Bir soru benden işveren arabulucu

mbildi

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
1.244
361
323
42
İstanbul
Akşam komşumuz geldi bir konuyu danışmak için ama bilgimiz yok kadına yardımcı olamadık sabaha kadar komşumu sürekli rüyamda gördüm bilen varsa yazabilir mi
Konu şu kocası işten çıkarılmış işten çıkış belgesi imzalatmışlar 8000 TL tazminatın var demişler oda tamam deyip kabul etmiş imzalamış iki gün sonra şirket tarafından arabulucu aramış imzalaman gereken belgeler var diye kadının kocası soruyormuş ne için imzalayacağım cevap vermiyormuş aklına kötü şeyler gelmeye başlamış acaba bana tazminatımı mı vermek istemiyorlar arabulucuya ne gerek var ben zaten kabul ettim şartları diye evde sinirli sinirli geziyormuş bende yardımcı olayım diye araştırdım ama hep işçi bin arabulucuya başvurduğu konulara denk geldim işverenin arabulucuya gittiği bir konuya denk gelip yardımcı olamadım kadının sorusu bu bir tuzak mı kocam arabulucudan gelen belgeleri imzalasın mı?

Imzalanan isten cikis belgesi mi? yoksa baska bisey mi? Neyi imzaladığı önemli.isci yada isveren birbirine karsi dava açabilir.Dava acacak kisi dava acmadan once zorunlu arabulucuya basvurur.dosyaya atanan arabulucu taraflari görüşmeye çağırır, neyden dolayı basvuru yapılmis toplantida bilgilendirmekle yükümlüdür, kabul etmiyorsa etmiyorum der,bir avukattan destek almakta fayda var

Dava aşamasına gitmek istemiyor 8000 tl tazminat alacaksın demişler bu durumda ara bulucudan gelen belgeleri imzalanmalı mı?

Belgelerde ne yazıyor o önemli. Normalde işçinin iş akdi feshinden sonra işe iade için arabulucuya gitmesi gerekirdi. Acaba iş veren işe iade talep etmemesi için mi arabulucuya gitmiş.

Arabulıcu iş mahkemesinde dava açılmasının ön koşuludur. Orada anlaşma sağlanamazsa dava açılır.Burada belgelerde ne yazdığı, önemlidir. Ayrıca arabulucu önceden sözlü görüşme yapar, neden burada olduklarını, hukuki durumu açıklar ve anlaştırmaya çalışır, yani görüşme falan yapmadan belge göndermez ya da imzalatmaz. Mutlaka bir avukata gitsin , gitmiyorsa da okumadan ve parasınu almadan hiçbir belge imzalamasın.

'kadının sorusu bu bir tuzak mı kocam arabulucudan gelen belgeleri imzalasın mi?' Bu kısmı anlamadım. Komsunun kocası diye anlattığınız kendi kocanız mı

İmzaladığı belgeleri okumadan mı imzalamış.
Ara bulucuya gittiğinde sorsun bunu kimse bilemez.
Türkiye'nin en iyi perakende şirketinin merkezinde 4 yıla yakın çalıştım ik müdürü olarak insan kılığında ki amip bana bı ay önceden tarih attığı kağıdı imzalatmaya çalıştı.
Göz ucuyla bı baktım tarih Mayıstı oysaki Haziran ayındaydık.
Kağıdı verin bı avukatımla görüşeyim dediğimde kağıdı hemen cebine koydu.
Okumadan bişey imzalamamak gerek.
Daha sonra hem tazminatımı, hemde elden aldığım maaşın tazminat tutarı değerinde bilezik verdiler. Evleniyordum bilmiyorlardı. İşsizlik hakkımı da alarak çıktım.
Eğer o kağıdı imzalasaydım havamı alır çıkardım.

Belgelerde ne yazıyor o önemli. Normalde işçinin iş akdi feshinden sonra işe iade için arabulucuya gitmesi gerekirdi. Acaba iş veren işe iade talep etmemesi için mi arabulucuya gitmiş.
Belgelerde ne yazıyor bilmiyor arabulucu önce çağırmış buluşalım diye sonra işim var deyip kurye ile gönderirim demiş onlarda belgeler gelmeden bilgi edinmek istiyor

Sözde okumuş ama
sözde okuyup imzalamış ama iş çıkışı sabah işe gider gitmez yapılmış uyku sersemi birde hukuki dil olduğu için anlamamış her okuduğunu yarın ben gidip buraya kadar ki konuyu bahsedeceğim belgeler geldikten sonra duruma bakarlar şimdilik teşekkürler

Gayet açık net yazıyor herşey.
Bence imzalarken pek önem vermemiş neyi imzalıyor.
Ayrıca imzaladıktan sonra hiç bir hak talep edemez.
Gitsin bı avukata danışsın ama avukatın ilk söyleyeceği bı imza attın mı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…