Bir erkeği evliliğin ilk gününden nasıl alıştırırsan öyle gidiyor galiba..

QWXYZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
58
0
26
Eskişehir
İçime dert oldu dünden beridir.10 aylık evliyiz 3 aylık hamileyim.Mide bulantıları yaşıyorum akşama doğru,gündüz çok halsiz oluyorum buna rağmen ramazan dolayısıyla biraz da iftar için yemek hazırlamaya çalışıyorum.Et tavuk görmeye bile tahammmül edemiyorum.Bazen annemde yiyerek bazen dışarıda bazen eti kıymayı ona hazırlatıp ocağa koyarak bir ramazanı bitiriyoruz.Bir gün makarna yapıcaktım o günler başımı bile kaldıramıyordum orucunu makarnaylamı açıcakmış vs. neyse o gün makarna yapmadık ben de hamileyim dedim biraz idare etmen lazım vs. geçen gün evde fırında makarna vardı beşamel sos hazırlayıp bi güzel pişirdim ama inadım inat 1 lokma bile almadı makarnadan neymiş tiksinmiş önceden yediğinin içinde beyaz peynir varmış vs. benim hatırım için 1 lokma bile almadı zaten çok duygusalım bu aralar.Dedim yaptığım her yemeği tenkit ediyosun hevesimi kırıyosun birşey yapasım gelmiyor (normalde beğeniyor yemeklerimi ama herşeye bi kulp takmaya başladı )evlenmeden önce bir çorba yapsan yeter bana diyordun..Gerçekten de böyleydi..Neyse buraya kadar bişey yok..İftarda dışarı yemeğe hem de bayram alışverişine çıktık.Tabi benim bulantılarım yüzünden sadece o yedi orda da bana sinirlenip aslında "çok buldunya" dedi.Ben de "ben ne bulmuşum,sen buldun" dedim.Haklıydım.Gözyaşlarım içime aktı önce sonra ağlayıverdim.Dayanamadım.Anladım ki nasıl başlarsa öyle gidiyor.Evlilik öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor.İşin içine maddiyatı da sokucam ama başka türlü kadir kıymet bilen yok.Evlenirken babasından tek kuruş yardım görmedi kredi çekti her bişeyini kendisi yaptı.Şimdi bu kredi borcundan eline çok fazla birşey kalmıyor sigara falan derken.Maaş hep eksilerde.Kira da vermiyoruz.Ben de çalışıyorum market alışverişini hep ben yapıyorum.Hem de isteyerek.Düğünden bir gün önce bile buzdolabını ağzına kadar ben doldurdum.Ben ayda 800 harcıyorsam kendisi 200le kapatıyordu.Hiçbirşey demedim.Hep kasada kendim çıkarıp verdim.Ama evi afedersiniz bok götürse günlerce haftalarca elini birşeye sürmeye niyeti yok.Sabahın 5buçuğunda kalkıp yogun bi hal işten gelip hergün yemeğini yapıyodum o da erken kalkıyor diye sesimi çkarmadım daha yeni düzenimizi kuruyoruz stres yapıyodur zamanla bana yardım eder diyerek..Şimdi de hamileyim mide bulantılarımdan lavaboyu bile temizleyemedim hep kustum lavabo sarardı kahverengiye dönüştü de bunu bir temizleyeyim dedirtemedim aşkım lavaboyu temizlermisin çok pis oldu dediğimde her zamanki gibi tamam deyip bir gün sonra anca..Bütün işleri toplu bir şekilde 1 günde yapıp sonra 5 ay yatmak isteyen bir kocam var.Yapmıyosun deyince evi süpürdüm ya diyor.Sanki bir kere süpürünce daha o ev 3 sene temiz kalıyor.Artık yapmiycam,kendime bakıcam.Bütün kazandığım parayı kendime harciycam eve nasıl bakarsa baksın.Ne bileyim içimi dökmek stedim işte ben de..

