Bir evladın babayı ağlatması..

Sana bir şey diyeyim mi?
Kat be kat fazlasını hak ediyor senin o ailemsi şeyin.
Anne ayrı aldatmış, baba ayrı aldatıyor, bunun adı da evlilik oluyor öyle mi? Bu ailede bir de çocuk yetiştiriliyor. Onların size yaptığı haksızlığın yanında bu hiçbir şey. Çok iğrenç değil mi ya? Anne para için susuyor, her şey genişlemiş falan...
Dediğin gibi sevgilisine yedirecek parası varken, kızı için bir 100 lirası yoksa o adam, adam değildir.
Ben seni haksız bulmadım.
Birisi çocuk yapıyorsa, o çocuğu meslek sahibi yapana kadar finanse etmek zorunda arkadaş. Yok zorunda mı falan diyen olursa da evet efendim zorunda! Bunu da yapamayacaksa çocuk yapmasın.
Sadece maneviyatla bir yere varılmaz, biraz da maddi olarak yanında olmak lazım. Ki zaten bu babada maneviyat da yok, çocuğunu döven bir zihniyetin maneviyatı ne olacak? Bir de ağlamış, valla ben buna bile inanmadım.
Konu sahibi sen bunları hiç düşünme, sınavına odaklan bir an evvel kurtulmaya bak.

İlk mezun olduğum sene ben de bunları yaşamıştım. Üstelik hem annem hem de babam tarafından. İş görüşmelerine gitmek için minibüs paramı bile vermezlerdi bazen. O kadar baskı kurarlardı ki bir gün bileğimi kesmiştim, hala dikiş izleri durur. Sonradan her şey düzeldi, unutuldu. Babam vefat etti onu çok da sevip özlüyorum ama o bunalımlı günlerimi unutamam. Yaşayan bilir. Yol paralarınızı ve yeme içme paralarınızı karşılamak isterim. Çok samimi söylüyorum. Sıkıntı düzelmedi ise lütfen söyleyin.
Allah razı olsun sorun çözülmedi ama bir hal çaresini buldum çok iyisiniz..

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tek tek. Özür dilememeye karar verdim.Yarın sabah gideceğim ve kendisinden tık yok. Sadece tek dileğim şu işe hayırlısıyla yerleşmek ve buradan kurtulmak. Dün üzüldüm ama bugün daha iyiyim çünkü hatasını anlar belki gelir ihtiyacım olan kısmı giderir diye malesef ki olmadı.Hatta tartıştığımız için bir daha ondan bir şey talep edemeyeceğimi bildiğinden seviniyordur bile içten içe.Eğer ben gerçekten önemli olsaydım kaç gün gecenin 4 ü evden çıktım otobüsüm var diye.Bir Allahın kulu yardım etmedi aramadı vardın mı gittin mi diye.Ama ben ilk oturumu kazanınca herkese müjde kazanmış diye haber etmiş.Ben de o gün mesaj atmıştım.Kimseye söyleme ortada daha bir şey yok.50 tl vermeye zahmet etmezsiniz ama övünmeye gelince övünürsünüz yazmıştım.Benim için dua edin hayatta hiçbir şeye bu kadar ihtiyacım olmamıştı.Dün minübüste giderken gözlerim dolup duruyordu kendimi sıktım o kadar gücüme gitti ki bunlar..

Kin duymanı istemem her şeye rağmen.
Bu yüzden çok bir şey söylemeyeceğim..

Allah kimseye muhtaç olmayacağın güne kavuştursun tez vakitte inşallah. Amin.. :)

