşündüğünü öğrenirim... ben evlenmek istiyorsam o da istemiyorsa gerçekliğimiz bir değildir... o yoluna ben yoluma...

Askere gitmemesi,evlilikten kaçması aslında klasik erkek davranışları,çevremizde çok duyuyoruz.
Bana çok garip gelmedi.28 yaşında bir adam,artık sorumluluk alması gerektiğinin farkında ama korkuyor muhtemelen.
Yüzük alması da bir nevi oyuncak vermiş elinize,bir süre mutlu olun istemiş .Ayrıca benim için önemlisin demek istemiş.
Eğer bu adamın sizi gerçekten istediğine,sizi sevdiğine ve kendi sevginize eminseniz.Kontrolü ele alın.
Onu zoralyın boğun demiyorum ama bir sıkıntınız olduğunu hissettirin.
Belki baştan tersler ama eğer gerçekten seviyorsa yola gelir.
Bazı erkekleri evliliğe ikna etmek gerekir,sizinki de bu tür...

canım o zaman taktik yap. evliliğe henüz hazır olmadığını meslek kariyer vs zırvalıkları yap.. ve hakkaten böyle davran.. bakalım neler değişecek..

bir şey soracağım...
neden şuan evlenmesekte olur yeter ki bana ne düşündüğünü söylesin tavrı içindesiniz ki...
adam dedi ki iki sene sonra evleniriz ne değişecek hayatınızda... bence hiç bir şey...
fikrimi sorarsanız... üç yıl uzun zaman... maddi şartlar elveriyorsa eskilerin deyimiyle şartlar olgunlaşmışsa bir ilişkiyi üç-yıl beş yıl uzatmanın alemi yok... adam net tavırlı değilse ben ilişkimde netlik severim deyip ne düşündüğünü öğrenirim... ben evlenmek istiyorsam o da istemiyorsa gerçekliğimiz bir değildir... o yoluna ben yoluma...
[/QUOTE

Sorun zaten ne düşündüğünü bir türlü öğrenememem. Sizin dediğiniz şeyi aynen söylemiştim. Farklı şeyler istiyorsak farklı yollara gitmeliyiz diye. Bunu söyledim mi saçmalama ne ayrılığı diyor. Ama yine de net bir cevap da alamıyorum.

Sevgimize güvenmesem zaten hiç uğraşmazdım bu tür düşünceler aklımda bile olmazdı. Ama beraber o kadar zorluk yaşayıp da ciddiye alınmıyormuşum gibi bir tavrın içerisinde kalınca insan kırılıyor haliyle. Ben taktik yapabilecek bir insan değilim. sadece Aldığı yüzüğü takmıyorum o da içimden gelmediği için . Açıkça kendisine söylemiştim çocuk oyuncağı değil bu bir yolu yordamı var diye.

bir şey soracağım...
[/QUOTE

Sorun zaten ne düşündüğünü bir türlü öğrenememem. Sizin dediğiniz şeyi aynen söylemiştim. Farklı şeyler istiyorsak farklı yollara gitmeliyiz diye. Bunu söyledim mi saçmalama ne ayrılığı diyor. Ama yine de net bir cevap da alamıyorum.

düşüncenizi anlıyorum bana bana ters gelen şu...
evlenme değilse derdiniz neden ne düşündüğü bu kadar ilgilendiriyor sizi..
şuan bir ilişkiniz var, mutlusunuz ötesini karıştırmayın... size iki sene sonra dedi diyelim ne değişecek... o da bu iki yılın sorumluluğunu almak istemediği için size bir şey söylemekten kaçınıyor...siz de kendinizi güvende hissetmek istiyorsunuz... sorununuz bu..
adam belli ki netlik sevmiyor kendine güvenmiyor o zaman siz kendinize dürüst olacaksınız ve kandırmayacaksınız kendinizi...ben artık evlenmek istiyorum diyeceksiniz tavrını görmek için... hiç taraftar değilim bir ilişkinin rotasını kadın belirlesin erkeğe beklenti koysun... ama bazen karşındakinin ne olmadığını görmek için yapmak gerekiyor... sizde bundan korkmayın...

Maddi durumu iyi diyorsunuz, bence erkek arkadaşınız manevi olarak evliliğe hazır değil, korkuları var, 3 yıllık bir zaman dilimi bir ilişki de belli kararlara varılması adının konması için yeterli, etraftan ve aileden haliyle ilişkinizin gidişatını soranlar çıkıyordur bu yüzden onlara evleneceğini söylüyor, bence neden evlilikten çekindiğini açık açık sorun korkuları mı var kendine mi güvenmiyor bu konuda öğrenmeye çalışın

Back
X