kocn eve parada harcamıyosa o evdeki unsuru ne, süs bitkisi mi evcil hayvan mı
ne kadar ayıp yaa sen hamilesin bu kadarda olmaz

malesef canım erkekler işine geldiği gibi davranılar bu her zaman için böyledir ve yeri geldiği zamanda her şeyi çok güzel kılıfına uydurular malesef bu devran böle gitmiş gider bizde başımızı yakmamızla kaldık çok üzgünüm :5: çokk :5:

İçime dert oldu dünden beridir.10 aylık evliyiz 3 aylık hamileyim.Mide bulantıları yaşıyorum akşama doğru,gündüz çok halsiz oluyorum buna rağmen ramazan dolayısıyla biraz da iftar için yemek hazırlamaya çalışıyorum.Et tavuk görmeye bile tahammmül edemiyorum.Bazen annemde yiyerek bazen dışarıda bazen eti kıymayı ona hazırlatıp ocağa koyarak bir ramazanı bitiriyoruz.Bir gün makarna yapıcaktım o günler başımı bile kaldıramıyordum orucunu makarnaylamı açıcakmış vs. neyse o gün makarna yapmadık ben de hamileyim dedim biraz idare etmen lazım vs. geçen gün evde fırında makarna vardı beşamel sos hazırlayıp bi güzel pişirdim ama inadım inat 1 lokma bile almadı makarnadan neymiş tiksinmiş önceden yediğinin içinde beyaz peynir varmış vs. benim hatırım için 1 lokma bile almadı zaten çok duygusalım bu aralar.Dedim yaptığım her yemeği tenkit ediyosun hevesimi kırıyosun birşey yapasım gelmiyor (normalde beğeniyor yemeklerimi ama herşeye bi kulp takmaya başladı )evlenmeden önce bir çorba yapsan yeter bana diyordun..Gerçekten de böyleydi..Neyse buraya kadar bişey yok..İftarda dışarı yemeğe hem de bayram alışverişine çıktık.Tabi benim bulantılarım yüzünden sadece o yedi orda da bana sinirlenip aslında "çok buldunya" dedi.Ben de "ben ne bulmuşum,sen buldun" dedim.Haklıydım.Gözyaşlarım içime aktı önce sonra ağlayıverdim.Dayanamadım.Anladım ki nasıl başlarsa öyle gidiyor.Evlilik öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor.İşin içine maddiyatı da sokucam ama başka türlü kadir kıymet bilen yok.Evlenirken babasından tek kuruş yardım görmedi kredi çekti her bişeyini kendisi yaptı.Şimdi bu kredi borcundan eline çok fazla birşey kalmıyor sigara falan derken.Maaş hep eksilerde.Kira da vermiyoruz.Ben de çalışıyorum market alışverişini hep ben yapıyorum.Hem de isteyerek.Düğünden bir gün önce bile buzdolabını ağzına kadar ben doldurdum.Ben ayda 800 harcıyorsam kendisi 200le kapatıyordu.Hiçbirşey demedim.Hep kasada kendim çıkarıp verdim.Ama evi afedersiniz bok götürse günlerce haftalarca elini birşeye sürmeye niyeti yok.Sabahın 5buçuğunda kalkıp yogun bi hal işten gelip hergün yemeğini yapıyodum o da erken kalkıyor diye sesimi çkarmadım daha yeni düzenimizi kuruyoruz stres yapıyodur zamanla bana yardım eder diyerek..Şimdi de hamileyim mide bulantılarımdan lavaboyu bile temizleyemedim hep kustum lavabo sarardı kahverengiye dönüştü de bunu bir temizleyeyim dedirtemedim aşkım lavaboyu temizlermisin çok pis oldu dediğimde her zamanki gibi tamam deyip bir gün sonra anca..Bütün işleri toplu bir şekilde 1 günde yapıp sonra 5 ay yatmak isteyen bir kocam var.Yapmıyosun deyince evi süpürdüm ya diyor.Sanki bir kere süpürünce daha o ev 3 sene temiz kalıyor.Artık yapmiycam,kendime bakıcam.Bütün kazandığım parayı kendime harciycam eve nasıl bakarsa baksın.Ne bileyim içimi dökmek stedim işte ben de..

