- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Papatyayay
Bugunkunu gormemis ogretmen o nedenle bu sekilde dusundum.Öğretmen de görmüş zaten.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugunkunu gormemis ogretmen o nedenle bu sekilde dusundum.Öğretmen de görmüş zaten.
Uydurdugunu dusunmuyorum ogretmeni de dogrulamisti vurma olayini zaten.inannin surekli soyluyorum kizim kendini savun engel olmaya calis ogretmenine soyle vs vs ama yok.sadece cok uzuluyor3 yas cocugu,buyuk ihtimal gitmemek icin uyduruyordur. Cunku 10 kisilik sinifta gorulmemesi mumkun degil. Cocugunuza kendisini savunmayi ogretin,mesela ben ogluma diyorum ki birisi seni rahatsiz ederse,sana vurursa ellerini tut engel ol,bas edemezsen avazin ciktigi kadar bagir yardim iste diyorum. Hic bir sey yapamazsan da kac diyorumbunlari ogretin cocugunuza
Ben çocukların durup dururken yalan söyleyeceklerine inanmıyorum. Çocuk mutsuzmuş. Kendini savunması hakkında yazdıklarınıza katılıyorum. Yine de öğretmenlerin daha dikkatli olması gerekir.Bugunkunu gormemis ogretmen o nedenle bu sekilde dusundum.
Uzulecegi bir sey yok,gidecek soyleyecek ogretmenine. Sosyallesmeye gidiyor cocuklar ve maalesef boyle seyler de sosyal hayatin icinde var. Kendisini savunsun yeterli. Vuran eden illa ki olacak. Simdi olmasa ilkokulda mutlaka olacak.Uydurdugunu dusunmuyorum ogretmeni de dogrulamisti vurma olayini zaten.inannin surekli soyluyorum kizim kendini savun engel olmaya calis ogretmenine soyle vs vs ama yok.sadece cok uzuluyor
Mutsuz oldugu icin yalan soyluyorlar zaten. Onlara gore yalan degil cunku,krese gitmek istemiyorlar,anneden ayrilmak istemiyorlar,kim ister 3 yas bebek sayilir. Ama sosyallesmeleri icin de hayati bir sekilde gormeleri lazim. Ogretmenlerin elbette dikkatli olmasi gerekir ama simdi bu okulda nasil davraniyorlar onu bilmek gormek lazim. Kamera da yokmus,ben konu sahibinin yerinde olsam bir sure uzaktan izlemek istedigimi soylerim okul idaresine. Bir bakarim ne oluyor ne bitiyor. İcime sinmezse,misal ogretmenlerin ihmalini gozumle gorursem alir cocugu cikarim. Kres mi yok sanki.Ben çocukların durup dururken yalan söyleyeceklerine inanmıyorum. Çocuk mutsuzmuş. Kendini savunması hakkında yazdıklarınıza katılıyorum. Yine de öğretmenlerin daha dikkatli olması gerekir.
O kadar haklısınız ki ne diyim öğretmeniyle tekrar konusun yok olmuyorsa müdürle konusun ve çocuğunuz yanınızda olsun arkadaşı vuruyormuş öğretmeni bir daha böyle bir olay olursa (kızınızındı adı neyse diyin) size soyleyecek siz de onu korursunuz değil mi diyin. Bu etkili bir yöntem hem çocuğun hakkını aradığınıza kızınız da şahit olsun hem de bu olayın peşini birakmadiginizi gösterin ayriyeten hocayla bidaha konusun kızım gelip size söylediğinde lütfen ilgilenin diyin. Bi şans daha bu şekilde verilebilir yok böyle devam ediliyor o zaman ayrılmayı düşünün. Bi anda ayrılın diyemiyorum çocuğu alışmış olduğu ortamdan almak hemen verilecek bir karar değil herşey albastan vs ama çok can sıkıcı bir durum oluşursa hiç düşünmeyin derim.Merhabalar
