Bir kedim olsun istiyorum ama eşim hiç sevmiyor, önerileriniz?

e6ru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
33
0
86
İstanbul
O minik patilerine, boncuk gözlerine, pembiş pembiş tatlı dillerine, ölürüm ben ölürüm... Bundan 1 ay önce eşim çok sevdiğimi bildiği için alabiliriz bir tane dedi ve bir tane dünya tatlısı yavru bir sarman sahiplendik. Tabi eşim ile sadece 3 gün geçirdi ve hiç dokunmadı bile kediye. Kedi de inadına ona gitmeye çalıştı, bütün sevimliliğini kullandı ama gene de sevdiremedi kendini. Daha sonra annemlere 1 haftalık kalmaya kedişimle birlikte gittim ama ne yazık ki kedimiz hastalandı ve veteriner öküzlüğü yüzünden hayata veda etti. Nasıl üzüldük yıkıldık anlatamam. Neyse, eşim şimdi ben kesinlikle istemiyorum bir kediyle asla yaşayamayacağımı daha iyi anladım vs. diyor. Hakikaten de dokunamıyor bile. Sarmanı hiç mi sevmedin diye sorduğumda ise, koskoca bir ağız dolusu "HİÇ" diyor... Ama ben de şunu çok iyi anladım sarmanımdan sonra; ben kesinlikle kedi sahiplenmeli, onunla arkaşlık kurmalı ve onu çoooook sevmeliyim. İnanın hergün intten yüzlerce kedi bakıp seviyorum. Ne önerirsiniz?

Ebrucum anlayış göstermek zorundasın cünkü birlikte yasıyosunuz.

Ben hayvanları sevmem. Ürküyorum daha doğrusu. Eşim de köpek hastası. Sokak köpeği evcil fln demez sarılır öpr. Cok istiyor eve köpek almak ama mümkün deil ben onunla yasayamam. Ama ortak bir yol bulduk; yakınlarda ev almayı planlıyoruz. Müstakil dublex bahceli fln bi ev alıp, bahcesinde besleyebileceğini söyledim. Cok sevindi...

Bahcede yasayıp, eve girmediği sürece bnm icin mesele yok. Sonucta beraber yasıyoruz ve saygı duymak zorundayım ona.

Belki siz de bu sekilde bi ortak yol bulabilirsiniz. Birbirinizi üzmedeni kırmadan..

Son düzenleyen: Moderatör:
.................................................

pardon cnm siz zaten birlikte yasamıssınız.... Afedersin. Yanlış değerlendirmişim ben siliyorum hemen :)

Son düzenleme:
Ebrucum anlayış göstermek zorundasın cünkü birlikte yasıyosunuz.

Ben hayvanları sevmem. Ürküyorum daha doğrusu. Eşim de köpek hastası. Sokak köpeği evcil fln demez sarılır öpr. Cok istiyor eve köpek almak ama mümkün deil ben onunla yasayamam. Ama ortak bir yol bulduk; yakınlarda ev almayı planlıyoruz. Müstakil dublex bahceli fln bi ev alıp, bahcesinde besleyebileceğini söyledim. Cok sevindi...

Bahcede yasayıp, eve girmediği sürece bnm icin mesele yok. Sonucta beraber yasıyoruz ve saygı duymak zorundayım ona.

Belki siz de bu sekilde bi ortak yol bulabilirsiniz. Birbirinizi üzmedeni kırmadan..

Ne tatlı bir cevap bu böyle! :) Seni ve eşimi anlıyorum tabi senin eşini daha da çok anlıorum. Benimki de tamam eve alalım dediğinde nasıl sevinmiştim.

Sevmeyenlerin anlaması çok zor sanırım yani en azından eşim beni anlamıyor. Ama şöyle bakarsanız anlayabilirsiniz; sizin için çok değerli birşeyin mesela çocuğunuz varsa, nasıl hep yanında olmak istersiniz, uzak kalınca nasıl özlerseniz bizim de hayvan sevgimiz ve ihtiyacımız aynen böyle oluyor. Durumu anlamak zor olsa bile duygumuz bu şekilde.

Ortak bir nokta ne olabilir tatlım? Mesela gün içinde kediş serbest kalıp akşam eşim geldiğinde odaya koysam ve kapısını kapasam, eşim hiç görmese... Ne dersin, nasıl olur?

yaa bende aldım 5 6 ay önce aynen senin gibi düşünüp minik patilerini o dillerini falan. sadece 1 hafta kaldı bnmle daha 35 günlüktü yani bebekti ben bakamadım. cünkü geceleri falan hiçdurmuyodu miyav miyav inanınnn 1 hafta onunla agladım ya :14: mecbur vermek zornda kaldım annemde istemedi bni öyle görünce şimdi bile merak ediyorum halini çok pişmanım hem aldgıma hemde bıraktıgıma hiç aklımdan cıkmıyo :5::5:

Ne tatlı bir cevap bu böyle! :) Seni ve eşimi anlıyorum tabi senin eşini daha da çok anlıorum. Benimki de tamam eve alalım dediğinde nasıl sevinmiştim.

