• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir fikir verin kızlar...

serap0404

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
212
2
96
İstanbul
kızlar benım sorunum su.dun aksam kayınvalıdemlere gıttık kayınpederım yoktu evde,bende butun gun ordaydım esımde geldı yemegımızı yedık cay ıcerken kaynanaml esımın baskabı dılle(kurtce)konustugunu farettım.bende anlamıyorum ne konustuklarını.yanı kaynanam sureklı ısle ılgılı esıne ve dıger ogluna sormaya cekındıgı selerı esıme soruyor.bıde be mutfaga cay dokmeye gıdınce baska bı konudan bahsedıyor.benım bılmemeı ıstemedıgı bı konu olucakkı ben ordan cıkınca konsuyor.esımın daha sonrdan bana anlatıcagını bılmesıne ragmen.daha oncede esıme defalarca soledım yanımda turkce konusun tmm alıskanlık ama ben kendımı kotu hıssedıorum.buna ragmen unutup yıne konusuyor.benm moralım bozuldu tabı suratım dustu.kaynanam ıcerı gıdınce kalktı yanıma geldı nıe yuzun asık fln dedı bende cayını ıc kalaklaım dedım,bıraz daha oturalım dedı baban evde yok kalkalım dedım.oda e babam yoksa annem var,ztn hergun annenle konusuyosun tlfnla dedım oda sen konusmuomusun dedı.sonra atıstık bıraz tabı bunlar 15yasındakı gorumcemın yanında oluyo.sonra esım mutfaktayken benı okızın yanında kucuk dusurmesıne dayanamadım ve kalktım ustumu gıyındım ama agladım aglıycam.cunku esıme defalarca kendı aılesnın yanında benımle tartısmamasını solemıstım.baktım ne kaynanam nede esım nereye hayırdır demedı.sonra bı taksı ıstedım.sadece gorumcem kapıya gecırdı benı bende ıcer dogru yuksek sesle sagol anne gıtmem cok umrundaymıs dedım ve cıktım.baktım balkondan bagırıo hıc bakmadan eve geldım.gece 1de esım geldı ve yanımda uyumadı salonda uyudu.sabahta kalkıp gıttı.kımbılır neler konustular benı nası onların gozunde kucuk dusurdu.Allahım yardım et aksam nolucak bılmıorum..

onların bi aile düzeni var ve bana sorarsan biraz fazla alınganlık yapmışsın. onlar o dilden konuşmaya alışmışsa bunu neden değiştirmeye çalışıyorsun ki? eşinle ailesini ziyarete gittiğinde, zaten tartışma ortamı yaratmamalısın diye düşünüyorum. ısrarcı davranmışsın ve onun da canı sıkılmış. ailesiyle iyi geçinmeye çalış, sempatik ol. ailesinin sana değer vermediğini düşünmesi eşini de senden soğutabilir...

Tepki vermek doğru fakat tepkini biraz aşırı göstermişsin sanırım canım. Ortada evi o şekilde terkedecek kadar büyük bir problem göremedim ben. Tabi ki eşinin kendi ailesinin yanında seninle tartışması hoş değil, ama bunları ikiniz karşılıklı bir şekilde halletmelisiniz. Keşke eve gitmeyi bekleyip tepkini evde gösterseydin. Bir nevi eşinin ailesine saygısızlık etmiş olmuşsun istemeden o şekilde kalkarak. Ama seni de anlıyorum, sinirlenmişsin ama ne demişler öfkeyle kalkan zararla oturur. Haklıyken haksız duruma düşmemek için bundan sonra sakince düşünerek davran bence. Akşam eşinle oturup konuşursunuz ve umarım güzelce halledersiniz. Karşılıklı anlayış göstererek çözemeyeceğiniz şey yok bence. Herşeyin düzelmesini umarım :teselli:

bence asiri tepki vermissin. herkesin alisIk oldugu bir aile duzeni var ve ayrica kayinvalideniz size her seyini anlatmak zorunda degil. ben sahsen annemle her konustugum seyi ileride esim olursa sayet paylasmayi dogru bulmuyorum. uygun bir dille yaninizda farkli bir dilden konusulmasinin sizi rahatsiz ettigini soyleyebilirdiniz ama bir anda kalkip gitmeniz acikcasi pek olgunca bir davranis degil. ozellikle esinizin ailesinin yaninda. esinizle de bu konuyu sakince konusmanizi oneririm. umarim duzelir hersey.

