• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Ortamdaki Muhabbete Dahil Olası Gelmemek?

345ucgeni

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2021
217
214
18
25
Merhabalar aslında onemli bir dert sayılmaz ama son zamanlarda kendimde fark ettiğim bir durum var bir ortamda atıyorum akraba ortamı bir konu konuşuluyor eskiden ben de konuya dahil olup konuşurdum ama artık çok klasik şeyler ve hep aynı cümlelerle konusuluyormus gibi gelmeye başladı o yüzden çok sıkılıyorum telefonla falan ugrasasim geliyor -bu arada kastettigim şey en sevdiğim insanların bulunduğu ortamlar o yüzden garip geliyor zaten- sürekli telefona vs bakınca da toplum içinde hoş görünmüyor mesela şu an tatildeyiz iki aile bir evde kalıyoruz geceleri herkes balkonda oturup sohbet ediyor benim niye edesim gelmiyor bilmiyorum eskiden hiç böyle bir şey yoktu🙄

Merhabalar aslında onemli bir dert sayılmaz ama son zamanlarda kendimde fark ettiğim bir durum var bir ortamda atıyorum akraba ortamı bir konu konuşuluyor eskiden ben de konuya dahil olup konuşurdum ama artık çok klasik şeyler ve hep aynı cümlelerle konusuluyormus gibi gelmeye başladı o yüzden çok sıkılıyorum telefonla falan ugrasasim geliyor -bu arada kastettigim şey en sevdiğim insanların bulunduğu ortamlar o yüzden garip geliyor zaten- sürekli telefona vs bakınca da toplum içinde hoş görünmüyor mesela şu an tatildeyiz iki aile bir evde kalıyoruz geceleri herkes balkonda oturup sohbet ediyor benim niye edesim gelmiyor bilmiyorum eskiden hiç böyle bir şey yoktu yalnız başıma vakit geçirmeyi seviyorum o zaman da sıkıldığım oluyor illaki ama toplum içinde niye böyle olduğunu çözemedim 🙄
Telefon/internet bağımlılığı...

Sürekli aynı konu ve kişilerle ile birlikte olduğundan.
Artık kanikssdigin için önemsiz geliyor.
Bir cazibesi yok senin.
Kişileri de konuşulan konuyu da biliyorsun zaten.
O zaman eşlerimizden de maksimum bikaç sene içinde sıkılıp konuşmak istemiyor olmamız gerekirdi. İnsan sık sık bir arada olduğu kişilerle daha çok konuşacak şey bulur, konuşmaktan daha çok zevk alır.

O zaman eşlerimizden de maksimum bikaç sene içinde sıkılıp konuşmak istemiyor olmamız gerekirdi. İnsan sık sık bir arada olduğu kişilerle daha çok konuşacak şey bulur, konuşmaktan daha çok zevk alır.
Eşin bir cazibesi var,sürekli aynı konuyu konuşan dayı,hala ve amcanın bir cazibesi yok.
Belki hala amca veya dayı seni sıkmaz,seni bogmaz..
Ama aynı şeyler beni bogabilir.
Kişisel farliliklar..
Yani buna genelleme olmaz.ortak bir doğru çıkmaz.

Eşin bir cazibesi var,sürekli aynı konuyu konuşan dayı,hala ve amcanın bir cazibesi yok.
Belki hala amca veya dayı seni sıkmaz,seni bogmaz..
Ama aynı şeyler beni bogabilir.
Kişisel farliliklar..
Yani buna genelleme olmaz.ortak bir doğru çıkmaz.
Dayı hala değil de birlikte zaman geçiren yaşıt arkadaş aileler olarak düşündüm ben. Ayrıntı vermişse konu sahibi onu kaçırmış olabilirim. Yani insan sevdiği arkadaşının muhabbetinden sıkılmaz bence. Seviyorum demiş çünkü.