anlattıklarınıza çok üzüldüm hemde eşinize çok kızdım! Ne demek bunlar yahu? hamile eşin be adam ona yardım edip her alanda destek olacağına yok ben makarna yemem yemek yap afedersiniz zıkkım yesin aman bütün erkekler böyle be hala olgunlaşamamış o beyincikleri ana kuzusu hepsi oohh yan gel yat armut piş ağzıma düşş tembel erkeklerden kaçacaksınız köşe bucak..Bide hamile halinizle çalışıp eve bakıyorsunuz evin reisi olmuşsunuz resmen eşiniz ne işe yarıyor kii gurur olsa izin vermez zaten..Ne adamlar kocalar görüyorum hamile veya hamile olmayan eşlerinin elini sıcak sudan soğuğa sokturmuyolar hele hamile kalınca sefa süren bi sürü kadın gördüm ne kadar şanslılarr darısı bana ve diğer tüm bekar kızlarımıza :50: sizede eşiniz konusunda Rabbim yardım ve sabırlar versiin iyi günlerr

Son düzenleme:
bende ev iş çocuk die kendini paralayanlardanım.eşim bu hafta izinli hiç bir iş yapmadı.ben çalışıyorum. dün evi bi süpürürmüsün dedim. çünkü bizim ufaklık makine sesinden korkuyor. sen cumartesi-pazar evdesin sen yapsana dio. bende sen bütün hafta evdeydin sen yapsana dedim.

bu modeller böyle.şeytan diyorki büütün maaşını ye.eve de bi kadın tut.keyfine bak.yok ama yapamıyorum işte.sanki çok kıymet bilen var.

canım benim durumumda sana benziyor. Benim eşimde aynı senin gibi. Ben eşime maddi manevi yardım ediyorum. Borçlarımız var. Onun kazandığı paradan pek bişey kalmıyor. Alışverişi genelde ben yapıyorum. Maddi yardımlarım çok oluyor. Ama ev işine yardıma geldiğinde çok zor yapıyor benim ısrarımla, benim yaptığım şeyleri beğenmiyor, onun için ailesinden iyisi yok. Malesef değer bilmiyorlar canım.

benim eşim Allah var çoğu şeyi yapıyor ama 100 kere söyleyince.-)
seni çok iyi anlıyorum çok zor bir evresindesin hamileliğin ama geçecek inşallah...
yazını okuyunca bizim banyodaki silecek kovası geldi 3 gündür orda...
her gün söylüyorum ben bir günde bütün evi temizledim o bir odayı halledemedi
dün birde odada duruyor deyip güldü güler misin ağlar mısın ama inat değilmi bende kaldırmıyorum:1:
üzme bunlara sende canını yapabiliyorsan yap yapamazsan bırak pis kalsın.sıkıntı yapma bulantın artar...

benim eşim Allah var çoğu şeyi yapıyor ama 100 kere söyleyince.-)
seni çok iyi anlıyorum çok zor bir evresindesin hamileliğin ama geçecek inşallah...
yazını okuyunca bizim banyodaki silecek kovası geldi 3 gündür orda...
her gün söylüyorum ben bir günde bütün evi temizledim o bir odayı halledemedi
dün birde odada duruyor deyip güldü güler misin ağlar mısın ama inat değilmi bende kaldırmıyorum:1:
üzme bunlara sende canını yapabiliyorsan yap yapamazsan bırak pis kalsın.sıkıntı yapma bulantın artar...

söylersen zorlarsan yaparlar baz söylesen de yapmazlar eger tek sorun temizlikse şükret milletin ne kocaları var sana tavsiyem canını sıkma kendine haftalık bi bayan al haftada yarım gün gelse 30 ,40 liranı alır camın kapın banyon tuvaletin sararmaz çalışan
kadınlar hayatınızı kolaylaştırın kendinizden kısmayın kendin için bi şey yap hep eve hep eve kıymet bilmez ne kocan ne ailesi takdir etmez keyfine bak tatlım en kolay yol bu.