Sevmeyenlerin anlaması çok zor sanırım yani en azından eşim beni anlamıyor. Ama şöyle bakarsanız anlayabilirsiniz; sizin için çok değerli birşeyin mesela çocuğunuz varsa, nasıl hep yanında olmak istersiniz, uzak kalınca nasıl özlerseniz bizim de hayvan sevgimiz ve ihtiyacımız aynen böyle oluyor. Durumu anlamak zor olsa bile duygumuz bu şekilde.

Ortak bir nokta ne olabilir tatlım? Mesela gün içinde kediş serbest kalıp akşam eşim geldiğinde odaya koysam ve kapısını kapasam, eşim hiç görmese... Ne dersin, nasıl olur?

Tespitlerinde cok haklısın ama inan değerlendiremiyorum hayvan sevgisi nasıldır... Ama yazık olmaz mı evru yaa yani hayvan odada fln. Ayy üzüldüm birden :)

En güzel yol sanırım eşini ikna etmek olucak. Sevimli bi kedi fln bulabilirsin. ya da bana anlattıgın gibi onu nasıl sevdiğini ve istediğini anlatabilirsin... Kıyamaz eminim sana. Yani biraz demagoji yapmakta fayda var :D

Belkide esinizin kedi ''fobby''si vardir ..
Dokunamadigini söylediginiz icin aklima bu geldi ..

Cünkü kendimden biliyorum ..
Benimde hat safada kedi Fobby'im var ..
Sokakta dahi görsem yolumu degisiyorum o derece ..

Anneannem gecen sene bir kediyi sokaktan almis yarali oldugu icin
bahcede beslemeye baslamis ardindan bi bakmis kedi 4 tane yavru dogurmus ..
bu sene gittigimde korkumu yenmek icin bi tane kediyi kucagima almayi planliyordum ki yine
kactim :59:

Bence esinize saygi duyun .. kedi istemiyorsa bile belki baska bir tatlicik evde besliyebilirsiniz ..
mesela yavru köpek - papagan - tavsan filan gibi .. :71:

yaa bende aldım 5 6 ay önce aynen senin gibi düşünüp minik patilerini o dillerini falan. sadece 1 hafta kaldı bnmle daha 35 günlüktü yani bebekti ben bakamadım. cünkü geceleri falan hiçdurmuyodu miyav miyav inanınnn 1 hafta onunla agladım ya :14: mecbur vermek zornda kaldım annemde istemedi bni öyle görünce şimdi bile merak ediyorum halini çok pişmanım hem aldgıma hemde bıraktıgıma hiç aklımdan cıkmıyo :5::5:

benimki de o civarlardaydı 2 aylıktı. Gece o da durmuyordu. Uyku düzenleri bebeklerinkinden farksız. 2 saat uyuduysa 2 saat ayakta... Yanıma geliyordu gece, bazen oynamaya çalışıyordu benle bazen de ellerimi emip emip sonra vücuduma yaslanıp öyle uyuyordu. Seninki ağlıyormuş anladığım kadarıyla, bir derdi vardı büyük ihtimal tecrübesiz olduğun için anlayamamışsındır. Üzülme şeker, umarım iyi durumdadır, güzel bir yuvası vardır. Benim annemle babam da hiç sevmezdi. Ama kardeşim benim gibi ölür onlara. Aldım götürdüm bi de şaka yaptım sizde kalcak bu artık benden hediye diye. Baştan pek bir bozuldular, ama sonra nasıl sevdiler görmen lazım. Hatta öldüğünde annem depresyona girdi. Sadece omu? Nasıl acı çektiğimi anlatamam. Tabi sonra bir tane daha aldık şimdi onlarda duruyor. Ama ayrı şehirlerdeyiz bu yüzden ben göremiyorum. Ama annem çooook seviyor. Bir gece hasta gibi olmuş bişey yememiş de sabaha kadar uyumamış başında beklemiş annem. güya istemiyordu...Hahahahahy!

yarami destin ayni konuyu bende acmistim
ama tam ikna etme yolundaydim ki
bu sefer ya sevmez huzurum kacarsa diye dusunmeye basladim
ve inat edip almaya tesebbus ettigim donemlerde hamile oldugumu ogrendim
ve alamadim
ama biliyorum ki mutlaka bir gun kedim olacak
insallah sen ikna eder alirsin
konuma goz at cok guzel tavsiyelerde bulunmuslardi arkadaslar
bakim konusunda

