Bir fikir verin lütfen

elmalikurabiyee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
1.862
1.491
133
Merhaba arkadaşlar,
Eski konularımdan bilen bilir. Evlenme kararı aldığım bir sevgilim var. Aileme haber verdim. Ailelerimizle tanıştık zaten. Ben 1 senedir çalışıyorum. 24 yaşındayım. Sevgilim de 24 yaşında okulu bitirdi. Sınava hazırlanıyor. Nisan sonunda sınava girecek. Şu anda stajyer avukat. Çok cüzi bir geliri var.
Sorun şu: Annesi annemi aradı ve tanışmak istiyoruz diye konuştu. Oğluna şu zaman gideriz diye bir tarih verdi. Ona göre hazırlandık ama gelmediler. Telefon görüşmesi daha sonra yapıldı. Orda da sadece tanışmak istiyoruz dedi (sevgilimin ara artık diye ısrarı üzerine aradı) Bir tarih konuşulmadı.
Ama sevgilim bana 1 ay öncesi için ailemi de alıp gelirim dedi. Ve ben dedeme babama vs. durumu açıklarken sevgilimin ağzından çıkana göre konuştum. Ailesi sonradan yan çizdi ve söylenilen tarihte gelmediler.
Aslında annesi başta gelelim demişti ama ablası annesiyle konuşmuş. Daha çok erken 5 senesi var en az. Hem daha sınavı var vs. vs. demiş vazgeçirmiş. Sevgilime de babamın parasıyla mı yapacaksın düğünü neyine güveniyosun tarzı konuşmuş.
Sonuç olarak benim aile üyelerim beklentiye girdiler. Nişan söz olmasa bile bir gelip, bir bardak çayımızı içip daha oğlanın sınavı var vs tarzında durumu anlatabilirlerdi belki. Bizimkilerde ayy yok illa nişanlayalım diye kendilerini yerlere atmazlardı yani.
Şimdi hem ben çok soğudum ailesinden hem de oyuncak ettiler meseleyi. Bu saygısızlık benim gözümde. Ağaç kovuğundan çıktım sanki. Sizi ararız deyip hala aramamak bana garip geliyor. Ailemde ailesine karşı çok soğudular. Sevgilimin durumuna ses etmiyorlar ama annesi arayıpta biz sizi ararız deyip kapatması tam bir facia açıkçası.
Bizde sürekli tartışıyoruz. Bu konuyu aklımdan atamıyorum. Aileme saygısızlık edilmesini hoş göremiyorum. Sabırlı dirayetli olamıyorum. Herşey batmaya başladı gözüme. Hatta ayrılığı bile defalarca düşündüm. Sevgilim rest bile çekti. Çok çabalıyor. En olmadı tek başıma çıkıp gelip ailenden özür dileyeceğim diyor. Ona kıyamıyorum ama çok olaylı bir aileler. Kendi aralarında da saygı yok. Küfürlü konuşmalar vs. var. Bir adamı sevmek evlilik için yeterli gelmiyor bana. Şimdi ne yapmalıyım?
Bizde sınavı geçmeden nişan düğün demiyoruz zaten. Şurda 2 3 ay var. Ama ailesi sınavı bahane ederek bir tanışmaya bile gelmiyor. Böyle oalcağını bilsem zaten gelmelerini istemezdim. Ben yazın olsun istiyordum. Sevgilim beni ikna etti. Hatta ona kalsa nişan bile yapıyorduk. Ama ailesinin ona saygı göstermediğini, hala onu çocuk gördüklerini vs. söylüyor. O da çok kızgın ve kırgın ailesine. Ortalığı karıştıran ablasıyla da mecbur kalmadıkça görüşmüyor bile.
Ama hani sadece onu sevmek yeter mi?
Ailesi böyleyken sağlıklı bir evlilik yürür mü sizce?
Bir de ben aileme yapılan bu haksızlığın sinirini sürekli sevgilimden çıkarıyorum. Ama elimde olmadan laf hep oraya geliyor.
Sabır mı göstermeliyim? Kestirip atmalı mıyım?
Çok seviyorum ama mantığımı ezip geçmek bana göre gelmiyor...
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama çok bunaldım.

Son düzenleme:
Hata en baştan işi gücü olmayan bir adamın tanışmaya etmeye gelmesiyle başlamış. Önce sınavına girip işini eline alır insan sonra bu tür olaylara karar verilir, adım atılır. Bu kadar aceleye getirirseniz sonuç bu olur. Ailesi de bu yüzden çok umursamıyor bence.

Kendi aralarinda kufurlesen ailenin oglu da evlenince sana kufur eder bunu bil.Ayrica bastan aramalari hata daha 5 yil var diyorsunuz kim öle kim kala.Simdiden yüz göz olmaya gerek yokmus.O gun gelince cikip ailenle tanisirlardi damat adayinin daha isi gucu yok,gelecek kurulmamis ama planlar cok.

Sevgilinizde suç olmayınca ayrıl demek saçma olur. Anne baba konuştuktan sonra ablasına ne oluyosa. Zamana bırakın biraz. Sınava flan girsin. Ondan sonra bakın.

Kendi aralarinda kufurlesen ailenin oglu da evlenince sana kufur eder bunu bil.Ayrica bastan aramalari hata daha 5 yil var diyorsunuz kim öle kim kala.Simdiden yüz göz olmaya gerek yokmus.O gun gelince cikip ailenle tanisirlardi damat adayinin daha isi gucu yok,gelecek kurulmamis ama planlar cok.
Onu ablası demiş galiba 5 senesi var diye

Eski konu da vardı di mi? Bu çocuğun 3 mü 4 mü ne kızkardeşi mi vardı? Ben de 4 kızkardeş varsa default olarak kaç yazmıştım :))

Konuya dönersek evet bu iş saygısızlık boyutunda bence de. Terbiyesiz ve saygısız insanlar. Çocuğa söyle ya ailesi adam gibi hemen gelsein ya da sen kopma noktasındasın artık bilsin. Kendi ailesi hakkında ne diyor?

