Bir Küçük Gurbet Gelini Meselesi..

Minnos Gelin

♡♡♡
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2018
736
1.069
28
İyi Akşamlar Kızlar :KK36:

Aranıza Yeni Katıldım. 2 senelik evliyim. Ailemden uzaktayım. Gelin Gelmiş Olduğum Aile Pek Kalabalık Bir Aile Değil. Ve 1 Gmrümcem 1 Kv var. Kp yok.
Evlenmeden önce Aktif Bir hayatım vardı. Ama suan pek yok.
Çünkü akraba, Arkadaş, Cevre Vs bişy yok.
Komşuluk 0.
Evlendikten sonra bir haller oldu bana. Aşırı üşengeç oldum. Titiz biriyimdir. Ama bazen evde temizlik yapmak bile istemiyorum. Çok fazla Canım Skkılıyor
Uğrasacak bişeyler arıyorm ama bulamıyorum.
Vermem gereken kilolar var. Haşimato hastasıyım ve kolay kilo veremiyorm. Buda beni çok yoruyor.

Uğrasıp kilo veremediğimi görünce pek içimden gelmiyor daha sonra devam edemiyorm. Bu halimden hiç memnun değilim. Özguvenim yerlerde artık.
Enerjim sıfır. Neler yapmalıyım nolur bana bir akıl verin.
Uğrasacak bişeyler arıyorm bunlar hakkında yardımcı olun.
Kafam çok karısık çok dolu tam olarak ne yazıcagımı bile bilemiyorum..

Şimdiden msjlarınız için tek tek teşekkür ederim:KK36::KK200::nazar:

Şehir dışı. Çalışmıyorum maalesef :KK43:

"Ben gurbette değilim, gurbet benim içimde"
O gurbeti siz yaratıyorsunuz. Kendi ülkenizde, kendi kültürünüzdeki insanlarla yaşıyorsunuz. Yeni arkadaşlar edinin, kurslara gidin. Ben 5.5 saat uçuş mesafesindeyim, ama burada da kendime bir dünya yarattım, yoksa kafayı yer insan tek başına.

Oyle bi anlattiniz dunyanin obur ucuna gittiniz sandim.bende yasadigim yerden farkli bi yere hatta kucucuk bi ilceye geldim.ilk bir yil kendimi eve kapattim herkesten nefret ettim ayagim taşa takilsa hep burasi yuzunden der dururdum.sonra komsu edindim bu yilda calismaya basladim.simdi o kadar cok arkadasim var ki kimseye yetisemiyorum.sizde eve tikilip kalacaginiza bi yerden baslayin

O gurbeti siz yaratıyorsunuz. Kendi ülkenizde, kendi kültürünüzdeki insanlarla yaşıyorsunuz. Yeni arkadaşlar edinin, kurslara gidin. Ben 5.5 saat uçuş mesafesindeyim, ama burada da kendime bir dünya yarattım, yoksa kafayı yer insan tek başına.
Kesinlikle katılıyorum , kendi dilini , kendi kültürünü yaşadığı bir yerde insan gurbeti yaşamamalı ..
iş bulup çalışmalı , iş olmuyorsa evde ya da dışarda bir hobi edinmeli ..

Çalışabilecegim bir iş pek yok. İlk zamanlar hep çalışmak istedim ama suan o isteğimde yok. Eşimde her yerde çalıştırmaz zaten :KK43:
Bak bu eşe bağımlılık , bir süre sonra köleliğe döner .. her dediğine evet olmaz , huysuz uyumsuz biri ol herşeye hayır de demiyorum .. ama çalışmak , üretmek senin de hakkın .. ha hala diyorsan ki Yok çalışmak bana göre değil , o zaman eşinin bahanesine sırt dayama

