• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir anne adayinin calisma sorunsali :(

country

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2014
3.739
4.028
83
Selam kizlar.
Suan yaklasik 4.5 aylik hamileyim. Zor hatta ufak bir tedaviyle hamile kaldim.

Biraz detay vermek gerekirse ailemden ayri bir sehire gelin gittim. Evlenmeden once guzel bir isim vardi calisiyordum ama sehir degisikligi olunca mecbur biraktim gittigim şehirde de uzun sure is aradim olmadi. Esimin ailesi surekli oraya cv buraya cv is gorusmeleri akrabalardan yardimlar derken bir turlu olmadi arada olacak olanda bana uymadi. Sonra internetten kendi imkanimla is buldum fakat oda 2 ay surdu..
Simdi kesin olmamakla beraber iyi bir yerde bana uygun is cikabilecegini adama citlatacaklarini soyluyorlar. Isin sartlari iyi oldugu icin esim mi girse ben mi diye konusmuslar esim ben heryerde calisirim gerekirse sartlari iyi country girsin falan diye konuşma gecmis.

Olay su ki ben calisirsam bebegime bakacak kimse yok. Annem zaten uzakta kaynanamsa belinden ameliyatli ve 5 kgdan agir birseyler tasimasi yasak. Ama esim bana annem bakar diyor? Cocuk aglayacak kucak isteyecek nasi indirip kaldiracak? Yanima bakici alirim muhabbetlerine girecekler onuda ben kabul edemem (illa tek birakir bakiciyla cunku) bunlari dusunmekten hamileligim stresle geciyor napicam bilmiyorum ; (

Son düzenleme:
Eee zaten gebeyken iş başvuruları çok zor kabul ediliyor, düşünme şimdi bunları.

Siz çalışıncaca bebeğe bakacak kimse yoksa calismayacaksiniz bu kadar basit..:işsiz:

Ne yardan ne serden sizinki.Seçenekleriniz var düşünüyorsunuz ya mecburiyetleriniz olsaydı?
Bence en güzeli kayınvalide yanına yardımcı.Zaten yanında olunca iyi kötü çalışan yardımcı hakkında fikir sahibi
olursunuz.Güvenmediğinizbiriyle babannede olsa bırakamazsınız diye düşünüyorum.Çalışıyorsa güvenilir biri olacaktır.
O arada kayınvalidenizinde 1-2 saat çıkıp işini halletmesi çok sorun olmaz gibi geliyor.Ama gene yok diyorsanız çalışmaktan vazgeçeceksiniz başka seçenek yok gibi görünüyor

4.5 aylık hamileyken iş başvurunun kabul edileceğini sanmıyorum. Çünkü 4 ay sonra işten ayrılacaksın. İşyeri bunu asla kabul etmez.

Eşin girebiliyorsa o çalışsın. Çocuğunu büyütüp işe başlasan daha iyi olur.

Selam kizlar.
Suan yaklasik 4.5 aylik hamileyim. Zor hatta ufak bir tedaviyle hamile kaldim.

Biraz detay vermek gerekirse ailemden ayri bir sehire gelin gittim. Evlenmeden once guzel bir isim vardi calisiyordum ama sehir degisikligi olunca mecbur biraktim gittigim şehirde de uzun sure is aradim olmadi. Esimin ailesi surekli oraya cv buraya cv is gorusmeleri akrabalardan yardimlar derken bir turlu olmadi arada olacak olanda bana uymadi. Sonra internetten kendi imkanimla is buldum fakat oda 2 ay surdu..
Simdi kesin olmamakla beraber iyi bir yerde bana uygun is cikabilecegini adama citlatacaklarini soyluyorlar. Isin sartlari iyi oldugu icin esim mi girse ben mi diye konusmuslar esim ben heryerde calisirim gerekirse sartlari iyi country girsin falan diye konuşma gecmis.

Olay su ki ben calisirsam bebegime bakacak kimse yok. Annem zaten uzakta kaynanamsa belinden ameliyatli ve 5 kgdan agir birseyler tasimasi yasak. Ama esim bana annem bakar diyor? Cocuk aglayacak kucak isteyecek nasi indirip kaldiracak? Yanima bakici alirim muhabbetlerine girecekler onuda ben kabul edemem (illa tek birakir bakiciyla cunku) bunlari dusunmekten hamileligim stresle geciyor napicam bilmiyorum ; (

bebeginize bakacak kimse yoksa kreslik caga gelene kadar calismayacaksiniz.
hicbirsey bebeginizden daha onemli degil.

bebeginize bakacak kimse yoksa kreslik caga gelene kadar calismayacaksiniz.
hicbirsey bebeginizden daha onemli degil.

