bir insanın hiç mi bir işi yolunda gitmez?bunaladım:(((

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
merhaba bayanlar
offf offf yaşım 27 ve 4 yıllık bir ilişkim var güya bu sene nişan olacaktı ama malum işsizlik(ne sevgilimin 3 senedir bir işi var ne de benim 2 yıldır.şu ana kadar en az 5 sınav denedim ama hiç biri olmadı bazılarını kıl payı kaçırdım.Sevgilimde aynı şekilde ya mülakatta eleniyor ya da sınavlar olmuyor çalışsamda olmuyor çalışmasam da şimdi 1 yıl daha KPSS mi asla göze alamam bankalar desem zaten kazanamıyorum .En son bir sınavı yine 3 puanla kaybettim.Bütün arkadaşlarım bir yerlere girdi iyi kötü artık kıskanıyorum insanları askerliğini bile yapmadı erkek arkadaşım tek şansım ailem bana destek oluyorlar.Nasip diyorlar birgün olur o birgün gelecek de ben görecekmiyim acaba .İnanın sabahları hep o acıyla uyanıyorum işsizim sevgilim uzaktaa ve arada resmiyet yok ne zaman görüşeceğiz para sıkıntım var off ALLAH IM

Hemen hemen aynı durumdayız canım. 27 yaşındayım 2 yıllık ilişkim var. Evlenmek istiyoruz ama maddi sıkıntılar var
Ailesi hiç destek değil. Yeni iş kurdu borç harç içinde. Ailemden hiçkimse ilişkimizi bilmiyor. Bende artık resmiyet kazansın istiyorum
Bende işsizim çalışıp kenara iki kuruş atmak istiyorum. Ha diyince iş bulunmuyor. Üstüne birde bana kısmet çıktı.
Sıkıştık kaldık dertlerin arasında

Yaşıtlarım ya kariyer sahibi oldu yada çoluk çocuğa karıştı anne oldu
Ben böyle bir hiç gibi yaşıyorum iştee moralim bozuluyor
Çok iyi anlıyorum seni
Allah büyük! Bir hayır kapısı açılır elbet
Yinede umudumu kaybetmek istemiyorum.
Diyorum bu sıkıntıları çektiğimiz için birbirimizin kıymetini daha iyi anlarız biliriz
Kördüğüm olur kalbimiz birbirinede muhabbetle yaşarız inşallah

Özel sektörde hic işsizlik çekmedim fakat KPSS sevdasına 2,5 yıl kapısında ağlayıp sızlamadığım kamu kurumu kalmamıştı Ankarada. Her sınav sonucu hüsran, her torpilliden sonra hayal kırıklığı. Gözyaşı umutsuzluk ama hep bi basvuru dürtüsü. En son ocak 2010da bi kamu kurumunun mülakatına girdim ama sallamadım bile o kadar umutsuzdum. Çalıştığım firmada da canıma tak etti bastım şubat 2010 da istifayı. Temmuzda düğünüm olacak beş kuruş para yoktu cebimizde. Şubat 27 de atandım.

Allah bir kapıyı kapıyor ötekini acıyor. Ve her işte bi hayır olduğuna inanıyorum ben. Sadece sabır.

aslında konuyu okuyunca dedim ki "herkesin bir derdi var"...
3 yıl olacak şubatta,bir ilişkim var. daha 6.ayında -benim okulum daha bitmemişken, sevgilimin daha işi gücü yokken- annemler duydular..
aman Allahım kopan fırtınaları unutmam mümkün değil...
zaman geçti benim okulum bitti, işe başladım, sevgilim memuriyete alındı, ama annemler hala bir inat içindeler...
bu kez de para var huzur yok, evlilik hazırlığı bile yapamıyoruz...
ümit arkadaşım, inşallah ikinize de bir iş çıkar, bu durumda ailenin ilişkini biliyor ve buna halen "hayırlısı, olur birgn inşallah" diyorlarsa... sende de para yok huzur var...
inşallah iş de olur... memuriyet mi istiyorsun, nedir bölümleriniz?

