• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba cocugundan neden uzak durur

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
Arkadaslar 6 yillik evliyim bir cocugum var 2 yasinda.hareketli kipir kipir bir cocuk. Ben de calistigim icin cocugumuzu krese birakiyoruz. Haliyle bizi ozluyor.ancak eve geldigimizde esim yemegi yer yemez yorgunum diyip uyuyor. Cocugum babasinin yanina gitmek istiyor, agliyor.uyutana kadar ben de yorgun dusuyorum. Ama tv de izledigi bir program varsa o gun ya uyumuyor ya da o programa kadar uyaniyor. Tv izlerken de oglumla ilgilenmemi istiyor.Hafta sonlari da durum farksiz degil esim surekli isi oldugunu belirtip cocukla benim ilgilenmemi istiyor.hafta sonlari sizi gezdireyim diye bi dusuncesi yok.genelde evdeyiz.oglumu seviyor cok guzelde oynuyor ama 5_ 10 dk. Sonra ya yorgun ya isleri var ya da basi agriyor.evliligimizde sorunlar yasadik.cocuktan sonra da esim kendi dunyasinda yasamaya basladi.is sorumluluktan acilinca bekarlik ne rahat diyor.ama bunu soyleyecek kadar aldigi bi sorumluluk da yok.inanin cocuktan sonra yardim edecegine yedigi tabagi bile kaldirmaz oldu.hadi bana uzak ama cocuguna yeterli ilgi gostermemesi beni uzuyor. Sizce esimin boyle davranmasina sebep ne olabilir?

Bu arada esim yapi olarak kiskanc biri.ama yine de sorumluluktan kacmasina sebep olacak bir sey bulamiyorum.

çocuk sahibi olmaya hazır olmayabilir, çocuk sevmiyor olabilir (bunu açıkca söyleyemez tabi ki), çocukla vakit geçirmekten zevk almıyor, katlanamıyor olabilir, yani onlarca nedeni olabilir bu durumun, ancak eşiniz verebilir cevabını da...

Çocuğu siz istemişsiniz.O da istemişse nasıl olsa kadın bakacak diye hayır dememiştir.
Ya da elaleme karşı çocuk yapmıştır.

Arkadaşımın eşi de aynı şeyleri yapmıştı. Karısına çok düşkün olan erkekler Bebek'ten sonra paylaşmayı sevmeyip çocuğa psikolojik tepki göstertiyorlarmış. Zamanla düzelir inşallah

Ikinizde calisirken tum yuku ustlenmissiniz.
Oglunuzu uyutunca sakince konusun. Zaman taniyin ufak isteklerle baslayip sorumluluga alistirin. Evde yapacagi belli isler olsun. Bulasik mak. Temizleri yerlestirmek. Oyuncaklari toplamak. Camasirlari asmak vs

Sorumluluk yüklenmeyin. İlk zamanlar aman eşim çalışıyor, aman nöbeti var uyusun,aman ben çalışmıyorum bakarım dedim her işi ben yaptım. Sonra bir baktım ki adam boş günlerinde arkadaşlarına yardıma gidiyor sabahtan akşama kadar. Eşşek gibi çalıştırıp öğle yemeği yediriyorlardı. Baktım olmayacak ele karın tokluğuna çalışacağına gel evde karın tokluğuna çalış ,çocuğa bak dedim. Sorumlulukların yarısını üstüne verdim.

Niye cocuguma yazik edeyim ki. Hayatta hicbir sey dort dortluk degil. Cocugumun onu seven bir annesi ve babasi var.ikimizde onun icin calisiyoruz. Esim ilgilendigi kisa vakitlerde ozveriyle yaklasir ogluma.oglum da cok sever babasini. Keske bircok cocuk oglumun imkanlarina sahip olsa.
Oglumun sukredecegi cok sey var bardagin dolu tarafini goz ardi etmeyelim lutfen...

Muhtemelen baba olmaya hazır değilmiş. Seviyor ama sevmek yetmez, uzaktan hepimiz çocuk seviyoruz. Eşiniz anladığım kadarıyla bir dayı/amca falan gibi ilgileniyor, kısa ama güzel. Ama o "baba". O çocuğun da belli sorumlulukları var, bunları üstlenmesi lazım, o çocuğu tek başınıza yapmadınız.

Çift terapisti öneriyorum.

Ama istegine kalsak çocuksuz devam ederdik belki de. Arada cocuk lafi ediyordu.ben istemiyordum.ama beni cocuk konusunda hic ikna etmeye calismadi. Oglum bize surpriz yapti. Iyi ki de yapmis.bence ayaklari uzerinde duran her kadin kendini bu duygudan mahrum etmemeli.

Madem çocuğun sükredecegi çok şey var ozaman sende bardağın dolu tarafından bak hayata konu açmak için bir sebep yok ozaman
Yani gerçekten sen okdariyla yetin diye söyledim
Ama benzer bir durumla karsilasan var mi merak ettim.annelik icgudusu cocugu icin her seyin en iyisini istiyor.

Bence herkes çocuk sahibi olacal diye bir şey yok. İki tarafta gerçekten ama gerçekten istemeden olmamalı çocuk. Yaşta geçebilir, evleneli yıllar da olabilir. Bunlar istemek için sebep değil.

Malesef çoğu baba böyle:(
Bizim bebiş 1.5 yıl sonra oldu . Arada korunmuştum bu süre içinde çocuğu erteleyip. Neyse hamile kaldığıma çok sevindi. Çocuğumuz kolik bir bebekti . Doğumdan sonra aylarca ikimizde uyumadık. Çok iyi bir babaydı. Hatta herkes imreniyordu. Şimdi kızım 3 yaşında. Ve benim biraz işim olsun hemen çocuğa çizgi film açıp kendisi telefondan oyun oynuyor. İlgi çok az. Aynen tv karşısında uzanır. Ayrı odalardayız. Ama her izinli olduğu gün oyun parkına çıkmayı ister. Başka babalarıda görüyorum çoğunda durum böyle. Malesef onlar anne gibi olamıyorlar.çünkü bize güveniyolar. Sorun bu.

Yapı olarak bencil olabilir

Çocuğunu sever ama kendi yorgunluğu kendi baş ağrısı kendi dinlenmesi ön plandadır

Önceliği kendisi belki de , yapıyla alakalı . Size karşı nasıl yani sizi mi daha çok oenmser kendini mi?

Çok fedakar değilse çocuğa da böyle olması normal bence

Back
X