Kizim krese baslayali 3 ay olacak.son bikaç haftadir surekli okulu sevmiyorum gitmek istemiyorum diyor.gecen gün durup ağladı birden siniftan birinin ona vurdugunu soyledi.sabah cok zor gitti 1 saat sonra bende gittim.izledim kapidan mutsuz gorunmuyordu ogretmeniyle konustum arkadasinn ona vurdugunu soyledim evet bugun bende farkettim vurdugunu uyardim dedi döndüm.sinif 10 kisilik bu arada 2 ogretmen var.bugün yine cok üzgündu aldigimda bu defa baska bir arkadasinin ona vurdugunu soyledi.ögretmenin gordu mu dedim gormedi dedi kendi de soylememis.sinif 30 kisi olsa gozden kacip arada olmasini belki anlayabilirim ama su durumda anlamiyorum.ya birakiyorlar cocuklar kendi halinde takiliyor.yada duruma musade edip aldirmiyorlar.yarin gidip ben cocugu dayak yesin diye gondermiyorum nasil gozden kaciriyorsunuz desem cocuguda alip ciksam diyorum.sizce yanlis mi olur yoksa tekrar mi konusmali cozum aranmali fikirleriniz benim icin onemli
Burdan öğretmenini öldüren çocuklara nasil geldiniz 3 yaşinda bi çocuktan bahsediyorum ben.henüz savunmasızlar.engel olunamayabilir bazen anlik gelisir evet ama fark edilmemesini anlayamam ki üst üste yasamaya basladik bu durumu.kreste yasanan olaylari biliyorsunuzdur eminim herkes temkinli olmakta çokta haksiz sayilmazBile isteye olan bir durum yok bi çocuk diğer çocuğa vururken onu durduracak bu kötü davranışı hemen yok edecek sihirli bi değnekte yok öğretmenlerin elinde, belki karşılıklıdır yapılan.10 çocuk 2 öğretmen bile olsa bu böyledir.Saldırgan çocuk fırsat kollar ve bulduğunda yapacağını yapar.Öğretmenin çocukların birbirine zarar vermesinden mutlu olduğunu zannetmiyorum.Yok dikilin karşısına, şöyle hesap sorun böyle kızın nasıl konuşmalar bunlar.Sonra büyüdüğünde öğretmenini silahla öldüren gençler, sorunlarını kavga dövüşle çözen gençler, yetişkinler ya da her problemde anne babasına koşan özgüvensiz evlatlar.Devlet okullarında sınıflarda kamera olmaz sınıf mahremiyeti vardır çünkü, zaten kreş değil anaokuludur devlet okulları.(Anaokulu kelimesindeki ana kelimesi temel eğitimi anlatır.Okul öncesi eğitim ve kurumudur.)Özelde nasıldır bilgim yok.Öğretmenine saygı duymayan değer vermeyen veliler öğretmenden çocuklarını eğitmesini istiyor benim aklım almıyor bu durumu![]()
Çocuk söylemezse fark edemeyebilir.Sizin söylediğiniz şiddet olayları devlet anaokullarında olmaz pek ben duymadım işin açıkçası, insanların öfkesinden ve çocuklarının yanında öğretmene bağıran kızan velilerden geldim eleştirim sizden çok bu tarz velilere ve böyle yönlendiren insanlara.Nasıl bu kadar öfkeli olabilir insanlar her soruna böyle öfkeyle yaklaşırlar anlamıyorum baruta ateşle yaklaşmanın derdindeler küçük büyük her probleme öfkeyle yaklaşmak bu yönde insanlara tabiri caizse gaz vermek.Ne kadar zor oldu insanlara konuşarak, çözüm odaklı yaklaşmak, sakin olmak.Çocuklara sevgiyi anlatırken büyüklerin kaşları çatık dolaşmak.Burdan öğretmenini öldüren çocuklara nasil geldiniz 3 yaşinda bi çocuktan bahsediyorum ben.henüz savunmasızlar.engel olunamayabilir bazen anlik gelisir evet ama fark edilmemesini anlayamam ki üst üste yasamaya basladik bu durumu.kreste yasanan olaylari biliyorsunuzdur eminim herkes temkinli olmakta çokta haksiz sayilmaz
