• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip dolar transferi ???

zillikedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
1.575
3.089
133
Iyi gunler hanimlar, devlet dairesinden tahsil edilicek dolar birim para parcali olarak odenebilir mi ?
Bir arkadasimin esi isyerinden parasini tahsil edemedi. Mahkemeye verince evraklarini para …. Daire baskanliginin hesabina gecicekti. Yaklasik 6 aydir esi para dolar oldugu icin transfer isleminin bir turlu gerceklesmedigini soyledi. Bir aydir para daire baskanliginin hesabina gecmis. Ancak yeniden dolar transferi yapilirsa yine 6 ay daha bekleriz diye dusunup parayi nakit olarak devlet bankasindan almaya karar verdiler. Bugun bankaya onceden haber vermelerine ragmen banka paranin 3 te birini Elden adama vermis. Para suan hesapta gorunuyor.
Arkadasim bana sordu, Ben devlette calisiyorum ama odemenin aktarmanin tek seferde yapildigini biliyorum. Devlet kisilere banka da nakit dolar bulunmadigi icin parca parca odeme yapabilir mi ?
Arkadasim birine borc vermis ve suan parca parca almaya calistigini dusunuyor. Bankaci olan ya da devlette odeme islerine bakan birileri bize bu tuhaf durumun olup olamayacagini soylebilir mi lutfen. Simdiden tesekkurler.

yani eskiden olsa kurallar var teamüller var, devlet bu sirk mi derdim de

şu anda dolar ödememek için amuda kaldırıp tek ayak üstünde düz koşu yaptırıyormuş banka deseniz, neden olmasın derim. öyle bir hale geldim...
Transfer konusunda 6 ay surmesi bir tuhaf geliyo bana da. Nakitte haklidir belki banka sikinti cikarabilir ama online islem deve hiziyla surse 6 ay surmez gibi.

Parça parça ödeme yapılabilir bankacı vs değilim ama küçük bir ilçede görev yapıyordum daha önce ve bankadan yüklü bir miktar TL çekmek istedim. Hesabımda bulunan kendi paramı çekemedim. Büyük miktarda veya döviz istediğinizde bankaya önceden bilgi vermelisiniz sizin icin o parayi ayarlaması gerekirse diğer şubelerden getirmemiz gerekebilir demişlerdi.

Transfer konusunda 6 ay surmesi bir tuhaf geliyo bana da. Nakitte haklidir belki banka sikinti cikarabilir ama online islem deve hiziyla surse 6 ay surmez gibi.
yani aklıma gelen şey online işlem dediğiniz rutin bir işlem değil
onlarca yüzlerce kişiyi ilgilendiren genel bir ödeme de değil. savsaklama var gibi duruyor. işlemi yapsalar tabii ki 6 ay sürmez, yapmadıklarından 6 ay sürmüştür :D

nakitte sıkıntı hep çıkıyor on bin dolar bulundurmuyor şubeler. ama haberli olmasına rağmen vermemeleri iyice şeyini çıkarmak olmuş.

Parça parça ödeme yapılabilir bankacı vs değilim ama küçük bir ilçede görev yapıyordum daha önce ve bankadan yüklü bir miktar TL çekmek istedim. Hesabımda bulunan kendi paramı çekemedim. Büyük miktarda veya döviz istediğinizde bankaya önceden bilgi vermelisiniz sizin icin o parayi ayarlaması gerekirse diğer şubelerden getirmemiz gerekebilir demişlerdi.
Sali gunu icin kalanini diger subelerden toplucaz demis banka. Sali odemenin tamami olmazsa bankadan mi bilicez yoksa esi borc verdi birine alamadi mi dicez bilemiyorum. Ulkede devlet bankalari bile dolar temin edemiyor cidden tuhaf

yani aklıma gelen şey online işlem dediğiniz rutin bir işlem değil
onlarca yüzlerce kişiyi ilgilendiren genel bir ödeme de değil. savsaklama var gibi duruyor. işlemi yapsalar tabii ki 6 ay sürmez, yapmadıklarından 6 ay sürmüştür :KK70:

nakitte sıkıntı hep çıkıyor on bin dolar bulundurmuyor şubeler. ama haberli olmasına rağmen vermemeleri iyice şeyini çıkarmak olmuş.
Islemi gerceklestirecek mudur bir turlu musait olamamis son 3 haftadir bu yuzden islem yapilamiyor. Bi onceki hafta banka da yeterli miktar yoktu tamami odenmezse odeme yapilamaz demisti mudur. Bu hafta banka haberli olmasina karsi ucte birini temin etmis ne hikmetse parca parca yapilamayan odeme parcalanmis 😅 arkadasimda supheye dusmus. Yilan hikayesi gibi

Sali gunu icin kalanini diger subelerden toplucaz demis banka. Sali odemenin tamami olmazsa bankadan mi bilicez yoksa esi borc verdi birine alamadi mi dicez bilemiyorum. Ulkede devlet bankalari bile dolar temin edemiyor cidden tuhaf
Evet aynen bu şekilde oldu benimde. Bankalardan toplamamız lazım demişlerdi.

Ama sadece 2 3 gün yeterli demişlerdi tabi bunlar 2 sene kadar önce olmustu bende simdi ülkenin durumu dahada vahim belki süreyi uzatmış olabilirler ama yinede bu kadar süre bana uzun geldi

Back
X