bir kere cesaret ettim bir daha edemiyorum ya aynısı olursa

sen sansliymissin ben ilk gün agzimi acamadim ertesi gün kontrole gitmistim yine acamiyorum

yüzümün sis 15 günde indi,ayricaga yanagim morardi:)) iki dis alininca dikisleri yanakta birlestirmisler sanirim cok kötüydü benim icin

bu kadar meşakatliyse senin gömülüdür sanırım, değil mi?

Ahh aahh.. Bu dişlerimden ne çektim bir bilsen, hala da çekiyorum :50:

Geçen yıl alt dişim apse yaptı, antibiotikler geçirmedi, yüzüm bir şişti kafam kadar, artık kist oldu resmen.
Kulakla çene hizasından amaliyat oldum dıştan kesip apseyi öyle aldılar.
1 hafta hastanede yattım bu yüzden :50:

üste ki biraz olsa ucu cikmisti ama altaki hic cikmamisti sanirim ondan kaynakli..

suanda sol alt var azicik basi cikti ama ben korkuyorum

benim kardeşim olacak da o da çok korkuyor. onun da Sağ ve sol altlar ikisi birden. Ama önce birinden sonra birinden olacak..
Yemek yeme durumu nasıl oldu?

üste ki biraz olsa ucu cikmisti ama altaki hic cikmamisti sanirim ondan kaynakli..

suanda sol alt var azicik basi cikti ama ben korkuyorum

canım bir de o alınan dişlerinin tarafında sorun oldu mu ondan sonra? eklem ağrısı, hissizlik gibi..

Normalde disi uyusturmak icin icerigini bilmedigim bir fis fis sıkıyorlar. Bir iki dakika sonra da uyusmasi icin igne yapiyorlar. Bunun etkisini göstermesi ortalama bir 10 dk sürüyor. Dr bana dudaginin ortasina kadar gelmesi lazim uyusukluk hissinin, gelmezse canin yanar demisti. Yani bir dis cekimi öncesi hazirlik 13-15 dk sürebiliyor. Devlet hastanesindeki dis hekimleri demek ki bu kadar bekleyemiyor. Ya diger hastalara vakit kalmiyor ya da koca insan dayansin biraz ne yapim diyorlar. Ya da size denk gelen beklememis. Cünkü ben de 20 yas dislerimi ve cürümüs olan baska bir disimi cektirdim hic birsey hissetmedim. Cektirdikten sonra uyusukluk hissi gecince de agri hissettim ama agri kesici almadan dayanabildim. İmkaniniz varsa özel dis hekimine gidin. Gecen sene ben 50 TL' ye cektirmistim. Jinekolog ve dis hekiminin hastaya yaklasim tarzi cok önemli. Nedense en cok bu ikisinden korkuyor kadinlar. Rahatlatici ve güven verici olmasi lazim. Disinizde agri hissediyorsaniz bas agrisi gibi ilac alinca gecmez. Mutlaka dis hekiminin kontrol ve müdahale etmesi lazim. Antibiyotik ve agri kesicilerle sadece sorunu ertelersiniz ve daha fazla zarar görür disiniz. Tedavisi de daha zor olur.

Normalde disi uyusturmak icin icerigini bilmedigim bir fis fis sıkıyorlar. Bir iki dakika sonra da uyusmasi icin igne yapiyorlar. Bunun etkisini göstermesi ortalama bir 10 dk sürüyor. Dr bana dudaginin ortasina kadar gelmesi lazim uyusukluk hissinin, gelmezse canin yanar demisti. Yani bir dis cekimi öncesi hazirlik 13-15 dk sürebiliyor. Devlet hastanesindeki dis hekimleri demek ki bu kadar bekleyemiyor. Ya diger hastalara vakit kalmiyor ya da koca insan dayansin biraz ne yapim diyorlar. Ya da size denk gelen beklememis. Cünkü ben de 20 yas dislerimi ve cürümüs olan baska bir disimi cektirdim hic birsey hissetmedim. Cektirdikten sonra uyusukluk hissi gecince de agri hissettim ama agri kesici almadan dayanabildim. İmkaniniz varsa özel dis hekimine gidin. Gecen sene ben 50 TL' ye cektirmistim. Jinekolog ve dis hekiminin hastaya yaklasim tarzi cok önemli. Nedense en cok bu ikisinden korkuyor kadinlar. Rahatlatici ve güven verici olmasi lazim. Disinizde agri hissediyorsaniz bas agrisi gibi ilac alinca gecmez. Mutlaka dis hekiminin kontrol ve müdahale etmesi lazim. Antibiyotik ve agri kesicilerle sadece sorunu ertelersiniz ve daha fazla zarar görür disiniz. Tedavisi de daha zor olur.

