bir nevi bağımlılığım olan bazı huylarımdan kurtulamıyorum!

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
olmak istediğim ben'le şuanki ben o kadar farklı ki.sürekli ikisi arasında çatışma yaşıyorum.
öğrenciyim,yapmam gereken şeyler var çünkü bu sene mezun olucam ama ben napıyorum sürekli boş işlerle uğraşıyorum.
öncelikle acayip uyuyorum.uyku bağmlısıyım diyebilirim.günde 11-12 saate varan sürelere kadar uyuyabilirim.hatta bu yüzden derslerimi kaçırıyoru.öğünlerimi aksatıyorum,günümün yarısı uyuyarak geçiyor.
diğer taraftan en büyük sorunum internet:KK43:bağımlıyım sanırım.ders çalışmak yerine ya da ne biliym iki sayfa bişey okumak yerine internette boş boş dolanıyorum.:KK43:bilgisayardan girmesem telefon elimde netteyim.
seneye kpss ye hazırlanıcam da ben bu halde nasıl konsantre olucam.şimdiden düşünmeye başladım.böyle boş işlerle uğraşmaktan nasıl vazgeçirebilirim kendimi.çok iradesizim sanırım:KK43:
hayatımı bi düzene sokmam lazım

Son düzenleyen: Moderatör:
olmak istediğim ben'le şuanki ben o kadar farklı ki.sürekli ikisi arasında çatışma yaşıyorum.
öğrenciyim,yapmam gereken şeyler var çünkü bu sene mezun olucam ama ben napıyorum sürekli boş işlerle uğraşıyorum.
öncelikle acayip uyuyorum.uyku bağmlısıyım diyebilirim.günde 11-12 saate varan sürelere kadar uyuyabilirim.hatta bu yüzden derslerimi kaçırıyoru.öğünlerimi aksatıyorum,günümün yarısı uyuyarak geçiyor.
diğer taraftan en büyük sorunum internet:(bağımlıyım sanırım.ders çalışmak yerine ya da ne biliym iki sayfa bişey okumak yerine internette boş boş dolanıyorum.bikaç sözlük,forum var sürekli ordayım.hani nette girip faydalı bişey de yapmıyorum.üstüne sanal arkadaşlıklar kuruyorum sürekli:(bu tür arkadaşlıklar istemiyorum ama bi bakıyorum kendimi o formlardan tanıştığım birileriyle konuşurken buluyorum:(bilgisayardan girmesem telefon elimde netteyim.
seneye kpss ye hazırlanıcam da ben bu halde nasıl konsantre olucam.şimdiden düşünmeye başladım.böyle boş işlerle uğraşmaktan nasıl vazgeçirebilirim kendimi.çok iradesizim sanırım:(
hayatımı bi düzene sokmam lazım
hedef koy kendine oralarda vakit kaybı iyi yaşamak istiyorsan dersini çalış bence oralardan fayda gelmeyeceğini düşün program yap sabah erkekn kalk erken yat her sabah duş al zinde başla kahvaltını yap

İnternet çok kötü bi alışkanlık çünkü bağımlılık yaratıyor.
Tabi bu birazda bizim elimizde.
Kendine hedef koy mesela internete bugün sadece 1-2 saat giricem de hatta kendini ödüllendir bu gerçekten işe yarıyor :)

ayy süpermiş yaaa :)

hehehe :D

ayyy hayır ya:DDama Allah sizin mutlululuğunuzu daim eder inş. benim dilim çok yandı da huylu hyundan vazgeçmiyo işte:)

valla işte kısmet meselesi iyisi de var kötüsü de. bir de bizim zamanımızda (2007) sözlükler bu kadar kötü değildi sanki şimdi herkes troll :D

boşver gençsin takıl nolcak. sadece diğer işlerini ihmal etme öenmli olan o.

Bende aynı anlattığın gibiydim gündüz 1 de uyanır kalan saatlerde de nette dolanırdım.
Ta kii kpss gelip kapıma çatana kadar.Zorlanıyorsun başlarda ama şöyle düşünüyordum bu günler geçecek kpssye girdiğimde geçmişimden bana kar kalan sadece bilgilerim olacak diye kendimi motive ediyordum.

Sonuç olarak başlarda zorlasa da sonraları ders çalışmaya o kadar alıştım ki,ders çalışmadığımda boşluğunu hissediyor kendimi rahatsız hissediyordum.O kadar alışmıştım ders çalışmaya test çözmeye vs.

