Bir kreş meselesi

Papatyayay

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
174
194
18
32
Merhabalar
Kizim krese baslayali 3 ay olacak.son bikaç haftadir surekli okulu sevmiyorum gitmek istemiyorum diyor.gecen gün durup ağladı birden siniftan birinin ona vurdugunu soyledi.sabah cok zor gitti 1 saat sonra bende gittim.izledim kapidan mutsuz gorunmuyordu ogretmeniyle konustum arkadasinn ona vurdugunu soyledim evet bugun bende farkettim vurdugunu uyardim dedi döndüm.sinif 10 kisilik bu arada 2 ogretmen var.bugün yine cok üzgündu aldigimda bu defa baska bir arkadasinin ona vurdugunu soyledi.ögretmenin gordu mu dedim gormedi dedi kendi de soylememis.sinif 30 kisi olsa gozden kacip arada olmasini belki anlayabilirim ama su durumda anlamiyorum.ya birakiyorlar cocuklar kendi halinde takiliyor.yada duruma musade edip aldirmiyorlar.yarin gidip ben cocugu dayak yesin diye gondermiyorum nasil gozden kaciriyorsunuz desem cocuguda alip ciksam diyorum.sizce yanlis mi olur yoksa tekrar mi konusmali cozum aranmali fikirleriniz benim icin onemli

Tabi ki hesap sorun.
Kızınız dayak yemek için gitmiyor kreşe.

Öğretmenin görmemesi tuhaf, hele 10 çocuğun başında 2 öğretmen varsa... Hani vurmak, itmek, ısırmak anlık meseleler, hemen engel olamayabilirler ama görmesi lazım sonuçta, böylece tekrarlanmaması için saldırgan çocuğu göz hapsine alırlar filan. Kızım 1 senedir kreşe gidiyor. Bu tarz davranışlara bir kaç kez maruz kaldı. Hatta bir keresinde arkadaşı omzunu ısırmış, morartmış. Öğretmeni arayıp özür diledi, ısıran çocuğu daha sıkı gözleme aldıklarını söyledi vs... Bir daha olmadı öyle bir şey. Öğretmeniyle çözüme yönelik konuşmalısınız. Olmadı müdürle konuşursunuz. Duyarsız kalacaklarını sanmıyorum, o kadar odunlarsa zaten o zaman başka kurum arayışına gidersiniz.

3 bucuk yasinda bende kizimi ggondermek istedim gitmek istemedi.1 hafta agladi. Aslinda normal bir durumdu. Ama ben calismiyordum , zorlamadim . 4 bucuk yasinda cok severek basladi anaokuluna.

Uzman degilim , sadece kendi tecrubem . 4 yas oncesi daha savunmasiz oluyor.mecburiyet yoksa, sizinde bulundugunuz oyun gruplari daha iyi olur bence. Aslinda vurma olmasa cocuk sogumuyacak , ama 1 olmus , sonra baskasi olmus , yine baskasida olabilir.

Dediginiz gibi 10 kisilik sinifta ogretmen nasil farketmiyor . Yani cocuklara faaliyet yada oyun oynatsalar , cocuklarinin birbirine vuracak vakti olmaz .

2. İhtimal gitmek istemiyordur.
Zor bir durum .

öğretmen görmemiş olsa da bile çocuğunuz gidip söyleyebilir.

10 çocuğa 2 öğretmen. evet normal şartlar altında görmesi gerekir ama gözden kaçma ihtimali olan bişey.

bi de normal yani o yaşlarda çocuklar vurur eder. bence öğretmeni ile konuşun. ama şikayet eder gibi değil de çözüm odaklı.

Dün oğlum kreşte düşmüş ve burnunu vurmuş. Arayıp haber verdiler ama eve gelince şok oldum çünkü burnu morarmıştı. Bu sabah eşim biraz kızmış ciddi değil dediniz ama çocuğun burnu morarmış demiş. Özür dilemişler ve kamera kayıtlarını göstermişler aklımızda bir şey kalmasın diye.
Oğlumun sınıfında çok hareketli bir çocuk var bir öğretmen her an yanında oluyor. Videolarda falan dikkat ediyorum o çocuğu gözlerinden ayırmıyorlar.
Sınıfta vuran çocuk var ise ona her an dikkat etmeliler. Konuşun böyle olmaz çocuğunuz etkileniyor.

10 tane çocuğun birbirine vurup vurmadığını 2 öğretmen göremiyorsa yarın muhakkak dikilin karşılarına.

3 yas cocugu,buyuk ihtimal gitmemek icin uyduruyordur. Cunku 10 kisilik sinifta gorulmemesi mumkun degil. Cocugunuza kendisini savunmayi ogretin,mesela ben ogluma diyorum ki birisi seni rahatsiz ederse,sana vurursa ellerini tut engel ol,bas edemezsen avazin ciktigi kadar bagir yardim iste diyorum. Hic bir sey yapamazsan da kac diyorum ;) bunlari ogretin cocugunuza

3 yas cocugu,buyuk ihtimal gitmemek icin uyduruyordur. Cunku 10 kisilik sinifta gorulmemesi mumkun degil. Cocugunuza kendisini savunmayi ogretin,mesela ben ogluma diyorum ki birisi seni rahatsiz ederse,sana vurursa ellerini tut engel ol,bas edemezsen avazin ciktigi kadar bagir yardim iste diyorum. Hic bir sey yapamazsan da kac diyorum :KK66: bunlari ogretin cocugunuza
Öğretmen de görmüş zaten.

Back
X