kendi açından bakmışsın sinirlendin diye giderek bunu yapma sebebin de ailesinin yanında küçük düşürülmüş hissetmen peki sen farklımı yaptın onu bıraıp taksiyle giderek aynı hisse o kapılmış olamazmı ardından

canım haklısında bencede sanki biraz fazla tepki vermişsin,en azından onların yanında renk vermeseydin eve gidince eşinle daha ciddi konuşurdun ama şimdi olan olmuş akşam sakin olmaya çalış olay dahada büyümesin allah yardımcın olsunolumunekankayizsmile

E kayınvaliden niye yüzün asık dediğinde deseydin keşke kürtçe konuşuyorsunuz moralim bozuluyor diye. Arkadaşım haklı iken haksız duruma düşmüşsün, keşke yaşanmasaydı ama yaşanmış işde. Baban yok kalkalım dediğinde kayınvalideni adam yerine koymuyormuşsun gibi olmuş, alınması gereken kayınvalidendi burada. Bence ortamı yumuşatmak için birşeyler yapmalısın.

anlamadığın bir dilde konuşulması tabiki hoş bir davranış değil.
ama senin söylediklerinde çok tuhaf hemde görümcenin yanında .
başkalarının yanında küçük düşürülmek istemiyosan tartışma yaratacak laflar etmeyecektin .
kalkalım deseydin sadece.yok annenle tlf konuşuyosun bilmemne ne gerek var 3. kişilerin yanında bunları söylemeye.haklı olarak eşinde cvp vermiş.
haklıyken haksız duruma düşmüşsün malesef

haklısınız kızlar ama benı asıl sınırlendıren sey ona defalarca baskalarının ozellıkle onun aılesının yanında atrısmayı uzatmadan bıtırelım dedım.ben kapatmak ıstıorum tamm dıorum ıyıce uzatıyo.susumuyo,sankı susarsa kadın lafı dınlemıs gıbı hısseıyo heralde kendını.ıyıce erkeklesıyo.eger uzatmayıp sussaydı kalakıp gıtmıycektım.aglamamak ıcın kendımı zor tuttum.kucuk dustugumu dusunup kalktım ve gıttım.yanlıs yaptıgımın farkındayım kızlar.bakalım geldgınde nolcak.

Her ne alışkanlıkları,aile düzenleri olursa olsun sürekli benim yanımda da farklı dilde konuşmaları benide rahatsız ederdi.
Hayır,bir kere ayıp yaptıkları...Kendi aralarında nece konuşuyorlarsa konuşsun,ama ben oradayken ben orda yokmuşum gibi kendi aralarında anlamadığım şeylerin konuşması...cıksss olmaz,ayıp...

Ama sizde olaya normal tepki vermemişsiniz,eşinize bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleseydiniz yanınızda biraz daha dikkat ederlerdi diye düşünüyorum.
Ayrıca atışmanız,birbirinize verdiğiniz tepkiler çocukca, gereksiz ve saçma olmuş...

Birde eşine güvensizliğin var ; "kim bilir beni onlara nasıl küçük düşürüp anlattı "demişsin...
Böyle birşey yaparmı ki eşiniz? Ne kadar kötü birşey bu. :umursamaz:
Aranızdaki şeyleri onlara anlatmasıda garip,kötülemeside...
Herşey aranızda kalmalı.

canim benim belki seni en iyi anliyanlardan biriyim. benim esimin ailesi baska dil konusmaz ama ben mutfaga ve Wc gidince sessiz sessiz konusurlar. ve bunu yuzunden esimle defalarca birbirimizi yedik. bence bu alinganlik deil baska bisey. birde varya benim inadima yaprlar kac defa dedim neden boyle yapyosunuz diye esime annesine ama yok bunlar tam gaz devam....:1no2:

tamam anlamadıgın dilden konusulması rahatsız edici olabilir bazen kuzenimin eşiyle anneside rusca konusyorlar ama annesi türkçe pek bilmiyor ondan ben pek alınmam yani o durumda kaynananızda tam türkçe bilmiyor olabilir o bir dil alışkanlıgıdır
ama taksiye binip gitmeniz fln pek saçma bir tepki gibi geldi bana siz sevgili deilsinizki evlisiniz yani

benim de esim ailesiyle ya da akrabalariyla bazen kendi dilinde konusuyor, ben de cok sinir oluyorum esimi ben de uyardim artik pek yapmiyor cunku yaptiginda kizacagimi biliyor. baska insanlarin yaninda boyle farkli dilde konusmak cok saygisizca, hakaret gibi bir sey nefret ediyorum bende. o yuzden seni anlayabiliyorum canim. ben de bu gibi durumlarda cok bozulup hemen o ortami terkediyorum cunku cok yanlis bi haraket. sana burda cok buyutmussun diyenlere aldirma bence, bilmeyen anlamiyor iste.
ayrica esini uyarmana ragmen seninle baskalarinin yaninda tartismasi da cok yanlis, ben de esimi bu konuda da cok fazla uyariyorum ama bi turlu kafasi almiyor! ben de senin yasadigin durumlari yasadim ama ben ortami terk ederken esim de benimle gelirdi, yalniz birakmazdi. ben senin yalis bir sey yaptigini dusunmuyorum cok haklisin. esin hatali olmasina ragmen kendini hakli goruyor ve trip atiyor, cok ayip bir sey yaptigi. sen o evden cikarken onunda seninle gelmesi gerekirdi.

