Bir çıkış yolu arıyorum, yardımcı olur musunuz?

darkbiw

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
12
6
1
26
Ben 26 yaşındayım. İş arıyorum ama liseden sonra çeşitli işler de çalıştım ama fabrikalar da falan. En son laboratuvar da çalıştım. Ailemi geçindiriyorum. Babamla annem ayrı babamla görüşmüyoruz. Şuan eve abim bakıyor ama bende biraz eve katkı da bulunmak hemde kişisel gelişimimi devam ettirmek istiyorum. Liseden sonra pekte benim beklediğim gibi gelişmedi herşey. Çalışmak zorunda kaldım. Yani erteledim üniversiteyi bırakmadım. Kalp hastasıyım polisliğe falan da başvuramadım. Bu ay yeni dönem belediye kurs kayıtlar başladı. Bende ne kursuna gitsem diye düşünüyorum. Bilgisayar işletmenliği var ama ataması ve kontejanı çok az diye okudum. Muhasebe mantıklı geliyor bir tek. Eğer gidip faydasını gören iş bulan varmı ? Çalmadığım kapı başvuru kalmadı.Gencim öğrenmeye açığım öyle çabuk sıkılan öyle iş beğenmeyecek bir kız olmadım. Yeri geldi kocaman demirleri kaldırıp attım ağır işler de de çalıştım. Ama kimse genç olmama rağmen değerlendirmiyor, açılan bazı ilanlara bakılmıyor başvurulara diye de duydum. Mağaza falan tarzı markete bile torpille giriliyormuş çalışan kız söyledi.Biraz bunalmışlıkta var tabi biraz size içimi dökmek istedim benden büyükler çok burda abla olarak bana şöyle yap böyle yap diyen olur bir çıkış yolu bulurum diye düşünüyorum.

Kpss de çalışın şansınızı deneyin muhasebeden iş bulursunuz bence fakat maaşı nedir tatmin edermi yükselme imkanı varmı onu bilmiyorum bilen yazar umarım umudunuzu kaybetmeyin dil öğrenme olanağınız varmı Olur olacaktır birşeyler aslan gibisiniz karakter olarak iokudugum .Evet 26 da genç insan yaş alınca anlıyor eskide kalan her yaş genç Siz imkanlar yüzünden üniversite hayalinizi ertelemissiniz cabanizin karşılığını versin inşallah Allah .Yukarda kalsın dilerim iyi yorumlar gelir

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
İnşallah gönülden geçen çok güzel bir iş bulman dileğiyle
Çok teşekkür ederim inşallah sağolun

Aslında pek fikrim yok ama bir kaç şey diyeyim uyanı tavsiye olarak alın

Bazı başvurulara bende bakılmadığını ilanların gösterişlik olarak açıldığını düşünüyorum ama başvurmaya devam edin

Tüm çevrenize iş aradığınızı belirtin her zaman. Sizin duymadığınız bilmediğiniz yerlerde eleman aranıyordur birileri yönlendirebilir her işyeri ilan açarak eleman alımı yapmıyor. (Bugüne kadar çalıştığım çoğu yere iş aradığımı bilen tanıdıklarımın haber vermesi sayesinde girdim, torpil değil bakın misal bir yakınım duyup beni arıyordu şurada eleman aranıyormuş haberin olsun bir görüş/başvur gibi)

Her şey üniversite okumak değil. Bazı yerler yetiştirmek üzere eleman alıyor. Bu şekilde de bir meslek edinebilirsiniz. Tabi bunun eksisi genelde maddi haklar konusunda başta tatmin edici olmuyorlar.

Kurs tercihiniz hakkında bir fikrim yok

Onun haricinde tırnak eğitimi vb eğitimler alabilirsiniz. Bir yakınım hem iş için hem ilgisini çektiği için eğitimini aldı şimdi bir güzellik salonunda çalışıyor bir yandan kendisi de iş alıyor çevresinden. Maddi getirisi hakkında net bilgim yok ama. Benzer şeyler de vardır illa becerinize ve ilginize yönelik bir şeyler deneyebilirsiniz bunlar da bir meslek sonuçta

Lise kpss çalışabilirsiniz uygun bir alım denk gelebilir

Bir de üniversiteden mezun olana kadar bir çok işte çalıştım, üni mezuniyetinden sonra mesleğimde çalışıyorum. Önemli olan bence kendinizi geliştirebileceğiniz ve meslek edinebileceğiniz yerde çalışmak. Misal bence market şartları çok ağır ömür boyunca çalışmak çok zor. Geçici olarak fena değil tabi. Buna göre bir yol çizmek daha kârlı olabilir.

Çok teşekkür ederim Dikkate alıcağım yazdıklarınızı. Bende hiç olmazsa şunu biliyorum dediğim birşey olsun istiyorum elimde. Bi yerden tutmaya çalışıyorum. Düzenli gittiğim devamsızlık yapmadığım halde bile işten çıkarıldım sırf bekarmışım evlenip gidermişim diye, bazı yerler de paramı alamadım çıktım, kimi yerde çalışanlar arası mobbing müthiş vardı artık dayanamadım çıktım, muhasebe bürosuna girmiştim, oranın yardımcı çalışanı işi göstericekti ama beni çaya çorbaya çağırıyordu gitmiyordum reddediyordum sonra patrona söyledim diye bana işi de öğretmedi böyle markete el ayak işlerinde kullandılar, ordan da cıktım. En son çalıştığım iş güzeldi ama evlenip giderim diye yanımdaki kızıda çıkarttılar fakat onu geri almışlar beni aramadılar arkamdan da demişler " onun başında abisi var ama o ailesinden uzak yaşıyor onun daha çok ihtiyacı var" . Yani o kız çekip gittiğinde başında durucak babası vardı benim o da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…