Bir şeyleri ispatlama çabası içine girenler..

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
Evet arkadaşlar,ikili ilişkilerimizde bazen karşılaştığımız bir durum maalesef,
bazı insanlar kompleksten mi bilinmez,sürekli birilerine
birşeyleri ispatla çabası içine giriyorlar.
mesela bazı evli erkekler belli yaştan sonra kendini ispatlama çabasına giriyor ve
aldatmalar oluyor,yani ben bu aldatmaların çoğunu
kişinin kendini ispatlaması olarak görüyorum.
Konuyu sadece aldatma olarak algılamayın lütfen,genel olarak baktığımızda,
eşler arasında,sevgililer arasında hatta normal arkadaşlar arasında bile
sıkça yaşanılan bir durum, gözlemlediğim kadarıyla.
sizler yaşadınız mı ya da yaşıyor musunuz böyle durumları ?
paylaşmak,dertleşmek isterseniz buyrun lütfen.
sevgiler...

Ego tatminsizliği var çünkü insanlarda. Kendi egolarını tatmin etmek için başkalarına bişeyleri ispat etmeye çalışıyorlar.Dediğiniz gibi kimi devamlı çok zeki olduğunu veya zengin, en çokda çapkın. Bahsettiğiniz gibi aldatma, marifet sanki ama böyle yaparak bak bana kimler talip? millet peşimde koşuyor mantığı yatıyor. Asıl kökende ise özgüveneksikliğini bu şekilde bastırıyor.

birşeyleri ispat etmek çabasını ikiye ayırmak gerek bence,

1- kendini ispat etmek
2- herhangi bir şeyi ispat etmek

birincisi tamamen egodan kaynaklanıyor. Yıkılmadım ayaktayım, bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı bak şimdi ne oldu... gibi..

ikincisi ise tamamen yanlış anlaşılmadan korkma, başkalarının düşündüklerine fazlasıyla önem verme, kendini "ama bakın yapmadım, ama bakın öyle değil.. " şeklinde savunma halidir.

birincisinde hangi konuda bir ispat çabası olduğu önemlidir. Verilen örnekteki gibi erkeğin bende hala iş var şeklinde aldatma durumu hoş karşılanmazken, fakir ama gururlu gencin geldiği nokta takdire şayandır.

ikincisi ise kişinin kendi kişiliğinden ödün vermesi, kendine saygısını kaybetmesiyle sonuçlanabilir.

kendini ispat çabası ne açıdan bakıldığına göre değişen, bazen iyi bazen de kötü birşeydir.

işte tam aradığım konu,,,
dünden beri sinirlerim çok bozuk!
dün için sevgilimle tiyatroya gitmeyi kararlaştırmıştık. yanımızda bi çift daha olsun istedik. benim bir kız arkadaşım ve sevgiliside geldiler. çıkışta cafeye gidiyorduk. yolda başladı zaten sevgilim. '' üstünü kapat, altını çek, orada değil burda dur, oraya bakma, öyle değil böyle!!...vb '' , ilk başta şaşırdım. yalnız olduğumuzda böyle değildi çünkü bu herif! herneyse bu çocuk gibi azarlamalar cafede de devam etti. artık patlama noktasına geldim. inceden laflar dokunduruyodum ama kız arkadaşım bile anladı o anlamadı. havalarda uçuyodu çünkü o sırada. kendini benim yanımda güçlü gösterme çabasındaydı.hiç bişey yapmadım.. sinirlerin gerilmesini istemedim kalkmam gerektiğini söyledim. hep beraber kalktık. geç olduğu için eve gidince uyudu kendisi. bu konu hakkında konuşmayı istiyordum onunla ama daha sonra telefondan değil de yüz yüze konuşmanın daha iyi olcağnı düşündüm. bir an önce görüşüp konuşmayı istiyorum..
sinirlerim hala çok gergin............

erkeklerde bu var evet, özellikle başkalarının yanında, dediğim dedik havaları o kadar bunaltıcı oluyor ki .. off zaten sıkıcı bir gün, benzeri bir konudan bende dertliyim 3 gündür

birilerine bişeyleri ispatlama ..bana göre iki durumda ortaya çıkıyor;
bazen hiçbirşey bilmedği veya eksik yönlerini kapatma arayışıyla.
bazen de aslında ne çok şey bildiğini,bildiği şeyde iyi olduğunu
kendini anlamayan insanlara kanıtlama şeklinde.
ama genel olarak ilişkiler söz konusu olursa erkek belli bir yaşdan sonra
belkide yaşlanmayı reddedip malesef başka kadınlara yönelebiliyor,
ama bu sadece kendi kendine bişeyleri kanıtlama yani kendini kandırma sadece..

bazende hepimizin başına gelmişdir özellikle okul ve iş hayatımızda sizden bişeyler
beklenmenmediği durumlarda insan o zamanda bişeyler başarıp kendini ispatlayabiliyor.

eski nişanlım Bana kuzenlerinin yanında Bağirirdi hep "Ben Burcu'nun üzerinde Büyük Bi hakimiyet kurdum hehehee" der giBi Bi hali vardı hep.. oysa yalnızken kedi giBiydi.. erkek yaa kuzenlerine ispatlıyor Bunu..

aynen canım ya evet.. geçen günde buna benzer bi durum olmuştu bak şimdi aklıma geldi. erkek arkadaşlarıya dışarı çıkmıştı. telefonla aradı beni, haber vermek için. arkadaşları varya yanında ses tonu bi acayip, konuşmalar bi acaip tavırlarda ki sormayın.. herneyse.. sonra bi de arkadaşlarından ayrıldığında aradı.. aşkım cicim bebeğim falanlı konuşuyo kedi gibi.. noluyo yaa dedim az önce kabadayı gibi konuşan kimdi, sen kimsin.. öylemi farkında değilim falan dedi. o orda kapanmıştı o kadar önemsememiştim ama bunlar birike birike dayanılmıcak bi hal alıyor artık. özellikle arkadaşlarımın yanında beni ezer tavırları bardağı taşırdı! kendimi, onun kendini başkalarına ispat etmesi için bi aracı gibi hissettirmemi sağladı..

ya ben de bugünlerde hep sinirli bi insan olmadığımı açıklamaya çalışıyorum. ee tabi ikna edemeyip açıklayamayınca da sinirleniyorum.
pis bi oyuna geldim gibi bi his var içimde.
bu kısır döngüden çıkamıyorum.
eşime arkadaşlarıma aileme değilim yavv sinirli derken bile sinirleniyorum
al işte yazarken bile sinir oldum.
nasıl ispat edilir ki bu yani şimdi.
sanki sinirliyimde kimi dövmüşüm azarlamışım kime ne zararı var..
offf yazarken bile sıkıldım...

acaba bu durum kendi aralarında alay konusu mu oluyor.. :hulya:
onlarda dile düşmemek için hani bakın seviyor olabilirim ama ipler benim elimde der gibi garip bizim anlayamadığımız şekillere giriyorlar .. büyüyemiyorlar gamyoncuiremsu

bu tür konularda hep 3. kişiler suçalnır. kendimizi hiç sorgulamayız. eminim bazı durumlarda kendimiz ispatlamak zorunda kalmışızdır. kötü bişey deyip kesip atmamalı bence. ispat iyidir varlığı kanıtlar. ama yerinde ve zamanında kullanılırsa.
dozuda çok önemli tabi
mesela sizin beceriksiz olduğunuzu düşünen birine kendizi kanıtlamak istemezmisinzi. ama bunu çok abartarak yaparsanız ofsayta düşüp görgüsüz ilan edilebirisiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…