Bir öğretmenin bebeğini yeni düzene alıştirma derdi

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Hani derler ya bebekken daha kolay olur büyüdülçe zor olur diye..Son 2 aydır bunu yaşıyorum.
Doğuda öğretmenim son 2 yıldır.
Kızım var 23 aylık.
21. ayına kadar uysak,sakin,yeme problemi hiç yaşamadigim bir bebekti.
Tabi ilk ayları saymiyorum(kolikti).
2 yaş sendromu,son azı dişleri derken zor dönemlere girdik.
Yaz tatiline girince de bizim düzen komple bozuldu.
Kızım önce eşimin memeleketinde kaldi,sonra kendi ailemin yanına başka şehre geçtik.
daha 1 hafta oldu evimize geleli.
Dede,babaanne,anaane,teyze hala dayi sevgilerine alışınca birazda şimardi huyu suyu değisti yeme düzeni komple gitti.
Hadi bunlar tamam ama beni en çok gerek yazin anne baba bi aradaydik ve inanilmaz bu duruma alışti.
Evde 5 dakika farkli odada olayim hemen babasina beni sorup odalari gezmeye başliyor eger yoksam ciglik kiyamet.
Ayni şekilde babayada yapiyor.
3 gundur bakicimi cagirdim yeniden duzene alişsin diye.
malumunuz pazartesi göreve basliyoruz.
Ne guzel pesimden bay bay yapan bi kizim vardi.
tek sansim bakicim.
ona cok aliskin.
bakicimda onu seviyor.
abla hallederim diyor kafasini dagitirim diyor.
alisir elbet diyor.
ama pazartesi yaklastikca stresten uyuyamaz hale geldim resmen.
bebegim 2.5 aylikken ise basladim.
ilk defa bu kadar cok zorlaniyorum.
laftan sozden anliyor.
annecim ben yine okula gidecegim.seb bay bay yapacaksin.
ablan bakacak gelecegim tekrar diyorum.
yaz boyu da soyledim bunu.
ama kabullenmiyor.
ayrilik kaygisi yasiyor.
bize simsiki sariliyor inanilmaz duskun oldu.
sabah yatakta babayi goremezse direk aglaya basliyor.
işe gitti diyorum gelecek diyorum zor kafasini dagitiyorum.
peki bakicim nasil ustesinden gelecek.
hem anne yok hem baba.
ilk defa ama ilk defa calisan anne olmanin verdigi vicdani yasiyorum.
kizima kiyamiyorum
ona bu yükü neden veriyorum ki diyorum.
ona hamileyken atandim.
yillarca emek verdim didindim.
ek ders almiyorum.
branş ogretmeniyim.sadece 3 gun gidecegim yine okula.
ama 10 dakika bile durmuyor kizim bizsiz.
sanirim 2 yas sendromunun da bunda payi var.
hem içmi dökmek,hem belkide olumlu sözler duyarim diye açtim konuyu.
deneyimli annelerin fikirleri de suan çok önemli benim için.
Teşekkür ediyorum

Bir kösede bekleyeyim ben de...
1 yaşımda oglumu birakıp ben de pazartesi başlayacağım. Ilk ayriligimiz olacak...
Cok cok endiseli ve uzgunüm..

Yeri gelmişken sorayım, seminer doneminde sut izni kullananiliyor muyuz?

Toparlanır ,üzülmeyin ,bizde ilk vakıcıya verdiğimizde zorlanır demiştik bi sorun olmadı

Nazi size geciyor, yoksa kizin cidden sizsiz yapamadigindan degil. "Gel" dediginde siz gidince, hosuna gidiyor tabi. Benim kizim yakinda okula basliyor ve bende benzer gerginligi his ediyorum. M

Ancak kendimi mantikli düsünmeye zorluyorum, zira bu annelik duygusu dedikleri sey daima mantikli, daima dogru degil.

Kizin bakicisini seviyor ve bakicisi onu seviyor. Yemek, oyun gibi ihtiyaclar cok güzel karsilanacagindan eminsin. Kizin seni istemesi, baglanma ile alakali degil. Travma yapmaz. Sadece 2 yasinda oldugu icin her istegi hemen olsun istiyor (instant gratification). O kapidan ciktiginda 2 dakika aglayacak sonrada unutacak.

Ve 1-2 hafta sonra bakmissin hic aglamiyor. Cocuklar cabuk düzen ve kurallara alisiyor.

