• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin

35_oz

Allahım Ol De ve Olsun
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
1.394
300
123
Eşimin Annanesi vefat etti, oturduğu evi eşime sözle bu ev senin torunum annenle dayının evi var diyordu ve annesi ve dayısı biliyordu, şimdi evi vermek istemiyorlar, tapuda itiraz hakkı varmı ne yapması lazım,

Anneanne nin sözünün bir geçerliliği yok maalesef
çünkü kanunda belirtildigi şekilde vasiyetname yapılmamış

benin annanemde evini dayıma verdi öyle vasiyet etti..annem dahil bütün kardeşler kabul etti dayımda nasıl olsa verdiler dedi tapuyu almadı üzerine..yıllar geçti.annannem öldü...annem öldü...bir süre sonra miras paylaşımı oldu ben hakkımı istiyorum dedim..annen verdi vereceksin dediler tavır aldılar ama yapacak birşeyleri yoktu ...kanun alabilirsin dedi ve bana düşen hakkımı aldım..demem o ki işin içine miras girince kimse gözünün yaşına bakmıyor...sağlığında ben ölünceye kadar benim ben öldükden sonra torunumundur diye resmiyete dökülmesi lazımdı..kaldıki torunsunuz anneniz yaşıyorsa öncelik onun sizin söz hakkınız bile olmaz.....üzgünüm ama işin doğrusu ve gerçeği bu...

Eşimin Annanesi vefat etti, oturduğu evi eşime sözle bu ev senin torunum annenle dayının evi var diyordu ve annesi ve dayısı biliyordu, şimdi evi vermek istemiyorlar, tapuda itiraz hakkı varmı ne yapması lazım,
1- tapu da itiraz hakkı asla yoktur. Çünkü annanenin böyle bir ölüme bağlı tasarruf yapabilmesi için vasiyetname veya miras söz.si akdetmesi gerekirdi. Anne ve dayı annanenin yasal mirasçısı oldukları için annanenin malvarlığı onlara geçmiştir. Dolayısıyla evi vermemeleri doğal.
NOT: stj avukatım sadece tavsiye veriyorum bir avukata danışın

Back
X