• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bir Kalpte 2 Kalp olur mu? :(

sevgiliniz varken hiç başka birinden hoşlandınız mı?

• Evet

OY: 10 29,4%
  • Hayır

OY: 24 70,6%

• Ankete Katılan
    34
  • Anket Kapalı .

sabracadabra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
319
2
296
İstanbul
biliyorumm hayır diyecek çoğunuz..ama gerçekten sevgilimi seviyorum ama bana ilgi gösteren başka bi çocuk var ve ondan da hoşlanıyorum..oturup saatlerce yanında kalmak istiyorum...ikisinden de vazgeçemiyorum :çok üzgünüm: lütfen beni yargılamayın ama yani hiç mi benim durumumda olan biri yok aranızda=????? oluyoo işte...bi kalpte 2 kişi oluyooooooo :uhm:

ıkincisinden hoşlanıyormuşsun bak kendin söylüyorsun canım.
Sevmek çok başka birşey.
Bir kalpte iki kişinin olabileceğine inanmıyorum ben pek.
Bu senin yaşadığın bir ikilem.
Yargılamak amacıyla söylemiyorum ama bence bunu sevgiline yapma.
Doğru olmadığını sen de biliyorsundur zaten.

bir kalpte iki kişi olur ama ikisinide sevemezsin
birini seversin digerinin cekici bir yanı vardır mutlaka sana o cazip geldiği için ilgi alanındadır hoslanıyorsundur

İkincisinden hoşlanıyormuşsun bak kendin söylüyorsun canım.
Sevmek çok başka birşey.
Bir kalpte iki kişinin olabileceğine inanmıyorum ben pek.
Bu senin yaşadığın bir ikilem.
Yargılamak amacıyla söylemiyorum ama bence bunu sevgiline yapma.
Doğru olmadığını sen de biliyorsundur zaten.
evet işin en kötü tarafı vicdan kısmı zaten..bazen telefonda konuşurken sebepsiz yere ağlamaya başlıyorum..o da derslere falan sıkılıyorum sanıyor..ooff off...sanırım diğerinden uzak durmak en iyisi..
teşekkürler

evet arkadaşımdı zaten sonra daha sık vakit geçirmeye başladık.sevgilim başka şehirde olduğu için arkadaşlarımla takılıyorum genelde..klasik ünv ortamı işte..diğeri bana olaln ilgisini çok belli ediyo ..sanırım aklım karıştı... :( ben kötü bi kız değilim cidden :sinifsinif:

sevmek diye birşey olmamalı asla bu konuda....seven insan sevginin ne demek olduğunu bilir...
bence sevdiğim dediğin insana bağlısın diğerine heyecan duyuyorsun bunların adı bence böyle...
heyecan arayan ve monotonluktan sıkılan kalplerin işidir ikinci kişiyi bulmak....
umarım hayatınızın doğru insanı çıkar karşınıza ve sevgiyi,sevmeyi öğretir size....

Aynı anda iki kişiye âşık olunur mu?
Mesaj Linki

holdinghandsig1rl1.jpg

Âşık olma kavramı pek çok duygu ve durumla karıştırılıyor. Oysa aşkın olmazsa olmaz üç koşulundan biri, aynı anda sadece bir kişiye âşık olunması...

Romantik aşkın biyolojisiyle ilgili araştırma ve söylemleriyle dikkat çeken Nörofizyolog Dr. Sabri Derman’a göre, aşkın içinde bir tek kişiye bağlılık var ve aynı anda birden fazla kişiye âşık olabilmek imkânsız. Aşk, bir tek zamanda, bir tek kişiye duyulur. 14 Şubat Sevgililer Günü haftasında, aşkla ilgili bildiğimiz pek çok bilgiyi değiştiren Dr. Sabri Derman, soruları yanıtladı.

Günümüz aşkları sıklıkla hangi duygularla ya da durumlarla karıştırılıyor?

Aşk konusundaki anlaşılmazlığın temelinde, sanırım kavram kargaşası yatıyor. Seks, şehvet, arzulama, üreme dürtüsü, toplumsal baskınlık için elde etme, elde tutma ve elden çıkarma gibi çok farklı duygusal durumlar için aşk kelimesi kullanılıyor. ''Cuma akşamından pazartesi sabahına aşklar'' yaşanıyor, yenisi bulunana kadar seviyeli beraberliklere giriliyor ve bunların hiçbiri romantik aşkı tarif etmiyor.

Peki romantik aşk nedir?

Aşk ne hastalıktır, ne anormallik. Her insanda biraz farklı ortaya çıkan ve gelişen bir insanlık halidir. Son 8 - 10 yılda evrimsel gerekliliğinden uzaklaşıp daha çok duygu zenginlikleriyle bezenmiş olsa da aşk yaşanabilecek en karmaşık ve iz bırakan duygu durumlarından birisidir.

ılk görüşte aşk var mı?

ınsanların âşık olacakları veya eş olarak seçecekleri kişi hakkında beyinlerinde taşıdıkları şablonların 2 - 8 yaşları arasında oluştuğu düşünülüyor. Bu özellikler sadece yakınlarında olan anne, baba, kardeş, bakıcı, akraba, öğretmen, arkadaşlar tarafından değil, sinema, TV, dergi vb. kaynaklarda rastladıkları ve etkilendikleri sanal kişilerle de belirleniyor. Beynin derinliklerinde birçok farklı alanda depolanan bu sevgili, eş resmine uygun bir kişiye rastlayınca, beyinde şimdi romantik aşk dediğimiz bir ''kimyasal heyelan'' ortaya çıkıyor. Basit bir tetiklenme değil bu. ılk etkileri saniyeler, dakikalar içinde (yıldırım aşkı), daha karmaşık etkileri günler, haftalar içinde beliriyor ve bir çok farklı duygusal ve bedensel olayı harekete geçiriyor. Bunların en önemlileri, otonomik sistemimizi canlandıran dopamin ve noradrenalin salgılarının artması.

