- 16 Eylül 2017
- 7.708
- 13.954
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
-
Dedeme saygı duyarım. Veya iyi niyetle yaklaşan bir yaşlıya. Ama kıyafetimden dolayı biri beni cıkcıklasa saygı duyamam. Sonucta onun üzerine vazife değilBu çok derin bir konu aslında.
bir yaşlının eleştirmesini mesela ben,
Yaşadığı ortama bağlıyorum.
çektiği,gördüğü,öğretildiği v.s
O yüzden onları kırmak yerine ısrarla saygıyla yaklaşmaya çalışıyorum.
çocuklar, karşılıksız sevgiyi onlar da hatırlıyoruz çoğunluk.
özgürlüğün Ta kendisidir bence çocuk.
ülkemizde Özgür olmak nasıl bişeyse,
Çocuklar da öyle işte..
Ya değil elbette ki.Dedeme saygı duyarım. Veya iyi niyetle yaklaşan bir yaşlıya. Ama kıyafetimden dolayı biri beni cıkcıklasa saygı duyamam. Sonucta onun üzerine vazife değil
bence herkese ilk etapta saygı duyulmalı, tanımadan etmeden saygısızca davranırsam esas sorunlu ben olurum zaten.sevmiyorsan da saygı duymalısın yani sevmiyorsun diye kaba höt höt davranılmaz kavga çıkar.ama bunlar karşılıklı şeylerdir, karşıdan saygısızlık görürsem o zaman bende ipler kopar.yaşla alakası yok bunun , çok terbiyesiz gençler de var yaşlılar da.Corona virüsünden dolayı bircok insan 65+ nü alay konusu yapmış durumda. Bu terbiyesizliktir bunu geçiyorum.
Bugün bir düşündüm biz niye hic tanımasak dahi yaşlılara saygi saygi diye ısrar ediyoruz. Kücüklere sevgi büyüklere saygı diyoruz mesela. O büyük bizim saygimizi hakedecek ne yaptı ki ? Hiç tanımadığımız kisilerden bahsediyorum. Nezaketten bahsetmiyorum o 7'den 70'e herkese gösterilmeli. Mesela bir teyzenin posetlerini taşımak nezakettir. Ama aynı teyze beni elestirse büyüğümdür saygı göstereyim deyip susmam cevap veririm eee o zaman onun yaptığı normal benim bu saygisizlik . Saygı kazanılan bir sey olmalı bence. İlla birine saygı göstereceksek cocuklara göstermeliyiz. Onlar masum ve dürüst düşünüyor çünkü. Onların duygu düsüncelerini bastırmak yerine saygı duymalıyız. Çünkü cocuk yetiskinden ne görürse onu taklit ediyor.
Simdi size soruyorum bir cocuga mı saygı gösterilmeli hic tanımadığımız yaşı büyük birine mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?