Çocuğunuza arkadaşı ona vurduğunda öğretmenine söylemesini söyleyin.Vuran arkadaşı ona yaklaştığında veya ona vuracağını anladığında ondan uzaklaşmasını ve bağırarak yardım istemesini söyleyin.Devam ederse vuran çocuğun ailesiyle görüşebilir öğretmeniniz annesi konuşursa çocucuğuyla etkili olabiliyor.Burdan öğretmenini öldüren çocuklara nasil geldiniz 3 yaşinda bi çocuktan bahsediyorum ben.henüz savunmasızlar.engel olunamayabilir bazen anlik gelisir evet ama fark edilmemesini anlayamam ki üst üste yasamaya basladik bu durumu.kreste yasanan olaylari biliyorsunuzdur eminim herkes temkinli olmakta çokta haksiz sayilmaz
çocuğun muhtemelen 2 yaşında falan.bizimki de öyleydi.kreş yanlış.ısınamamış çocuk.alıp başka bir yere vereceksiniz.bn öyle yaptım.daha konuşamıyrdu 2,5 yaşında idi.yarım yamalar arkadaş bana vurdu dedi, öğretmene söylemedim.iki gün sonra yüzünde çizikle gelince çıkldırdım ve aldım çocuğu kreşten.sınıfta oğlum dahil 7 kişi vardı, iki tanesi yaramazdı .sonra başka bir yere verdim orada böyle olaylar olmadı ama çocuk orayı sevmedi.oradan aldım.zaman geçti ikinci yere yine verdim.olmadı.öxel kreşten aldım ve özele göndermedim bir daha.çocuk orayı da sevmedi.annem baktı bu süreçte.Merhabalar
Kizim krese baslayali 3 ay olacak.son bikaç haftadir surekli okulu sevmiyorum gitmek istemiyorum diyor.gecen gün durup ağladı birden siniftan birinin ona vurdugunu soyledi.sabah cok zor gitti 1 saat sonra bende gittim.izledim kapidan mutsuz gorunmuyordu ogretmeniyle konustum arkadasinn ona vurdugunu soyledim evet bugun bende farkettim vurdugunu uyardim dedi döndüm.sinif 10 kisilik bu arada 2 ogretmen var.bugün yine cok üzgündu aldigimda bu defa baska bir arkadasinin ona vurdugunu soyledi.ögretmenin gordu mu dedim gormedi dedi kendi de soylememis.sinif 30 kisi olsa gozden kacip arada olmasini belki anlayabilirim ama su durumda anlamiyorum.ya birakiyorlar cocuklar kendi halinde takiliyor.yada duruma musade edip aldirmiyorlar.yarin gidip ben cocugu dayak yesin diye gondermiyorum nasil gozden kaciriyorsunuz desem cocuguda alip ciksam diyorum.sizce yanlis mi olur yoksa tekrar mi konusmali cozum aranmali fikirleriniz benim icin onemli
Kamera koridor,bahçe,yemekhane vb ortak kullanım alanlarında bulunur.Bilmediğim için soruyorum, Sınıflarda kamera yok mu?
Baksanız görüntülere?
3 yasinda cok net anlatiyor aslinda gun icindr yasadigi herseyi.sanirim birazda sans meselesi bu isler inanin o kadar cok arastirdim ki kayit yapmadan önce en icime sinen olsun istedim sonuc bu oldu.yrni kres zor olur muhtemelen bi sans daha vermeyi dusunuyorum yarin bi gidip konusayim bakalim.çocuğun muhtemelen 2 yaşında falan.bizimki de öyleydi.kreş yanlış.ısınamamış çocuk.alıp başka bir yere vereceksiniz.bn öyle yaptım.daha konuşamıyrdu 2,5 yaşında idi.yarım yamalar arkadaş bana vurdu dedi, öğretmene söylemedim.iki gün sonra yüzünde çizikle gelince çıkldırdım ve aldım çocuğu kreşten.sınıfta oğlum dahil 7 kişi vardı, iki tanesi yaramazdı .sonra başka bir yere verdim orada böyle olaylar olmadı ama çocuk orayı sevmedi.oradan aldım.zaman geçti ikinci yere yine verdim.olmadı.öxel kreşten aldım ve özele göndermedim bir daha.çocuk orayı da sevmedi.annem baktı bu süreçte.
şimdi 4 yaşında.devlet anaokulunda.herşey çok iyi.oğlum haftasonu bie okula gitmek istiyor.1,5 ay oldu başlayalı.personel çok ilgili.personel sayısı çok fazla.eşyaları kaybolmuyor mesela.çocuklar arasında ufak tefek şeyler oluyor.çok ciddi şeyler değil.öğretmenine söyle diyorum.takmıyorum.okula çok güveniyorum.kısacası devlet anaokullarını tavsiye ederim.