yok ne fıs fısı sıkmadı sadece iğne vurdu.dudaklarım kadarda uyuşmadı.dişimin ön cepesine arka cepesine iğne vurdu.iltihaplı olan cepesi uyuşmadı.uyuşan dişimin iç tarafa bakan yönüydü.dilimle dokunduğum zaman hissetmiyordum ama diğer yanağımın değdiği bölgeye tırnağımı batırıyordum acıyı hissediyordum.

Ahh aahh.. Bu dişlerimden ne çektim bir bilsen, hala da çekiyorum :50:

Geçen yıl alt dişim apse yaptı, antibiotikler geçirmedi, yüzüm bir şişti kafam kadar, artık kist oldu resmen.
Kulakla çene hizasından amaliyat oldum dıştan kesip apseyi öyle aldılar.
1 hafta hastanede yattım bu yüzden :50:

geçmiş olsun bu gidişle bende bu korkulan dahada ilerlemesine sebep olacağım.çok çok farkındayım ama bir ayağım gidiyorsa iki ayağım geri gidiyor. :50:

canım bir de o alınan dişlerinin tarafında sorun oldu mu ondan sonra? eklem ağrısı, hissizlik gibi..

ben 2007 de sol üstü aldirdim o zaman ama yine biraz cikmisti üstü,

gecen sene sonbaharda sag alt ve üst alindi,üsteki icin gitmistim cünkü cikarken agri ve iltihap yapiyordu

gidince ikisini aldilar digeri hic yoktu,alindi ilk gün zaten buz koyuyorsun yüzüne ve sicak seyler yemiyorsun hos yiyemiyorsunda

ertesi gün gittim ben sürekli agzimi kapali tuttugumdan acamiyordum doktor egzersiz yapmam gerektigini söyledi

ama 1 hafta boyunca birsey yiyemedim dogru duzgun cünkü acinca agriyordu tek tarafta yemek gerekir,ama cene agriyor bilhassa

sanirim benim ikisi oldugundan sisde inmedi..ikinci gün disi fircalamaya basliyorsun ama ben tabiki arka tarafi yapamiyordum..eklem agrisi derken onu anlamdim..haa birde bittikten sonra tampon gibi sargi bezi bastiriyorsun ya benim midem cok bulandi o zaman cikardik aslinda oda 1 saat durmaliydi ve kani affedersin tükürme dyut dedi ..

zaten antibiyotik arti agri kesici verir fakat agri kesici pek ise yaramiyor özellikle ilk gün ne yapsan gecmiyor en iyisi ameliyat eldivenlerine su koyup buzluga atmak sonra yüzüne bastirnca agriyi bi nebze hafifletiyor.

ben netten bakmistim 72 saatte sislikler iner diyordu ama benimki 15 gün sürede inmedi..ama dedigim gibi birisi hic cikmamisti yaparken onuda aldilar

ben dolgu yaptırdım. onda bile çok zorlandım. ilk defa yaptırdım. doktor erkekti, yaşlıydı. benim ağzıma su kaçtı boğuluyodum öksürdüm. doktor da 'noldu yavrucum' diyo :D hiç böyle bişeyle karşılaşmamış herlde. ben konuşamadım bile yattım tekrardan. zar zor bitti. bide uyuşturmuştu. nefes alamıyodum.
Allah yardımcınız olsun. bide iyi bi doktora denk gelirsiniz inşallah. doktorun anlayışlı olması çok rahatlatıyo gerçkten.