Şuan tatildeyim öğretmenim kışın çok yorulurdum hergün 40 km sabah akşam gidip geliyodum bir de daha yeni evlilik düzeni kurma yeni eve alışma sorumlulukların artması vs. biraz belim büküldü ondan da çok birşey beklemedim deidğim gibi yeni düzene alışması vs. zaman alabilir dedim ama gel gör ki yanlış yapmışım..benim kadar yorulmuyordu işinde hiç hevesi olmadı ki yapabilirdi..şimdi de hamileyim normal hayatına devam ediyor.ne iştir anlamadım.evlenmeden önce,hayat müşterektir diyen kendisiydi.kuzenimin eşi misafire bile kuzenime bırakmaz servisi o yapar hiç de gocunmaz bebekleri oldu eşinin bi emzirmediği kaldı.ben hamile olduğum için sahura kendi kalkıp birşeyler yemek zorunda kalıyor neyse ocak fırın yerler pislik içinde kalsa da bulaşığını makinaya atıp çalıştırmayı akıl edebiliyor bari.temizlikçi almak zorunda kaldım ona yalvarana kadar..geçen akşam ellerine bakıyor soyuldu bak iş yapmaktan diyor güya sıcak suyun altında durdular diye öyle imalı söylüyor ben de şakasına ben kredi kartı ekstrem geldiğinde aa bak ne kadar ekstrem gelmiş diye söylemiyorum ama dedim hemen bozuldu sen niye onla onu karşılaştırıyosun vs. kızdı küstü.güya çektiği kredinin borcunu ödüyor ya sanki bana bir lütuf ettiğini mi düşünüyor anlamadım ki.nişan bohçasına varana kadar şimdi benden çıkıyor onlar.artık hanımefendilikle bir yere varılamiycanı çok iyi görüyorum.

Hem hamilesin hem çalışıyorsun. eşin de yemek beğenmiyor öyle mi?
ben olsam elimi asla hiçbir işe sürmem.
görsün bakalım öyle kolay mıymış.

Valla erkekleri nasıl alıştırırsan öyle gider diyemeyeceğim bazıları (onlarda bize denk gelenler tabi) , doğuştan üşengeç , sorumsuz ve odun oluyorlar. Bazıları da doğuştan ılımlı çalışkan ve yardımsever oluyorlar. Ben 9.ayıma kadar çalışmıştım.Koştura koştura eve gelir envai çeşit yemek yapar tatlı yapardım. 8 aylık hamileyim heryerim ödem yapmış albumin desen tavan yapmış sızlana sızlana yatıyorum sofra hazır ama yiyecek halim yok eşim geldi bir güzel yemeğini yedi ellerine sağlık dedi onu ihmal etmez sağolsun , geçti koltuğa oturdu sofrayı kaldır hayatım dedim kalktı yediği tabağı koydu mutfağa geldi yine oturdu yaa sabır dedim. Sabah evden çıkmadan çamaşırı yıkamıştım çamaşırlıkta asılı duruyor kurumuşlar toplamaya halim yok balkona çıktı buraların hali ne bu çamaşırlar ne duruyor burda oturup bir sigara içmeye yer kalmamış söyleniyorda söyleniyor sustum sana diyorum diye bağırdı sustum en son yıkadığım çamaşırları savurup yere attı ne yapacağımı şaşırdım bir çığlık atmışım yeterrr diye neye uğradığını şaşırdı..Bırakıyorum lan seni dedim terket bu evi defol git aa senle mi uğraşcam ana kuzusu başlarım sana da kaprisine de defol dedim ama kriz geçiriyorum galiba bu zamana kadar tek kelime hakaret etmemiştim ona.Çıktı gitti evden kapıyı bir güzel kilitledim bir yandan ağlıyorum bir yandan hala küfür ediyorum.Ertesi gün oldu eve çilingirle girmiş :) Yemek hazırlamış çamaşırları yıkamış.Ama size söyleyeyim sadece 1 hafta böyle devam etti.Yine ben yemek hazırlayıp elim kolum dolu eve gelirdim.Damacana su 1 ay kapının önünde dursun almayan bir adam hala daha öyle.Oğlumuz 14 aylık oldu 1 saat baksa off yoruldum diyor. Ee ikimizde çalışıyoruz ben niye şikayet etmiyorum diyorum sen anasın diyor bana sende şam babası :) Çok sinirleniyorum bazen ne halt yemeye evlendin diyorum bazende herşeye rağmen güzel diyorum.Sıkma canını arkadaşım sen bebeğini düşün kendini düşün bırak anasında yesin yemeğini çok istiyorsa uzat ayaklarını yat öyle de yaranamıyorsun böylede.

