Bir tane daha derdim var..

audreywaldorf

Aşkım Sen Benim Balımsın
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
433
5
96
İzmir
Ya benim maalesef bir tane daha derdim var kızlar.Nasıl anlatsam bilmiyorum biraz garip birşey.Okulda çok gülüp eğleniyorum erken kalkmama rağmen enerjiğim ama derslere gelince bir türlü dinleyemiyorum konsantre olamıyorum yorgun hissediyorum.Eve gelince de birkaç birşey çalışıp hemen yoruluyorum.İsteksizsin diyebilirsiniz.Ama hayır gayette istekliyim amma nedense olmuyor.Bunun psikolojik birşey olduğunu düşündüğüm için buraya yazdım.Sınava giricem bu sene üniversite için çok çalışmam lazım lütfen önerişleriniz ve yorumlarınızı esirgemeyiz ama lütfen yargılayıp eleştirmeeyin beni.Yazın çalılştım aslında eski konulara ama okul açılınca böyle oldu...

hangi bölümü okuyacağına karar verdin mi

bu yaşlarda aslında çok normal çünkü arkadaşlar daha fazla önemlidir onun için derslere odaklanamıyor olabilirsin

bende öyleydim.

Sende kendimi gördümm :)) Ben enerjikte değilim,çokta istekli ders çalıştığım söylenemez.1 saat çalışır hemen yorulurum,isteksizlik çöker,uykum gelir.Benim çözümüm beynimdeydi.Çünkü çalışmamak için bahane bulur,sıkıldığım için çabuk yorulurum.Üniversiteyi bir şekilde kazandım 3.sınıfa geçtim.Bakalım kpss var şimdiden çalışsam fena da olmaz hani.Ama isteksiz olunca olmuyor.Sende beynine hükmet.1 saat çalış 15 dk ara ver kendini motive et tekrar otur ders başına.

Kan değeri düşündüm ama ne gerek var ki?
Eğlendiğim zamanlar daha enerjiğim ders sırasında uyukluyorum nasıl motive olabilirim ne yapabilirim?
Yorumlar için teşekkürler ama yeterli değil :43:

Bu gayet normal. Çoğumuz yaşamışızdır, bende yaşadım. Aynı mı yaşadıklarımız bilmem ama bende senin gibi tenefüslerde çok enerjik olurdum derste başımı koyup uyumak isterdim, sanki o enerji bende hiç yokmuş gibi. Bir ara dert ettim bunu, şöyle birşey farkettim o dönemde; Bilinçaltımda sorun vardı, nasıl bilmiyorum ama ders-tenefüs birbirinden farklı oluyordu.:44: Bazı derslerde dünyanın yorgunluğunu taşıyormuşum gibi.:31:
Hedefin olsun, kendini içinde hayal edebildiğin bir bölüm ve üniversite. Bu seni derse bağlar, bende öyle oluyordu.

Var da aslında amaçsız olsam yazmam bile buraya.Ama olmuyo zorluorum kendimi dinlemeye dinlerken söylediği herhangi bbir kelimeden kafama başka olaylar geliyo.Sonra o ola başka bir olay derken dersi kaçırmış oluyorum.Tek yaptığım şey dakikaları saymak oluyor.Matematik ve türkçe derslerini anlamama rağmen bir türlü tarih ve coğrafyaya kafam yatmıyo.Oysa çok lazım bana.Kesin iyi bir yer kazanıp kendimi kurtarmalıyım.Evlenip bir erkeğin eline bakmak istemiyorum çünkü, veya ailemi zora sokmak.Ama bunları düşündükçe daha da baskı altında hissediyorum kendimi.Bana nolur çalışma tüyoları verin bir yardım eli uzatın,sizlere çok güveniyorum ailemin yapmadığı desteği sizden bekliyorum lütfen.Acaba böyle konsantre sorunumun olması ailemdeki huzursuzluklardan da olabilir mi? Ayrıca ilişkilerden de korkuyorum bu yüzden.Of herşey üst üüste geliyo sanki...