Ve calismak yapacagin en dogal sey. Seninde hakkin bu hayatta sevdigin seyleri yapmak, bir iki insan yüzü görmek ve para kazanmak. Kizinida bir kadinin calismadiniz normal oldugunu asiliyorsun.

Yani endiselenme, hersey iyi olacak.

Hani derler ya bebekken daha kolay olur büyüdülçe zor olur diye..Son 2 aydır bunu yaşıyorum.
Doğuda öğretmenim son 2 yıldır.
Kızım var 23 aylık.
21. ayına kadar uysak,sakin,yeme problemi hiç yaşamadigim bir bebekti.
Tabi ilk ayları saymiyorum(kolikti).
2 yaş sendromu,son azı dişleri derken zor dönemlere girdik.
Yaz tatiline girince de bizim düzen komple bozuldu.
Kızım önce eşimin memeleketinde kaldi,sonra kendi ailemin yanına başka şehre geçtik.
daha 1 hafta oldu evimize geleli.
Dede,babaanne,anaane,teyze hala dayi sevgilerine alışınca birazda şimardi huyu suyu değisti yeme düzeni komple gitti.
Hadi bunlar tamam ama beni en çok gerek yazin anne baba bi aradaydik ve inanilmaz bu duruma alışti.
Evde 5 dakika farkli odada olayim hemen babasina beni sorup odalari gezmeye başliyor eger yoksam ciglik kiyamet.
Ayni şekilde babayada yapiyor.
3 gundur bakicimi cagirdim yeniden duzene alişsin diye.
malumunuz pazartesi göreve basliyoruz.
Ne guzel pesimden bay bay yapan bi kizim vardi.
tek sansim bakicim.
ona cok aliskin.
bakicimda onu seviyor.
abla hallederim diyor kafasini dagitirim diyor.
alisir elbet diyor.
ama pazartesi yaklastikca stresten uyuyamaz hale geldim resmen.
bebegim 2.5 aylikken ise basladim.
ilk defa bu kadar cok zorlaniyorum.
laftan sozden anliyor.
annecim ben yine okula gidecegim.seb bay bay yapacaksin.
ablan bakacak gelecegim tekrar diyorum.
yaz boyu da soyledim bunu.
ama kabullenmiyor.
ayrilik kaygisi yasiyor.
bize simsiki sariliyor inanilmaz duskun oldu.
sabah yatakta babayi goremezse direk aglaya basliyor.
işe gitti diyorum gelecek diyorum zor kafasini dagitiyorum.
peki bakicim nasil ustesinden gelecek.
hem anne yok hem baba.
ilk defa ama ilk defa calisan anne olmanin verdigi vicdani yasiyorum.
kizima kiyamiyorum
ona bu yükü neden veriyorum ki diyorum.
ona hamileyken atandim.
yillarca emek verdim didindim.
ek ders almiyorum.
branş ogretmeniyim.sadece 3 gun gidecegim yine okula.
ama 10 dakika bile durmuyor kizim bizsiz.
sanirim 2 yas sendromunun da bunda payi var.
hem içmi dökmek,hem belkide olumlu sözler duyarim diye açtim konuyu.
deneyimli annelerin fikirleri de suan çok önemli benim için.
Teşekkür ediyorum

Uyku egtimleri var bi araştırın bakalimm😕

Aynı durumdayiz ...benim kızım Ekim 2017 dogumlu.Farkımız ben bu hazirana kadar ücretsiz izindeydim ve toplam 1 ay ise gittim.O zamana kadar kendi başına oynayan yatağına biraktigimda uyuyan çocuk benim o bir aylık iş isinmalarimda ayrılık kaygısı yaşamaya başladı ve şu an üst kata çıksam -beni görmese ağlayarak kendini yerlere atıyor.Uyku ritüeli tamamen değişti...ben de yanında uzanirsam uykuya geçebiliyor...benim tempom biraz daha yüksek olacak işte ama yine de pekcok meslek grubuna göre çok avantajliyiz.İnsanlar yol ile birlikte neredeyse 12 saat ayrı kalıyorlar çocuklarından 😔 Umarım çabuk alışır kuzularimiz işe donusumuze

Nazi size geciyor, yoksa kizin cidden sizsiz yapamadigindan degil. "Gel" dediginde siz gidince, hosuna gidiyor tabi. Benim kizim yakinda okula basliyor ve bende benzer gerginligi his ediyorum. M

Ancak kendimi mantikli düsünmeye zorluyorum, zira bu annelik duygusu dedikleri sey daima mantikli, daima dogru degil.

