Bir gün..

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
1 yıldan fazladır kpss çalışıyorum ve bugün dağıldım. Bugünkü en önemli oturumdu ve çok kötü geçti.(öğretmenim). Hâlâ atanamadın mı o kadar okudun diyen akrabalar, hevesle bekleyen ama benden daha çok hayal kırıklığına uğrayacak olan ailem.... Bu şehre tıkılı kaldım. Tüm çevrem işini eşini buldu. Benim görüştüğüm karşı cins bile yok. Zamanım yaşım boşa gidiyor gibi hissediyorum. Hayat akıyor ama ben evdeyim. Pandemiden ötürü özel okullara girmek iyice zorlaştı. Herkes hayatın düzene koydu ama ben başaramıyorum hayata tutunamıyorum :KK43: Her şey bir gün düzelecek mi....

Daha 24 yaşındasın çok erken karamsarlığa kapanmak için... Her sene şansın var seneye bir daha denersin kesinlikle çalışmayı bırakma. Öğretmensiz özel sektörde de er geç iş bulabilirsin <3
Özel hayat konusunda seninle aynı durumdayım. Tüm arkadaşlarım evlendi çocuk bile yaptı ben birinden hoşlanamıyorum bile hala :D Bizim de eş konusunda yüzümüzün güleceği günler yakındır.

Çevrene bakma önünde uzun bir yol var. Akrabalar bazen toksik olabiliyor kesinlikle onlar ne düşünür diye üzülme

24 yasindaki bir genci bu umutsuzlukta gormek ne uzucu 😔😔 Yilmayin diyecegim ama zordur eminim..Ah su cevre baskisi! Hayatiniza hiiiiic ummadiginiz yerlerden hiiiiic ummadiginiz mucizeler gelir umarim..

hayatta o kadar acı sorunlarla karşılaşılıyor ki maalesef sizin yaşadığınız herkesin yaşayabileceği ve yaşadığı sorunlar sadece 24 yaş çok çok gençç.bu yıl görümcemin kızı atandı 4 senedir bekliyordu .sistem bu artık maalesef pes etmemek lazım diyorum

Size öyle geliyor. Herkes iş bulmadı, herkes evlenmedi düzenini kurmadı. Sizinle aynı durumda olan birçok insan var.

Bu saydıklarınızı sizden önce yapanlara da madalya takılmadı. İş bulunur eş de öyle. Kendinizi yıpratmayın.

Bu kadar umutsuz olmak için çok erken bence. Çalışmaya devam. Sınav yaklaştığında uzmandan yardım alman da sınav stresini azaltacaktır.

1 yıldan fazladır kpss çalışıyorum ve bugün dağıldım. Bugünkü en önemli oturumdu ve çok kötü geçti.(öğretmenim). Hâlâ atanamadın mı o kadar okudun diyen akrabalar, hevesle bekleyen ama benden daha çok hayal kırıklığına uğrayacak olan ailem.... Bu şehre tıkılı kaldım. Tüm çevrem işini eşini buldu. Benim görüştüğüm karşı cins bile yok. Zamanım yaşım boşa gidiyor gibi hissediyorum. Hayat akıyor ama ben evdeyim. Pandemiden ötürü özel okullara girmek iyice zorlaştı. Herkes hayatın düzene koydu ama ben başaramıyorum hayata tutunamıyorum :KK43: Her şey bir gün düzelecek mi....
Branşınızı öğrenebilir miyim? Ve sınavdan önce başka sektörlerde iş arayışınız oldu mu?

Ben de son girdigim kpss sınavında kötü yapmıştım ya da öyle düşünmüştüm. Ağlamaklı olmuştum çıkışta falan. Normalde yapabildiğimin azını yapmıştım baya. Neyse puanlar gelince baya baya iyi geldi. Sanırım herkes kötü yapmış ondan zordu çünkü sorular. Yani puanlar gelmeden karamsarlığa kapılmayın zorsa herkese zordu. Önün dışında sizin yaşınızda iş ve eşi olmayan bir sürü insan var. Is neyse de eş için erken zaten.

Hiç belli olmaz belki sonucunuz güzel gelir. Diyelim ki gelmedi, bu sene oturur çalışırsınız tekrardan. Ben 7 sene ara verdim kpss'ye, 7 sene sonra gireyim bakayım dedim atandım. İnşallah siz de atanırsınız, ama olmadı diye de hayata küsmeyin, inanın sizden önemli değil bu sınav ve tek alternartif de devlet okulu değil, şimdi her yerde özel okul var, ben mezun olduğumda yaşadığım şehirde sadece 3 tane vardı şimdi 30-40 tane var. Ben tek başıma gurbete gidip özel okulda çalıştım yıllarca. Siz de bir şekilde iş bulursunuz, kpss'yi iyi yapmanın tek yolu kafa rahatlığı ve olmazsa canı cehenneme nasıl olsa iş bulurum düşüncesi. Bizzat yaşadım.

Şuan karamsar olduğunuz için bu şekilde düşünüyorsunuz. Herkesin sınavı iyi geçmiyor, herkes mezunolur olmaz atanamıyor, herkes eşini öyle şıp diye bulmuyor, eşini bulup evlenen herkes dört başı mamur saraylarda yaşamıyor. Hayat insanların yüzde seksenine yakını için zar zor devam ediyor. Yüzde yirmilik kısmı görüyoruz ve mutsuz olup depresyona giriyoruz. Bende sizin gibiyim. Hep şunu da halledeyim herşey yoluna girecek diyorum başka birşey çıkıyor ve halledecek şeyler bir türlü bitmiyor. Hayat işte

Uzun zamandır buralarda değildim bir bakayım ne var ne yok dedim ve bu konumu gördüm. Ben atandım. Hayat tam da galiba olmadı dediğimiz yerde bize tertemiz bir sayfa açıyor🤗 Bu konuyu okuyunca çok değişik hissettim ne bileyim. Her gecenin bir sabahı varmış sadece sabır...

Uzun zamandır buralarda değildim bir bakayım ne var ne yok dedim ve bu konumu gördüm. Ben atandım. Hayat tam da galiba olmadı dediğimiz yerde bize tertemiz bir sayfa açıyor🤗 Bu konuyu okuyunca çok değişik hissettim ne bileyim. Her gecenin bir sabahı varmış sadece sabır...
Hayirli olsun, ne güzeel 🙏

Hayırlı olsun tebrik ederim.😍😍

çok sevindim. hayırlı olsun

Back
X