Bir doktor vakasi...

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
48
Merhabalar. Allah bagislarsa 8 aylik bir kizim var. Biraz istahsiz bir bebek yani ben herseyi vermeye calissam da o azicik yer. 4 kilo dogmus olmasin ragmen 8 ayda ancak 2 katina cikti kilosu.
bugun istahsizlik nedeniyle dr a gittim durumu anlattim surekli takip eden dr kendisi. Sagolsun cok iyidir amabugun bana artik siz bakmayin dedi. nasil yani???
bir bakici bulun o baksin profesyonel o yedirsin. bu bir beceri meselesi dedi.
bir anneye bunu demek nasil hissettirir sizi aynen oyle hissettim. geldigimden beri ruh gibiyim bakamiyor muyum evladima? beceriksiz yeteneksiz ve yetersiz bir anne miyim ben? tabii ki bakici tutmayacagim kendi buyutucem ama bu soz beni cok etkiledi....

Sacmalamis adam.Anne olmayisina ver.
Kizinin sevecegi mamalari deneyerek bulacaksin.Internetten tarifler bul dene.Bi seyleri illa ki sevecek yiyecektir.Uzme kendini

8 ay için 8 kilo çok çok az.. eğer neler verdiğinizi yazarsanız daha çok yardımcı oluruz.. benim büyük oğlum da çok iştahsızdı, hala iştahsız ama o kadar farklı şeyi katıp yedirdim ki.. mutlaka bir formülü vardır canınızı sıkmayın..

sadece sebze corbasi yiyor baska birsey yediremiyorum. kabul etmiyor. sebze corbasini cesitlendiriyorum. kahvaltida taze sikilmis meyve suyuna yumurta peynir biskuvi koyuyorum. bulamac halinde yiyor. kofte vs denedim yemiyor. aksam bu defa corbasina et tavuk vs kayuyorum.
yogurt corbasi tarhan vs yemiyor.
sizce de ben cok mu beceriksiz bir anneyim???

Cok mu paniksiniz acaba? Her gittiginizde cocuk zayif cocuk zayif kilo alamiyor falan mi dediniz? Yanlis anlamayin soruyorum anlamaya calisiyorum cunku. Zira 8 aylik bebegin 8 kilo olmasi normal geldi bana.
hayir kilo konusunda takintim hic yok benim yani yoktu ama dr 300 gr almis 200 gr almis vs diyerek takintiki hale getirdi beni.

acaba malzemeleri çok mu bulamaç gibi karıştırıp veriyorsunuz cocuk tadini alamiyormu ya bir danidigimin cocuguda boyledi boyle bulamac gibi yapmayi biraktilar cocuk yiyeceklerin tadını almayi baslayinca kilo aldi

bir de sana tavsiyem baska doktora git. onun gorevi care uretmek senin anneligini sorgulamak degil.
devlet hastanesinin mi doktoru boyle dedi size

bir de sana tavsiyem baska doktora git. onun gorevi care uretmek senin anneligini sorgulamak degil.
devlet hastanesinin mi doktoru boyle dedi size
hayir ozel muayenehanesine gidiyorum prof. cok mu guveniyorum acaba dr a? percentil olarak %25 50 lerde boyu da %50 75 kafa cevresi buyuk biraz ama dogdugundan beri oyleydi benim de buyuktur.
aslinda bana normal geliyor bebegim ama dr boylediyinc gercekten kendimi sorgulamaya basladim. bogazim falan dugumleniyor

sadece sebze corbasi yiyor baska birsey yediremiyorum. kabul etmiyor. sebze corbasini cesitlendiriyorum. kahvaltida taze sikilmis meyve suyuna yumurta peynir biskuvi koyuyorum. bulamac halinde yiyor. kofte vs denedim yemiyor. aksam bu defa corbasina et tavuk vs kayuyorum.
yogurt corbasi tarhan vs yemiyor.
sizce de ben cok mu beceriksiz bir anneyim???
Benim bebegim 9 aylik 8.4 kg hic te zayif degil. Cok guzel bir kiloda.
8 aylikken 8.2 kg idi, sizin doktor baya bir sacmalamis bence ne var yani 200 gr 300 gr aldiysa bu aylarda 500 gr alsa cocuk kilolu olur zaten.. Boy gelisimi iyise cok takmayin bence. Sonucta dis cikartiyorlar hareketli donemleri.

1 yasa kadar ana besin zaten anne sutu yoklugunda ise formul mamadir, ek gida adi ustunde ek, tatlara alissin, farkli seyler ogrensin..

Benim bebegim neler yer yazayim,

Sabahlari yumurta sarili pankek yaninda zeytin ve beyaz peynir. 1, 2 kasik tahin pekmez.

Her gun yogurt, arada sebze, makarnave eriste cok sever.
Ekmek cok sever. Muz sever

Bu kadar, corba vs icmez, zorlayamam da yemekten tiksinmesini istemem. Bence cok ustune dusmeyin.. Koyun onune kesfederek oynayarak yesin

Belli ki ileride vejeteryan olucak benim kuzenimde et türü hiç yemez normalde de yemekle arası yoktur oda çok zayıf koca kadin oldu hala aynı 45 kilo civarıdır yemiyorsa yapacak birsey yok dr abartmış.
Hatta bize dr su içiyorsa meyve yiyorsa korkmayın bişey olmaz demişti ki bebekken acayip yemek yerdi elinden zor alırdık

8 ay için 8 kilo çok normal .. canını sıkma
Aksine kilolu olan bebeklerde daha çık sorun oluyor kilosu.. benim kızım 9 buçuk aylık ve 9 kilo ama doktorların hepsi çok normal gelişimi diyor her seferinde .. senin doktorun saçmalamış ama nolur sende kilosu az fln diye sürekli takma kafana çünkü normal

Back
X