Bir garip GÜN... Bir bakınız...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba.
Biz 7 8 arkadaş toplandık gün yapıyor uz.
Kura çektik sırayla heray bir kişide toplanıyoruz.
Herkes bir çeşit yiyecek yapıp götürüyor
Ev sahibine yük olunmasın diye.
Ben çalışıyorum. Aralarında tek çalışan kişi benim. Bende hazır şeyler alıp gidiyorum genelde. Birşey demiyor lar zaten.watsap grubundan kim ne yapacak konuşulup yapıyorlar.
Bugunde gün vardı. Hepsi erken gitmiş bende saat 4 ü geçiyor du gittim.(iş çıkışı)
Tabi ben gitmeye çaylar içilmiş yemekler yenmiş.Normal olarak.
Evin sahibi tabak yapayım mı dedi çok üşüdüm çay ver dedim.1 bardak çay içtim kızlarla öteberi sohbet ettim çayım bitti bekliyorum devamı yok.kalkıp baktım.
Sobanın üstünde ki çay bitmiş.
Mutfağa gittim o da bitmiş. Hani kendim koyacaktım.
Masada kurabiyeler vardı bikaçtane yedim.ev sahibine de eline sağlık dedim.(ama iş çıkışı olduğu için çok açtım)
Kızlar dedi sana börek ayırdık yesene.
Ev sahibine de dediler tabak hazırla.
Arkadaşım gördü yüzüm asık sordu bende çay bitmiş öok çok üşüdüm dedim.kahve yapayım Vs dedi.
Oturdedim sen ev sahibi değilsin.
Baya bi bekledim yani 2nci çayı soran veya bir ihtiyaç ım varmı soran olmadı.kısaca ev sahibi çok ilgisizdi.bende hiç.çay sevmem ama üşüdüm ya çok yürüdüm çünkü.
Neyse paraları verdim.kızlar 5 te kalkıyor du bende onlarla hazırlandım çıktım.
Sokağa inince böreği yapan kız sitemle lütfedip böreği yemedin Vs dedi.
Bende ikram edilmeyen şeyi yiyemem heralde dedim.Anladılar tabi olayı.
Diğerleri de kasti yapmsmıştır çok yoruldu Vs vs dediler.yorum yapmadım.
Mutfakta herşeyden fazla fazla kalmıştı.
Yanlış anlaşılmasın aç gözlü biri değilim
Ama hani kötü hissettim ve biran önce o ortamdan çıkmak istedim.
Ben zaten her gün e gidebilen biri değilim parasını yolluyorum çoğu zaman.
Bidaha gün başka bşr arkadaşımızda olacak ama gitmek hiç içimden gelmiyor. Çünkü zaten geç gittiğim için hem muhabbet edemedik bir doğru.hemde böyle oldu.
Sizce ben haksız mıyım....

Aslında çalışıyor olsanız da akşamdan poaça yapıp soğuyunca sarıp götürebilirsiniz. Biz de arkadaşlarla toplandığımızda bazen herkese bir çeşit veriliyor , bir gün öncesi yapıp hazırlıyorum. Alıp götürüyorum. Acaba aralarında senin için bu tip bir konuşma mı geçti de sana bilendi ev sahibi?

Bence de artık katılma ama.. ne olursa olsun çok büyük ayıp etmiş. Bir çay koymak kaç dakika sürer? Hepsini geçtim nefsi kalır insanın görüp de yemeyince. para dönüp bittiğinde ayrıl tamamen, o zamana kadar da gitme parayı göndermeye devam et..

Canım istedikleri bişeyi alıyorum. Yani konuşmamışlardır bunu.
Mesela sobalı ev diye kestane istediler.
Birde işten direk gittim.
İşyerine taşımayı tercih etmiyorum evden

Ev sahibi dusuncesizlio etmis. Sen istemesen bile bir tabak hazirlayip koyabilirdi. Hakli haksiz olunacak bir durum yok.
Çok ilgisizdi bence.
Bizde dışardan veya işten gelenle
Mesela ben çokça ilgilenir memnun etmeye çalışırım.elimden geleni yaparım.
O gelmede n önce yorulmuş olmam onun suçu değil.

bence bunlar basit şeyler, kafanıza takmaya değmez. anneme de benzeri olmuş bize anlattı geçti. şimdi mesela o kadının lafı geçince hangi kadın hani şu sana bir şey (yiyecek) vermeyen mi, deyip geçiyoruz. siz de iki güne unutursunuz zaten.

Yani ev sahibi de robot degil insan. Zaten o saate kadar surekli servisle bulasikla ugrasmistir. Ileri saatte gidip ozel ilgi beklemek cok manasiz. Bi daha cay mi demlesin senin icin insanlarin kalkma saati gelmis, ne bekliyodun anlamadim

Mesele yiyecek değil aslında.hiç ilgilenmemesi.ters yön vesait yoktu baya bir yürüdüm.dedim ya çayı sevmem ama o an çok ihtiyacım oldu.çok karda var burada çünkü.

Yani ev sahibi de robot degil insan. Zaten o saate kadar surekli servisle bulasikla ugrasmistir. Ileri saatte gidip ozel ilgi beklemek cok manasiz. Bi daha cay mi demlesin senin icin insanlarin kalkma saati gelmis, ne bekliyodun anlamadim
Ben size cay icmeye falan gelmem

Bana özel demlemesşn tabi ama gelip bi sorsun dimi bir ihtiyacınisteğin var mı diye.
İleri saatte gideceğimi pek sla bildirdim.
Galiba en iyisi hiç gitmemek olurdu.

Bir tabak hazırlamak . Sobanın üstüne bir demlik çay koymak zor olmasa gerek .
İş yapmayı hiç sevmeyen biri dahi yanındakini dürtükler ya kuzum sen yapsana gibi ...
Olmadı kızım ev senin hizmet mi bekliyorsun der ( Çok yorgun olsa )
Ev sahibi size bilenmiş . Yakında bu yüzen kavga çıkar .

Mesele yiyecek değil aslında.hiç ilgilenmemesi.ters yön vesait yoktu baya bir yürüdüm.dedim ya çayı sevmem ama o an çok ihtiyacım oldu.çok karda var burada çünkü.
duygusal bir anınıza denk gelmiş herhalde, keşke su ısıtıp bitki çayı vs. isteseydiniz ya da siz yapsaydınız.

İyi de hiç mi misafir ağırlamadık, kaldı ki ikramları misafir hazırlamış getirmiş. 2 tane tabağa koymak , 2 demlik çay yapmak mı yormuş? O zaman davet etmesin kimseyi evine.. olur mu hiç öyle şey, kadın keyfinden geç gitmemiş, ben gelene kadar bekleyin dememiş. Gideceği belli. tabakları hazırlarken 1 tabak fazla hazır etse eline mi yapışacak? Ev sahibinin yaptığı büyük terbiyesizlik ve savunulacak hiçbir yönü yok.. ha çok yorulduysa konu sahibine diyebilirdi "canım belim fena oldu , sen git mutfaktan hepsi tezgahta bir tabak hazırlayıver kendine, kusuruma bakma " diye. Gerçi bunu söylemek için de ayağa kalkamaz halde olmam gerekiyor ya, neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…