Bir ev meselesi de benden

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba,bir tane eski,2+1 eşimin ailesinden kalma evimiz var muhiti iyi olmakla beraber sığamadığımız için onu kiraya verip daha büyük bir eve çıkmıştık.arada 500 TL fark ödüyorduk her ay.Çıktığımız ev 3+1 baya geniş ancak ev sahibi baya fiyat zammı yaptı ve fark gittikçe açıldı.Şu an ev almak daha mantıklı duruyor ancak bulunduğumuz yerde iyi evler 600-700 olmuş faiz zammı yüzünden.eski evime de dönemem çünkü sığamam artık bir miktar peşinat var çok şükür ama 600 bir apartman dairesine verilir mi?Göz göre göre kazıklanacaz,sözleşmeyi yenilemek gerekiyor ev sahibi sıkıştırıyor ne yapacağımı bilmiyorum.Küçük evi satmamız yasak bu arada,eşim şiddetle karşı çıkıyor en fazla kiraya verebiliriz.İlerde kentsel dönüşüme girebilirmiş.

Durumunuz müsaitse ev işine girin bence. Ben de küçük evde kiradayım, nasipse seneye kendi evim yapılmış olacak, dubleks ve bahsettiğiniz fiyatlarda

600 cok fazla o fiyata sahil kenarindan müstakil ev alırsınız küçük illerde. Apartman dairesine 300 den fazla verilmez bence. İl değiştirme olanağınız varsa önce onu düşünün. Baska bir ilde daha uygun fiyatlı ev bulabilirsiniz.

hayata bakış açınız ve koşullarınızla ilgili bence. altımda üstümde milletin tepineceği kutu olarak görürüm ben apartmanları. neredeyse ömür boyu apartman dairesinde yaşadım, imkanım olsa ilk iş müstakil eve geçerim, apartmanlardan nefret ediyorum. 600k'mı üstten halı silkeleyen, aşağıdan gürültüsü gelecek insanların olduğu bir yere ben vermezdim; kulağa miktar olarak çok geliyor. imkanım varsa, ve çok ihtiyacım da varsa versem verserm 250 beeeeelki.

Merhaba,bir tane eski,2+1 eşimin ailesinden kalma evimiz var muhiti iyi olmakla beraber sığamadığımız için onu kiraya verip daha büyük bir eve çıkmıştık.arada 500 TL fark ödüyorduk her ay.Çıktığımız ev 3+1 baya geniş ancak ev sahibi baya fiyat zammı yaptı ve fark gittikçe açıldı.Şu an ev almak daha mantıklı duruyor ancak bulunduğumuz yerde iyi evler 600-700 olmuş faiz zammı yüzünden.eski evime de dönemem çünkü sığamam artık bir miktar peşinat var çok şükür ama 600 bir apartman dairesine verilir mi?Göz göre göre kazıklanacaz,sözleşmeyi yenilemek gerekiyor ev sahibi sıkıştırıyor ne yapacağımı bilmiyorum.Küçük evi satmamız yasak bu arada,eşim şiddetle karşı çıkıyor en fazla kiraya verebiliriz.İlerde kentsel dönüşüme girebilirmiş.

Nerde yaşiyorsunuz bilmiyorum ama 600 bin ev için bizim burda çok normal bir rakam. 1 milyondan alıcı bulan evler dolu buralarda

Ankara’da da almak istediğimiz evler hep o civarlarda. İyi muhit olsun, güvenli olsun deyince fiyat bu. 550 civarıydı en son beğendiğimiz şimdi 600 yapmışlar kredi indirimi nedeniyle🙄

Faiz indiriminden önce 480 bin olan evin şu an 600 bin olması benim için asıl problem.Yani göz göre göre kazık yemek.

Beklentilerinizle alakalı bir durum bu. Bizim evin karşısında 1.7 milyona bile daire var. Sizin dediğiniz fiyat benim yaşadığım şehir için normal. Ama o kadar para vermek mantıklı mı bilmiyorum. Gelir gider durumunuz ve vizyonunuz devreye giriyor burada.

gelir-gider durumunuzu ve hangi şehirden bahsettiğinizi yazarsanız konuya daha iyi olur

Faiz indiriminden önce 480 bin olan evin şu an 600 bin olması benim için asıl problem.Yani göz göre göre kazık yemek.
Yani aslinda kazik yemek degil.. bankaya vereceginiz faizi ev sahibine veriyorsunuz. O para her turlu cikacakti cebinizden dip toplamda.

Yasadıgın yer buyuk sehırse 600 cok degıl ama kucuk bıyerse fazla. Bızım burda 600 e vılla bıle var. Evde onemlı tabıkı ıstanbulda benım evım gıbı evlere baktım mesela 500 fılandı en son sıödı artmıs olabılır burda 230 fılan baska bı sehırdede 150 fılan. Nerde yasadıgınıza baglı mustakıl ev bulup bulamamak yada 600 cok demek

600 çok degilmi apartman dairesine 300 350 olsa normal derim bende bugün 4 ev gezdim benim bütçe 200 210 arası evler o kadar hızlı satılıyor ki gözümün önünde 2 ev satıldı biz biraz düşünelim demeye vaktimiz kalmadı insanlar ekmek alır gibi ev almaya başladı

Back
X