Bir başkasının torpille işe girmesine tahammül edemiyorum .

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Evet artık dayanma gücüm kalmadı.

Emek verdiğim başarı gösterdiğim halde hiç emeksiz ve başarısız biri işe girince kabullenemiyorum.

Dayanacak gücüm kalmadı bu duruma karşı ..

Ama bedduam üstlerinde her zaman....

Bazı insanlar kalkıp aklını kullan sende torpile becer diyecek kadar yüzsüzler ...

Neyse Allahın sevgili kuluyum ki torpile düşmüyorum. .. Haram ekmek yemiyorum.

Bahsettiğim torpil devlet ve kamu kurumları ve belediye durumlar...Bizi sıralama puan diye kandırıp araya girenler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes bir değil işte.. Şahsen benimde tasvip etmediğim bir durum. Allah göstermesin....

Oyle bi durum ki bu artik bi yere cayci olarak girenler bile torpilli, tabi hepsi degil.
Ama gordugum kadariyla torpil ne devlet, ne ozel sektor dinlemiyor maalesef:(

Birde bu durumu meşru görenler . Torpili Allah göndermiş onlara .. Peki bu başarısızlıığınla mı?

Artık sinir kirizi geçirmeye başladım . Birde bir yakınım ben torpil olanlara beddua ettiğim için kötü kalpliymişim .Bende yapacakmışım. Böyle isyan ettiğim için Allah bana birşey vermezmiş. Bu durumu kabullenmediğim için ..

Beni inançsızlığıa sürükleyecek bu durum ondan korkuyorum .

Torpil bulanlara beddua edeceğine, torpil bulmak zorunda bırakanlara beddua et.

Kpss 94le alınmadığım kurum biliyorum. Gerekeni yap dediler, gerekeni yaptım.

Bu devirde torpilsiz, tuvalete girebilsen iyidir. O yakının çoluğunun çocuğunun hakkını da başkası torpille yiyince, gitsin oh iyi yaptınız benim oğlum enayiydi yapamadı desin o zaman.

ben eskiden sinirleniyodum torpille girenlere ama şimdi kızamıyorum
beddua da edemem o yüzden
bence insanları bu duruma düşürenler utansın
eskiden beri torpil var mülakatlı sınavlarda
devleti bırak özelde dahi tanıdık olmadan zor işe giriyorsun
ya da o kadar emeğe rağmen haketmediğin bi yerde çalışmak zorunda kalıyosun

çok üzücü ama türkiyenin durumu bu maalesef
keşke herkes emeğine göre girebilse

Dünya hayatı kısa .. Torpilli atanıp 2 yıl yaşayıp hayatını kaybedenler var ..Değmez diye düşünüyorum .. Kul hakkının Allah affetmezmiş.

Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın başka bir şey diyemiyorum. 4 bin kişide 45. oldum yine de alınmadım listeye sondan giren adamı aldılar niye çünkü o 6 soruda 1 tane bilebildi ee onun hakkı :D kul hakkını hem kendim yeyip hem aileme yedireceğime rabbimin hayırlı kapı açmasını beklerim. çok şükür aç değilim açık değilim inşalla elbet gönlüme göre olan bir yere atanırım bir gün...

torpilsiz alan kalmadı diye düşünüyorum.. zira askeriye ye bile torpilin karıştıgına bizzat şahit oldum..
o kurumda bile oluyosa varın düşünün başka neler oluyor.. ne yazıkki..

Evet artık dayanma gücüm kalmadı.

Emek verdiğim başarı gösterdiğim halde hiç emeksiz ve başarısız biri işe girince kabullenemiyorum.

Dayanacak gücüm kalmadı bu duruma karşı ..

Ama bedduam üstlerinde her zaman....

Bazı insanlar kalkıp aklını kullan sende torpile becer diyecek kadar yüzsüzler ...

Neyse Allahın sevgili kuluyum ki torpile düşmüyorum. .. Haram ekmek yemiyorum.

Bahsettiğim torpil devlet ve kamu kurumları ve belediye durumlar...Bizi sıralama puan diye kandırıp araya girenler...
Devlet ve kamu kurumları mı? Ben üniversitede çalışıyorum eşimde devlette. Biz özel sektöre sizinde değindiğiniz sebeplerden giremedik. O yüzden devlete atandık. İkimizinde puanları iyiydi, dolayısıyla hiç sorun yaşamadık.

Bence genelleme yapmayın. İnsanları zan altında bırakıyorsunuz.

Devlet ve kamu kurumları mı? Ben üniversitede çalışıyorum eşimde devlette. Biz özel sektöre sizinde değindiğiniz sebeplerden giremedik. O yüzden devlete atandık. İkimizinde puanları iyiydi, dolayısıyla hiç sorun yaşamadık.

Bence genelleme yapmayın. İnsanları zan altında bırakıyorsunuz.

Genelleme yaplmıyorum . Hakkı ile girenler de var tabiki... Bunu inkar etmedim .Ama sırf o torpil kişisi yüzünden hakkı olan elenmiş oluyor bahsetmek istediğim. Siz kendinizden eminseniz umursamazsınız zaten onun huzuru vardır içinde . Tebrik ederim.

Sistem insanlari torpile mecbur birakiyorsa ben insanlara suc bulamuyorum. Ise ihtiyaci olan birinin, bir tanidik yardimini reddedebilecegine de inanmiyorum. Herkes torpille girenlerden sikayet eder, ama kimse de torpili reddetmez ne hikmetse.
Bence beddua etmeyin, doner dolasir sizi bulur.

Referans=torpil artik..

aynen öyle
senin cv daha iyi olsa bile sırf referanstan diğer kişiyi alıyolar iyi pozisyonlara
hatta basit pozisyonlara bile tanıdığın varsa diğerlerini eleyip girebiliyosun
bu devirde tanıdığın olacak diye boşa demiyolar

sırf torpil olmasın diye kul hakkına girmeyeyim diye öğretmen olmayı seçtim. kpss ye girdim tam atanıcam ertesi gün, o gün iptal ettiler sınavı. bir daha hazırlandım. tekrar girik sınava işte ve zor bela atandım. ilk tercihlerim tamamen değişti. baştan tercih yaptık. bizi 3 ay geç atadılar. şimdi de bir sene eksik sayılıyoruz tayin istemede. geçen yıl 3 ayı tamamladılar yalan yok ama bu sene öyle bişi olmadı. puanımız düşüktü hep. ama hakkımı yiyenlere asla hakkımı helal etmiyorum

Referans yeni birsey degil. Yillardir var. Ve referans guzel birsey, torpil anlamina gelmiyor, gelmemesi lazim en azindan.
Ben yurtdisinda yasiyorum. Burda da tanidigin varsa sanslisin. Hatta "ne bildigin degil, kimi tanidigin onemli" gibi bir laflari bile var.
Anlasilan bu her ulkede olan bir sey. Olan birseyi degistiremiyorsan, bosuna sizlanmaya gerek yok. Sistem neyi gerektiriyorsa oyle hareket etmek lazim, yaratici olmak lazim ya da. Ben torpille girenleri suclayamiyorum iste, sistem onlari buna mecbur birakiyor.
Bu arada hicbir yere torpille girmisligim yok, objektif bakarak yorum yapiyorum.

açıkçası ben de torpille girenleri pek suçlayamıyorum
insanlar mezun olunca mecbur işe girmek zorunda
kpssde başarılı olamıyosa napıcak bi süre sonra

ben işsizken biri bana iş bulsa yok ben girmem deyemem açıkçası

Back
X