Bir genç kızın ''belki de'' en güzel yılları için tecrübenizden ne koparsa

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Sonucunun hayatımı belirleyeceği bir sınav maratonundan çıktım. Bu süreçte kendime hiç bakamamıştım. Sözde hava almaya çıkmıştım ki kendimi bi ayakkabı mağazasında bot denerken buldum. Şuan bi işimin ve birikimimin olmayışından onları alamadım.

Benim için var olan şey, ufukta görünen ve beni biraz olsun karamsarlıktan kurtaran haziran atamaları. O vakte kadar paslanmak değil de çalışmak istiyorum.Belediye kursları, işkur bürosu ya da sitesi bunların da farkındayım ama nerden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Ne iş yaparım, nasıl olur bir rota belirleyemedim ki rüzgarı beklesem. 20 yaşındayım çok çok girişken olamasam da pasif biri de değilim. Kendimi ifade edebildiğim kadar işte.. Örgün öğretim okuyamadım. İlk etapta hedefim üni okuyup iş bulmak değil de, bu sınavı kazanıp bi iş sahibi olabilmek, aileme yardım edebilmekti.

Bankada staj dışında bi tecrübem yok. Diplomam da henüz elimde değil, almış olsam da çoğu kurum için önlisans diploması birşey ifade eder mi ondan da emin değilim. Özel sektörün zorluğunu yaşamak, hayatın ve para kazanmanın kolay olmadığını bi kez daha kavrayabilmek için bende bu zorluğun içine girmek istiyorum ama giriş yolu içerisinden daha karmaşık gelen bi labirent gibi.. Ben buhrana sürüklenmeden, tecrübe ve tavsiyeleriyle bana ışık tutacak, ve belki de en enerjik ve güzel yıllarımı evde değil de bir işe yarayarak geçirmem için fikir verebilecek, kendi iş yaşantısına ilk adımını paylaşabilecek birileri var mıdır ki...

zorundayım ama 2yıldır evdeydim bi anda nasıl olur, nere olur, ne olur.. kafamda bi sürü soru

Başlıkta bi albeni var ne yalan söyliyim. Ya da bi 'gelbeni'. İşte. :)
Kafan karışık, atanma ihtimaline kadar çboş oturmak istemiyorsun, ama bu karışık kafayla da olsa üslubun yaşından taşan 'olgunluğunu' ele veriyor. O yuzden endişelenme.
Bana sorarsan, karamsar bi havaya hiç girme. İvediyetlen elindeki internet nimetinden faydalan. Bütün iş bulma sitelerini aç, ilanları incele.
Biz seni tanımıyoruz sonuçta. Önerilerimiz süper-sağlıklı olamaz.
Onlarca ilan var, bi sürü iş dalı var. Atanana kadar ne yapmak istersin, onu bi bul önce. Sonrası daha kolay.

işkur sitesi 30 hayır cevabı alsanız bile yılmayın demiş bi sitede gördüm şimdi. bende nere olursa ne olursa şansımı denemeye başlayayım nasip ya olur bi yerlerden bişeyler inş :) kişisel yorum için teşekkür ederim bu arada

Öyle tabi canım, hem sadee işkura bakma. Elemanonlinecom, kariyerkom, unisbul.com falan hepsine bak.

Düşüncelerin çok güzel . Dediğin gibi iş bulmak aramak zorlu bir yol .
Bir işe girmeden neyi nasıl yapacağını tam olarak bilemiyorsun zaten.
Bu sebeple geçici bir iş olacağı için bir yerlerden başla derim.
Bir hedef belirle ilanları ara görüşmeye git hangisi sana uyarsa içine sinerse atıl iş hayatına
Umarım kafana göre bir iş bulursun

üniversiteyi örgün okudum çok pişmanım. şimdiki aklım olsa kesinlikle açıktan okur, bir işe girer çalışırdım. şimdiye yükselmiştim bile branşımda. memur olmak için okudum atamam yok, düz memurluğa girmeye çalışıyorum olacak mı olmayacak mı meçhul. sen en iyisni yapmışsın velhasılı. ufak ufak bir yerlerden başlar daha da iyi yerlere gelirsin inşallah.

