Bir kere" Esim ne der ,ne ister "diyemez mi?

Sanki beni tarif ediyorsun.Bende bu şekildeydim ve şuan iyiki böyle olmuş diyorum.Sustukça sindikçe üzerine geliyorlar.
Konu sahibi arkadaşımın da işi zor benimde yengem var onunda kaynana gibi bir görümcesi var.Yengemin kocası anasından çok abla düşkünü bu sorunları onlarda görümce olarak yaşıyordu.Şuan yengem gitmiyor çocukları ise kocası götürüyordu gösteriyordu,şimdi çocuklar büyüdüler gitmek dahi istemiyorlar.Canım sana şunu yap bunu yap diyemem çünkü uzaktan demesi kolay olur ama içinden ne yapmak geliyorsa onu yap ya da ne yapmak istemiyorsan onu yapma.Bu hayatı bir kere yaşıyacağız bir daha dönüşü yok.

Kimse kırılsın istemiyorum istemedikce ben kırılıyorum olmuyor ya icinden çıkamıyorum karmakarisigim

aynen öyle canım ,beni zorla götürmeye çalıştı gitmedim,kapıları yumrukladı gitmedim, götüremedi,3 gündürde konuşmuyorum,git mahkemeye ver istersen dedim.
bana ailesi neler yaptı, buna ragmen elimden geleni yaptım ama ayaklarım bazen gitmiyor hele ki böyle emri vakilere zorlamalara hiç gelemiyorum,çok yıpranıyorum

Aynen laf sokmalarını duydukca arkamdan söylediklerini istediği kalıba sokmaya çalıştıkta gidesim gelmioo anlatamıyorum

Eşiniz kalbinizi kullanıyor esmerkuzum.

Çocuğunuzu kullanıyorsa buna asla musade etmeyin.. Bunu yapmaması gerektiği üzerinde onunla ısrarla konuşun.
Kırılan, incinen kalbinizin hatırlatmasını yapın eşinize.
Eğer anlamıyorsa, bu defa çocuğunuzu götürdüğünde kesinlikle gitmeyin.
O gitmediğiniz zaman içerisindede eşinize bir mektup yazın; önce bazı durumları anlatarak onure edin, sonra annesine gitmenizde bir sorun olmadığını,
bunu kural haline getirdiğini, sizin değil kırılan başka kalpleri önemsediğini,kendi evinizi düzeninizi bilmek istediğinizi,
artık bu konuda tükendiğinizi,çocuğunuzu kullanarak çocukça davrandığını v.s v.s aklınıza ne geliyorsa yazın ve o okuduktan sonra üzgünlüğünüzü devam ettirin.
İçinizden gelen herşeyi yazın ki, eşiniz mektubu okuduğunda kavga çıkarmak isterse sizin bir cevabınız olmasın.

Bir yerden başlamak lazım ortak karar almanın çnemini anlatmak için eşinize.

Konuştukca napiyim kırılıyor laf söylüyor Diyip duruo ben önemli diilim gecen gun avm ye gittik bana annemi ara bı hal hair sor Dio dün beraberdik oysa neymiş şimdi ararmış sesiniz çıkmıyor die hakikaten kadın ole yapio bı gun arama sesiniz çıkmadı imalı bı sekilde ısınız cok herhalde die arioo

yaa eşiniz annesinden neden bu kadar çekiniyor?? o laf yapmasın demeyi biliyor ama sizin laf yapmanız umrunda olmuyor? güzelliklede olsa annesine ya anne evde oturcam falanca gün gelicez diyemiyormu?? dese nolcak,ne yapabilirki annesi? offf çok üzülüyorum bu 2 dünya arasında kalmış gelinlere:(

Sürekli laf ettigi ve sanki cocukmusuz gibi yengesine ve kaynima şikayet ettigi sürat aşıp duygu sömürüsü yaptıgı icin belki
Ben üzülüyorum ya onun arada kalmasına bağırıp aglayip susuyorum ya hemen yumusuorum kus kalamıyorum ya ondan bunları bana reva görüyor

Son düzenleme:
Ben ne zaman böyle bir durumla karşılaşsam aklıma geleceğimi getirmeye çalışıyorum. Büyüklerimizi kırmamak gerektiğine inanıyorum. Kimi ne zaman kaybedeceğimizi bilmiyoruz çünkü.. Hem bizlerde anne-baba olacağız yada olduk. İleride beklentilerimiz illaki olacaktır. Karışık bir konu. Karşılıklı hoşgörü ile çözülebilir diye düşünüyorum :)