Tek mesele beyninin alışması.Kpss zorlu bi sınav bir senelik çalışma ile ancak iyi bi puan alabilirsin.Rakipelerin çoktan çalışmaya başkadı.Geç bile kalıyorsun bi an önce kitaplarını eline al kendini zorla.Zamanla alışacaksın.

Şu uykunuzdan biraz da bana gönderseniz ne güzel olur?? :34:
Tam tersi bende uykusuzluk çekiyorum yıllardır..
Gündüz 1 saat uyuklasam gecem zehir oluyor.
Hiç uyumadan tüm gün gezdiğimi akşam yine gece 3-4 arası uyuduğumu bilirim.
Bir arkadaşım vardı yurtta, hayrandım ona ya, geliyordu okuldan öğlende bir yatıyordu akşam 8 gibi kalkıyor, yemek yiyoruz 11-12 gibi tekrar uykuya yatıyordu.:ssz:
Benim amacım çok uyku değil, istediğim zaman uyuyup, tekrar rahatça istediğim zaman uyuyabileceğimi bilmek..
Gelmiyor ama nalet uykum :)

Son düzenleme:
Sabahları geç uyanıyorsan, uyku süreleri hayli uzunsa, yorgunsan ve üstüne üstlük konstrasyon bozukluğun varsa bir doktora görünme zamanın gelmiş demektir...

cidden çok kötü bir bağımlık bu internet!

bende aynıyım, ofiste çok işim olmuyor. kitap okuyablirim, başka uğraşlar bulablirim ama yapmıyorum.hatta erteliyorum işleri bazen..
kendimi alamıyorum internetten :59:

uyku sorunuda öyle, uyu uyu doyamıyorum sabahları çok güç kalkıyorum :59:
işin kötüsü nasıl engel olacağımı bende bilmiyorum

Bir arkadaşım vardı yurtta, hayrandım ona ya, geliyordu okuldan öğlende bir yatıyordu akşam 8 gibi kalkıyor, yemek yiyoruz 11-12 gibi tekrar uykuya yatıyordu.:ssz:
Benim amacım çok uyku değil, istediğim zaman uyuyup, tekrar rahatça istediğim zaman uyuyabileceğimi bilmek..

aaahh aahh.. bende senin yerinde olmayı çok isterdim. nasıl oluyor az uyumak istemek, bana çok uzak!
sürekli uykulu, mıy mıy gezmek en kötüsü bence.. sırrı varsa bilelim senin uyku düzeninin :6:

Uyku hariç her şeye katılıyorum. Final haftam. önümde yığınla hukuk kitabı ve ezberlenecek yüzlerce sayfa var ama ben napıyorum ? Hep internet, hep internet :5:

Hayatını programlamalısın, sabah saatini kur ve çaldığında mutlaka kalk, duş al. Ilık bir duş açar uykunu sonra bilgisayarına hiç dokunmadan ders çalışmak için zaman ayır ve o sürede bir iki mola ver, kalkıp bir fincan çay iç ya da evde bir şeyle uğraş sonra yine devam et çalışmaya. Günde 1 ya da 1,5 saat de internet izni ver kendine, bu şekilde akşam belli bir saatte yat ve sabah yine saat alarmıyla uyan, bir kaç gün sonra alışırsın programına.

internet bağımlılığı bende de var sürekli boş işlerle vakit kaybediyorum
kitap okumak istiyorum bir bakmışım yine bilgisayar başındayım

bu yaz amcamın çiftliğine gittim bir ay orada kaldım
ne güzel internet yoktu kitabımı okuyordum, sabah yürüyüşüne çıkıyordum
kafam o kadar rahattı ki
bağımlılıktan kurtulduğumu sanmıştım ta ki eve dönene kadar yine bilgisayarın başındayım :(

Son düzenleme:
uyku problemini çözersen diğerleride düzene girer diye düşünüyorum
çünkü öğlene kadar uyuyup kalktıktan sonra insanın hiç birşey yapası gelmiyor, bir uyuşukluk bir isteksizlik bir bakmışsın ki akşam olmuş.

off kızlar ben bir nevi bağımlılık demişim ama bu tamamen bağımlılık ya.şimdi şimdi olayın ciddiyetini anlıyorum.bugün kendimi bi izledim.sabah 1 buçukta kalktım zaten.yatakta gözlerimi açar açmaz telefondan artık refleks gibi belli sitelere girdim.kahvaltımı 3 e doğru yaptım.
şimdi mesela ben bilmem eşim bilir i izliyorum.tamam güzel izlerken eğleniyorum ama aklım internette.sanki bana tek ve tam anlamıyla keyif veren şey buymuş gibi.Allahımm bişey de yapmıyorum burda.
bu kadar mı iradesizim yani:'(

Bende aynı anlattığın gibiydim gündüz 1 de uyanır kalan saatlerde de nette dolanırdım.
Ta kii kpss gelip kapıma çatana kadar.Zorlanıyorsun başlarda ama şöyle düşünüyordum bu günler geçecek kpssye girdiğimde geçmişimden bana kar kalan sadece bilgilerim olacak diye kendimi motive ediyordum.

