Bir derdim var, ufakta olsa.

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Selaam dostlar. Ise girme girersem cikarim korkum vardi.Girdim 1 ay oldu baslayali. Firma kendisi ödemiyor devlet ödüyor maasimi. Bir sekilde gecti ve eski konumdan bilirsiniz benim icin adim atmak bile cok buyuk birseydi. Adimi attim ama cok gerginim. Cok hasta oldum 3 gündür raporluydum. Rapor almadan once nasilsin, neyin var, gecmis olsun bile demeyen insanlarla calisiyorum. Annem raporu götürünce 3 gun diye bastirarak ve rahatsiz oldugunu belli ederek konusmus. Simdi gidecegim ve bir sonraki gun izinliyim. Bu rahatsiz edicek onlari. Once 3 gun rapor sonra 1 gun tatil iyi yattin modunda olacaklarini dusunuyorum. Nasil bir tavir izlemeliyim? Genel bir soru daha; kucumsemeye calisan, laf sokup giden, moral bozan cok insan oluyor. Dedikodumun yapildigini biliyorum bazilari tarafindan. Boyle isinden cikip evine giden, umrunda olmayan insanlardan olmak cok isterdim. Tavrım nasil olmali? Şimdiden tesekkurler. Icimden ne kadar pes edip birak gitsin ugrasma demek gelse de bu tecrübemi de kotu sonlandirmamak icin direniyorum.

Ben surekli yanindayim hadi sen mola yap canini sıkma hersey iyi olacak deyip kuyumu kazan sahisa özellıkle salak olmadigimi herseyin farkinda oldugumu nasil belli edebilirim

Normal davranin. Dedikodu yapiyorlarsa anlamamis gibi duymamis gibi hayatiniza devam edin. Orasi isyeri,is yapmaya gidiliyor. Onlar ne isterlerse yapsinlar siz isinize bakin kulaklarinizi tikayin

İlk işiniz sanırım onlar sadece işteler senin anan baban değili niye takıyorsun zamanla umursamazsın he de geç
Yada bir raporda sen al de

Ben surekli yanindayim hadi sen mola yap canini sıkma hersey iyi olacak deyip kuyumu kazan sahisa özellıkle salak olmadigimi herseyin farkinda oldugumu nasil belli edebilirim
Etme gerek yok. Ben de yaşadım bunu işyerinde. Umrumda değil. Aptal olduğunu bilmeden yaşamak yeter ona 😂

Rapor aldınız diye neden surat yapılsın size ya da neden bunun için ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsunuz?
Gerçekten hastaysanız zaten işe gittiğinizde belli olacaktır. Ona rağmen birşey diyen olursa teşhisim buydu, işalla sizde de çıkmaz. Çok kötüydüm vs deyip geçin.

Bu tarz durumlar cogu is yerinde yasaniyor yazik ki. En iyisi kulaklarini tikayip isini elden geldigince duzgun yapmak. Zamanla herkes farkina varir zaten cabalarinin.

Takıntılımısın biraz?
Neden herkes senin dedikodunu yapsın?
Hastaymışsın işte kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsin.

Üç maymunu oynamak lazım bazen. Özellikle görmeyen ve duymayanlari. Kendi akıl sağlığın için özgüvenli olup umrunda değilmiş gibi davranmalisin. Ne kadar umrunda oldugunu hissettirirsen o kadar üstüne gelirler. İş ne bu arada?

1 ay içerisinde ne oldu da herkes sizin için kötü düşünüp konuşmaya başladı ? 1 ay böyle şeyler için kısa bir zaman bence.

bir de işe başlar başlamaz rapor alınması insanlara tuhaf gelebilir. hasta değilsiniz demiyorum size ama bizim burda da böyle çok başlarda rapor alan birkaç kişiye laf çakıldığı olmuştur.

ilk işiniz diye algıladım ben. sanırım biraz gülerek laf sokmayı, anlamazdan gelir gibi yapıp cevap vermeyi öğrenmeniz lazım. herşeyi kafaya takar "beni salak sanmasın, kendimi anlatayım" moduna girerseniz orda oyuncak ederler sizi.

Bilinmis zincir marketlerin birinde çalışıyorum. Cok taktigimin farkindayim ama ortamda inanilmaz geriliyorum. Isi yeni ogrendigim icin surekli elestiri aliyorum. Yapamadigim birseyde gülüyor bazilari mesela. Birde x senin icin sunu soyledi diye huzursuzluk vermek isteyenler oluyor. Olursa olur olmazsa olmaz moduna mi girmem lazim artik?

çok takmamaya çalışın benim çalıştığım ofistede sürekli bu tarz şeyler oluyor.bende daha yeni işe başladım birşeyi yapamazsam veya sorarsam hemen gülüyorlar veya acayip acayip yorumlar yapıyorlar.zamanla takmamayı öğrendim.

Selaam dostlar. Ise girme girersem cikarim korkum vardi.Girdim 1 ay oldu baslayali. Firma kendisi ödemiyor devlet ödüyor maasimi. Bir sekilde gecti ve eski konumdan bilirsiniz benim icin adim atmak bile cok buyuk birseydi. Adimi attim ama cok gerginim. Cok hasta oldum 3 gündür raporluydum. Rapor almadan once nasilsin, neyin var, gecmis olsun bile demeyen insanlarla calisiyorum. Annem raporu götürünce 3 gun diye bastirarak ve rahatsiz oldugunu belli ederek konusmus. Simdi gidecegim ve bir sonraki gun izinliyim. Bu rahatsiz edicek onlari. Once 3 gun rapor sonra 1 gun tatil iyi yattin modunda olacaklarini dusunuyorum. Nasil bir tavir izlemeliyim? Genel bir soru daha; kucumsemeye calisan, laf sokup giden, moral bozan cok insan oluyor. Dedikodumun yapildigini biliyorum bazilari tarafindan. Boyle isinden cikip evine giden, umrunda olmayan insanlardan olmak cok isterdim. Tavrım nasil olmali? Şimdiden tesekkurler. Icimden ne kadar pes edip birak gitsin ugrasma demek gelse de bu tecrübemi de kotu sonlandirmamak icin direniyorum.

Öncelikle ilk kez çalışıyorsun ve bence devam etmelisin. İnsanlara gereğinden fazla güvenme. Başkaları hakkında konuşan çalışanların muhabbetinden uzaklaş. Çünkü, onlar senin hakkında da başkaları ile konuşurlar. Patron sorarsa hastaydım de geç. Fazla açıklamaya girme. Aşırı yumuşak başlı, her şeyi açıklamaya çalışan birisi olursan çok çekersin. Ve haz etmediğin ve güvenmediğin insanlarla birlikte olma...

İşine git gel ve hayatına bak.. Bu ilk işin ama son olmayacak.. Belki ileride buradan çıkacaksın başka yerlerde çalışacaksın... Tabi yeteri kadar güçlü olursan...

Back
X