Kizin bakicisini seviyor ve bakicisi onu seviyor. Yemek, oyun gibi ihtiyaclar cok güzel karsilanacagindan eminsin. Kizin seni istemesi, baglanma ile alakali degil. Travma yapmaz. Sadece 2 yasinda oldugu icin her istegi hemen olsun istiyor (instant gratification). O kapidan ciktiginda 2 dakika aglayacak sonrada unutacak.

Ve 1-2 hafta sonra bakmissin hic aglamiyor. Cocuklar cabuk düzen ve kurallara alisiyor.

Ve calismak yapacagin en dogal sey. Seninde hakkin bu hayatta sevdigin seyleri yapmak, bir iki insan yüzü görmek ve para kazanmak. Kizinida bir kadinin calismadiniz normal oldugunu asiliyorsun.

Yani endiselenme, hersey iyi olacak.
İnşallah..mesajiniz iyi geldi sagolun

Aynı durumdayiz ...benim kızım Ekim 2017 dogumlu.Farkımız ben bu hazirana kadar ücretsiz izindeydim ve toplam 1 ay ise gittim.O zamana kadar kendi başına oynayan yatağına biraktigimda uyuyan çocuk benim o bir aylık iş isinmalarimda ayrılık kaygısı yaşamaya başladı ve şu an üst kata çıksam -beni görmese ağlayarak kendini yerlere atıyor.Uyku ritüeli tamamen değişti...ben de yanında uzanirsam uykuya geçebiliyor...benim tempom biraz daha yüksek olacak işte ama yine de pekcok meslek grubuna göre çok avantajliyiz.İnsanlar yol ile birlikte neredeyse 12 saat ayrı kalıyorlar çocuklarından 😔 Umarım çabuk alışır kuzularimiz işe donusumuze
Öyle tabi o açidan şansliyiz.Zaten kurs,ek ders,sinif almiyorum kizim için.
Allah sizinde yardimciniz olsun

Toparlanır ,üzülmeyin ,bizde ilk vakıcıya verdiğimizde zorlanır demiştik bi sorun olmadı
5.ayindan bu yana bakicimiz var.
Hiç sorun yaşamadım bugüne dek.
Şimdi araya tatil girdi,2 yaşını doldurmak üzere.Anlıgor inat ediyor.
Benimle tüm gün geçirmeye alıştı.
Eski düzenimizi unuttu.
Kaygım yeni düzene alıştırma.
İnşallah çabuk alışır

Bir kösede bekleyeyim ben de...
1 yaşımda oglumu birakıp ben de pazartesi başlayacağım. Ilk ayriligimiz olacak...
Cok cok endiseli ve uzgunüm..

Yeri gelmişken sorayım, seminer doneminde sut izni kullananiliyor muyuz?
Seminer döneminde bize hak tanidilar.
Yani erken gönderdiler.
Bu arada 1 yaş kolay inanin.
Ben hiç skntı yasamadim bakiciya rahatça birakiyordum.
Şimdi anliyor agliyor yoklugumuzda.
İnsallah sizin icinde hersey kolay olur

Seminer döneminde bize hak tanidilar.
Yani erken gönderdiler.
Bu arada 1 yaş kolay inanin.
Ben hiç skntı yasamadim bakiciya rahatça birakiyordum.
Şimdi anliyor agliyor yoklugumuzda.
İnsallah sizin icinde hersey kolay olur
Ya cok sevindim hic degilse ayriligimiz 1 haftaligina 3 saat falan olacak :)
Insallah yolunda gider her sey :dua:
Dogumdan beridir regl olmuyordum, dün oldum onun sikintisi da bar sanirim. Aglayip duruyorum. Ahhhhhh annelikk....

Tatil düzenine nasıl alistiysa buna da kolay alışır bence. Zaten calismaniza alışkınmis. Tabiki gitmemeniz için elinden geleni yapacak. Sizin yapacağınız tek şey var sabretmek ve sarılmak. Önce kendi stresinizi yenin ona değer veriyorsunuz ve onun için birşeyler yapıyorsunuz. Kendinizi suçlamayın. O da sizin sakinliginizden mutlaka nasibini alır allah kolaylık versin.

Back
X