• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir Allahın kulunun bile sana saygı duymaması :-(

emberassed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
216
13
68
Ya gerçekten hayatımda sıkılmadığım huzurlu bir dakikam olmadı hanımlar.bu sıkıntılarımı birine anlatmak demek o kişinin işkencelerine maruz kalmak demek benim için.çunku insanlar sizin zayıflıklarınızı öğrenince çok acımasız şekilde hırpalayabiliyorlar sizi.ben kendimi bildim bileli utangaç çevresinin ne soylediğini hakkımda neler duşunduğunu aşırı onemseyen bir insanım.çok kolay tanışamam konuşamam insanlarla.muhabbetlerim hep böyle kesik kesik sanki karşımdaki ben de bu kızla nerden konuştum dercesine umitsiz biter.sonrasında da sanki hiç konuşmamaışız gibi selam sabah kesilir.ama ben bunu çok fazla insanda yaşadığım için sorunun kendimde olduğunun gayet farkındayım.konuştuğum insanlara sanki ben işte utangacım ben şuna çon uzulurum şuna alınırım ya da kendimle ilgili ne kadar rahatsızlığım varsa anlatmadan rahat edemiyorum.sanki onları anlatmazsam samimi bir arkadaşlık kuramycakmışım gibi geliyor.soyledikten sonra sen zaten karşı tarafın kolesisin seni tanıyor zayıflıklarını biliyor seni an be an ezebilir.seni pek takmaz başka insanlarla ilgilenir aradığını gorur asla anında cevap vermez sonra bnm buna işim düşer kusmesin etmesin diye boş bi mesaj atar noldu diye.bnm gibi salaklar da hiçbişey olmamış gibi sanki bunlar yaşanmamış gibi hayatına devam eder.hanımlar diyeceksiniz ki madem bunları biliyosun yapma şuanda çevremdeki herkese yaptım ve onlarla 3 sene daha beraberim yeni tanıştığım insanlarla da duuzgun muhabbet kuramayan iletişim ozurlusu bi insanım.bana çevremdeki insanların kişiliğime biraz saygı duyabilmeleri için en azından napmam gerektiği konusunda tavsiye verebilecek olanınız var mı.çunku artın nefes alamıyorum.kendime saygım yokk insanları sevmiyorum.hayat tatsız renksiz benm için ve böyle yaşadığım için çok üzülüyorum.bişeyleri duzeltebilme şansım varsa hala duzeltmeliyim artık.

Ya gerçekten hayatımda sıkılmadığım huzurlu bir dakikam olmadı hanımlar.bu sıkıntılarımı birine anlatmak demek o kişinin işkencelerine maruz kalmak demek benim için.çunku insanlar sizin zayıflıklarınızı öğrenince çok acımasız şekilde hırpalayabiliyorlar sizi.ben kendimi bildim bileli utangaç çevresinin ne soylediğini hakkımda neler duşunduğunu aşırı onemseyen bir insanım.çok kolay tanışamam konuşamam insanlarla.muhabbetlerim hep böyle kesik kesik sanki karşımdaki ben de bu kızla nerden konuştum dercesine umitsiz biter.sonrasında da sanki hiç konuşmamaışız gibi selam sabah kesilir.ama ben bunu çok fazla insanda yaşadığım için sorunun kendimde olduğunun gayet farkındayım.konuştuğum insanlara sanki ben işte utangacım ben şuna çon uzulurum şuna alınırım ya da kendimle ilgili ne kadar rahatsızlığım varsa anlatmadan rahat edemiyorum.sanki onları anlatmazsam samimi bir arkadaşlık kuramycakmışım gibi geliyor.soyledikten sonra sen zaten karşı tarafın kolesisin seni tanıyor zayıflıklarını biliyor seni an be an ezebilir.seni pek takmaz başka insanlarla ilgilenir aradığını gorur asla anında cevap vermez sonra bnm buna işim düşer kusmesin etmesin diye boş bi mesaj atar noldu diye.bnm gibi salaklar da hiçbişey olmamış gibi sanki bunlar yaşanmamış gibi hayatına devam eder.hanımlar diyeceksiniz ki madem bunları biliyosun yapma şuanda çevremdeki herkese yaptım ve onlarla 3 sene daha beraberim yeni tanıştığım insanlarla da duuzgun muhabbet kuramayan iletişim ozurlusu bi insanım.bana çevremdeki insanların kişiliğime biraz saygı duyabilmeleri için en azından napmam gerektiği konusunda tavsiye verebilecek olanınız var mı.çunku artın nefes alamıyorum.kendime saygım yokk insanları sevmiyorum.hayat tatsız renksiz benm için ve böyle yaşadığım için çok üzülüyorum.bişeyleri duzeltebilme şansım varsa hala duzeltmeliyim artık.