kayınvalideyse kayınvalide haddini bilsin oğlu mecbur olabilirde sen hiçbirşeye mecbur değilsin duracağı yeri bilsin nefret ederim bırbır dıdr dır karışmalardan konuşmalardan ...insanda bir yer kadar dayanır cnm patlar sonrasında..konuşsun bır bır yapsın bigün sen öle bir konuşursunki kadıköyden duyulur yasadığın patlama ...insan yer geliyor kendi ailesine dayanamıyor yapıştırıyorda cevabını kayınvalide de ne oluoyr hadi ordan cnm

esmerkuzum ben nişanlıyken,evlenir evlenmez yapmaya başladıgı gibi bu denli arama olayında baskı yapmazdı.Nişanlıykende tabii ki baskılarını hissediyordum,herşeyin kendi istedikleri kalıpta olmasını istiyorlardı,kendi istediği gibi akrabasına çevresine davranayım,kendilerine uygun olayım,kendimi değiştireyim. Evlenir evlenmez iyice değişti, Eşimle mutemadiyen konuştugu halde 1 gün aranmasa akrabalarına kadar şikayet ediyor onlara ağlıyordu.Bunlarıda bizim kulağımıza özellikle getiriyordu.Anneme babama kadar beni şikayet etti, annem konuştuğu halde durmak istemedi.

ilk zamanlarda eşimde annesinin baskılarından dolayı işte üzülmesin kırılmasınlar onların gönülleri olsun diye yapmak zorunda tutuyordu bazı şeyleri bana karşı.Buna sebep ailesiydi, ailesinin bitmek bilmeyen beklentileriydi.Ben dayanamadım artık, bir arkadaşın dediği gibi patlama yaşadım.

Ben epeydir mesafe koydugum halde,eşimi zorlayarak eşimin bana emri vaki yapmasına ve beni zorlamasına sebep oluyor.Yoksa eşim beni hiç bişeye zorlamıyor, kendisi gitmek isterse gidiyordu, onunla konuştugu zaman artık yine ne dediyse beni ısrarla zorladı yine, yoksa bir problemimiz yoktu, hep olduğu gibi yine annesi aramızı bozdu.Bu hep böyleydi. Tercihimizi,ne zaman gidip gitmeyeceğimizi,musait olup olmamayı bize bırakmak istemiyor,zorluyor eşimi dolayısıyla o da beni zorluyor böylece. Değişmezler kendini yıpratma, sen değişeceksin. Evet geç kalmışsın, baştan tepki göstermeliydin,ama ben baştan tepki gösterdiğim halde yine bizim huzurumuzu bozuyor. Çok iddialılar vazgeçmiyorlar,allahıma havale ettim

Son düzenleme:
Ben ne zaman böyle bir durumla karşılaşsam aklıma geleceğimi getirmeye çalışıyorum. Büyüklerimizi kırmamak gerektiğine inanıyorum. Kimi ne zaman kaybedeceğimizi bilmiyoruz çünkü.. Hem bizlerde anne-baba olacağız yada olduk. İleride beklentilerimiz illaki olacaktır. Karışık bir konu. Karşılıklı hoşgörü ile çözülebilir diye düşünüyorum :)

Bende her zaman ole düşünürüm hala da oyleyim ama ınsanım nihayetinde ne kadar sınır bozucu hesap edin ben k.validem yalnız evde eşi iste diye avm ye gittiğimizde esime söyleyip çağırıyorum ki cok gezemeiorum cocuktan sonra k.validem geliyor biraz dolaşına yoruldum bitmedimi ısınız annemleri gördüğünde onlara ayyy elektronik ortam mahvetti beni die dert yanıyor
Yani düşünüyorum tek kalmasın yazık ayak uydurmak yerine her konuda bı şikayet memnuniyetsizlik olmuyor olmuyoranlatabiliyomuyum

esmerkuzum ben nişanlıyken,evlenir evlenmez yapmaya başladıgı gibi bu denli arama olayında baskı yapmazdı.Nişanlıykende tabii ki baskılarını hissediyordum,herşeyin kendi istedikleri kalıpta olmasını istiyorlardı,kendi istediği gibi akrabasına çevresine davranayım,kendilerine uygun olayım,kendimi değiştireyim. Evlenir evlenmez iyice değişti, Eşimle mutemadiyen konuştugu halde 1 gün aranmasa akrabalarına kadar şikayet ediyor onlara ağlıyordu.Bunlarıda bizim kulağımıza özellikle getiriyordu.Anneme babama kadar beni şikayet etti, annem konuştuğu halde durmak istemedi.

ilk zamanlarda eşimde annesinin baskılarından dolayı işte üzülmesin kırılmasınlar onların gönülleri olsun diye yapmak zorunda tutuyordu bazı şeyleri bana karşı.Buna sebep ailesiydi, ailesinin bitmek bilmeyen beklentileriydi.Ben dayanamadım artık, bir arkadaşın dediği gibi patlama yaşadım.

