Bir İrade (sizlik) Konusu

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.737
2.726
133
Kizlar hepinize huzurlu keyifli gunler...
Ben direk konuma geceyim ben 34 yasinda irade sorunu olan biriyim bu konu aslina beni hayatimin bir cok yönünde rahatsız eden bi konu ama en çokta kilolarim yuzunden rahatsiz ediyor.

Simdi şöyle örnek vereyim dolabim bazen o kadar dagiliyor ki bakinca utaniyorum derleyip topluyorum bundan sonra hep duzenli tutucam en fazla bi sure dikkatvedebiliyirum sonra yine ayni

Yada sabah yuruyuse basliyxam diyorum hep erteliyirum

Ama kiloya gelince 100 kiloyu geciyorum artik kiyafet bulmakta zorlaniyorum kilolarimin getirdigi bi sürü sıkintı var ama ben irade gosteremiyoru her sabah diyete baslayip aksama kalmadan bozuyorum

Diyet hesaplari takip ediyorum ama yok.
Burdaki zayiflama gruplarina daha once katilmistim yine yapamadim

Eskiden o kadar iradeliydim ki diyet yapinca fazladan 1kasik corba bir parca meyve yemezdim listemde yoksa ama simdi ne yapsamda kendime mani olamiyorum

Yemek yemek benim icin sigara icmek gibi birsey olmus yetince gercekten cok mutluyum o an aklima birsey gelmiyor eskiden sonrasinda pismanlik yasiyordum simdi oda yok

Psikologa bunu sorunca oyle tatmin edici bi yorumda bulunmadi simdi ben ne yapayim bilemiyorum.

Sizin irade konusunda ozelliklede diyet surecinde iradenizi nasil korudugunuzla ilgili tuyolariniz varsa paylasirmisiniz benimle

Diyetle ilgili kısmı yazayım: diyeti kurallı yapmayacaksın yaşam tarzı haline getirebileceğin sağlıklı şeyler yiyeceksin. Yani kibrit kutusu oeyni, avokado vs uyamayacağın listelerin kuralların olmayacak. Bir takvime işaretleme yap. Sağlıklı beslendiğin 8 bardak su içtiğin her gün için tik at. Yapmayınca çarpı at. Böylelikle tiklerin çarpılarından fazla oldukça motive olursun. Sürekli tartılma. Atıştırmalık seven biriysen hurmalı muzlu yulaflı tarifler var. Onlardan yap poşete koy canın istedikçe ye. Eve ıvır zıvır alma. Göz görmezse gönül katlanır. Düzenli yürüyüşe çık. Öğün atlama ve aç kalma. Bu şekilde diyet listesiz 6 kilo verdim inan Başta çok zorlandm. Ama bir iki hafta içinde alıştım gitti şimdi yaşam tarzım oldu

Yemek yerine aklınızı meşgul edecek şeyler bulun. Hakikaten sevdiğiniz bir hobi arayın ne bileyim polisiye ya da aşk romanı okumak gibi dizi izlemek gibi. Yemeyi birden kesmenin ne kadar zor olduğunu anlıyorum bari tehlikesiz yiyeceklerle kendinizi ve ağzınızı oyalayın. Fırında pişirilen yulaflı şekersiz kurabiyeler gibi kalorisi düşük ve sağlıklı yiyeceklerle oyalanın. Habire su için cidden işe yarıyor. Dolaplarınız da aman dağınık kalsın ne zararı var, oradan irade testi yapmayın kendinize

diyet surecinde iradenizi nasil korudugunuzla ilgili tuyolariniz varsa paylasirmisiniz benimle
Aynadaki gördügüm beni severek koruyorum..Kıyafetleri güzel tasıdıgımda baskalari degil öncelikle kendimde yakıstırdıgım icin iradeliyim.
Birşeyler icin iradeli oldugunda insan yılabilir.Bir yerde sıkılabilir.Ne biri icin ne de birşey icin kiloları verip hadi verdin diyelim uzunc süre koruyabilecegini zannetmiyorum ben hickimsenin.
Bir de ben öyle yok diyetmis yok ara ögünmüs günde 58 kere atıstırma ile verilen kilolari iradeli bulmuyorum aralıklı orucla hızlı ve motivasyonlu kilo vermek candır.

Bende doğumdan sonra olduğum yerde sayıyorum her şey olduğu gibi duruyor 1 hafta yapıp iyi kilo versem ikinci hafta hooop en başa samrış buluyorum kendimi. çözüm ne bende bilmiyorum

Diyeti bozduğunda ki diyet yapma zaten sağlıklı beslenmeyi yaşam şeklin haline getir. Nasılsa bozdum diye salma kendini. Yememen gereken bir yiyecek mi yedin ben diyetteyim de diyetine devam et ve yine sabredebildiğin yere kadar sabret. Ben şekeri böyle bırakmıştım. Nasılsa bozdum diye salsaydım asla bırakamazdım. Anlayışsız kararıma saygısız insanlar yüzünden tekrar yemeye başladım ancak yine bırakmayı düşünüyorum. Biri seni aman ye nolcak diye yoldan çıkarmaya çalışırsa ısrar ederse boyun eğme. Bak yine sinirlendim

Diyetler; insanların beynine " artık bunlardan asla yiyemeyeceksin" mantığını yerleştirip, kıtlık bilincine sokup, daha çok yedirtir..
Herşeyden az ve kontrollü yiyerek, hareket ederek yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor.

Bir kaç hafta çok zorlar.. Ama çıktığınız yolu düşününce, pes etmeden direneceksiniz. Zamanla bir yaşam tarzı haline gelecek ve canınız hiç istemeyecek..

Hedefe ulaşmak için sadece bir adım atmak yeterli, gerisi gelecek. Sizi hayatta tutmak için çalışan bedeninizi severek, kendinizi olumlayarak başlayın bu yolculuğa..

Bende sigara konusunda ve sağlıklı beslenme konusunda çok iradesizim. Tam kendimi motive ediyorum ama yeminle en fazla iki gün sürüyor. Nasıl olacak hiç bilmiyorum, inşallah bol fikirler gelirde faydalanırız. Yalnız değilsiniz yani

Bence hayatta hangi konu olursa olsun başarısız olacak insanlar iradesiz insanlar. Çevremde çok var. Boğazına sahip çıkamayanlar, sevgilisinden ayrılamayanlar, sigarayı birakamayanlar... Bu insanlar için yapacak birşey olmuyor maalesef. Biz buradan ne yazarsak yazaliim boş. Kilo için Tek çözümunuz cerrahi işlem olur.

Dahileye genel muane tahlil için gittim, direk evlisin çocuk var mı diye sordu var diyince iyi bari bu kilo ile hamile kalman çok zor olur dedi. Test sonuçları temiz geldi, hiç rahatlama şuan temiz ama bu kilo ile bir çok hastalığa adaysın zayıflaman gerek dedi. Ve ben ilk defa kendim için zayıflamak istedim.
Benim motivasyon kaynağım çocuğum oldu yarın öbür gün çocuğumu düşündüm, peşinden nasıl koşacağımı düşündüm onu geçtim ya ölürsem o ne yapar kim bakar diye düşündüm. Ramazan’da zaten çok yemek yiyemedim. Ramazan dönüşü 3 gün kabak detoksu ile başladım. Yaklaşık 1 ayda 6 kg verdim. Ben boğazımı tutup verdiysem sende verirsin..

Valla benimde yemek konusunda iradem kalmadi.artik yok ya balik etli olmakta guzel demeye basladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…