Disinizi cekerken doktorun vurdugu igne uyusturuyormu eger uyusturmuyorsa agriyi hissedersiniz annem ve kardesim dis cektirirken doktor tam 5 igne vurdu anca uyustu yoksa cektirmeleri imkansizdi birde iltihapli dis cekilmez dikkatli olun.Simdiye kadar hic curuk disim olmadi hatta hic dis agrisi bile cekmedim o duyguyu bilmyorum 26 yasindayim henuz 20 lik disim. Cikmadi

bende diş ağrısı nedir bilmiyordum.şu iki seneden beri nasıl birşey olduğunu öğrendim.nekadar rahatmışım ozamanlar.şimdi tatlı birşey yediğim an başlıyor ağırmaya.sert birşey yediğim zaman üstüne bastırdığım zaman o ağrı daha başka.

ben dolgu yaptırdım. onda bile çok zorlandım. ilk defa yaptırdım. doktor erkekti, yaşlıydı. benim ağzıma su kaçtı boğuluyodum öksürdüm. doktor da 'noldu yavrucum' diyo :D hiç böyle bişeyle karşılaşmamış herlde. ben konuşamadım bile yattım tekrardan. zar zor bitti. bide uyuşturmuştu. nefes alamıyodum.
Allah yardımcınız olsun. bide iyi bi doktora denk gelirsiniz inşallah. doktorun anlayışlı olması çok rahatlatıyo gerçkten.

evet inşallah birdahakine iyi doktora denk gelirim.zaten korka korka gidiyoruz.sakinleştireceklerine bağırıyorlar.doktor dediğin önce uyuşup uyuşmadığını kontrol eder,sonra hastasını sözlerinle rahatlatarak teselli verir.

doktor isi zor, ben yurt disindayim

dis alimlarini hastanede yaptirdim,ilkinde hemsire sürekli elimi tuttu bitene kadar

tamam agri olmuyor ama birsey sökülüyor aletlerin sesi filan insa kötü oluyor.ikincisinde iyilerdi ama öyle elimi ayagimi tutan olmadi :)

normal dis doktorumada dolgu yaptirmaya bile gidemiyorum..

adam iyimis!! yani bulundugmuz yerde iyi bir doktor diye tanimlaniyor

ama cok yogun o odadan cikip dgerine giriyor..hal böyleyse bana dolgu yaparken igne yapti ama hic uyusma bile olmadi

ben resmen cirpindim adam acele acele yapiyor dahaa gitmedim aslinda gitmem gerek ama cok canimi yakiyor..

12 yasindayken devlette 3 koklu disim cekilmisti. acidi dedigimde kadin beni azarladi uydurma diye. nasil acimasin catir cutur etti disim. bi oyana bi buyana 1 dkdan fazla cekistirdi.

haftaya disim cekilecek su an konuyu gorunce o gunu hatirladim yine korku basti. ben kolay uyusamiyorum sorun bu biraz da. ozelikle cok koklu dislerde. doktor 3 igne yapinca ancak uyusmustum kanal icin.

Benimde yirmilik dişlerimin üçü çıktı ağrısız sizisiz şükür hissetmedim de fırçalamasi çok zor birde onun önündekilerin içleri karardı çürümeye başladı galiba acaba yirmiliklerımi çektirsem mi karar veremiyorum ağrı sizi yok ama fırçalamak zor çok arkada olduğundan

tatlım bu çeken dişçiye bağlı bazıları hiç birşey hissettirmiyor bazıları çok kötü can yakıyor. etrafından ,akrabalardan falan tavsiye almanı öneririrm.kim memnun kalmışsa ona git hayatım.şimdiden geçmiş olsun

Alt iki yirmilik dişimi dikişli çekimle aynı anda çektirdim.

Eğer birinde çok canım yanarsa ikincisine gelmem korkarım dedim doktoruma. Oda senin için zor olur, dikişli olduğu için katı gıdalara geç geçersin dedi ama ben yinede kabul ettim ve ikisini de aynı anda çektirdim.

Çekerken canım yanmadı, hiç hissetmedim, sonrasında da ağrı kesici ve antibiyotik verdi doktorum zaten.

Siz devlete mi gittiniz bilemiyorum, ben özele gitmiştim.

dişçi korkusu bende de var bir dişim var çekilmesi gereken 1 yıldır gitmiyorum doktorun vurduğu iğne daha çok canımı yakıyor sanırım fazla korkağım ben

Back
X