Durumun vahim görünüyor,eşinin değişeceğini asla düşünmüyorum.
Ama hamilesin ve dediğin gibi kendi sağlığını,bebeğinin sağlığını,psikolojik durumunu düşünmen gerek.
Temizlik yapamayacak durumda isen haftada 1 kadın alırsın,evi tepeden tırnağa temizletirsin mis gibi oturursun evinde.
Topu topu ortalama 100 tl günlüğü.
Eğer eşine para vermek zor gelirde söylenmeye başlarsa,o zaman sen yapacaksın karar ver diceksin:34:.

henna83 cnm valla annesi yakınımda olsa göndericem inan da burda değil,zaten o bile der ilk günden beri iş yaptır ona alışmasın babası suyunu bile benden bekler der ya ev hanımı olsam gerçekten kafama takmiycam ama kendimi salak gibi hissediyorum.bugün soramıyor ne yemek yapıyosun diye,yemek yapmıyosun bugün dimi diyo :) bundan sonra böyle kafama göre takılcam temiz mutfağımla 15günde bir gelen temizlikçiyle hiç olmazsa ben de rahat bi nefes alırım

Durumun vahim görünüyor,eşinin değişeceğini asla düşünmüyorum.
Ama hamilesin ve dediğin gibi kendi sağlığını,bebeğinin sağlığını,psikolojik durumunu düşünmen gerek.
Temizlik yapamayacak durumda isen haftada 1 kadın alırsın,evi tepeden tırnağa temizletirsin mis gibi oturursun evinde.
Topu topu ortalama 100 tl günlüğü.
Eğer eşine para vermek zor gelirde söylenmeye başlarsa,o zaman sen yapacaksın karar ver diceksin:34:.

ben istiyorum ki eşim afedersin lavabonun b.k götürdüğünü görsün de çünkü kendi de kullanıyor sadece ben kullanmıyorum,bir temizlesin 5 dk. alır baktım görmüyor aşkım temizler misin orayı diyorum tamam temizlerim diyor..söyledikten sonra zaten bi anlamı yok..bu sefer de söyledin de yapmadık mı diyor..temizlikçi fikrine dünden razı zaten aman o sigarasıyla ayrılmasın da bir dakika ne pisliği gözü görür ne temizlikçiye verdiğim parayı :)

ben istiyorum ki eşim afedersin lavabonun b.k götürdüğünü görsün de çünkü kendi de kullanıyor sadece ben kullanmıyorum,bir temizlesin 5 dk. alır baktım görmüyor aşkım temizler misin orayı diyorum tamam temizlerim diyor..söyledikten sonra zaten bi anlamı yok..bu sefer de söyledin de yapmadık mı diyor..temizlikçi fikrine dünden razı zaten aman o sigarasıyla ayrılmasın da bir dakika ne pisliği gözü görür ne temizlikçiye verdiğim parayı :)

oy oyyy felaket pismiş o zaman eşin,yada ne denmeli pasaklımı:)
belkide üşengeçliğinden yapıyordur...
lavabo temizliğinden ne olacak ayol:)
dök cifi,al eline fırçayı fırçala durula tamam.
lavabo mutasyona uğramış adam hala umursamıyor demekki,ıyyy:)

