bir fikir verin lütfen...

behaftet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
103
0
26
Ankara
5 yıllık bir ilişkim vardı ailem istemediği onay vermedği ve ailemi haklı cıkarttığı için noktalamıstım aradan belli bir süre bile gecmeden lisedeki erkek arkadasımla çıkmaya baslamstm onlada bazı anlasmazlıklar oldu ve ayrıldık.. annem biriyle tanısmamı istedi önce yok dedim ama çocuk benm için ağrıdan ankaraya geldi kendisi polis özel harekatcı önceden beri istiyolardı ben istemiyodm annem bir kere olsun beni dinle kendi dediklerine gidiyosun üzülen sen oluyosun dedi neyse... fazla uzatmadan söz kesildi açıkcası benimde çocuğun efendiliği çok hoşuma gitti ailemde çok seviyor ama çocuk nevsehirli biz trabzonlu düğün yapılmıcakmıs ben düğünm olsun istiyorum nikah kıyılcakmıs aksamındada yemeğe gidilir bir yerle anlaşılır diyolar ama ben böyle hayaller kurmamıstm düğünüm olsun istiyorum kemençesiyle tulumuyla ama onlar da bunlardan habersiz onlarnda kendilerine göre adetleri var nasıl bir ortak yol bulunacak söyleyemiyorum da istediğimi napcam bilmiyorum.. düğünüm olmuycakmı şimdi??

biri bişey desin :(( mart başı nikahımız olcak ama düğün nasıl istiyorum dicem istediğimi söylesem bile nasıl istediğimi yaptırcam atıp olur mu ki düğünü gectim kına gecem bile mi olmuycak :(

Ben dügün istemiyorum evlenirsem nikah yapıcam kına gecelerinide sevmiyorum ama sizin dügünden önce düşünmeniz gereken şudur bence arkadaşım sen sözlünü seviyormusun sonuçta annen istedigi için sözlendin ileride bu sorun açarmı sevgi,aşk olmadan evlilik olmaz çünkü önce bunu bir düşün istersen dügün olayına gelince onların adetinde dügün mü yok yoksa dügün varda senin istedigin gibi çalgılı dügünlerden degilmi

dügün istemen dogal bisey. Bence annene ve babana söyle dünürleriyle konussunlar. Sende sözlüne söyle ailesine acsin konuyu.böylece 2 tarafta konusmak zorunda kalicak.

Bende dügün istemiyorum :31:yeliz_nur arkadaşın dedigi gibi önce gerçekten sen bu adamı istiyormusun onu düşün..Sırf annen istiyor diye olmasın bazı şeyler önce bu adamı gerçekten isteyip istemedigine karar ver sonra dügün işi kolay olan şey şuanda sanki senin için en önemli konu bu arkadaşım :54:

biri bişey desin :(( mart başı nikahımız olcak ama düğün nasıl istiyorum dicem istediğimi söylesem bile nasıl istediğimi yaptırcam atıp olur mu ki düğünü gectim kına gecem bile mi olmuycak :(
Pardon ama kına gecen neden olmayacakmış ona nasıl karışırlar :47:

bu tip durumlarda iki aile oturur karara varırı
bu karardan memnun olmadığınızı neden söylemediniz
ben düğün istiyorum diyebilirdiniz.
siz kendi adetlerinize göre düğün yapın kına gecesinide tabii
bir kaç gün sonrada bahsettiğiniz tören gerçekleşir nikah, yemek vs...
farklı şehirlerde olduğundan birçok kişi öyle yapıyor
isteğinizi söyleyin
insanın sanki hayatında kaç kez düğünü oluyor

5 yıllık bir ilişkim vardı ailem istemediği onay vermedği ve ailemi haklı cıkarttığı için noktalamıstım aradan belli bir süre bile gecmeden lisedeki erkek arkadasımla çıkmaya baslamstm onlada bazı anlasmazlıklar oldu ve ayrıldık.. annem biriyle tanısmamı istedi önce yok dedim ama çocuk benm için ağrıdan ankaraya geldi kendisi polis özel harekatcı önceden beri istiyolardı ben istemiyodm annem bir kere olsun beni dinle kendi dediklerine gidiyosun üzülen sen oluyosun dedi neyse... fazla uzatmadan söz kesildi açıkcası benimde çocuğun efendiliği çok hoşuma gitti ailemde çok seviyor ama çocuk nevsehirli biz trabzonlu düğün yapılmıcakmıs ben düğünm olsun istiyorum nikah kıyılcakmıs aksamındada yemeğe gidilir bir yerle anlaşılır diyolar ama ben böyle hayaller kurmamıstm düğünüm olsun istiyorum kemençesiyle tulumuyla ama onlar da bunlardan habersiz onlarnda kendilerine göre adetleri var nasıl bir ortak yol bulunacak söyleyemiyorum da istediğimi napcam bilmiyorum.. düğünüm olmuycakmı şimdi??