Sen zaten ne yapman gerektiğini ağzınla söylemişsin önce kendine değer ver kendine saygın olsun.

hayattan ümidini kesme kendini geliştirecek uğraşlar bu en basitinden kitap oku mesela

Üniversite ortamındayım ve hala yokluğumun farkına varacak ya da beni onemseyecek birilerinin olmayışı çok uzuyor aslında.kitap okumak dediğiniz kişisel gelişim kitapları mı

Üniversite ortamındayım ve hala yokluğumun farkına varacak ya da beni onemseyecek birilerinin olmayışı çok uzuyor aslında.kitap okumak dediğiniz kişisel gelişim kitapları mı
Canım üniversitede zaten gerçek ve kalıcı dostluğu çok zor bulursun. Sen öncelikle kendine saygı duy. Bunun için bence kendine özen göster, kiloluysan zayıfla. Saç şeklini değiştir, hafif makyaj yap, kendine özen göster, bakımlı bir hatun ol. Sen aynada kendini beğenmedikçe, kendine saygı duyamazsın. İnsanlar kırılacak diye düşünme, bırak onlar kırılsın emin ol sen onları kırdıkça sana daha çok değer veriyorlar. Bol bol kitap oku. Roman da olabilir, kişisel gelişim kitapları da... Kurslara git. Orada yeni arkadaşlar edinirsin. Daha yeni başlamışsın ünv.ye o nedenle çevrendekileri değiştirmen, onlardan uzaklaşman kolay olur... Tamamen sana değer veren insanlarla birlikte ol...

Bende butun bu olanlara cevrenin sebep oldugunu dusunuyorum nedense. Sorunun kokune indigimizde, cocuklara geliyoruz. Ve biz malesef Turk halki olarak cocuk yetistirmeyi bilmiyoruz. Bir arkadasi dustugunde, ona gulmemesi gerektigini ogretmiyoruz. Zaten yardim etmek falan hakgetire. Cocuklarimiza, insanlara saygi duymayi, deger vermeyi, sevmeyi ogretmiyoruz. Bu konu sahibi arkadasimiz da bu sekilde muamele gormeyi haketmiyor. Bir Allahin kulu da onun da bir insan oldugunu ve size deger veriyorsa, deger gormesi gerektigini dusunmemis.
Arkadasim bence o kadar da uzulme. Elbette kendini gelistirmeye calis. Ama bu sekilde muamele gordugun insanlardan uzak dur. Biriyle muhabbet edip de, ertesi gun o kisi sana selam bile vermiyorsa, selamini almiyorsa, bil ki onu bir insan evladi yetistirmemis.

lise döneminde aynen senin gibiydim. sessiz konuşmayan... lise sınıfımı benimsemedim... sevmedim...

ünivde kendime gelmeye başladım... ilk başta derslerime asıldım. derslerimde başarılı oldukça o ezik liseli kız bırakıp gitti beni... kendime güvenim geldi...

sen ne de başarılısın?

derslerin kötüyle onlardan başla. çok çalış... ilk önce kendine güvenin gelsin... aynaya bak mesela... kendini boş bırakma. boş bırakırsan içindeki düşünceler seni kemirir. kitap oku bol bol. boş kalma...

kimse senden değerli değil emin ol!

bu şekilde özgüvensiz yetişmiş olman herkese amirin ya da ebeveynin gibi önemseyip,hesap vermen gerektiğini hissettiriyor.

fikirlerin,yaşam amacın olsun.

kimse senden değerli değil emin ol!

bu şekilde özgüvensiz yetişmiş olman herkese amirin ya da ebeveynin gibi önemseyip,hesap vermen gerektiğini hissettiriyor.

fikirlerin,yaşam amacın olsun.
O ozguveni kazanabilmek çok zor benim için hele ki bu yaşta :( ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten

lise döneminde aynen senin gibiydim. sessiz konuşmayan... lise sınıfımı benimsemedim... sevmedim...