Devlet tarafından yapılan sınavları yada mülakatları bu kadar kafaya takmayın sorun sizde değil çünkü sorun torpiliniz olmamasında
Üni.mezunu musunuz en azından özelde şansınızı deneyin

devlet tarafından yapılan sınavları yada mülakatları bu kadar kafaya takmayın sorun sizde değil çünkü sorun torpiliniz olmamasında
üni.mezunu musunuz en azından özelde şansınızı deneyin

üniversite mezunuyum canım ama malesef bulunduğum yer küçük bir ilçe o yüzden özelde şansımı deneme imkanım 0

maalesef devlet zor..
kpss yi kazanmak ayrı dert;
kurum sınavlarını geçmek ayrı dert;
mülakatlarda gerçekten torpil çok aranıyo..
özellikle yargı veya bakanlıklarsa istediğiniz yerler; işe girmek için bi 4-5 yıl harcayanları biliyorum..
özelde bi bayan için sıkıntı zor vs diye beğenmiyoruz..
ama bi arkadaşında dediği gibi Allah bi kapıyı kapatırsa diğerini açıyo..
dua etmek gerek...
herşeyin hayırlısı olsun, evlilik içinde öyle..

hangimizin sıkıntısı yokki..
okul bitti sevdiğim insanla evlendim. eşim asgari ücretle çalışıyor ben de özelde üç kuruşa çalışıyorum. bende iibf çıkışlıyım. ve çok ağır geliyor haketmediğin yerde çalışıyor olmak.ayaklarım hergün geri geri gidiyor ama yapcak bişey yok, çalışmak zorundayım. bi umut 2012 kpss ye hazırlanıyorum. yinede şükür halimize.. çok zor günlerimiz oldu eşimle.. benim sana tek tavsiyem hayatınızı bi düzene sokmadan (iyi bi işiniz olmadan) evlenmeye kalkmayın...yoksa evliyken herşey daha zor..bol bol dua et arkadaşım allah yardımcımız olsun..

bence halinize şükredin ne kötü durumda oalnlar var mesela ben okulu bitireli 3 yıl oldu ama iş bulamadım üstelik puanlarımda çok iyi ama bi türlü olmuyo ve benm sevgilim bile yok ki evde kalıcam sanırım :18: dert etmeyin kendinize allahın izniyle herşey yolunu alır inş. sabertmek önemli

canım bak bizde evlenmeye karar verdiğimizde 5 krş yoktu cebimizde ikimizde önümüze gelen işlere girdik hatta abarttık eve tekstil den ek işler aldık gece 2 lere 3 lere kadar çalıştık ailelerimizin gerçekten durumu yoktu
çok sıkıntı çektik belki ama 2,5 yıl nişanlı kaldık evlendik 6 ay oldu toplam borç miktarımız 297,00 tl :))) evimiz kira bu arada isterseniz herşey olur zamanla borcunuz sıkıntınız biter kafanıza göre iş bulursunuz inşalahh

beklemek o kadar zor ki anlatamam hele de evde durmak çok daha zor alışık olmadığımız durumlar bunlar çevremizde kafamıza göre olmayan cahil insanlar offf offf mideme ağrılar giriyor

herkesin iş bulma konusunda yaşadiığı sıkıntılar var hepimiz sınavlardan geçtik hepimiz uğraş verdik
üniversite mezunu insansın,vasıfların var ,hemen iş bulamadın diye bunları gözardı mı edeceksin
mimarlık fak.bitirdim hemen işe mi başladım sanıyorsun içime sinene kadar neler düşündüm

nelerden vazgeçtim,bir de ne aklaysa işimi oturtmadan yüksek lisans yaptım h.hem işleri
yoluna koy,hem yüksek lisansı tamamla derken .evlilik paramıızı eşimle çizdiğimiz bir iş hanı
projesi vardı ordan kazandık.aylarca uykusuz gezdik,kavga ettik yorgunluktan ben birinde
onun çizimini karaladım,sinirlendirdi beni:)ağlamayana meme yok kardeşim
vazgeçme,pes etme,en ümitsiz halde bile kendine güven...gerisi gelir..

canım dua et allaha sığın her şey yoluna girecek diye ümit et. ben de senin için dua edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…