Bir erkeği evliliğin ilk gününden nasıl alıştırırsan öyle gidiyor galiba..

Nedir bu arkadaşımmm ? bu adam hiç öğrencilik hayatı yaşamamış mıı.sen hamilesin miden bulanıyor.makarna mı yiyecekmiş.bırak zıkkım yesin !ben de öğretmenim ve 2 ay sonra düğünüm var.valla şimdiden diyorum ben de çalışıyorum sen de.ben de yoruluyorum sen de. ben akşam yemek yapıyorsam salatayı ayranı sen yapcan.ben bulaşık yıkıyorsam çayı sen demliyeceksin.ve bunları laf olsun diye söylemediğimi de çoook iyi biliyor.senin ki anasının evinde alışmıştır hergün çeşit çeşit yemeye.sen çalışan bi kadınsın hele de hamilesin ne bulursa yiyecek ! yoksa babam gibi çekilmez bi adam olur.daha 1 yıl dolmamış henüz geç değil cnm.temizlik için de temizlikçi tut.sen o eve para getirmek zorunda değilsin.daha fazla yıpratma kendini

ayy bu kadar olur yakınanları okuyunca kendim yazdım falan sandım. bu alıştırma meselesi falan değil, adamın içinden gelmeli. kurumuş çamaşırlar ben toplamasam bir ay durur, yemekten sonra mutfak da aynen öyle, çöpler de keza öyle ayda bir atacak hatırlatmasam. geçen gün bir dizide genç adam hayal kuruyor sevgilisiyle. sen yemekleri hazırlarsın, ben toplarım masayı yedikten sonra diyor... laf vurdum eşime çünkü evleneli bir yılı geçti daha bir kere bile masamızı toplamadı. ama hakkını yemeyim bir kere asmıştı çamaşırları :))) ne desek boş bilemedim ben.

2 gündür yemek yapmıyorum o da bişey isteyemiyor acıyorum da :d eline tencereyi kendisi alana kadar devam :) ya bi çorba yapacaksa da 3 saat çıkamıyo mutfaktan orası ayrı tabi bu sefer sinirler de zıplıyor :) ramazan bitsin de hayırlısıyla evde yemek yapma çalışmalarına başlayıp pratik kazanacak inş kendisi :)