Oyle bi anlattiniz dunyanin obur ucuna gittiniz sandim.bende yasadigim yerden farkli bi yere hatta kucucuk bi ilceye geldim.ilk bir yil kendimi eve kapattim herkesten nefret ettim ayagim taşa takilsa hep burasi yuzunden der dururdum.sonra komsu edindim bu yilda calismaya basladim.simdi o kadar cok arkadasim var ki kimseye yetisemiyorum.sizde eve tikilip kalacaginiza bi yerden baslayin

Kesinlikle katılıyorum , kendi dilini , kendi kültürünü yaşadığı bir yerde insan gurbeti yaşamamalı ..
iş bulup çalışmalı , iş olmuyorsa evde ya da dışarda bir hobi edinmeli ..
Yargılamanıza gerek yok. :( hani insan ailesinden uzak olunca öyle hissediyor maalesef. Sürekli gidip gelmeye imkan lazım çünkü. İmkanlar ksıtlı olunca maalesef gurbetten farksz oluyor..
İş konusunu eşim çalışmamı istemiyor bende suan çalışmayı düşünmüyorum söylemeye çalıştıgım şey nasıl cevre edinebilirim. İstanbulda ne gibi katılabilecegim aktiviteler falan var. Bu tarz şeyler için arayıs içerisindeyim :/

Bak bu eşe bağımlılık , bir süre sonra köleliğe döner .. her dediğine evet olmaz , huysuz uyumsuz biri ol herşeye hayır de demiyorum .. ama çalışmak , üretmek senin de hakkın .. ha hala diyorsan ki Yok çalışmak bana göre değil , o zaman eşinin bahanesine sırt dayama
Yok o konuda eşim bişy demez
Kalkıp gezmek falan istesem etsem sorun çıkarmaz. Ama suan ben çalılmayı düşünmüyorum. Çünkü bunun için kendimi hazır hissetmiyorm

Istanbulda yapilacak o kadar cok sey var ki yeterki insan istesin.mesela belediyenin ucretsiz kurslari falan var oraya gidin

Yok o konuda eşim bişy demez
Kalkıp gezmek falan istesem etsem sorun çıkarmaz. Ama suan ben çalılmayı düşünmüyorum. Çünkü bunun için kendimi hazır hissetmiyorm
Ama böyle sosyalleşemezsin .. bir mesleğin var mı bilmiyorum .. ama eğer bir meslek durumun yoksa , bilgisayar kursu , dil kursu gibi yerlere gidebilirsin, ilerde çalışmak için kendini hazır hissettiğinde bir birikimin olur elinde .. her türlü hobi yerleri vardır , istanbuldan bahsediyoruz , yok demek imkansız .. komşu edin mesela

Ama böyle sosyalleşemezsin .. bir mesleğin var mı bilmiyorum .. ama eğer bir meslek durumun yoksa , bilgisayar kursu , dil kursu gibi yerlere gidebilirsin, ilerde çalışmak için kendini hazır hissettiğinde bir birikimin olur elinde .. her türlü hobi yerleri vardır , istanbuldan bahsediyoruz , yok demek imkansız .. komşu edin mesela
Evet bak bu olabilir. Bu tarz bişeyler arıyorm ama nette pek bir bilgi bulamadm

Halk egitim yada belediyenin ucretsiz kurslari oluyor onlara gidin hem.cevre edinir hemde zamaniniz dolar bende gurbetteyim 15 yildir bu sehire geleli 3 sene oldu 2 senedir baska semtteydim bu yul.baska bi semte tasindim baktim arkadas komsu uzakta kaldi kursa yazildim simid bir suru arkadasim var ordan hic yanlizlik cekmiyorum

Evet bak bu olabilir. Bu tarz bişeyler arıyorm ama nette pek bir bilgi bulamadm
İlla ki vardır , bazen nasıl arayacağımızı da bilemeyiz , Google a “İstanbul hobi kurs” falan bile yazsan çok şey çıkar .. yeni evliymişsin , çok güzel yemek kursları oluyor mesela

Cocuklar evlenince ınsallah ben :halay:

Evde yapılacak dunya kadar bos vaktiniz de varken oturup sıkılmak mı ınsallah diyorum

Back
X