Bir hayal kursam olması için nekadar beklerim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

olym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
214
56
38
33
Konum ve sorum belki cevap verilesi en saçma konu olsa da ben söylemek istiyorum hayal kursam olmuyor o değil de olması gereken şeyler olduğu icin insan nezaman olucak diye bekliyor hani hayal etmediğim şeyleri daha çok yaşamaktan usandım küçük birtanesi olsun bari olicak diye beklemek ömrüm boşuna geçiyor sanki.Anlatmak istediğim kurduğumuz hayalse çalıştığımız yerden çıkmıyor sanırım yine de biz hep mutlu olmaya çalışıyoruz .yazdım bari içimi döktüm ne olmayan hayallerim var anlatmak bile istemiyorum sanki onu andıkça kendimden bir adım daha uzaklaşıyor gibi

Kurduğun hayale bağlı o biraz, ne kadar imkanlar dahilinde, Ne kadar çaba sarf ediyorsun, ne kadar hakediyorsun. Bayağı bir üstü kapalı anlattığın için öneri verilemiyor.

Konum ve sorum belki cevap verilesi en saçma konu olsa da ben söylemek istiyorum hayal kursam olmuyor o değil de olması gereken şeyler olduğu icin insan nezaman olucak diye bekliyor hani hayal etmediğim şeyleri daha çok yaşamaktan usandım küçük birtanesi olsun bari olicak diye beklemek ömrüm boşuna geçiyor sanki.Anlatmak istediğim kurduğumuz hayalse çalıştığımız yerden çıkmıyor sanırım yine de biz hep mutlu olmaya çalışıyoruz .yazdım bari içimi döktüm ne olmayan hayallerim var anlatmak bile istemiyorum sanki onu andıkça kendimden bir adım daha uzaklaşıyor gibi

Hayalden hayale işler değişir. Ama hayallerinin gerçekleşmesini istiyorsan, çabalamak da gerekli. Boş oturmakla olmaz istediklerin. Gerçekleştirmek için bir şeyler yaptın mı hiç ?

ben hep bazılarının doğuştan şanslı olduğuna inandım. özlem tekin şarkısı gibi "herkes şanslı doğmuyor" .. desem de bir hocam ısrarla tartışır bnmle ve der ki "herkes şansını kendi yaratır" :KK66:

Hayalinize ya da istediğiniz şeye inanmakla alakalı diye düşünüyorum ben. İstediğimi Allah'ın 'ol' duracağına çok inanırım. Şüphe etmem, hayırlı şeyleri istemeyi de dilerim:)

Kurduğun hayale bağlı o biraz, ne kadar imkanlar dahilinde, Ne kadar çaba sarf ediyorsun, ne kadar hakediyorsun. Bayağı bir üstü kapalı anlattığın için öneri verilemiyor.
Cevap yazilsin diye yazmadim icimi dokmek istedim biraz olmayinca olmuyor diyorum elimden birsey gelse kendim yaparim zatende tek bir kisi ye bukadar hayali gerceklestirmek icin yuklenilmez yani okadarda buyuk seyler olmasada hep engel cikiyor biyerden sinaniyorun herald

Aynen hep hayirlisi icin dua ederim hayirlisi sabretmek galiba suanlik
Hayalinize ya da istediğiniz şeye inanmakla alakalı diye düşünüyorum ben. İstediğimi Allah'ın 'ol' duracağına çok inanırım. Şüphe etmem, hayırlı şeyleri istemeyi de dilerim:)

ben hep bazılarının doğuştan şanslı olduğuna inandım. özlem tekin şarkısı gibi "herkes şanslı doğmuyor" .. desem de bir hocam ısrarla tartışır bnmle ve der ki "herkes şansını kendi yaratır" :KK66:
Ben yaratmak Allah a mahsustur derim biri bana oyle birsey soylese

Hayalden hayale işler değişir. Ama hayallerinin gerçekleşmesini istiyorsan, çabalamak da gerekli. Boş oturmakla olmaz istediklerin. Gerçekleştirmek için bir şeyler yaptın mı hiç ?
Yaptigima eminim tek bnmle bitmiyor iste bazi hayaller

Ne gibi bir hayalin var, daha ayrıntılı yazsan?

doğmadan evvel yaşamak istediklerimize dair senet yapıp gelmedik hiçbirimiz..