Tespitlerinde cok haklısın ama inan değerlendiremiyorum hayvan sevgisi nasıldır... Ama yazık olmaz mı evru yaa yani hayvan odada fln. Ayy üzüldüm birden :)

En güzel yol sanırım eşini ikna etmek olucak. Sevimli bi kedi fln bulabilirsin. ya da bana anlattıgın gibi onu nasıl sevdiğini ve istediğini anlatabilirsin... Kıyamaz eminim sana. Yani biraz demagoji yapmakta fayda var :D

Anlamıyo şeker yaaa! Görsen neler demedim, neler yapmadım. Durumumu anlamıyosan duyguma anla diyorum, anlamıyorum diyor. Tamam ona da hak veriyorum ama ben de çooook seviyorum ya öyle böyle değil. Ben de onu anlamıyorum nasıl sevmiyor diye aynı şey... Öffff! :(

Belkide esinizin kedi ''fobby''si vardir ..
Dokunamadigini söylediginiz icin aklima bu geldi ..

Cünkü kendimden biliyorum ..
Benimde hat safada kedi Fobby'im var ..
Sokakta dahi görsem yolumu degisiyorum o derece ..

Anneannem gecen sene bir kediyi sokaktan almis yarali oldugu icin
bahcede beslemeye baslamis ardindan bi bakmis kedi 4 tane yavru dogurmus ..
bu sene gittigimde korkumu yenmek icin bi tane kediyi kucagima almayi planliyordum ki yine
kactim :59:

Bence esinize saygi duyun .. kedi istemiyorsa bile belki baska bir tatlicik evde besliyebilirsiniz ..
mesela yavru köpek - papagan - tavsan filan gibi .. :71:

Hahaha! Yavruları da mı elleyemedin? Olabilir, benim arkadaşım da senin gibiydi. Şimdi eşimde öyle işte. Sebebini anlamaya çalışıyorum, ne hissettiğini falan. Ne hissediyosun, neden dokunamıyosun diyorum istemiyorum işte diyor. Korkuyor musun, sana zarar vereceğini düşünüyor olabilir misin ?diyorum "hayır" diyor. İğreniyor musun diyorum "evet" diyor. Halbüksem inan kediden daha fazla tüy döktüğüne garanti veririm. Ama biz hiç iğrenmiyoz beyfendiden. hahaha!

Ben köpek daha çok sevdiğimi düşünürdüm, köpek hele hiç alamayacağımız için kedi almıştım eve. İnan kedi besleyen başka birşey istemiyor. Kesinlikle bağımlılık yapıyor, bunu anladım...

benimki de o civarlardaydı 2 aylıktı. Gece o da durmuyordu. Uyku düzenleri bebeklerinkinden farksız. 2 saat uyuduysa 2 saat ayakta... Yanıma geliyordu gece, bazen oynamaya çalışıyordu benle bazen de ellerimi emip emip sonra vücuduma yaslanıp öyle uyuyordu. Seninki ağlıyormuş anladığım kadarıyla, bir derdi vardı büyük ihtimal tecrübesiz olduğun için anlayamamışsındır. Üzülme şeker, umarım iyi durumdadır, güzel bir yuvası vardır. Benim annemle babam da hiç sevmezdi. Ama kardeşim benim gibi ölür onlara. Aldım götürdüm bi de şaka yaptım sizde kalcak bu artık benden hediye diye. Baştan pek bir bozuldular, ama sonra nasıl sevdiler görmen lazım. Hatta öldüğünde annem depresyona girdi. Sadece omu? Nasıl acı çektiğimi anlatamam. Tabi sonra bir tane daha aldık şimdi onlarda duruyor. Ama ayrı şehirlerdeyiz bu yüzden ben göremiyorum. Ama annem çooook seviyor. Bir gece hasta gibi olmuş bişey yememiş de sabaha kadar uyumamış başında beklemiş annem. güya istemiyordu...Hahahahahy!

ya anlamadım evet.. ilk günlerde iyidi ama 3.günden sonra gündüz uyanmadı yemek yemedi zorla kuma götürüodum öyle yapıodu kalkmıodu yani.. hastalandı sanırım orda ztn cok üşümüştü evdede sıcak olunca hastalandı kesin :14: kuru mama yemedi süt içmedi hiç bişey yaptramadım . geceleride kalkıodu camın önünde miyavlıyodu gitmek ister gibi cok üzüldüm hala atlatamadım. umarım ölmemiştir bakmışlardır ona şimdii 5 aylık olcaktı :5::5:

yarami destin ayni konuyu bende acmistim
ama tam ikna etme yolundaydim ki
bu sefer ya sevmez huzurum kacarsa diye dusunmeye basladim
ve inat edip almaya tesebbus ettigim donemlerde hamile oldugumu ogrendim
ve alamadim
ama biliyorum ki mutlaka bir gun kedim olacak
insallah sen ikna eder alirsin
konuma goz at cok guzel tavsiyelerde bulunmuslardi arkadaslar
bakim konusunda