Ataman olana kadar önünde uzun bir zaman var evde durma canım değerlendir vaktini. En kötüsü cebine bir para girer, ihtiyaçlarını alır bir birikim yaparsın. Bir çok eleman arayan siteler var oralar üye ol başvuru yap. Tecrübesiz olmandan dolayı belki ilk etapta olumsuz yanıtlar alabilirsin ama hemen pes etmek yok. Hepimiz o yollardan geçtik, hiçbirimiz pattt diye elimize bir iş tutturulmadı sabırlı ol .

öncelikle çok güzel bir cv.in olmalı.
nette etkileyici cv hazırlama siteleri var.
onlardan yardım alabilirsin.
seni hiç tanımayan insanlara tanıtacak ve yüz yüze tanımayı da istetecek bir şey cv.
başvurduğun işler için mutlaka etkileyici bir ön yazı da yazmalısın.
vesikalık bir foton da olmalı cv.inde.

sonra "beni almazlar, 2 sene deneyim demişler vs." demeden uygun gördüğün her yere başvur.
çağırıldığında mutlaka dakik şekilde ve prezantabl olarak git görüşmelere.

tanıdıklara haber sal bir de. elbet bir yerden bir şeyler çıkacaktır.
yolun açık olsun :)

Bende bunu anlamıyorum herkes memur olmak zorunda değil.
Açıktan okuyorum ve çalışıyorum en azından cebimde 3-5 kuruş var.
19 yaşındayım. Bir an önce bir iş bulun bence..

marketlerde yada mağazalarda işe girebilirsin..ikisinede çok eleman alıyorlar.hem eğlenceli olur hemde çevren olur.yorulcaksın tabi ama parada kazanacaksın..kendine güveninde gelir..

canım ilk önce bir markete girip kasiyer olarak çalışmaya başlayabilirsin madem haziran atamasını bekliyorsun. bölümün ne bu arada. birde kpss den kaç puan aldın?

yorum yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. iyi dilekleriniz için de. sitelere üye oldum çevreye notlar bırakıyorum hayırlısı bakalım

Bende bunu anlamıyorum herkes memur olmak zorunda değil.
Açıktan okuyorum ve çalışıyorum en azından cebimde 3-5 kuruş var.
19 yaşındayım. Bir an önce bir iş bulun bence..

tabii herkes memur olacak diye birşey yok arkadaşım.ama farkındaysan ben puanımı aldım, atama bekliyorum. yani şuan memur olma çabam yok. çalıştım ve bekliyorum bu bekleme süresini değerlendirmeye calısıyorum yani

canım ilk önce bir markete girip kasiyer olarak çalışmaya başlayabilirsin madem haziran atamasını bekliyorsun. bölümün ne bu arada. birde kpss den kaç puan aldın?

market var girebilirim şuan ama kasiyer olarak almıyorlar ilk başta.bakalım hayırlısı olsun. bankacılık bölümüm 86aldım sıralamam 2936

Ben size istinaden söylemedim aslında yanlış anlamayın. Hakkınız da hayırlısı ama bu konular da genel anlamda memurluktan başka bir iş olanağı yok gibi bakılıyor.
Büyük bir şehirdeyseniz çağrı merkezlerine girebilirsiniz.

anladım, evet doğru memurluk dışında meslek yok gibi özeli kötüleyip duruyolar. kusra bakmayın birden çıkışır gibi oldum ama bu konuda biraz doluyum karamsarlık can sıkkınlığı her şey bir arada da..

puanın iyimiş hayırlısı bakalım. biyerden başla hazirana kadar çok vaktin var boşa geçirme hem sana tecrübe olur. bende ilk mezun olduğumda fabrikada işçi olarak çalışmıştım. inan bana aldığın sonraki işinde aldığın maaşada işinede daha çok bağlanıyorsun

öyledir ya :) bankada staj yapmştım bi orda bile o fiyat beni sevindiriyodu yani 2yıl önce.
Şimdi bu sitelerden emin olamıyorum unisbul.com gibi..güvenilir gelmiyor bazı ilanlar,bazılarına içim ısınsa da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…