Bir araba meselesi...

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Arabayi degistirecegiz. Gittik galeriye. Babam tutturdu x rengi olsun diye. Ben de hic begenmiyorum o rengi. Ben daha guzel renkli buyuk bir araci gosterince kiyamet koptu. Sehir icinde park etmek bile zormus bununla da, gencligi anlamak ne zormus da, "neredeyse 40 yasindaymisim da hala renklere takiliyormusum" da, ne halim varsa gorecekmisim de... Bir araba icin bir ton laf etti. Kendisi kocaman bir arabaya biniyor su an ama arabasi cok hantalmis falan. Hevesini aldi tabii.

Cok kirildim, kendimi cok degersiz hissediyorum. Arabasinda degilim. Cok gururluyumdur, tenezzul bile etmem arabasina. Otubusle gidip gelecegim ise. Hic sorun etmem bunlari ama sinirlenip ne halin varsa gor diye bagirmasi gucume gitti iste.

Ana gibi yar yokmus, o gidince yapayalniz hissediyormus insan kendisini.

Arabayi degistirecegiz. Gittik galeriye. Babam tutturdu x rengi olsun diye. Ben de hic begenmiyorum o rengi. Ben daha guzel renkli buyuk bir araci gosterince kiyamet koptu. Sehir icinde park etmek bile zormus bununla da, gencligi anlamak ne zormus da, "neredeyse 40 yasindaymisim da hala renklere takiliyormusum" da, ne halim varsa gorecekmisim de... Bir araba icin bir ton laf etti. Kendisi kocaman bir arabaya biniyor su an ama arabasi cok hantalmis falan. Hevesini aldi tabii.

Cok kirildim, kendimi cok degersiz hissediyorum. Arabasinda degilim. Cok gururluyumdur, tenezzul bile etmem arabasina. Otubusle gidip gelecegim ise. Hic sorun etmem bunlari ama sinirlenip ne halin varsa gor diye bagirmasi gucume gitti iste.

Benim babamda öyle. Sen Bi bok bilmiyorsun diye diye tüm özgüvenimi yerle bir etti. Hala ezik ezik yaşıyorum ama babamdır yine yapacak bişey yok

Araba sizin mi babanızın mı anlamadım? Onun parasıysa bırakın ne istiyorsa onu alsın. Sizin paranızsa da kendiniz gidin görüşmeye.

O aldi bu arabayi da. Guya bana araba alacak ama yerle bir etti her seyi. Bir daha istemem arabasini.

Ne zaman durumum uygun olursa o zaman alacagim ben de ama yaptigim onca fedakarligin ustune bu tavri hic hos olmadi.

O aldi bu arabayi da. Guya bana araba alacak ama yerle bir etti her seyi. Bir daha istemem arabasini.

Ne zaman durumum uygun olursa o zaman alacagim ben de ama yaptigim onca fedakarligin ustune bu tavri hic hos olmadi.

Tavrı hoş değil ama yapacak bir şey yok. İnşallah ileride kendi paranız olur da alırsınız hesap vermeden.

Araba rengine göre mi alınıyor

Yani benim bildiğim arabanın modeli motoru vitesi yakıtı vs belirlenir en son imkan varsa rengine bakılır

Alınacak arabayı seçmeden mi gittiniz daha büyük farklı renk arabadaki fiyat farkı 100 km de harcadığı yakıt vergisi kaskosu vs nasıl karşılanıyor

Evet bana da birisi o renk çirkin bak bu renk güzel deyip de çok farklı bir araba gösterirse o arabanın bence olan dezavantajını sayarım muhtemelen koca kadın oldun arabaya ilişkin dikkat ettiğin şey renk mi de derim

Oğluma telefon alacaktık özelliklerini araştırdı fyatını araştırdı gittik bulduk sonra orada iki rengi varmış hangisi dedik seçti

Bir de cidden merak ettim şu renkleri

Araba rengine göre mi alınıyor

Yani benim bildiğim arabanın modeli motoru vitesi yakıtı vs belirlenir en son imkan varsa rengine bakılır