Sonuç olarak başlarda zorlasa da sonraları ders çalışmaya o kadar alıştım ki,ders çalışmadığımda boşluğunu hissediyor kendimi rahatsız hissediyordum.O kadar alışmıştım ders çalışmaya test çözmeye vs.

Tek mesele beyninin alışması.Kpss zorlu bi sınav bir senelik çalışma ile ancak iyi bi puan alabilirsin.Rakipelerin çoktan çalışmaya başkadı.Geç bile kalıyorsun bi an önce kitaplarını eline al kendini zorla.Zamanla alışacaksın.

ne güzel kurtulmuşsun.seneye de ben hazırlancam ama şuanki halime bakarsam hiç umudum yok.neti kaldırıym desem yani illaki lazım da oluyo.keşke senin gibi düşünüp halledebilsem

ya bu da bi sorun aslında.uykusuzluk da çok kötü bişey.inş siz de çözüm bulursunuz.ben size yarısını versem günlük uykunuz çıkar zaten:)

Uyku hariç her şeye katılıyorum. Final haftam. önümde yığınla hukuk kitabı ve ezberlenecek yüzlerce sayfa var ama ben napıyorum ? Hep internet, hep internet :5:

aynen aynen finaller yaklaşıyo.okulun uzaması ihtimali bile var.bu bile bana mısın demiyo:(

Hayatını programlamalısın, sabah saatini kur ve çaldığında mutlaka kalk, duş al. Ilık bir duş açar uykunu sonra bilgisayarına hiç dokunmadan ders çalışmak için zaman ayır ve o sürede bir iki mola ver, kalkıp bir fincan çay iç ya da evde bir şeyle uğraş sonra yine devam et çalışmaya. Günde 1 ya da 1,5 saat de internet izni ver kendine, bu şekilde akşam belli bir saatte yat ve sabah yine saat alarmıyla uyan, bir kaç gün sonra alışırsın programına.

hayatta tek başaramadığım şey plan yapıp o plana uymak olmuştur.hep imrenirim böyle insanlara

ne güzel kurtulmuşsun.seneye de ben hazırlancam ama şuanki halime bakarsam hiç umudum yok.neti kaldırıym desem yani illaki lazım da oluyo.keşke senin gibi düşünüp halledebilsem

Öyle söyleme kendini iyi ye motive et,bugünler geçecek,boş boş oturduğun vaktin geleceğin adına hiç bir faydası yok.

Yavaş yavaş azalt sigara gibi,birden kesince ters tepiyor.günde 4 saatmı 3,30 yap yarımşaar saat belli aralıklarla düşür.

Yine aynı periyotla günde 1 saatle başladığın ders maratonunu yarımşar saat arttır.Sen bile farketmeyeceksin alışkanlıkların yer değiştirken.

Hep neti sil at demiyorum,bu şekilde kendini dizginlersen sonunda zamanını nasıl verimli olduğunu göreceksin.Yoksa çok geç olacak:50:

Öyle söyleme kendini iyi ye motive et,bugünler geçecek,boş boş oturduğun vaktin geleceğin adına hiç bir faydası yok.

Yavaş yavaş azalt sigara gibi,birden kesince ters tepiyor.günde 4 saatmı 3,30 yap yarımşaar saat belli aralıklarla düşür.

Yine aynı periyotla günde 1 saatle başladığın ders maratonunu yarımşar saat arttır.Sen bile farketmeyeceksin alışkanlıkların yer değiştirken.

Hep neti sil at demiyorum,bu şekilde kendini dizginlersen sonunda zamanını nasıl verimli olduğunu göreceksin.Yoksa çok geç olacak:50:

haklısın kesinlikle.birden de atılmıyo zaten.öyle yapmaya çalışıcam bari.bu hafta umarım miladım olur.bi program yapıp başlıycam inş

Back
X