bu devirde düğün çok saçma en iyisi nikah ,nikahta da gelinlik giyersin

Düğünsüz evlilikmi olur amerikadan afrikaya kadar dünyanın her yerinde her kültüründe düğün var trabzonda mı yokmuş, işlerine öyle geliyordur masraf olmasın diyedir. Diretin düğün istediğinizi belirtin. Akrabalarınız dostlarınız çevreniz var dul kadın mı alıyorlar . yok çok dindar çok kapalı bir aile yapıları varsa düğün yerine mevlit yapıyorlarsa o ayrı.
Özel harekatçı olmasına gelince gerçekçi olmak lazım her ne kadar kahraman olsalarda onlarla aile kurulmaz.

Son düzenleme:
konu sahibi zaten kararını vermiş nikahada az bişey kalmış
evleneceği adamın mesleğini değerlendirme kısmı çoktan geçmiş
bayanın fikir istediği konu ortada

Düğünsüz evlilikmi olur amerikadan afrikaya kadar dünyanın her yerinde her kültüründe düğün var trabzonda mı yokmuş, işlerine öyle geliyordur masraf olmasın diyedir. Diretin düğün istediğinizi belirtin. Akrabalarınız dostlarınız çevreniz var dul kadın mı alıyorlar . yok çok dindar çok kapalı bir aile yapıları varsa düğün yerine mevlit yapıyorlarsa o ayrı.
Özel harekatçı olmasına gelince gerçekçi olmak lazım her ne kadar kahraman olsalarda onlarla aile kurulmaz. görevi insan öldürmek olan bir meslek ,ailesinin rızkını bu işten kazanıyor. şimdi diyeceksiniz vatan için . verin bakalım asgari ücret hangisi gider

Günaydın arkadaşım beni yanlış anlama ama nikahla evlenince dul kadın mı oluyor bende dügün sevmiyorum kısmet olursa nikah düşünüyorum bu tabirinizi hiç begenmedim çevremde nikahla evlenen çok insan var. Konu sahibi dügün yada kına gecesi isteyebilir bu onun en dogal hakkı ama dügünden önce düşünmesi gereken birşey var acaba ben sözlümü seviyormuyum sırf annesi istiyor diye bu evlilik olmaz

Günaydın arkadaşım beni yanlış anlama ama nikahla evlenince dul kadın mı oluyor bende dügün sevmiyorum kısmet olursa nikah düşünüyorum bu tabirinizi hiç begenmedim çevremde nikahla evlenen çok insan var. Konu sahibi dügün yada kına gecesi isteyebilir bu onun en dogal hakkı ama dügünden önce düşünmesi gereken birşey var acaba ben sözlümü seviyormuyum sırf annesi istiyor diye bu evlilik olmaz

konu sahibi demek o kisiyi istiyor ki bu izdivaci kabul etti. Asil sorun bu degil zaten.

nikah tarihi bile belli şimdi annesi istedi diye mi evlilik yapıyor
yok özel harekatçı insan öldüren biri ile evlenilmez gibi yorumlar gereksiz değil mi_?
arkadaşın yardım istediği konu başka
arkadaş bu değerlendirmeleri çoktan yapmış ki
nikah tarihi bile alınmış

insanı öldürmek gibi bir meslek mi??? varmı böyle bir tabir doğubeyazıtta suan da ve insan falanda öldürmüyor kendini tehlikeye atıyor aynen nikah tarihi bile belliyken bu dedikleriniz saçma gereksiz alakasız seyler istiyorum ki o yüzüğü parmağıma takmısım ben sadece düğün istediğimi ama olmuycağını ve üzüleceğimi yazdım ne demek işi insan öldürmek olan. ha pardon eğerki dağdaki o serefsizleri insan olarak değerlendiriyorsanız bilemiyorum demekki uyuşan birşeyler var sırf ailem istiyor diye evlenmiyorum karar vermeişim ki onunla her türlü her yere giderim cok farklı yerlere getirmişsiniz konuyu çok ayıp insan öldürmek demek ne demek!