Alınacak arabayı seçmeden mi gittiniz daha büyük farklı renk arabadaki fiyat farkı 100 km de harcadığı yakıt vergisi kaskosu vs nasıl karşılanıyor

Evet bana da birisi o renk çirkin bak bu renk güzel deyip de çok farklı bir araba gösterirse o arabanın bence olan dezavantajını sayarım muhtemelen koca kadın oldun arabaya ilişkin dikkat ettiğin şey renk mi de derim

Oğluma telefon alacaktık özelliklerini araştırdı fyatını araştırdı gittik bulduk sonra orada iki rengi varmış hangisi dedik seçti

Bir de cidden merak ettim şu renkleri

Renk de tercihler arasinda degil mi? Ne demek rengine gore mi aliniyor?

Diger ozellikleri herhalde arastirdik. Oyle bir soyluyorsunuz ki duyan da diyecek ki bunlar arabayla giderken guzel renkli bir arabanin oldugu galeri gorup daldilar hemen.

Oglunuzla da karsilastirmaniz ayri bir tuhaf olmus.

Renk de tercihler arasinda degil mi? Ne demek rengine gore mi aliniyor?

Diger ozellikleri herhalde arastirdik. Oyle bir soyluyorsunuz ki duyan da diyecek ki bunlar arabayla giderken guzel renkli bir arabanin oldugu galeri gorup daldilar hemen.

Oglunuzla da karsilastirmaniz ayri bir tuhaf olmus.

Yazdığınızdan aynen onu anladım

Gittik Polo alacaktık onun rengini beğenmedim passat ın rengi güzeldi onu alalım dedim olarak anladım yazdığınızı

Oğlumla karşılaştırmam neden garip örnek verdim konuyla uyumlu

Rengini beğenmedi iseniz sipariş verirsiniz diğer rengi, başka araba almazsınız

mavi, siyah almayın aşırı kir gösteriyor. her hafta yıkamacıdayım :temizlik:
babalar bazen kırıcı oluyor...

Modele karar vermeden mi gittiniz? Yani orda bakarken babanız daha küçük bi arabanın avantajlsrını söylemiş. Sizde büyük araba bakmışsınız hem rengi hoşunuza gitmiş. Doğru anladıysam. Aynı model arabada bile donanım farkından dolayı fiyatlar farklı farklı. Birde dah büyük araba beğendiyseniz son dakikada sinirlenmiş olabilir. Ha tavrı orda söyledikleri hoş değil o ayrı konu. Ben olsam takmazdım babadır nolcak. Sizi düşünmüş araba alıyo ben kötü niyetli oldugunu düşünmüyorum. Sinirlenmiş sadece.

babanızın bildiği şeyler olabilir. ama tabi üslup yanlış, bence onu öyle kabul edip güzelce konuşmayı deneyin oda tabi öyle yapmalı yani babacığım ben o arabayı arzuluyorum o arabayı kullanmayı istiyorum. hatalı seçimde olsa benim seçimim deseniz nasıl tepki verir acaba

Babanızın uslubü kırıcı ve yanlış. Ama hiç öyle gurur yapacağım diye imkanınız varken otobüsle gidip geleceğim ben tribine girmeyin bu korona zamanı. Olan size olacak yine. Erkekler bu araba mevzusunda gereksiz hassasiyet kasıyolar çoğu da böyle inanın sizin babanıza özgü bir durum değil yani. Ben ikinci arabamı kendi paramla almama rağmen, bir sürü laf işitmiştim, aldığı arabaya bak diye. İşin en iyi formülü şu, istediğiniz araba hangi renk hangi modelse direkt onu aldırın, ben bunu istiyorum deyin. Ya da hiç tenezzül etmeyin kendi paranızla alabiliyorsanız kendiniz alın arabanızı.

Vayınız anasını sayın seyirciler
Baban, Ednan'ın Bihteri galeriye götürüp seç dediği gibi yapmış.
Babam beni galeriye araba almak için götürse var ya, siz bilirsiniz sayın çok saygıdeğer babacım, seçiniz derdim 😃

Back
X