Evlenmenize o kadar zaman varsa keşke baştan tanışma konusu geçmeseymiş ama olan olmuş,vardır bir hayır.
Ve evet, evlenmek için sevmek yeterli değil dediğin gibi, bekleyeceğiniz süre içinde ailesinde sorun var mı yok mu anlarsın ona göre kararını verirsin.Daha doğrusu şöyle düzelteyim, ailesinin sorunlu kısımlarında sevgilinin tutumu nasıl ona bakarak kararını verirsin.

Eski konu da vardı di mi? Bu çocuğun 3 mü 4 mü ne kızkardeşi mi vardı? Ben de 4 kızkardeş varsa default olarak kaç yazmıştım :))

Konuya dönersek evet bu iş saygısızlık boyutunda bence de. Terbiyesiz ve saygısız insanlar. Çocuğa söyle ya ailesi adam gibi hemen gelsein ya da sen kopma noktasındasın artık bilsin. Kendi ailesi hakkında ne diyor?

Aynen eski konum oydu. 4 abla 1 anne. Çok bunalttılar artık..
Kendi ailesinin haksız olduğunu annesinin ayıp ettiğini söylüyor. Ama klasik kv hemen bi panik atak geçiresi geliyor. Oğlu ona kızınca bi ayılıyor bayılıyor. Bizimki de en son sen gelmezsen de ben gidicem bir özür borçluyuz ailesine demiş. Son durum bu.

Anlamadığım okul bitmiş sınava girmiş daha 5 sene var demiş ablası neye 5 sene var. ?

Evlenmenize o kadar zaman varsa keşke baştan tanışma konusu geçmeseymiş ama olan olmuş,vardır bir hayır.
Ve evet, evlenmek için sevmek yeterli değil dediğin gibi, bekleyeceğiniz süre içinde ailesinde sorun var mı yok mu anlarsın ona göre kararını verirsin.Daha doğrusu şöyle düzelteyim, ailesinin sorunlu kısımlarında sevgilinin tutumu nasıl ona bakarak kararını verirsin.

Şöyle ki stajyer avukat. Az biraz geliri tabi ki var. Ama çok kazanmıyor onun yerine hakim/savcılık sınavına hazırlanıyor. Uzun olmasın diye detaylara giremedim.

Simdi sözlenmiycekmisiz gibi bir konu vardi bu senin konunmuydu? Ailesinin yaptigi zaten baslibasina bir saygisizlik. Dedikleri tarihte gelmemeleri araya bilirlerdide onuda yapmamislar sanirim. Zor bir durum

Bizde sınavı geçmeden nişan düğün demiyoruz zaten. Şurda 2 3 ay var. Ama ailesi sınavı bahane ederek bir tanışmaya bile gelmiyor. Böyle oalcağını bilsem zaten gelmelerini istemezdim. Ben yazın olsun istiyordum. Sevgilim beni ikna etti. Hatta ona kalsa nişan bile yapıyorduk. Ama ailesinin ona saygı göstermediğini, hala onu çocuk gördüklerini vs. söylüyor. O da çok kızgın ve kırgın ailesine. Ortalığı karıştıran ablasıyla da mecbur kalmadıkça görüşmüyor bile.
Ama hani sadece onu sevmek yeter mi?
Ailesi böyleyken sağlıklı bir evlilik yürür mü sizce?
Bir de ben aileme yapılan bu haksızlığın sinirini sürekli sevgilimden çıkarıyorum. Ama elimde olmadan laf hep oraya geliyor.
Sabır mı göstermeliyim? Kestirip atmalı mıyım?
Çok seviyorum ama mantığımı ezip geçmek bana göre gelmiyor...

Evet ya büyük saygısızlık olmuş ailenle kendin konuş madem aksilik olmuş vs. de bu işi de aceleye getirme bekle bakalım çocuk özür dilerim demiş ona bisey diyemiyorum ama ailesi seni istemiyor olabilir canım bi ihtimal yani benimkisi :(

Aynen eski konum oydu. 4 abla 1 anne. Çok bunalttılar artık..
Kendi ailesinin haksız olduğunu annesinin ayıp ettiğini söylüyor. Ama klasik kv hemen bi panik atak geçiresi geliyor. Oğlu ona kızınca bi ayılıyor bayılıyor. Bizimki de en son sen gelmezsen de ben gidicem bir özür borçluyuz ailesine demiş. Son durum bu.

Şöyle ki stajyer avukat. Az biraz geliri tabi ki var. Ama çok kazanmıyor onun yerine hakim/savcılık sınavına hazırlanıyor. Uzun olmasın diye detaylara giremedim.

Görümce neden 5 sene kotası koymuş? Anne neden telefon bile açmamış söyliyim;
Bu çocuk çalışacak biraz onlara bakacak. Eh boşuna mı okudu o kadar? Hemen elin kızına bakmak olur mu? Biraz kaymağını yesinler. Görümce evlensin onun çeyizine yardım edilsin vs. vs..

Evet ya büyük saygısızlık olmuş ailenle kendin konuş madem aksilik olmuş vs. de bu işi de aceleye getirme bekle bakalım çocuk özür dilerim demiş ona bisey diyemiyorum ama ailesi seni istemiyor olabilir canım bi ihtimal yani benimkisi :KK43:
Ailesi dengesiz bence. Beni tanıyolar seviyorlar bence. Ama ne bileyim. Belki de siz haklısınız

Back
X