Bir dert fakat herkesin ayni mi?

Cansu888

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
135
107
18
36
Malum karantina gunlerindeyiz hareketsizlikten sismis durumdayiz.neyse ramazan girdi araya oruc telasi derken.ramazan manasi ile bu giden ödemelere giden kilo eklemek için sahurda bir tas yogurda uc corba kasigi yulaf ezmesi yiyorum ve ekmek tuketmiyorum.hafif seylerin yanında iyi oluyor.fakat yogurt-yulaf yedigim sahurlarda sabah ishal olarak kalkıyorum.noluyor anlamis degilim.cok fazla yemediğimi dusunuyorum ama ishale vardiracak ne olur onu anlamiyorum.bu sahurda da yedim hatta yedikten bi saat sonra tuvalete gittim midem gaz yapiyor yatarken karnim agriyor .çömelince geciyor.abartsam tamam diyecegim de benim gibi olan var mi bu konuda(yulafi onceden islatip sisirmiyorum kuru kuru yogurtla yiyorum).

Yemeyin siz de madem dokunuyor? :işsiz: gece yatmadan yoğurt yulafla birleşince bağırsaklarınızi çalıştırmis ve gaz yapmış ama belki bunyenizin laktoza hassasiyeti olabilir veya irritabl bağırsak sendromu olabilir . Eğer sahurda sadece bunu yiyorsaniz bu şekilde oruç tutmanız çok sağlıksız. Ödem atayım derken bağırsak floranizi bozar üstüne bir de vücudunuzu susuz bırakıp böbreklerinizi de bozarsiniz.

Benim tavsiyem evet ekmek yemeyin, çok canınız çekiyorsa tam buğday ekmeği tüketin beyaz değil. Sahurda yumurta yiyin mutlaka tok tutar, chia tohumlu güzel bir omlet yapabilirsiniz, salata-meyve tüketin mesela kivi yağ yaktırması açısından tercih edebilirsiniz. Sahurda yulaf yerine sahuru yaptıktan sonra tam yatağa girerken 2 kaşık yoğurt içine 1 çay kaşığı zerdecal, 1 çay kaşığı pul biber ve biraz limon sıkıp bunu yiyin üstüne başka bir şey yemeyin ama. Bu dediğim kürü haftada en fazla 3-4 kez yapın. Bir gün yapıp 1 gün ara vermek şeklinde başlayın ama önce ishal düzelsin sonra başlayın buna. Sindirimi hızlandıracak ilk haftadan tartıda etkisini göreceksiniz.

İftarda da yine ekmek yemeyin, beyaz pirinç yemeyin. Hafif bir çorba, ızgara yemekler ve sınırsız salata. Ben mesela brokoli, karnibahar, havuç falan buharda haşlayıp ikea salatasi yapıyorum koca bir kase patlayana kadar yiyorum ☺️çok da güzel oluyor üstüne biraz tuz karabiber ve zeytinyağı😋 iftar sonrası meyve ya da hafif tatlılar. Ramazanda uzun süre açlıkta vücut açlığı tehlike olarak görüp yağ depoluyor, metabolizma yavaşlıyor bu yüzden iftar sonrası siyah çay yerine yeşil çay tüketirseniz hızlanmasına yardımcı olur. Ve tabi sahura kadar olan sürede bol su. Suyun içine tarçın atabilirsiniz. Bir de kara üzüm çekirdeği tüketin ödem için çok ama çok faydalı. Her gün 1 tatlı kaşığı mutlaka yiyin.

Bahsettiğim yoğurt kürü de ishal yapmaya devam ederse bırakın. Kalori kontrolü yapan uygulamalar var, mesela my fitness pall Bunu indirin. Ne kadar sürede ne kadar kilo vermek istediğinizi ayarlayın. O size günlük almanız gereken kaloriyi çıkaracak. Ona göre her gün yediklerinizi uygulamada aratarak hesap edin. İftardan bir kaç saat sonra yarım saat de pilates yaparsanız cillop gibi çıkarsınız bu ramazandan 💪🏻

Diyet ile aram sahane olsa basvurmazdim.yogurtla böyle süt ile tahmin edemiyorum.heralde tane ile yiyecegiz.normal sartlarda insanlar nasil ishal olmadan bunu öğünlere koyabiliyorsa.sabah kalktim yine aynı kosarak tuvalete.
Annemle diyet olmuyor diğer yiyeceklerle yok "sen karar verdin mi?".yok "hersey beyinde biter anana suc atma".demeyin.insanin maddi manevi diyetini baltalayip üstüne "zayif olsan cok guzel olursun"der.kendi bile kendine katlanamaz bu konuda.baska yerde yasama imkanim da yok.

Back
X