Bi seylerin gerceklesmesini beklemekden vezgecerken gerceklesiyor qaliba

iyide dünyaya gönderiliyoruz bir şekilde . Fiziksel görüntümüzü , cinsiyetimizi , ailemizi akrabalarımızı seçme şansımız varmı hayallerimiz olsun ! Hayallerimizin yüzde ellisini ailemizin koşulları belirliyor , onların gelir durumu sosyal çevresi ne kadarsa o kadar ilerleyebiliyoruz .. Diğer yüzde elli , beyin kapasitemiz , yeteneklerimiz onlarda bizim irademiz dışında ... Burada kaç kişi hayal ettiği hayatı yaşıyor dersin !!!

Konu cok ilgincmis. Herkes hayalini yazsa ne kadar degisik seyler duyariz kimbilir..
Ben muhendisim ve avukat ama hep hayalim denize sifir bir cafe bar acmakti. Ne kadar mumkun şu an imkansiz da hayali bile cok hos:-)

Hayal kurmak çok güzel. Bende çok hayal kurdum ve gerçekleşenler var. Ama gerçekleşti dediysem hayalimdeki gibi pürüzsüz ve kolay olmadı tabiki. Mesela ben İstanbul'da yaşamak istedim ordayım diyenlere iç geçirdim. Şimdi İstanbul'da yaşıyorum ama çok yollardan geçtim. Birden rüya aleminin ortasında saraya düşmedim yani. Bence hayallerine ulaşamadım hissi net bir sonuç belirlememenden kaynaklanıyor olabilir. Ulaşsan bile hedefe varmışsın imajını yakalayamıyorsun o yüzden.

hayalden hayale degişir sanırım
bazı hayaller gerçekten şansa baglı

Konu cok ilgincmis. Herkes hayalini yazsa ne kadar degisik seyler duyariz kimbilir..
Ben muhendisim ve avukat ama hep hayalim denize sifir bir cafe bar acmakti. Ne kadar mumkun şu an imkansiz da hayali bile cok hos:-)
ohoo anlatsak buraya sıgmaz hayallerımızde en sinir oldugum sey su oluyor misal bir tatil ıstesen bir yurtdısı seyahatı ısteseen yada parayla yapılabılcecek seyler ne yaparsın para kazanmak ıstersın gıtmekıcın ya sonra bır bakarsın öyle bırsey olur kı bırak tatili iş bulup orda calısmak hayalın olur sonra işe girersin iş arkadaslarım keske bıraz daha anlayıslı olsa dıye beklentın olur yanı tatil yapmak bır hayal olabılır evet gerceklestırebılınır ne var kı bunda ama benı deli eden buyuk bır hayalın varken kucuk hayallerının yanı umduklarının sureklı olmayısı ve o buyuk hayalını o kucuk hayallerın yuzunden ertelemen bu tabı ornektı tatıl iş vs bu sorunum degıl benım kafama takılan gene anlamda kucuk yapabılınecek seylerın olmaması yuzunden bır nedenden den dolayı dıger seylerı ertelemek zorunda kalmamız

hayalden hayale degişir sanırım
bazı hayaller gerçekten şansa baglı
evet öyle sansla alakalı yoksa para bazı hayallerı herturlu gercek^lestırecekken paran oluyor saglıgın olmuyor saglıgın oluyor paran olmuyor yıne bırsekılde olmayacaksa olmuyor hep ertelenıyor para yada saglıgı gec zaman mekan bıle cok etkılıyor belkı 5dakıka önce burda olsaydım cok sey degısık olrdu dedıgımız bır yıgın sey vardır otobuse bınmek bıle bazen dün düşündüğümüz bir işi ertelıyor hayal kuruyorsun yarın gezsem dolassam ohh mıs dıye sabah kalkıyorsun hava yagmurlu yada kalkıyorsun otobus gec gelıyor araban varsa trafıkte basına bırsey gelıyor ılla ıstedıgın gıbı yasayamıyorsun neden hayal kuruyoruz kı ozaman

Bence hayalden hayale farklılıklar gösterebilir.
Bazı hayaller vardır asla gerçekleşmesi mümkün olmayan ütopik şeylerdir.Mesela küçükken hep sihirlerim olsun isterdim.23 yaşında kızım hala gece yatarken bunun hayaliyle uyuyorum.
Ama realist hayallerime gelince de bunlar zamanımı alacak şeyler. Ki uzun vadede gerçekleşmesi gereken şeyler.
Birde şu açıdan bakmak gerekir.O çok istediğin hayal olduğunda gerekleştiğinde uğruna çabalayacağın birşey kalmamış olacak.O zaman hayatın ne tadı çıkar ki ?
Evren o kadar güzel işliyor ki. Hrşey olması gereken yerde ve zamanda oluyor.Tek yapmamız gereken çabalamak ve istemeye devam etmek.

Back
X