bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

suskun89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
430
39
123
37
Ankara
anlamıyorum gerçekten anlamıyorum.onu seviyorum 8 aydır birliteyiz ben kpss ye hazırlanıyorum o evlendikten sonra çalışamazsın diye tutturdu merağın geçsin çocuk oluncağa kadar çalış sonra bırakıcan diyo başka bişi demiyo dünde çok kötü tartıştık bende çalışmak istiyorum zorlamayalım ozman dedim kapattım telefonu.ne aradı ne sordu bende aramadım .

ya ben napcam ne olur bişi söyleyin ben onu kaybetmek istemiyorum.sizce bitirmişmidir gerçekten benim ilk çıktığım insan nasıl olur o mu döner ben mi dönmeliyim hiçbişi bilmiyorum tecrübesizliğim yüzünden off ilk defa biri için canım acıyo her dka telefonuma bakıyorum ama hayal kırıklığığa elimden atıyorum lütfen bişiler söyleyin bana

anlamıyorum gerçekten anlamıyorum.onu seviyorum 8 aydır birliteyiz ben kpss ye hazırlanıyorum o evlendikten sonra çalışamazsın diye tutturdu merağın geçsin çocuk oluncağa kadar çalış sonra bırakıcan diyo başka bişi demiyo dünde çok kötü tartıştık bende çalışmak istiyorum zorlamayalım ozman dedim kapattım telefonu.ne aradı ne sordu bende aramadım .

ya ben napcam ne olur bişi söyleyin ben onu kaybetmek istemiyorum.sizce bitirmişmidir gerçekten benim ilk çıktığım insan nasıl olur o mu döner ben mi dönmeliyim hiçbişi bilmiyorum tecrübesizliğim yüzünden off ilk defa biri için canım acıyo her dka telefonuma bakıyorum ama hayal kırıklığığa elimden atıyorum lütfen bişiler söyleyin bana

bu zihniyetteki adam çocuğun olmazsa seni boşar bu bir, zaten çocuğun ne zaman olacağınada kendisi karar verir, ilerde sana eziyet edecektir, bu eziyete çalışırsan dayanamazsın ekonomik özgürlüğüm var dersin boşanırsın ama çalışmazsan katlanmaya mecbur olursun, özetlemek gerekirse sevgilin bomboş bi adam, sen 8 ay diyosun ben 9 yıldır birlikte olduğum nişanlımdan böyle bi laf duysam tokadı patlattığım gibi ayrılırım, ben 2010 kpss ile atandım bilirim ne kadar zordur sınav stresi

Daha rahat ezebilmek ve sizi kendisine bağımlı hale koymak için getirmek için...

sevgilin seni adam yerine koymuyor açık açık da demiş hevesini alana kadar yap diye hani çocuk birşey isterde napalım bari hevesını alana kaadar yapsın der umursamayız ya aynen öyle seni önemsemiyor...yetişkin bir kadın olduğunu anlamıyor çünkü kendisi erkek ya o nederse emredersin modunda asker gibi ol istiyor bence ilişkinizde nasıldır? onun istekleri mi daha baskın yoksa dengeli midir?

bu sebeple ayrılırsa da senden ayrılsın boşver ayrılık acısı psikologlara göre 6 aydır 6 ay geçer unutursun...

çocuğun eğitimi çok önemli benim için diyo kendisinin işi oldukça zor geçici görevlere gidiyo eve zaten fazla zaman ayıramayacağını nöbetten geldiğinde evde seni görmemek çocuğumuzun bakıcı elinde büyümesi bunalr evlilğimizi yıpratır dedi.ben hertürlü imakannını sağlarım sigortanı yaparım kendini garnatiye almak istiyosan senin adına bankaya hesap acarız birikim yaparsın vs gibi şeyler söylüyo

Sevgilin, bir bayan nasıl insan yerine konmaz? sorusunun cevabını vermiş.
Evde çocuk bakacak, ona hizmet edecek, , istediğin de de koynuna girecek...
Daha ne denir ki? Kendine eş aramıyor bence sevgilin, elinin altına aciz bir insan olsun oda istediği gibi yönetsin istiyor.