Yani dönem dönem degisebiliryoruz belki şu ara kafanızı dinlemek istiyorsunuzdur, ben de önceden dizi film izlemeyi severdim şimdi hiç izleyesim gelmiyor yani evde bazen canım da sıkılıyor ama tv deki ses beni çok irrite ediyor ve acmiyorum artık ama öncesinde yabancı film falan aşırı severdim

Dayı hala değil de birlikte zaman geçiren yaşıt arkadaş aileler olarak düşündüm ben. Ayrıntı vermişse konu sahibi onu kaçırmış olabilirim. Yani insan sevdiği arkadaşının muhabbetinden sıkılmaz bence. Seviyorum demiş çünkü.
Akraba ortamı demiş ya..
Tatilde aynı hanenin içersinde bende ona istinaden yazıyorum.

artık çok klasik şeyler ve hep aynı cümlelerle konusuluyormus gibi gelmeye başladı o yüzden çok sıkılıyorum
Ben yaşınıza bağlıyorum, yaşınız ilerledikçe keyif aldığınız şeyler de değişiyor. Gayet normal bir durum.

Teyze enişte kuzenler vs. Seviyorum evet çünkü eskiden olsa onlarla beraber bir yere gidelim plan yapalım diye can atardım birlikte tatiller falan çok eğlenceli geçiyordu şimdi de onlardan sıkılmış değilim sadece konuşma ortamı sıkıcı.

Teyze enişte kuzenler vs. Seviyorum evet çünkü eskiden olsa onlarla beraber bir yere gidelim plan yapalım diye can atardım birlikte tatiller falan çok eğlenceli geçiyordu şimdi de onlardan sıkılmış değilim sadece konuşma ortamı sıkıcı.
Siz farklı konular açmayı denediniz mi peki? Bazen aile ortamında çok fazla aynı muhabbet dönebiliyor. Ben eskileri anlattırmayı çok severim mesela, sizin de sevdiğiniz ve o ortamdakilerin de keyif alacağı bir şeyler vardır muhakkak.

Akrabayla çok derin muhabbete girmemeli zaten. 😅 ben artık konuşmak istesem de kendimi tutup susuyorum

Ortamim olsa da dahil olsam.
Evde kendimle konusuyorum ben aafahaj hep şu lanet pandemiden dolayı.
Farkli sey konusulmuyorsa siz farkli seylerin konusunu acin. Ne dusunuyorlarmis o konuda balalim.

Merhabalar aslında onemli bir dert sayılmaz ama son zamanlarda kendimde fark ettiğim bir durum var bir ortamda atıyorum akraba ortamı bir konu konuşuluyor eskiden ben de konuya dahil olup konuşurdum ama artık çok klasik şeyler ve hep aynı cümlelerle konusuluyormus gibi gelmeye başladı o yüzden çok sıkılıyorum telefonla falan ugrasasim geliyor -bu arada kastettigim şey en sevdiğim insanların bulunduğu ortamlar o yüzden garip geliyor zaten- sürekli telefona vs bakınca da toplum içinde hoş görünmüyor mesela şu an tatildeyiz iki aile bir evde kalıyoruz geceleri herkes balkonda oturup sohbet ediyor benim niye edesim gelmiyor bilmiyorum eskiden hiç böyle bir şey yoktu🙄
Bende modum düşükse hep böyleyim ama telefona bakmam. Halı deseni sayarım, perde pilesi sayarım. Haftanın menüsünü düşünürüm. Ne giysem yarın derim. Bir yandan da dinliyor gibi başımı sallarım. Ama dediğim gibi mutsuz olduğum anlarda böyleyim ya da kendimi yorgun hissedince, ortam sarmayınca...

Bana normal geldi.

Pandemi ile birlikte alışkanlıklarımız çok değişti.

Eskiden zevk veren şeyler şu an vermeyebilir.

Yaş da etkili tabi ki.

Örnek veriyorum: Bir ortamdayim. Kendi özelimden bahsetmedigim icin havadan sudan konusurum. Olmadi televizyon aciksa program hakkinda yorum yapiyorum. Illaha katilmaniza göre yok. Sadece insanlari huzursuz edecek sekilde davranmayin yeter

Back
X