Bilenler bilir ailevi sorunlarım vardı.Geçen gün sizlerden kendim için dua istemiştim sınavım vardı.Çok şükür başarılı oldum.Pazar günü son mülakatım var.Bunu da geçersem eğer devlet memuru olacağım inşallah. Gel gelelim ailemin durumu iyi.Babamın üstüne 500bin değerinde bir arsa+ev annemin üstüne 1 daire+dükkan. İkisi de çalışıyor.Ben 5 yaşındayken annem babamı aldattı.O olay oldu bitti kimsenin haberi yok.Babam da çok uzun bir zamandır açık açık annemi aldatıyor.Annem çok bencil ve paraya düşkün biridir.Babam da elinde gerçekten fazlasıyla parası olduğunda çocuklarından esirgemez.Ama bir 600 tl si olsun senin 50 liraya ihtiyacın olsun asla vermez.Çalışmıyorum ve sınavıma giderken (şehirdışı) sadece bana 50 tl verdiler.Kalan paramı kendi cebimden biriktirdiklerim, köşeye koyduklarımla ihtiyaçlarımı giderdim.Geçen kız kardeşim(10 yaşında) babamın telefonuna mesaj geldiğini mesajda da 'hayırlı cumalar aşkitom' yazdığını söyledi.Kız kardeşim babama kızınca da ben insan değil miyim demiş.Gariban insanları çalıştırır parasını vermez üstüne de bir güzel din,kitap söver..
Gel gelelim bana.Gece 4'lere kadar ders çalışıyorum kendimi kurtarmak pahasına.Bunun onlar da farkında ama onlar için hiç değeri yok.Babam çok dayak atmıştır bana bu arada.Canı sıkıldım mı söver de söver üstümüze yürür.Bugün kayış koptu.Mülakatım için Ankara'ya gideceğim.Malum bilet,resmi kıyafet vs ihtiyacım olacak diye babama ta 10 gün önce haber ett,m.Bugün söyledim cevabı "yok ki" . Bari bilet paramı ver dedim ona da yok.Kızdım ben de oda telefonda küfretmeye başladı.Annem de çıkarıp yüzüğünü veriyor.Al kızım bozdur diye.150 tutar dediği yüzüğe 50 lira verdiler.Benim bilet param 85 lira.Babamla telefonda kavga etmeye başladık ben bağırdım en sonunda "o.. larına gelince buluyorsun yediriyorsun bana bir bilet parası veremeyecek kadar mı acizsin" diye o bana ben ona saydım en sonunda geberirsin inşallah geberiğin gelir eve dedim kapattım.Biliyorum haksızım ama bu sadece yaşadıklarımın %1 i bile değil.İnsanların durumu olmayabilir eyvallah.Ama bunların varlık içinde yokluk.Neden çalışmıyorsun diyeceksiniz.Çok küçük bir yerde yaşıyorum iş sektörü sıfır ve sadece kendimi derslerime verip ona odaklanmak istememdi tek sebebim.Akşam eve geldim kız kardeşim dedi.Babam ağladı sen geber demişsin ona dedi.Şimdi vicdanım çok sızladı.Her şekilde insanların hayır duasını alayım diye uğraşıp durdum şimdi babamın ahını alıyorum.Yaptığım bu günah karşısında Allah'dan bana yardım etmesini isteyecek yüzüm yok.Bu sebepten dolayı işlerim de rast gitmez.Sert yapıda olduğumdan karşısına geçip özür de dileyemem.Mesaj atıp dilemek geldi ama gelince yüzüne bakamam.Bir tuhaf insanım işte..Cumartesi sabahı gideceğim ve 5 gün yokum.Giderken özür mesajı mı atayım?Hatam çok büyük dimi?

Babanin yaptiklari iyi bisey degil tabi kide ama sonucta ata yani dövsede sövsede baba
Arkadas degilki silip atasin sevgili degilki ayrilasin.
Hani derler ya atsan atilmaz satsan satilmaz .
Ama babanin böyle oldugunu biliyosun madem sende ona göre önlemini al önceden ama ne olursa olsun geber dememeliydin bence.
Hatalisin mesajla degil gidip sarilip özür dileyrk af dile.
Burda bi arkadas konu acmisti hatrliyorum babasiyla arasi iyi degildi senin gibi ve babasi bi anda ölmüstü (allah korusun )
Nasil vicdan azabi cekmisti erteleme yarina 5 dk sonrasina garantimiz yok baba o sonucta

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tek tek. Özür dilememeye karar verdim.Yarın sabah gideceğim ve kendisinden tık yok. Sadece tek dileğim şu işe hayırlısıyla yerleşmek ve buradan kurtulmak. Dün üzüldüm ama bugün daha iyiyim çünkü hatasını anlar belki gelir ihtiyacım olan kısmı giderir diye malesef ki olmadı.Hatta tartıştığımız için bir daha ondan bir şey talep edemeyeceğimi bildiğinden seviniyordur bile içten içe.Eğer ben gerçekten önemli olsaydım kaç gün gecenin 4 ü evden çıktım otobüsüm var diye.Bir Allahın kulu yardım etmedi aramadı vardın mı gittin mi diye.Ama ben ilk oturumu kazanınca herkese müjde kazanmış diye haber etmiş.Ben de o gün mesaj atmıştım.Kimseye söyleme ortada daha bir şey yok.50 tl vermeye zahmet etmezsiniz ama övünmeye gelince övünürsünüz yazmıştım.Benim için dua edin hayatta hiçbir şeye bu kadar ihtiyacım olmamıştı.Dün minübüste giderken gözlerim dolup duruyordu kendimi sıktım o kadar gücüme gitti ki bunlar..

Hüznünü tahmin edebiliyorum.. Anne baba dediğin insanlar koruyup kollamıyor düşünmüyor arkanda durmuyorlar...
Dilerim kazanırsın sınavını rahatlarsın. Ama onlar yine ortalıkta övünüp duracaklar ya, sinir bozucu gerçekten...

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tekrardan.Mülakatım iyi geçti ama bilmiyorum sonuç ne olur.Not: 1 haftadır şehirdışında akrabadayım babam 1 kez aramadı.Kendi arsasını sattı ses seda yok.Babalığı böyle.Şimdi düşünüyorum da neye ağlamış acaba?

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tekrardan.Mülakatım iyi geçti ama bilmiyorum sonuç ne olur.Not: 1 haftadır şehirdışında akrabadayım babam 1 kez aramadı.Kendi arsasını sattı ses seda yok.Babalığı böyle.Şimdi düşünüyorum da neye ağlamış acaba?

Sonucunda güzel gelir umarım.
Düşüncesinde bile yer edememiş söyledikleriniz belli ki...
İşten ve eşten yana çok şanslı olursunuz dilerim.

Umarım sonucu da güzel olur. Güzel bir hayat yaşamanı dilerim.

Back
X