Valla bizimkisine söylesemde yapmıyor sen yine yat kalk dua et :) 100 kere söyle yapamam der.Başka zaman da söyledinde yapmadım mı der.O zaman boğazlayasım geliyor. Çalışıyorum paramız ortak ama temizlikçe fikrine bile sıcak bakmıyor ne var temizlesen evi ne gerek var temizlikçiye diyor. hiç durmadan söylenir eve bak ne kadar dağınık diye.Hadi topladım bak 5 dk sonra oğlun dağıtcak diyorum olsun yine topla diyor.Bunlar böyle görmüşler böyle yetişmişler Sıkıntı dert keder nedir bilmeden evlendi benimle.hiçbir şey istemedim evlenirken zaten herşeyi ortak kendimiz aldık.Ama bir ay maaşımı ortak etmesem homurdanır.Allahtan benden ve sinirimden biraz korkuyorda fazla birşey diyemiyor :) biliyor üstüme gelirse dan diye lafı yapıştıracağımı.ama kalbini sorsanız tertemiz saf bir temizliği var fakat odun işte :D

Valla bizimkisine söylesemde yapmıyor sen yine yat kalk dua et :) 100 kere söyle yapamam der.Başka zaman da söyledinde yapmadım mı der.O zaman boğazlayasım geliyor. Çalışıyorum paramız ortak ama temizlikçe fikrine bile sıcak bakmıyor ne var temizlesen evi ne gerek var temizlikçiye diyor. hiç durmadan söylenir eve bak ne kadar dağınık diye.Hadi topladım bak 5 dk sonra oğlun dağıtcak diyorum olsun yine topla diyor.Bunlar böyle görmüşler böyle yetişmişler Sıkıntı dert keder nedir bilmeden evlendi benimle.hiçbir şey istemedim evlenirken zaten herşeyi ortak kendimiz aldık.Ama bir ay maaşımı ortak etmesem homurdanır.Allahtan benden ve sinirimden biraz korkuyorda fazla birşey diyemiyor :) biliyor üstüme gelirse dan diye lafı yapıştıracağımı.ama kalbini sorsanız tertemiz saf bir temizliği var fakat odun işte :D

aynen öyle cnm ya iyilik perisi ama bana gelince bişi yok :d çocuğunda var hem bence temizlikçi al hiç olmazsa 15 günde 1 gelsin daha uygun gelir ev mis gibi oluyor ya onlardan bekelrsek daha çok bekleriz biz valla sonra kendimizi yaşlandırırız

aynen öyle cnm ya iyilik perisi ama bana gelince bişi yok :d çocuğunda var hem bence temizlikçi al hiç olmazsa 15 günde 1 gelsin daha uygun gelir ev mis gibi oluyor ya onlardan bekelrsek daha çok bekleriz biz valla sonra kendimizi yaşlandırırız

30 yaşımdayım eşim arada bir der hala nasıl böyle dinç duruyorsun 20 lik çıtır gibisin beni çökerttin diyor şakayla bende diyorum işleyen demir ışıldar :) Gelde içime sor tabi içim yaşlandı resmen.

hepsi nerdeyse ayni canim biri 2yasinda biri 6aylik iki bebegim var ramazanda bizimkide tozuttu diycem
goruyo iki cocukla ugrastigimi +hergun yemeklerle ugrastigimida gecen gun yemek vardi dedimetsiz olmasin firina tavuk koydum yanin patates dedi bende patates koymadim dedim yok hic yapmamisimmis o patatessiz yemezmis gittim tekrar patates koydum geldide yok ugrasma bidaha bsefer oyle olsun demedi
dunde habire meyve istiyo iftardan sonrada yiyemiyo cok yedigi icin vakitte kalmiyo zaten bende dun iftar masasina koydum gordun meyveyi dedim soyulmus dogranmamis ne yapsinmis oyle kendide alirmis oyle nezaman soyulmadan yedigini gormusum moralim cok bozuldu ama soyup verdim sonra odaya gittim yemekden sonra geldi iste dedim sen bugunlerde cok kiziyosun bana orucluymus ondanmis
dedim oglumu senin gibi yetistirmiycem meyvesini bile annesi tabakla hazirlayip sunmus buna simdi kendi almak zor geliyo ben buyutulurken hic Boyle bisey yokdu herkes kendi meyvesini kendi soy yer normali ban bu geliyo kvdede hep tepki veriyodu zaten ben niye meyve getirmiyomusum ben normalde meyve tuketmem cok sevmiyorum onutuyorum oyuzdende diyorum ben yemiyorum yemek istediginizde soyleyin getireyim

Back
X