hanımlar ukala gibi yazmak istemiyorum ama söylemeden edemicem, yani belli bi yaşa gelmiş bi kadının prensipleri, duruşu, tarzı olmalı bu tip bi konuda vereceği cevap takınacağı tavır belli olmalı, sizce napmalıyım vs gibi konu açmak anlamsız geliyo, tabi ki biçok konu için fikir alışverişinde bulunuyoruz bence ile başlayan yorumlar yapıyoruz faydalı olduğumuza da düşünüyorum ancak bu konuda konu sahibi zaten sen ne diyosun be adam cevabını verebilmeliydi, 8 ay çok bi zaman değil bence, süreleri gözlerinde çok büyütüp ödün verdikçe veren kadınlar var, isterse 50 yıl olsun sana ters geleni söylersin

bu adam sana evlenince evdende bensiz dışarı adımı atma der, ailenin yanına göndermez, arkadaşlarınla görüştürmez.
kendi etrafında olmanı ister o istediğini yapar ama sana hayatı zindan eder. bence uzatma ve ayrıl ondan canım daha kimler çıkaar karşına sen yeterki kalbini temiz tut :34:

Allah allah şimdi ille de "çalışan gelin", hatta "memur gelin" hatta ve hatta "3 ay tatili olan öğretmen gelin" diye tutturan kaynanalar var piyasada, ben muhafazakar çevremden bile artık böyle talepler duyup sinirlenmeye başlamıştım.

Sırf anneler değil erkekler de yüklerini hafifletecek hanımlar arıyor çünkü bu zamanda geçim zor, aslında zor değil de herkes daha rahat yaşam peşinde.

Eskiden millet senelerce birikim yapıp ancak ev sahibi olurmuş, ya da memurlar sigortalılar ev için emeklilik ikramiyesini beklerlermiş ama şimdi öyle bir şey yok, evlenince kredi çekip borç altına giriliyor tek kişinin ödemesi zor oldumu haliyle kızdan da bekleniliyor.

Seninki biraz antikaymış sanırım, bence pes etme ama orta yolu bulmaya çalış.Elbette senin de bazı şeylerden fedakarlık etmen gerekebilir ille de onunla evlenmek istiyorsan.Ama bence çocuk olduktan sonra ya senin fikrin değişecek(çocuğuna bakma isteğinden ötürü) ya da onun (masrafın artmasından ötürü).

Allah allah şimdi ille de "çalışan gelin", hatta "memur gelin" hatta ve hatta "3 ay tatili olan öğretmen gelin" diye tutturan kaynanalar var piyasada, ben muhafazakar çevremden bile artık böyle talepler duyup sinirlenmeye başlamıştım.

Sırf anneler değil erkekler de yüklerini hafifletecek hanımlar arıyor çünkü bu zamanda geçim zor, aslında zor değil de herkes daha rahat yaşam peşinde.

Eskiden millet senelerce birikim yapıp ancak ev sahibi olurmuş, ya da memurlar sigortalılar ev için emeklilik ikramiyesini beklerlermiş ama şimdi öyle bir şey yok, evlenince kredi çekip borç altına giriliyor tek kişinin ödemesi zor oldumu haliyle kızdan da bekleniliyor.

Seninki biraz antikaymış sanırım, bence pes etme ama orta yolu bulmaya çalış.Elbette senin de bazı şeylerden fedakarlık etmen gerekebilir ille de onunla evlenmek istiyorsan.Ama bence çocuk olduktan sonra ya senin fikrin değişecek(çocuğuna bakma isteğinden ötürü) ya da onun (masrafın artmasından ötürü).
hahaha çok güldüm yaaa :27::9::9:

Sanırım kıskançlık tutmuş .. İnatta varsa , inatlaşmayın derim tek sorun bu olsun ya ne sorunları olanlar var. Evlendikten sonra gider bunların hepsi diye düşünüyorum çalışırsınız hem bu tür erkekler evlenmeden önce böle dayılanıyolar sonra durum kötü olunca kadına çalış diyolar :19:

5 ay peşimde koştu hiçyüz vermedim o zorla hayatıma girdi kendisine aşık etti ben daha önce hiç böyle şeyler hissetmemiştim.hep hayalim ilk hayatıma giren ilk heyecanlarımı deneyimlerimi yaşadığım insanla evlenmekti sanırım nasip olmayacak.herşeyin hayırlsı tabi ama biz çok iyi anlaşıyoduk değer veriyo sahipleniyo bigün olsun kırmadı incitmedi.ailesiyle tanıştırdı.ailem biliyo ama gel gelelim bu iş konusu bizi ayırdı:((

ben onu çok seviyorum yaa ilk defa birine seni seivyorum dedim benn

Arkadaşlar bir erkek sizce "ille de karım ekonomik yönden bana bağımlı kalsın" diye mi eşinin çalışmasını istemez, yani niyeti gerçekten de çocuğun eğitiminin daha özenli yapılması olamaz mı?:44:

İlk paragrafınıza katılıyorum. Bende çok denk geliyorum böylesine :27: Komşularımız üniversite ne okudun diye soruyorlar, söylüyorum. Hııı öğretmen olsaydın ne güzel tatillerin olurdu gibi şeyler söylüyorlar :60:

Arkadaşlar bir erkek sizce "ille de karım ekonomik yönden bana bağımlı kalsın" diye mi eşinin çalışmasını istemez, yani niyeti gerçekten de çocuğun eğitiminin daha özenli yapılması olamaz mı?:44:

Kadın da çalışmak istemiyorsa bebenin bakımı,eğitimi önemli derim.
Ancak çalışmak isteyen kadına "hayır" diyen erkeğin kadına olan sevgisinden saygısından şüphe ederim ben.

bi arkdaşın dedği gibi çalışmadan atanmadan seninle evlenmem diyenide var.en yakın arkdaşımın ilişkisi de öyle bitti kız atanamadı çocuk atandı atandığı yerdende çalışan birini buldu 3 yıllık ilişkiyi sildi attı böyleside var..

ortayolu nedir bunun arkdaşlar ben onu kaybetmek istemiyorum...onun işi çok ağır gerçekten öyle anlamsız kıskançlıkları yoktur .güven sorunumuzda yok yani

5 ay peşimde koştu hiçyüz vermedim o zorla hayatıma girdi kendisine aşık etti ben daha önce hiç böyle şeyler hissetmemiştim.hep hayalim ilk hayatıma giren ilk heyecanlarımı deneyimlerimi yaşadığım insanla evlenmekti sanırım nasip olmayacak.herşeyin hayırlsı tabi ama biz çok iyi anlaşıyoduk değer veriyo sahipleniyo bigün olsun kırmadı incitmedi.ailesiyle tanıştırdı.ailem biliyo ama gel gelelim bu iş konusu bizi ayırdı:((

ben onu çok seviyorum yaa ilk defa birine seni seivyorum dedim benn

canım kaç yaşındasın sen

Mesleğinizi elinize alın, çocuk olana kadar çalışma fikrine sıcak bakıyorsa o zamana kadar çalışın..

Gerçekten evlenilecek bir eş olduğunu düşünüyorsanız, daha sonrası için huzurunuzu bozmayın.

Belkide o zamana kadar fikri değişecektir, siz yeni başarılara imza atıp işinizde ilerleyeceksiniz, belkide siz istemeyeceksiniz çok sonraları v.s

Hakkınızda hayırlısı olsun.

İlk paragrafınıza katılıyorum. Bende çok denk geliyorum böylesine :27: Komşularımız üniversite ne okudun diye soruyorlar, söylüyorum. Hııı öğretmen olsaydın ne güzel tatillerin olurdu gibi şeyler söylüyorlar :60:

hahaha çok güldüm yaaa :27::9::9:

Son yıllarda arttı bence bu durum, direkt kendi ailemin yakın akrabalarımın zihniyetleri bile beni şaşırtıyor artık."Gelinin etinden de yararlanırız sütünden de" hesabı çıkıyor burdan.Yani eğitim düzeyleri denk olsun diye aranmasını anlarım da "ille de çalışıp eve para getirecek" tarzı isteklerin öncelikli olmasını anlayamam.

Back
X