ünivde kendime gelmeye başladım... ilk başta derslerime asıldım. derslerimde başarılı oldukça o ezik liseli kız bırakıp gitti beni... kendime güvenim geldi...

sen ne de başarılısın?

derslerin kötüyle onlardan başla. çok çalış... ilk önce kendine güvenin gelsin... aynaya bak mesela... kendini boş bırakma. boş bırakırsan içindeki düşünceler seni kemirir. kitap oku bol bol. boş kalma...
Sadece derslerimle uğraşmaktan bi turlu sıra gelmiyo okumaya :(

illaki zaman gelir, otobüste, yatmadan önce okuyacağınız birkaç sayfanın bile etkisi büyük olur. şimdi böyle diyorum ama ben de asosyalim. bu benim kendi tercihim. ama sizin gibi bir arkadaşım var. özgüven eksikliğinin sebebi farklı. hatunu her yere götürdüm, birlikte her yere gittik. şimdi öyle rahat ki beni bile aramıyor :D bir insan bulun, ona hiçbir şey anlatmayın. zayıflıklarınız kastım. sonra gözlemleyin. böyle böyle alışacaksınız.

illaki zaman gelir, otobüste, yatmadan önce okuyacağınız birkaç sayfanın bile etkisi büyük olur. şimdi böyle diyorum ama ben de asosyalim. bu benim kendi tercihim. ama sizin gibi bir arkadaşım var. özgüven eksikliğinin sebebi farklı. hatunu her yere götürdüm, birlikte her yere gittik. şimdi öyle rahat ki beni bile aramıyor :D bir insan bulun, ona hiçbir şey anlatmayın. zayıflıklarınız kastım. sonra gözlemleyin. böyle böyle alışacaksınız.
İnşallah bundan sonraki arkadaşlıklarım daha sağlam temeller üzerine kurulur bilmiyorum şimdikilerle ne yapıcam :(

İnşallah bundan sonraki arkadaşlıklarım daha sağlam temeller üzerine kurulur bilmiyorum şimdikilerle ne yapıcam :KK43:
şimdikilerin peşinden siz koşmayacaksınız. görüşmek için ısrar etmeyeceksiniz. biraz mesafeli olun onlara karşı. zayıf noktalarınızı biliyorlar çünkü. onlar bir kenarda sizin hatalarınızın görsel versiyonu olarak dursun, baktıkça daha dikkatli olursunuz.

Hayat o kadar çok değer verme kimseye diye karşına dikilecek bir gün ve istemesen de zorla öğreneceksin değmeyeceğini.

Ya gerçekten hayatımda sıkılmadığım huzurlu bir dakikam olmadı hanımlar.bu sıkıntılarımı birine anlatmak demek o kişinin işkencelerine maruz kalmak demek benim için.çunku insanlar sizin zayıflıklarınızı öğrenince çok acımasız şekilde hırpalayabiliyorlar sizi.ben kendimi bildim bileli utangaç çevresinin ne soylediğini hakkımda neler duşunduğunu aşırı onemseyen bir insanım.çok kolay tanışamam konuşamam insanlarla.muhabbetlerim hep böyle kesik kesik sanki karşımdaki ben de bu kızla nerden konuştum dercesine umitsiz biter.sonrasında da sanki hiç konuşmamaışız gibi selam sabah kesilir.ama ben bunu çok fazla insanda yaşadığım için sorunun kendimde olduğunun gayet farkındayım.konuştuğum insanlara sanki ben işte utangacım ben şuna çon uzulurum şuna alınırım ya da kendimle ilgili ne kadar rahatsızlığım varsa anlatmadan rahat edemiyorum.sanki onları anlatmazsam samimi bir arkadaşlık kuramycakmışım gibi geliyor.soyledikten sonra sen zaten karşı tarafın kolesisin seni tanıyor zayıflıklarını biliyor seni an be an ezebilir.seni pek takmaz başka insanlarla ilgilenir aradığını gorur asla anında cevap vermez sonra bnm buna işim düşer kusmesin etmesin diye boş bi mesaj atar noldu diye.bnm gibi salaklar da hiçbişey olmamış gibi sanki bunlar yaşanmamış gibi hayatına devam eder.hanımlar diyeceksiniz ki madem bunları biliyosun yapma şuanda çevremdeki herkese yaptım ve onlarla 3 sene daha beraberim yeni tanıştığım insanlarla da duuzgun muhabbet kuramayan iletişim ozurlusu bi insanım.bana çevremdeki insanların kişiliğime biraz saygı duyabilmeleri için en azından napmam gerektiği konusunda tavsiye verebilecek olanınız var mı.çunku artın nefes alamıyorum.kendime saygım yokk insanları sevmiyorum.hayat tatsız renksiz benm için ve böyle yaşadığım için çok üzülüyorum.bişeyleri duzeltebilme şansım varsa hala duzeltmeliyim artık.[/QUOTE her şey sen de bitiyor önce kendine saygılı olmalısın ve kendini sevmelisin

Back
X