Ben epeydir mesafe koydugum halde,eşimi zorlayarak eşimin bana emri vaki yapmasına ve beni zorlamasına sebep oluyor.Yoksa eşim beni hiç bişeye zorlamıyor, kendisi gitmek isterse gidiyordu, onunla konuştugu zaman artık yine ne dediyse beni ısrarla zorladı yine, yoksa bir problemimiz yoktu, hep olduğu gibi yine annesi aramızı bozdu.Bu hep böyleydi. Tercihimizi,ne zaman gidip gitmeyeceğimizi,musait olup olmamayı bize bırakmak istemiyor,zorluyor eşimi dolayısıyla o da beni zorluyor böylece. Değişmezler kendini yıpratma, sen değişeceksin. Evet geç kalmışsın, baştan tepki göstermeliydin,ama ben baştan tepki gösterdiğim halde yine bizim huzurumuzu bozuyor. Çok iddialılar vazgeçmiyorlar,allahıma havale ettim

Bazen bastan da tavır koysam hersey aynı olacakmış gibi geliyor
Eltim mesela başka sehirde baslarda sürekli gorusurlermis tel da. Bakmış aile islerine karışıyor cocuk yapın vss
Kesmiş aramayı söylenmiş ilk zamanlar durulmuş sonra ki hala arada onun konusunu yapar
Kaynim her gun aynı saatte arar annesini 5 dk geç arasın k.validem Noldu nie aramadı die arar
Esim gece 1 gibi gelir isten çıldırsın istiodu o da unutuo ona laf ediyor bıkmadan arama inceliği yokmuş vs..
Duşun ki 2 yıl olacak kimin zaman sinirlendim gitmedim aramadım 2yila yakın söylenmeye devam etti her evrede bikacagini hiç sanmıyorum maaalesef

Biz mesafe koysak da eslerimiz dayanamadiklari icin ne kadar da bunalsalar ailelerinin bu durumlarından zorlamaya devam edecekler sanırım

Bazen bastan da tavır koysam hersey aynı olacakmış gibi geliyor
Eltim mesela başka sehirde baslarda sürekli gorusurlermis tel da. Bakmış aile islerine karışıyor cocuk yapın vss
Kesmiş aramayı söylenmiş ilk zamanlar durulmuş sonra ki hala arada onun konusunu yapar
Kaynim her gun aynı saatte arar annesini 5 dk geç arasın k.validem Noldu nie aramadı die arar
Esim gece 1 gibi gelir isten çıldırsın istiodu o da unutuo ona laf ediyor bıkmadan arama inceliği yokmuş vs..
Duşun ki 2 yıl olacak kimin zaman sinirlendim gitmedim aramadım 2yila yakın söylenmeye devam etti her evrede bikacagini hiç sanmıyorum maaalesef

anlıyorum cnm iyice huzursuz olurum diye korkuyorsun,
ama yavaş yavaş alıştırman gerekiyor, istedikleri kadar söylensinler konuşsunlar, bunları bırakacaksın kim ne derse desin
herkes ne diyor diye yaşamamızı isteyen kayınvalideler, o ne der,bu ne der diye bencilce karşısındakine baskı yapıyorlar, sırf kendi benlikleri bencillikleri için.
Eşinde çok hata buluyorum öncelikle, çok izin verdiğini düşünüyorum annesine,onun izin vermemesi lazım öncelikle.
Ama bu şekilde devam edersen hiçbişey değişmez,bırakacaksın ne söylerlerse söylesinler, kötü gelin olmayı (yani kendi değerlerinin oldugunu bilen, kendi isteklerine göre hareket etmeyi isteyen)göze aldıgın zaman sana saygı duymaya başlıyorlar maalesef bu böyle
yoksa sırtına biniyorlar ezildimi ne durumda diyen olmuyor, sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmüyor.
Kadın alışmış öncelikle çok yüz verilmiş dediğim gibi tepenize çıkmakta hiçbir sakınca görmüyor,bu böyle kim ne derse desin gerçek bu.

anlıyorum cnm iyice huzursuz olurum diye korkuyorsun,
ama yavaş yavaş alıştırman gerekiyor, istedikleri kadar söylensinler konuşsunlar, bunları bırakacaksın kim ne derse desin
herkes ne diyor diye yaşamamızı isteyen kayınvalideler, o ne der,bu ne der diye bencilce karşısındakine baskı yapıyorlar, sırf kendi benlikleri bencillikleri için.
Eşinde çok hata buluyorum öncelikle, çok izin verdiğini düşünüyorum annesine,onun izin vermemesi lazım öncelikle.
Ama bu şekilde devam edersen hiçbişey değişmez,bırakacaksın ne söylerlerse söylesinler, kötü gelin olmayı (yani kendi değerlerinin oldugunu bilen, kendi isteklerine göre hareket etmeyi isteyen)göze aldıgın zaman sana saygı duymaya başlıyorlar maalesef bu böyle
yoksa sırtına biniyorlar ezildimi ne durumda diyen olmuyor, sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmüyor.
Kadın alışmış öncelikle çok yüz verilmiş dediğim gibi tepenize çıkmakta hiçbir sakınca görmüyor,bu böyle kim ne derse desin gerçek bu.