İçime dert oldu dünden beridir.10 aylık evliyiz 3 aylık hamileyim.Mide bulantıları yaşıyorum akşama doğru,gündüz çok halsiz oluyorum buna rağmen ramazan dolayısıyla biraz da iftar için yemek hazırlamaya çalışıyorum.Et tavuk görmeye bile tahammmül edemiyorum.Bazen annemde yiyerek bazen dışarıda bazen eti kıymayı ona hazırlatıp ocağa koyarak bir ramazanı bitiriyoruz.Bir gün makarna yapıcaktım o günler başımı bile kaldıramıyordum orucunu makarnaylamı açıcakmış vs. neyse o gün makarna yapmadık ben de hamileyim dedim biraz idare etmen lazım vs. geçen gün evde fırında makarna vardı beşamel sos hazırlayıp bi güzel pişirdim ama inadım inat 1 lokma bile almadı makarnadan neymiş tiksinmiş önceden yediğinin içinde beyaz peynir varmış vs. benim hatırım için 1 lokma bile almadı zaten çok duygusalım bu aralar.Dedim yaptığım her yemeği tenkit ediyosun hevesimi kırıyosun birşey yapasım gelmiyor (normalde beğeniyor yemeklerimi ama herşeye bi kulp takmaya başladı )evlenmeden önce bir çorba yapsan yeter bana diyordun..Gerçekten de böyleydi..Neyse buraya kadar bişey yok..İftarda dışarı yemeğe hem de bayram alışverişine çıktık.Tabi benim bulantılarım yüzünden sadece o yedi orda da bana sinirlenip aslında "çok buldunya" dedi.Ben de "ben ne bulmuşum,sen buldun" dedim.Haklıydım.Gözyaşlarım içime aktı önce sonra ağlayıverdim.Dayanamadım.Anladım ki nasıl başlarsa öyle gidiyor.Evlilik öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor.İşin içine maddiyatı da sokucam ama başka türlü kadir kıymet bilen yok.Evlenirken babasından tek kuruş yardım görmedi kredi çekti her bişeyini kendisi yaptı.Şimdi bu kredi borcundan eline çok fazla birşey kalmıyor sigara falan derken.Maaş hep eksilerde.Kira da vermiyoruz.Ben de çalışıyorum market alışverişini hep ben yapıyorum.Hem de isteyerek.Düğünden bir gün önce bile buzdolabını ağzına kadar ben doldurdum.Ben ayda 800 harcıyorsam kendisi 200le kapatıyordu.Hiçbirşey demedim.Hep kasada kendim çıkarıp verdim.Ama evi afedersiniz bok götürse günlerce haftalarca elini birşeye sürmeye niyeti yok.Sabahın 5buçuğunda kalkıp yogun bi hal işten gelip hergün yemeğini yapıyodum o da erken kalkıyor diye sesimi çkarmadım daha yeni düzenimizi kuruyoruz stres yapıyodur zamanla bana yardım eder diyerek..Şimdi de hamileyim mide bulantılarımdan lavaboyu bile temizleyemedim hep kustum lavabo sarardı kahverengiye dönüştü de bunu bir temizleyeyim dedirtemedim aşkım lavaboyu temizlermisin çok pis oldu dediğimde her zamanki gibi tamam deyip bir gün sonra anca..Bütün işleri toplu bir şekilde 1 günde yapıp sonra 5 ay yatmak isteyen bir kocam var.Yapmıyosun deyince evi süpürdüm ya diyor.Sanki bir kere süpürünce daha o ev 3 sene temiz kalıyor.Artık yapmiycam,kendime bakıcam.Bütün kazandığım parayı kendime harciycam eve nasıl bakarsa baksın.Ne bileyim içimi dökmek stedim işte ben de..
ben o halde yaptığım makarnayı yemeyen adamın kafasından aşağı o tencereyi boşaltırdım bak bakalım bir daha yapıyor mu
yahu ben 5.5 ay yemek yapmadım temizlik memizlik hak getire
o halde kızımın babası ayağımın dibinde yattı
siz o halde kendinizi parçalarsanız böle yaparlar tabi
kim kıymet bilmiş ki hayatta

böyle şeyler erkeğin içinden gelmeli kendi düşünebilmeli erkek vicdanlı olmalı ben pek alıştırmakla ilgili olduğunu sanmıyorum:50:belli bir yaşa gelmiş insanları değiştirmek zordur madem çalışıyorsun arada kendine yardımcı tut kocan sana acımıyorsa sende ona acıma:19:

Valla bizimkisine söylesemde yapmıyor sen yine yat kalk dua et :) 100 kere söyle yapamam der.Başka zaman da söyledinde yapmadım mı der.O zaman boğazlayasım geliyor. Çalışıyorum paramız ortak ama temizlikçe fikrine bile sıcak bakmıyor ne var temizlesen evi ne gerek var temizlikçiye diyor. hiç durmadan söylenir eve bak ne kadar dağınık diye.Hadi topladım bak 5 dk sonra oğlun dağıtcak diyorum olsun yine topla diyor.Bunlar böyle görmüşler böyle yetişmişler Sıkıntı dert keder nedir bilmeden evlendi benimle.hiçbir şey istemedim evlenirken zaten herşeyi ortak kendimiz aldık.Ama bir ay maaşımı ortak etmesem homurdanır.Allahtan benden ve sinirimden biraz korkuyorda fazla birşey diyemiyor :) biliyor üstüme gelirse dan diye lafı yapıştıracağımı.ama kalbini sorsanız tertemiz saf bir temizliği var fakat odun işte :D

Keşkeee herşeyleri ile mükemmel olabilselerdi :57::57:

Keşkeee herşeyleri ile mükemmel olabilselerdi :57::57:

Keşke ama değiller malesef.Gerçi ben artık kendimi yormuyorum he de geç diyorum kendi kendime.Sinirlenip kendimimi harap edicem.Bunu niye yapmadın diye sorduğunda Allaha şükür elin ayağın sağlam yapıver canım diyorum.İnatlaşırımda çok eğer bana birşeyi zorla yaptırcaksa öldürse yapmam o derece :) Benim huyum pis ama tencere kapak misali işte :D

boyle seyler okuyunca kendimi cok sansli sayiyorum benim kocam onune 3 gun makarna koysam yinemi makarna demez hele firin makarna bayila bayila yer gecen gun midem cok fenaydi hic bisey yapmadim esim geldigindede yataktaydim yani ikimizede biseyler hazirladi garibim insanin icinden gelecek vicdan olacak biraz o kadin benim cocugumu tasiyo diye azcik dusunse zaten yapmaz ama dedigin gibi ilk gunler nasilsa simdide oyle esim ilk evlendigimiz gunden beri ne yemek ne temizlik konusunda tek laf etmedi

benzer şeyleri ben de yaşıyorum. ama senin durumun farklı, hamilelikte eminim çok daha zordur. ben de herşeye koşuşturmaktan sıkıldım artık. temizlik de yapsam akşam ev gene aynı hale geliyor.çocuk olduğunda nasıl yetişirim bilmiyorum. salondaki çoraplarını ve çay bardaklarını ortalıktan kaldırmama kararı aldım. eve misafir de gelse dokunmam artık, bunu ona da söyledim. iş inada bindi, mecburen yardım etmeye başladı. yavaş yavaş düzelecek ama ben de kafayı yerim o zamana kadar. birazcık da biz söylemeden yapsalar, azıcık yardımcı olsalar, saatlerce yaptığımız iş azıcık gözlerine görünse ne güzel olacak ama. nasıl başlarsa öyle gider de değil, günden güne kötüleşiyor, benim de sabrım bitiyor. bizim yaptığımız fedakarlığın onda birini yapsalar o da yetecek.

evde musluk bozulunca muslukçu, elektrik işi olunca elektrikçi, tv bozulunca televizyoncu geliyorsa temizlik için neden temizlikçi gelmesin canımmmm :)))

Şuan tatildeyim öğretmenim kışın çok yorulurdum hergün 40 km sabah akşam gidip geliyodum bir de daha yeni evlilik düzeni kurma yeni eve alışma sorumlulukların artması vs. biraz belim büküldü ondan da çok birşey beklemedim deidğim gibi yeni düzene alışması vs. zaman alabilir dedim ama gel gör ki yanlış yapmışım..benim kadar yorulmuyordu işinde hiç hevesi olmadı ki yapabilirdi..şimdi de hamileyim normal hayatına devam ediyor.ne iştir anlamadım.evlenmeden önce,hayat müşterektir diyen kendisiydi.kuzenimin eşi misafire bile kuzenime bırakmaz servisi o yapar hiç de gocunmaz bebekleri oldu eşinin bi emzirmediği kaldı.ben hamile olduğum için sahura kendi kalkıp birşeyler yemek zorunda kalıyor neyse ocak fırın yerler pislik içinde kalsa da bulaşığını makinaya atıp çalıştırmayı akıl edebiliyor bari.temizlikçi almak zorunda kaldım ona yalvarana kadar..geçen akşam ellerine bakıyor soyuldu bak iş yapmaktan diyor güya sıcak suyun altında durdular diye öyle imalı söylüyor ben de şakasına ben kredi kartı ekstrem geldiğinde aa bak ne kadar ekstrem gelmiş diye söylemiyorum ama dedim hemen bozuldu sen niye onla onu karşılaştırıyosun vs. kızdı küstü.güya çektiği kredinin borcunu ödüyor ya sanki bana bir lütuf ettiğini mi düşünüyor anlamadım ki.nişan bohçasına varana kadar şimdi benden çıkıyor onlar.artık hanımefendilikle bir yere varılamiycanı çok iyi görüyorum.

benim sonumda bu olacak biliorm :(

Back
X