Aynen bende oyle dusunuyorum ama gelde bunu anlat. Konussam kirilcaklar diye korkuyorum sen benim cocuguma nasil bakacaksin platin var belinde agir kaldirman yasak diye. Bebek doğdugunda zaten 3 4 kg oluyor. Ilk ameliyati olmus gorumcemin oglunu (gorumcem net calismadigi halde) kendi büyüttü cok meraklidir boyle seylere ben buyuttum ettim demeye. Yani kiziminkine baktim oglumada baktim demek icin heryerde konusuyor ikisininde bir hakki var 2. Yi kendileri bilirler vs vs diye!

Onu buyuttukten sonra 2 ameliyat daha gecirdi yasi cok genc ama en sonunda platin takildi ve artik cok dkkat etmesi gerektgi soylendi. Ne dusunuyorlar merak ediyorum daha dogum yapmadan oraya buraya cv verdiyorlar hayir arayan olursa ne dicem ayy ben hamileyim 4 ay sonra dogum sonrada Allah kerim ne zaman calismaya baslarsam degerlendirin mi dicem?

Aynen bende oyle dusunuyorum ama gelde bunu anlat. Konussam kirilcaklar diye korkuyorum sen benim cocuguma nasil bakacaksin platin var belinde agir kaldirman yasak diye. Bebek doğdugunda zaten 3 4 kg oluyor. Ilk ameliyati olmus gorumcemin oglunu (gorumcem net calismadigi halde) kendi büyüttü cok meraklidir boyle seylere ben buyuttum ettim demeye. Yani kiziminkine baktim oglumada baktim demek icin heryerde konusuyor ikisininde bir hakki var 2. Yi kendileri bilirler vs vs diye!

yurumeye baslasin oyle bakarsin anne diye gecistirin.
kirilacak bisey yok,benim oglum 1 yasinda 13 kilo geliyordu nerdeyse,benim belim kopuyordu.
zaten ozellikle ilk sene anneye ihtiyaci var bebegin,kucaginiza alinca anlarsiniz,birakip gitmek kolay degil oyle.
ele avuca gelsin anneye doysun gozunuz arkada kalmadan gidin ise ama suan bence hic basvuru filan onlarla ugrasmayin.

Neden çalışmayı şimdilik istemediğinizi, mantıklı olanın bu olduğunu açık açık konuşmuyorsunuz eşinizle?

yurumeye baslasin oyle bakarsin anne diye gecistirin.
kirilacak bisey yok,benim oglum 1 yasinda 13 kilo geliyordu nerdeyse,benim belim kopuyordu.
zaten ozellikle ilk sene anneye ihtiyaci var bebegin,kucaginiza alinca anlarsiniz,birakip gitmek kolay degil oyle.
ele avuca gelsin anneye doysun gozunuz arkada kalmadan gidin ise ama suan bence hic basvuru filan onlarla ugrasmayin.

Yurumeye bile baslasa olur olmaz kucak istiyolar sende annesin biliyosundur canim valla kendim gibi dusunen birine rastlamak iyi geldi. Aslinda cook ihtiyacimizda yok bende sirf sigortam yatsin emekli olabileyim diye calismak istiyorum zaten kimsem yok surekli eşimin tarafiyla ic iceyim bu durumdan bende hoslanmiyorum ama ne diyim umarim anlarlar. En az 2 yil düşünmuyorum calismayi diyim degil mi

Neden çalışmayı şimdilik istemediğinizi, mantıklı olanın bu olduğunu açık açık konuşmuyorsunuz eşinizle?

Soyledim kackez dogru falan diye konustuk ama tutup bu olayın cikmasi sinirimi altust etti yine. Bebek hevesimi bile kaciriyorlar sanki. Sanki sip diye olucak mi dedi bana bugun (suan annemdeyim telde konustuk)

Çoğu işveren hamile kadını anında çıkarmayı düşünür.
Ve çoğu işyeri artık hamilelik düşüncen var mı?evlilik düşüncen var mı gibi sorular soruyor iş başvurusunda.

O yüzden 4,5 aylık hamile bir kadını işe almazlar hiç sanmıyorum çünkü bir kaç ay sonra izne ayrılacaksın,işverenin işine yaramamış olacaksın.

Doğum sonrası için konuşulan bir konuysa şayet,şu koşullarda bakacak kimse yok çocuğa.Eşinizle konuşup çalışmayacağınızı işe onun girmesi gerektiğini anlatın.Kreş yaşına kadar bakarsınız.

Back
X