Aşkın temeli hormonlar mı?

Testosteron hormonunun artmasıyla artan seks dürtüsünün aksine dopamin ve nöradrenalinler hormonları, bedensel ve duygusal bir ödüle ulaşma konusunda beynin ve vücudun hedefe kilitlenmesini ve ona ulaşmak için biyolojik anlamda ''gaza basmasını'' sağlıyor. Kalp atışları hızlanıyor, ateş basmaları, terlemeler oluyor, iştah azalıyor, sevgili dışında her şey ve herkes giderek önem ve acillik kaybediyor, konsantrasyon saplantıya varacak düzeylere çıkıyor, uyku kaçıyor, âşık olunan dünyanın en akıllı, güzel, sevimli, iyi huylu bulunmaz hazinesi haline getirilirken bütün olumsuz özellikler beyin tarafından filtreleniyor, çarpıtılıyor ve bastırılıyor. Bu süreç içinde aşık olunana ulaşamama, sadece ulaşma dürtülerini daha da artırmaya, tutuşmaya sebep oluyor.

Aşkın kendisi ve sürekliliği tamamen hormonlara mı bağlı?

Tahmin edileceği gibi, biyolojik bir sistemin yemeden, içmeden, uyumadan kısıp ****bolizmasını ve beyin faaliyetlerini tek bir kişide yoğunlaştırması uzun süreli olamaz. Bu noktada iki olasılık var: Birincisi sevgiliye ulaşmak, birlikte olmak, birlikteliği sürdürmek ve bunun sonucu ''motorun turunu düşürmek''; ikincisi, ilgiyi hastalıklı bir saplantı haline getirmek, yıkıcı ve zarar verici fikirleri giderek artırmak ve sonunda sevgiliye ve kişiye zarar verecek akıl hastalığı düzeyine vardırmak. Eğer sevgiliye ulaşılırsa beyinde farklı hormonlar, çiftin, aşkın ateşinden çıkıp zamanla oda ısısında bir sevgiye, güvene ulaşmalarına, karşılıklı saygı ve bağlılığa ulaşmış bir çift olarak çok uzun yıllar beraber olmalarını sağlıyor.

Aynı anda iki kişiye âşık olmak mümkün mü?

Aşkın olmazsa olmaz üç koşulu vardır. Bunlardan biri de sadece bir insana âşık olunur. Aynı anda birkaç kişiye âşık olunmaz.
ALINTI

umarım bunu okuyunca anlaşılır ve anlarsınız bir kalpte iki kişi olur mu olmaz diye.....

Son düzenleme:
gerçekten kapsamlı bir paylaşım olmuş..teşekkürler..sanırım "kavram" karmaşası oluyor aşk-sevgi terimleri arasında..umarım geçici bi delilik nöbetidir ve geçer..çünkü sevgilimi kaybetmeyi göze alamam :(

buarada daha önce böyle bir konu açılmış..yeni üye olduğum için sanırım atlamışım..teşekkürler link için de.

sorun ne peki?sadece anket amaçlımı açtın yoksa akılmı istiyosun..yada bizim fikrimizimi merak ediyosun

biliyorumm hayır diyecek çoğunuz..ama gerçekten sevgilimi seviyorum ama bana ilgi gösteren başka bi çocuk var ve ondan da hoşlanıyorum..oturup saatlerce yanında kalmak istiyorum...ikisinden de vazgeçemiyorum :çok üzgünüm: lütfen beni yargılamayın ama yani hiç mi benim durumumda olan biri yok aranızda=????? oluyoo işte...bi kalpte 2 kişi oluyooooooo :uhm:

maalesef olabiliyomafoldumben

Bence bi kalpte iki kişi olmazz.

sadece birine aşıksındır.Ama büyük ihtimal o doğru adam değildir senin için.

Doğru adam bu aşık olduğun olsaydı,onda olmayan özelliklere sahip 2. er kişiyi beğenmezdin

fakat 2. er kişi senin için doğru sevgili yada koca adayıdır.Ama bunada aşık değilsinizdir .

Ben böyle düşünüyorum

ben lafı ortaya koydummm beğenen alır gider diyosun :)

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım ya vereliniortak
Varya iki kişi var diyenler yıllar sonra kime aşık olduklarını,ve iki kişimi vardı kalplerinde 1 kişimi bunu çok iyi anlayacaklar diyorum.

Bu iki kişiden yarattığımız 1 kişiye aşık oluyoruz aslında.

İnşallah herkes doğru seçimi yapar hayatında.:Saruboceq:
İki sevenlerde :lepi: bire düşürür ve kafaları karışmaz inş.-tatlicadiarzu-

İyi geceler herkese

buarada daha önce böyle bir konu açılmış..yeni üye olduğum için sanırım atlamışım..teşekkürler link için de.

ben karmaşanı çözüp kendini kendin aydınlatman için bu linki okumanı istedim yanlış anlaşılmadım inşallah ...bu arada benim linkim alıntı ama senin ki gerçek herhalde aynı şey olarak geçmez canım ..umarım bu buhranın en kısa zamanda geçer canım...yaşaması çok daha zordur !

belki de bu iki er kişi değil de 3. kişi olacaktır doğru kişi.....
.................... :) .................

Back
X