Bir bilezik derdi de benden :)

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba hanımlar,
Konuyu özetlemem gerekirse toplamda 23 gr tutan 3 adet bileziğim var. Düğünde takıldı. Biri annemden biri kayınvalideden biri de görümceden. (Ucuza gittim:KK53:)
K.kartına toplam borcumuz taksitler dahil 2,500 ₺ civarı.
Şimdi sorunum şu;
Eşim işyerinden borç alabilir kapatmak için daha sonra maaşından kesilecek aylarca,
Telefonumu satabilirim borcu karşılar ama hali hazırda kullanıyorum.
Bir de bilezikleri satabilirim. Oda borcu karşılar sanırım.
Eşimi iş yerine borçlandırmak istemiyorum. Telefonumu satmak istemiyorum. İşimi fazlasıyla görüyor.
Kaldık altınları satmaya :)
Ama kadınların genelindeki ziynet psikolojisi sebebiyle içim pek rahat değil.
Eşimden de sözünü aldım bir daha karta o kadar yüklenilmeyecek ve aylık olarak elinde artan parasını bana verecek.(Ben istemedim kendi teklif etti,benim istediğim sadece kartın açılmaması)
Siz olsanız napardınız?
Bir elin atın:KK14:

Aslında kadının hakkı deniyor ama işte bu zamanda böyle sebeplerle artık harcanıyor, Yapıcak bir şey yok galiba er ya da gec o altınlar gidecekkk :p

Altın seçimden önce yüksekti bayağı, keşke o zaman satsaydınız.
Şimdi düştü, pek tavsiye etmem.

İşyerinden verilecek para vade farksız mı ödenecek? Eğer öyleyse işyerine borçlanmak daha mantıklı.
Evet aylık. Max 400 ₺ 400 ₺ olarak kesiliyor aylık

Borçlu yaşamayı bende pek sevmiyorum. Huzursuz eder beni. Eşimin maaşı da her ay karta gidiyor olduğu gibi. Buda bereketsiz oluyor. Bilezikleri mi satmalıyım?

Telefon yada altın sen karar ver ..

kredi kartı borcu için altın mı satılır ya?
bizim de kart borcumuz var ama bileziklerimi satmayı aklımdan bile geçirmedim
yazık günah bence, yarın öbür gün lazım olur onlar size
bence aydan aya küçük küçük ödemeye çalışın kart borcunuzu
ayrıca 2500 tl de çok değil, ödenir yani, gerek yok bilezik, telefon vs. satmaya

Aslında kadının hakkı deniyor ama işte bu zamanda böyle sebeplerle artık harcanıyor, Yapıcak bir şey yok galiba er ya da gec o altınlar gidecekkk :p
Hani batıyor derler ya vallahi batıyor :KK14: Borçlu kalmayı sevmiyorum. o sebeple satmayı planladık.

Bence borçlarınızı ödeyin Eliniz rahatlayınca eşiniz size yapar tekrar

içerden para çeksin bilezik kalsın mantıklısı bu.bilezik en son çare olmalı.
Nişanlanma dönemimizde içerden para almıştı onu ödüyor hala. O bir kaç aya bitecek bende maaşının daha fazla kesilmesini istemedim açıkçası

Altın baya düştü ama yinede altınları satıp Borcunu öde daha sonra maaşlardan fazla kalanı biriktirip yeniden bilezik al bence

Aylık kesim sizi zorlar mi bence evde ki altın dar günlere saklanmalı evet 23 gr bişiy degil belki ama daha dar bir zaman da ne yapacaksınız bence maddi olarak zorlamayacaksa aylık olarak ödemek daha mantıklı

borcu borçla kapatmak yerine elindeki altınla kapatmak daha mantıklı...

Back
X