Değişmez die düşündüğüm icin caba da göstermek içimden gelmioo belkide
Esim esim esim başka kimseye bişey diyemem eğer o dengeyi kurup sürekli annem darılır moduna girmeseydi Bu hale gelmicektim
Esim bitirdi beni ama dediğin gibi değişecek artık zira ben yeterince fedakarlık yaptım sıra esimde

Değişmez die düşündüğüm icin caba da göstermek içimden gelmioo belkide
Esim esim esim başka kimseye bişey diyemem eğer o dengeyi kurup sürekli annem darılır moduna girmeseydi Bu hale gelmicektim
Esim bitirdi beni ama dediğin gibi değişecek artık zira ben yeterince fedakarlık yaptım sıra esimde

eşinle konuşarak güzelce anlatarak bunu deneyebilirsin.
yok anlamıyorsa yavaş yavaş davranışlarınla gösterebilirsin, ama birden olmaz yani zamanla yavaş yavaş istediğin mesafeyi koyabilirsin.
bunu sen yapacaksın ama dediğim gibi aniden olmuyor, zamanla olacak ki bu çok kolay değil farkındayım şu zamandan sonra,
ama sen bu hale gelmişsen patlama noktasındaysan dayanacak sabredecek halinde kalmadıysa önce eşinin dilinden sen anlarsın
güzel bir dille ifade edip, durumunu belirtip konuşabilirsin
ama öncelikle mesafeyide kayınvalidene sen koymalısın, o aramıyorsun diyebilir vs, bahaneler uydurursun,hiç farkında değilmiş gibi davranırsın,geçiştire geçiştire alışacaktır diye düşünüyorum
en azından kabul etmek zorunda kalacaktır, oğluna karşı anormalliği devam edebilir ama sana karşı zorlamayı en azından bırakır o zaman,yani en azından bunu diliyorum, farkındayım ne kadar zor olduğunu, bende yaşadım, araya rest çekmeden anlamıyorlar biliyorum bende ama bunu diliyorum senin için enazından.
eşinde zorlarsa gitmediğini gösterebilirsin, gittiğin için eşinin bu şekilde rahat davrandıgına eminim, gerçekten çok zor bir yandan eşin bir yandan ailesi.
İşte idare et dedikleri şey bu, idare ettikçe bu şekilde geri dönülemez durumlara getiriliyor insanlar,kendi hayatları bile zincirle bağlanıyor eşine ve ailesine karşı
hayır deme hakkı bile bırakmıyorlar kadında.

Son düzenleme:
eşinle konuşarak güzelce anlatarak bunu deneyebilirsin.
yok anlamıyorsa yavaş yavaş davranışlarınla gösterebilirsin, ama birden olmaz yani zamanla yavaş yavaş istediğin mesafeyi koyabilirsin.
bunu sen yapacaksın ama dediğim gibi aniden olmuyor, zamanla olacak ki bu çok kolay değil farkındayım şu zamandan sonra,
ama sen bu hale gelmişsen patlama noktasındaysan dayanacak sabredecek halinde kalmadıysa önce eşinin dilinden sen anlarsın
güzel bir dille ifade edip, durumunu belirtip konuşabilirsin
ama öncelikle mesafeyide kayınvalidene sen koymalısın, o aramıyorsun diyebilir vs, bahaneler uydurursun,hiç farkında değilmiş gibi davranırsın,geçiştire geçiştire alışacaktır diye düşünüyorum
en azından kabul etmek zorunda kalacaktır, oğluna karşı anormalliği devam edebilir ama sana karşı zorlamayı en azından bırakır o zaman,yani en azından bunu diliyorum, farkındayım ne kadar zor olduğunu, bende yaşadım, araya rest çekmeden anlamıyorlar biliyorum bende ama bunu diliyorum senin için enazından.
eşinde zorlarsa gitmediğini gösterebilirsin, gittiğin için eşinin bu şekilde rahat davrandıgına eminim, gerçekten çok zor bir yandan eşin bir yandan ailesi.
İşte idare et dedikleri şey bu, idare ettikçe bu şekilde geri dönülemez durumlara getiriliyor insanlar,kendi hayatları bile zincirle bağlanıyor eşine ve ailesine karşı
hayır deme hakkı bile bırakmıyorlar kadında.

Güzel dileklerin icin icin teşekkür ederm ins bakalım
Sende bir gelişme vrmi

Back
X