eşin gelip sana sorduğuna göre noldu diye, demek ki senin onların senin yanında kürtçe konuşmalarından rahatsız olduğunu yeterince anlayamamış. açık ve net şekilde tekrar anlatmalısın.

bozulmakta haklısın.. hem de çook haklısın.. ama verdiğin tepkiyle haklıyken haksız duruma düşmüşsün canım.. keşke kalkıp gitmeseydin.. sakince bekleseydin.. eve gelince eşini tekrar uyarsaydın.. benim sevgilim de arap.. annesiyle arapça konuşurlar bazen.. benim yüzümün düştüğünü görünce türkçeye çevirir sevgilim konuşmalarını.. şuan annesi dalıyor bazen arapça bişeler söylüyor sevgilim cevap verirken türkçe veriyor ben varsam.. evet sinirlenebilir bozulabilirsin ama tepkin ağir olmuş.. daha sakince tepki verseydin, rahatsız oluyorum, kendimi kötü hissediyorum, anlamadiğim bir dilden konuştuğunuz zaman dişlandiğimi hissediyorum deseydin eminim eşin senden özür dileyecek seni anlayişla karşilayacaktı..

haklısınız kızlar ama benı asıl sınırlendıren sey ona defalarca baskalarının ozellıkle onun aılesının yanında atrısmayı uzatmadan bıtırelım dedım.ben kapatmak ıstıorum tamm dıorum ıyıce uzatıyo.susumuyo,sankı susarsa kadın lafı dınlemıs gıbı hısseıyo heralde kendını.ıyıce erkeklesıyo.eger uzatmayıp sussaydı kalakıp gıtmıycektım.aglamamak ıcın kendımı zor tuttum.kucuk dustugumu dusunup kalktım ve gıttım.yanlıs yaptıgımın farkındayım kızlar.bakalım geldgınde nolcak.

tatlım erkeklerin çoğu ailelerinin yanında daha bir erkeklik taslıyor.. sen bi laf söyleyince kendisini ispatlamaya çalişiyo.. o yüzden sabret.. sus gidene kadar bekle.. evet yüzünü as konuşma sessizliğinle tepkini belli et ama hiç bişe söyleme eşine.. evinize gelince baş başa kalacaksınız nasıl olsa.. o zaman gösterirsin gerekli tepkiyi.. ne kadar kırıldığını bozulduğunu sakince güzelce anlat.. kendimi kötü hissediyorum dişlandiğimi hissediyorum.. beni anlamaya çaliş kendini benim yerime koy ne hissedersin ben annemle senin anlamadiğin bi dilde konuşsam de.. ama ailesinin yanında hiç bişe söyleme.. çünkü ne kadar erkek gördüysem evde kedilerse ailelerinin yanında aslan oluyolar.. babam da böyle, abim de böyle, eniştem de böyle, dayılarım da böyle, sevgilim de böyle.. bu erkek milletine bişe oluyo ailelerinin yanında.. o yüzden bi daha böyle bi durum olduğu zaman sabret.. evinize gelene kadar sık dişini.. evinize gelir 4 duvarınız içinde her problemi halledersiniz.. kayınvalidenin tepki vermeyişine de ben olsam ben de bozulurdum.. ben kalkıp gitmeye kalkıcam ne oluyo bu kıza diye gelmicek =( üzülürdüm ben de haklısın.. en azından kızım hayırdır demesi gerekiyodu bi büyük olarak.. neyse asıl problem bu değil.. sen eşinle güzelce konuş.. seni anlamasını sağla..

evı neden terk ettınkı canım sen...evet kendı dıllerı senı rahatsız etmış olabılır buna hak verıyorum.
ama nıye abarttınkı ? kayınvalıden ya eşını doldursaydı annesınde kalsaydı o gece daha mı ıyı olacaktı...
bence uzatma fazla konuyu...ben eşımın aılesının yanında fazla uzatmam bu tur konuları ..ne gerek var ağızlarına laf vermeye ya da üzmeye.
eve gelınce yapardın kavganı canım....

Bence çok haklısın taviz verme konuşmak isterse konuşup sakince anlat ona sen taviz verirsen devam eder aynı şeylere ,gayet relaks rahat ol yani onun konuşmak istemesini bekle bence

Back
X