Tamam bakıcam mutlaka, tişkür ederim kader arkadaşım. İkna olacağını sanmıyorum ama bi tane sahiplenip sokakta buldum bırakamam desem olur mu sence? Evet etik değil ama belki alışır ne dersin? Napim, istiyorum işte, ihtiyaç duyuyorum, çok seviyorum napim be yaaa...

Tamam bakıcam mutlaka, tişkür ederim kader arkadaşım. İkna olacağını sanmıyorum ama bi tane sahiplenip sokakta buldum bırakamam desem olur mu sence? Evet etik değil ama belki alışır ne dersin? Napim, istiyorum işte, ihtiyaç duyuyorum, çok seviyorum napim be yaaa...

aldıgındada istemesse nereye veerceksin kedicigi. ikna etmeden yumuşatmadan alma bence nereye bırkcan snra :30:

ya anlamadım evet.. ilk günlerde iyidi ama 3.günden sonra gündüz uyanmadı yemek yemedi zorla kuma götürüodum öyle yapıodu kalkmıodu yani.. hastalandı sanırım orda ztn cok üşümüştü evdede sıcak olunca hastalandı kesin :14: kuru mama yemedi süt içmedi hiç bişey yaptramadım . geceleride kalkıodu camın önünde miyavlıyodu gitmek ister gibi cok üzüldüm hala atlatamadım. umarım ölmemiştir bakmışlardır ona şimdii 5 aylık olcaktı :5::5:[/Q

Umarım iyi bir veterinere götürülürek iyileştirilmiştir. Veterinerin iyi olması çok önemli, ne hastalıklar geçiren bir sürü kedi kurtuluyor. Ölümden dönüyor. Aslında bıraktığın yerle irtibata geçsen, öğrensen nasıl olduğunu rahatlamaz mısın tatlım?

arkadaşım bende evde özellikle tüylü hayvanlara karşıyım.oğlumda hep köpek ister bende bahçeli bir evin olduğunda alırsın derim.evimde hayvan istemem.balık besleyin.bizim balıklarımız var.hemde 3 akvaryum.hiç pislikleri yok.baktıkça rahatlarsın.ama tüylü hayvanlar öylemi.bir ara muhabbet kuşu aldık inanın kuşu koyduğumuz oda tüy oldu.bende inanın kaşıntı ve hapşırık yaptı.geri iade ettik.balık alırsanız eşinizde ilgilenir.benim eşim ilgilenir akvaryumlarla.yavrularımız falan var.bende eşin gibi düşünüyorum.kedilerin tüyleri çok zararlı.alerjik sorunlara ve akciğere falan tüy gidiyormuş.birde evde kedi ve köpek olunca pis olmuyor mu.heryere tüyleri falan dökülüyormuş.ben kendi saçımdamn bile tiksinirimki kedinin tüyüne göz yumayım.eşinde tüylerinden falan rahatsız olabilir.hiç kızma.bende KESİNLİKLE EVDE İSTEMEZDİM.

aldıgındada istemesse nereye veerceksin kedicigi. ikna etmeden yumuşatmadan alma bence nereye bırkcan snra :30:

Asla vermem biyere istemezse bile. Valla kan çıkar, boşanırız gene de vermem veremem... İkna olcanı sanmıyorum ama. :( Neden benim hayvansever bir kocam yok? Kafama göre takılabilsem inan evde en az 5 kedim olurdu ve titiz temiz bir insanımdır ona rağmen böyle olurdu. O derece seviyorum işte...

Umarım iyi bir veterinere götürülürek iyileştirilmiştir. Veterinerin iyi olması çok önemli, ne hastalıklar geçiren bir sürü kedi kurtuluyor. Ölümden dönüyor. Aslında bıraktığın yerle irtibata geçsen, öğrensen nasıl olduğunu rahatlamaz mısın tatlım?

verdigim günden sonra aradım noldu o nasıl die iyileşti bisorunu yok dedi . ama nekadar samimi olarak söyledi bilmiyorum.hayvansever insan degillerdi yani güvenemedim. işte ordan kurtarmak istemiştim.veterinerede götürdüm ilk aldıgımda bişeyi yoktu 2. götürdügümdede iyidi zaten ne oldusa ozamandan snra oldu..vicdanımda hiç rahat değil. bulabilcek olsam hemen ararım alırım yeniden :5:

Back
X