Bir baba neden yıllarca evlatlarini aramaz:(

Milenam_m

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
63
20
3
29
Ben 4 yasinda kardesimde 5 aylıkken annem ve babam bosanmislar tabi ben babami hatırlayamıyorum sadece tek bir ani var kafamda orda da annemi dovuyodu zaten ama o da net bisey değil. Senlerce icten ice annemi sucladim acaba suçlu annem mi diye ama anladim ki öyle değilmiş.

Babam annemle evliyken baska bi kadinla evlenmis bir çocuğu varmis sonra annem bosamis onu icki ve siddet yuzunden. Yani babam olacak adam o kadin dan da 5 tane kiz çocuğu yapip onlari da terketmis ben yillarca okuldan cikarken babam bugun geleck diye çıktım okul kapisindan hep o ani hayal ettim. ama 22 senedir babam bizi bir kere sormadi bile bu nasil birsey anlamiyorum acaba bir gun aklina gelirmiyiz sorar mi bizi.Dedemde hic sormadi bizi amcalarim da bu nasil bisey nasil insnlar anlayamiyorum

Boşver, baban yanında olup hergün alkol alsa, anneni dövse, kavga gürültü ve şiddet içinde büyüsen hatta belki sana bile yapılsa şiddet, psikolojik olarak çok yıpransan daha mı iyi? O da öyle bir insan. Nasılı, niçini yok taş kalpli demek ki. İnsan nasıl katil olabiliyor mesela? Sen bilinçli birini öldürebilir misin? Ama öldüren ve vicdanı gram sızlamayan insanlar da var. Hatta aramaması daha iyi böyle bir babanın..Ondan 2 bundan 5, hepsini terketmiş arasa kesin çıkarı olduğu için arar.İyi yönden bak hayata her zaman.

Ben bu psikolojiyi anlamıyorum ya kafanızda annenizin dayak yediği bi görüntü var kadın haliyle 2 cocuga bakmış büyütmüş ama yıllarca bu çocuk annesini suçlamış babası gitti diye.Ki eminim annenize de yansıttınız bunu genelde öyle oluyor.Anneniz için çok üzüldüm açıkçası.Hangi neden babanızın gitmesini haklı çıkarır ki?

Katılıyorum. Suçu şimdiye kadar annenizde aradığınız için yıllar önce yapmanız gereken sorgulamayı ancak şimdi yapıyorsunuz. Bazı insanlar kötüdür, ebeveyn olmaya uygun değildir ve maalesef bazı insanlara denk gelir. İyi ki siz büyürken sizinle değilmiş, anneye şiddet uygulandığını görerek ya da şiddete maruz kalarak yetişmemişsiniz.

Annen zamaninda o adami bosamasa siz de dayakla buyuyecektiniz.
Bazen babanin/annenin olmamasi olmasindan cok daha iyidir, seninki de o kategoride işte.

Baba ozlemi hissediyorsunuz belliki ama boyle alkol alan ve annenizi doven bi adami hatirlamamaniz daha iyi bence.herkez anne baba olamiyor ne yazikki. belki kafanizda baska turlu hayal edip beklediniz.ama karsiniza cikmamasi daha iyi bence.yarin obur gun hasta olursa veya paraya ihtiyaci olursa o gelir bulur sizi.

Öyle adamın yokluğuna şükretmelisin
Asıl yanında olsaydı hem çocukluğunu hem özgüvenini çalacaktı
Hayatında çok daha büyük eksiler olacaktı
Kimisinin adı baba içi boş işte

Bişey değişmiycek kısa bir hayat hikayesi anlatayım annem ve dedem arasındaki hikaye bu dedem babanız gibiymiş bissürü teyzem ve dayım var şuan 12 yıl evin yolunu unutmuş gelmemiş sonradan yaptığı borçlarla eve gelip hayatı anneme annanneme dayıma zehir etmiş dayım 2 yıl önce kalan borçları bitirdi gelişinin 2. yılında vefaat etmiş annem öldüğü için hassas ama gelmeseydi der bazı bazı çok zor zamanlar geçirmişler çünkü.

Üzülme güzel kardeşim babanız sizinle olsa belki bu seferde kötü bir baba olmasından isyan edip ayrılmalarını isteyecektiniz.. İstese arardı bunca sene çocuğunun olmasıyla baba olunmuyormuş demekki

Anlamadığım tek şey bir kadın 5 çocuk yapana kadar mı tanımaz bi adamı. Bu adam iki çocuğunu terkedip neden 5 çocuk sahibi olur tekrar . Olan size olmuş. Anneni öp kokla sizi o adamla muhattap olmadan büyütüp bu güne getirmiş.

Annem dedemin evine geldiginde bana 4 aylik hamileymis ben dogduktan sonra bosanmislar ve hayatimin hicbir doneminde onun bizi gormeye geldigini hatirlamiyorum. Oyle aldatma falanda yok bir karisina iki kiz evladina calisip bakamamis annemi hep muhtac etmis bi kac kere yanimdan gecti tanimadi ben gittim yanina annemi dedemi annennemi sucladi bende annemi suclamistim hep ama oyle dediginde anneme hakverdim ve bizi evladi olarak gormedigini soyledi ne amcalarim ne halalarim ulasmadi bile 24 yildir babasiz olduktan sonra bu saatten sonra varligi hicbirsey degistirmiyor siz yine baska insanlarda sevgi koruma duygusu bekliyorsunuz

Annemin de annesi
Annemi sokaga birakıp gitmiş
Babası da ayni sekilde
Ve annem 18 yasında iken annemin karsısına cıkmıslar biz senin anne babanız dye
Annem bu duyguların açlıgı ile onlara kucak acmıs ama bir türlü dikiş tutamadılar
Bırakıp giden anne baba olmaz
O yüzden üzülme
Duygularını anlıyorım ama karsındaki kişi duygusuz demek
Karsına cıksa daha cok üzülürsun
Çnk hiçbir zaman aranız iyi olmaz
Varlıgında yoklugunu hissetmen daha üzücü olur
Allah ilerde insallah sana iyi bir es ve evlatlar verir
İçine ferahlıklar diliyorum canım

Insanlar ,hayvanlar gibi degil icgudusel anne baba degiller
Iyiki yok ,iyiki sizinle degil,
Sizde dayak yemediginiz icin mi annenizi sucladiniz,yasiniz su an ufak degil gayet anlayabilecek yastasiniz ,
Adam sorumsuz ,keske kisir olsaymis ,bunca cocuga yazik olmasaymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…