insanı öldürmek gibi bir meslek mi??? varmı böyle bir tabir doğubeyazıtta suan da ve insan falanda öldürmüyor kendini tehlikeye atıyor aynen nikah tarihi bile belliyken bu dedikleriniz saçma gereksiz alakasız seyler istiyorum ki o yüzüğü parmağıma takmısım ben sadece düğün istediğimi ama olmuycağını ve üzüleceğimi yazdım ne demek işi insan öldürmek olan. ha pardon eğerki dağdaki o serefsizleri insan olarak değerlendiriyorsanız bilemiyorum demekki uyuşan birşeyler var sırf ailem istiyor diye evlenmiyorum karar vermeişim ki onunla her türlü her yere giderim cok farklı yerlere getirmişsiniz konuyu çok ayıp insan öldürmek demek ne demek!
Arkadaşım peki nişanlınız yada ailesi niye dügün istemiyor çok mu dindarlar yani çalgılı yerine mevlütlü dügün mü istiyorlar kına gecesine karışamazlar bu kız tarafının bilecegi bir iştir size sebep olarak ne sundular

ayrıca masraftan kaçmıyolar sadece düğüne gerek yok denildi dindarda değiller düğün yerine nikah kıyılır ordan bir yerle anlaşılır yemek yenilir falan denildi sadece bu.. bende ayıpsa ayıp ama istemek en doğal hakkım çalgılı çengili düğünüm olsn istiyorum saçma gelenler saygı çercevesinde yorum yapsın.

Şimdiden bu kadar birbirinize düğün mevzusunu tartışamıycak kadar uzaksanız düğün tarihini biraz uzatın daha iyi bence, bunun dışında anne anneyle konuşur düğün mevzularını senin söyleyemediklerini söylerler, bazı düğünlerde dualı olur davullu düğün yapmazlar öylemi istiyorlar? Eğer öyle değilse bunun adetle alakası yok, bütçeyi kısmakla alakası var, kolaya kaçmakla alakası var, ben anneme esprisine nikah yapayım dediğimde bile şakasını kaldıramaz kıyamet koparırdı dul kadınmı veriyorum mevzusu annelerin kullandığı bir tabir tabiki katılmıyorum dulda olsam düğün isterim yani :)) söyleyeceksin en büyük hayalim düğündü diye şunu unutma ömrünün sonuna kadar son nefesine kadar içinde kalacaktır bunu uhdesi şu anda ne istersen yaptırırsın sonrası daha zor.

ayrıca masraftan kaçmıyolar sadece düğüne gerek yok denildi dindarda değiller düğün yerine nikah kıyılır ordan bir yerle anlaşılır yemek yenilir falan denildi sadece bu.. bende ayıpsa ayıp ama istemek en doğal hakkım çalgılı çengili düğünüm olsn istiyorum saçma gelenler saygı çercevesinde yorum yapsın.

tamam istiyorsunda
sen bu isteğini nişanlına ailesine söyledin mi?
benim bildiğim bu tip durumlarda ortak karar alınır

Arkadaşım peki nişanlınız yada ailesi niye dügün istemiyor çok mu dindarlar yani çalgılı yerine mevlütlü dügün mü istiyorlar kına gecesine karışamazlar bu kız tarafının bilecegi bir iştir size sebep olarak ne sundular

yok dindar değiller memleketler adetler farklı biz ankaradayız bizimkiler tabzondan gelecekler.. onlar nevsehirde nevsehirden gelecekler.. diyorlarki herkes çağırmak istediğini çağırsın bir yerde yemek yenilsin nikah kıyılsın falan diye konusuldu bizimkilerde öyle istiyor ama ben düğün istedim sadece ne bilim bilmiyorum artık ne olcaksa kına gecesi yapılsın dicem ama bide düğün meraklısı oynama meraklısı diye düşünsünlerde istemiyorum açıkcası..

Back
X