esmerkuzum ben nişanlıyken,evlenir evlenmez yapmaya başladıgı gibi bu denli arama olayında baskı yapmazdı.Nişanlıykende tabii ki baskılarını hissediyordum,herşeyin kendi istedikleri kalıpta olmasını istiyorlardı,kendi istediği gibi akrabasına çevresine davranayım,kendilerine uygun olayım,kendimi değiştireyim. Evlenir evlenmez iyice değişti, Eşimle mutemadiyen konuştugu halde 1 gün aranmasa akrabalarına kadar şikayet ediyor onlara ağlıyordu.Bunlarıda bizim kulağımıza özellikle getiriyordu.Anneme babama kadar beni şikayet etti, annem konuştuğu halde durmak istemedi.
ilk zamanlarda eşimde annesinin baskılarından dolayı işte üzülmesin kırılmasınlar onların gönülleri olsun diye yapmak zorunda tutuyordu bazı şeyleri bana karşı.Buna sebep ailesiydi, ailesinin bitmek bilmeyen beklentileriydi.Ben dayanamadım artık, bir arkadaşın dediği gibi patlama yaşadım.
Ben epeydir mesafe koydugum halde,eşimi zorlayarak eşimin bana emri vaki yapmasına ve beni zorlamasına sebep oluyor.Yoksa eşim beni hiç bişeye zorlamıyor, kendisi gitmek isterse gidiyordu, onunla konuştugu zaman artık yine ne dediyse beni ısrarla zorladı yine, yoksa bir problemimiz yoktu, hep olduğu gibi yine annesi aramızı bozdu.Bu hep böyleydi. Tercihimizi,ne zaman gidip gitmeyeceğimizi,musait olup olmamayı bize bırakmak istemiyor,zorluyor eşimi dolayısıyla o da beni zorluyor böylece. Değişmezler kendini yıpratma, sen değişeceksin. Evet geç kalmışsın, baştan tepki göstermeliydin,ama ben baştan tepki gösterdiğim halde yine bizim huzurumuzu bozuyor. Çok iddialılar vazgeçmiyorlar,allahıma havale ettim