bir gebelik sorusu da benden.

CitlembiK

Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet...
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
3.705
1.993
723
Merhaba Arkadaşlar.
İlk gebeliğim kayıpla sonuçlandı, 2. gebeliğim ilk zamanlar düşük tehlikesi ile geçse de çok şükür kızım şimdi 5 yaşında.
1 senedir 2 çocuk planımız var. aralık ayında hamile olduğumu öğrendim ve ocak ayında kaybettim maalesef. kendi düştüğü için şubat kontrolümde dr. her şey çok iyi görünüyor bir kaç ay korunmanı tavsiye ederim ama sen bilirsin demişti ve ben o ay yine hamile kaldım ve hemen düşükle sonuçlandı. Çok şükür 5 gün önce adetimin 2 gün geçmesi ile çift çizgiyi gördüm. Kendi doktoruma 5 ağustostan önce gidemeyeceğim için başka bir dr. muayene olmak istemedim, bir hastanede kan testi yaptırdım.
Şimdi dert edindiğim kısıma geleyim. Adetimin 2. gün gecikmesinin ardından, yumurtlamanın ise 13. günü değer 26,51 di.
İçim rahat etsin diye 3 gün sonra adetim 5 gün geçmiş, yumurtlamanın ise 16. günü sağlık ocağında tekrar test yaptırdım değer 10 katı artmış 263,50 olmuştu.
Bu sabah yine testi tekrarlamak istedim sağlık ocağına gittiğimde ebe, değerler çok düşük bekle bakalım bir sorun var gibi dedi.
Sağolsun tüm moralim alt üst oldu ve çıktım. Bir hastane de testi tekrarladım ve sonuç 603 çıktı.
Düzenli artış var, adetim daha 1 hafta geçti ve yumurta takibi yapıldığı için 1 hafta geç döllenme olduğunu biliyorum.
Yani daha yumurtlama olalı 18 gün oldu ve B-hcg değeri 603 nasıldır?
Bu arada inşallah bir aksilik olmaz ise 5 ağustosta dr. muayenesine gideceğim.
Birde zaten sürekli düşük tehlikesi olduğu için her gebeliğin ilk dönemleri düzenli progestan kullanıyorum.

Degerleri ezbere bilmiyorum ama az once baktim dollenme sonrasi 18.gun ortalama B hcg degeri 460 yaziyor.
Onemli olan artis miktari tabi ki. Takiplere devam edin insallah saglikla kucaginiza alirsiniz:)

Hayırlı olsun, artışlarınızda bi sıkıntı görünmüyo sanırım. Siz yine de doktora gidin kendi doktorunuz olmasa da en azından bilirkişi o daha iyi yorumlar, endişelenmeyin. Her şey güzel olacak.

Hepinize çok teşekkür ederim.
Ben ki sakin, mantıklı bir kadınımdır ama bir imalı bakış, dudak bükerek edilmiş bir çift laf bütün sükunetimi aldı götürdü.
İnşallah her şey yolundadır. Rabbim dileyen herkese nasip etsin.

Yaşınız kaç? Hap mi kullanıyorsunuz iğne mi? Bir aylık dusukte sancı çekiliyor mu?
33 yaşındayım. İğne mi hap mı deken neyi kastettiginizi anlamadım ama şu an peogestan hap kullanıyorum, yumuşak kapsül.
Düşüklerde sancı olmadı ama kürtaj sonrası karın ağrısı yaşamıştım.

benim de bir hafta gec dollenmeydi ilk testte 28 cikti 2 gun sonraki testt 72 cikti. doktorum deger dusuk ama 2 katindan fazla artis olduguna gore saglikli bir gebelik dedi. sonraki testi yine 2 gun sonra yaptirdim sonuc 316 idi yumurtlamanin da 18. gunuydu. yani sayinin niceligi degil niteligi onemli duzenli olarak artiyorsa sorun olmaz sanirim.

Hayırlı olsun, artışlarınızda bi sıkıntı görünmüyo sanırım. Siz yine de doktora gidin kendi doktorunuz olmasa da en azından bilirkişi o daha iyi yorumlar, endişelenmeyin. Her şey güzel olacak.
Haklısınız aslında bende gitmek istiyorum ama daha çok minik. Karından ultrasonla görünecek kadar olsun diye bekliyorum. Birde 6 haftadan sonra Allah nasip ederse kalp atışı görülüyor tamda o zaman denk geliyor.
Tabi aksi bir durum olursa beklemem mutlaka giderim.

benim de bir hafta gec dollenmeydi ilk testte 28 cikti 2 gun sonraki testt 72 cikti. doktorum deger dusuk ama 2 katindan fazla artis olduguna gore saglikli bir gebelik dedi. sonraki testi yine 2 gun sonra yaptirdim sonuc 316 idi yumurtlamanin da 18. gunuydu. yani sayinin niceligi degil niteligi onemli duzenli olarak artiyorsa sorun olmaz sanirim.
Allah razı olsun.
İyi ki yazmışım buraya, içimi rahatlattınız.

Tek iliskiden hamile kalmis biri olarak, iliskiden sonraki 14. Gun 164, 16. Gun 468 oldugunu biliyorum. Ama bu kan degerleri kisiden kisiye degisir, duzenli artmis olmasi yeterli takilmayin asla hayirli olsun insallah

Tek iliskiden hamile kalmis biri olarak, iliskiden sonraki 14. Gun 164, 16. Gun 468 oldugunu biliyorum. Ama bu kan degerleri kisiden kisiye degisir, duzenli artmis olmasi yeterli takilmayin asla hayirli olsun insallah
Çok teşekkür ederim. Alalh size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Back
X