Var da aslında amaçsız olsam yazmam bile buraya.Ama olmuyo zorluorum kendimi dinlemeye dinlerken söylediği herhangi bbir kelimeden kafama başka olaylar geliyo.Sonra o ola başka bir olay derken dersi kaçırmış oluyorum.Tek yaptığım şey dakikaları saymak oluyor.Matematik ve türkçe derslerini anlamama rağmen bir türlü tarih ve coğrafyaya kafam yatmıyo.Oysa çok lazım bana.Kesin iyi bir yer kazanıp kendimi kurtarmalıyım.Evlenip bir erkeğin eline bakmak istemiyorum çünkü, veya ailemi zora sokmak.Ama bunları düşündükçe daha da baskı altında hissediyorum kendimi.Bana nolur çalışma tüyoları verin bir yardım eli uzatın,sizlere çok güveniyorum ailemin yapmadığı desteği sizden bekliyorum lütfen.Acaba böyle konsantre sorunumun olması ailemdeki huzursuzluklardan da olabilir mi? Ayrıca ilişkilerden de korkuyorum bu yüzden.Of herşey üst üüste geliyo sanki...

Evet ailendeki sorunlardan kaynaklanıyor olabilir bu durum. Ama bunu kendine çok dert etme. O kadar da büyük/aşılamayacak bir sorun değil. Devede kulak misali. Hedefine yoğunlaş.
İlişkilerden de korkuyorum demişsin, bu dönemde sevgili olaylarından uzak durmaya çalış. :45:
Kendine hiçbir konuda çok yüklenme. Hedefine azimli bir şekilde yürü. Abartmadan. Başarabileceğine inan. Eğer herhangi birşeyi herhangi bir insan yapabiliyorsa sende yapabilirsin. Bu senin beyninde bitiyor.

Bol bol da dua etmeni öneririm.

canım ben öğretmenim. öncelikle bir iki öneri vereyim. sonra kendi çalışma şeklimden de bahsedeceğim.
motive olmak için bir nedenin olmalı.
mesela kazanmayı istediğin bir bölümü seç üniversitesiyle beraber seç hemde
büyük bir kartonun en üstüne o üniversite ve bölümü yaz.
altına alman gereken minimum puanı, bunun için kaçar net yapman lazım onları yaz.
ve kartonu ders çalışırken gözünün önünde olacak şekilde as. çalışma masanın tam karşısına mesela. (herkesin kendi odası olmayabilir. eviniz sobalı olabilir. eğer öyleyse masanı koyacak bir yer belirle. bu yer televizyonu görmesin. sırtın dönük olsun hatta. orası senin çalışma köşen olur.)
çalışman gereken konuların bir listesini çıkar. (bu çok önemli)
ders ders ve konu konu.

örneğin:
Matematik
Doğal sayılar
Çarpanlara ayırma
....

Geometri
Üçgenler
Çokgenler
....

Türkçe
Cümlede anlam
Noktalama İşaretleri
.....

gibi. bunları da kartonun yanına yapıştır. gözünün önünde olsun.

sonra bir sürü postit al.
bunlara konuları bitirdikçe yaz. o kartonun en altına yapıştır.
yeni bir konu daha bitince yine yaz postite ve önceki postitin üzerinden yapıştır. alttan bir iki parmak görünse yeter. (yani merdiven gibi olsun)
konuları bitirdikçe merdivenleri nasıl tırmandığını göreceksin.

bunu her ders ve konu için ayrı merdivenler şeklinde yap. bir de yaptığın denemeler için ve bu sorulardaki doğru yanlış ve net durumu için bir merdiven yap.
o merdivenin tırmanması da çok güzel olacak.

öyle canım. öneri istedin verdim.

ben nasıl ders çalışırdım şimdi ona geleyim şimdi.
sana anlattıklarım benim odamda da vardı.
ayrıca bir ders programım vardı.okulda ki dersler gibi 40 dak ders 10 dak ara şeklinde. o 40 dakika da annem çay getirse bile 10 dakikalık aram gelmeden içmezdi. annem çok soğumuş çay götürdü yanımdan. meyve soydu getrdi bir tane yemedim. tuvaletim geldi gitmedim.

hedefim vardı benim. öğretmen olacaktım. ve bir de herkese nasıl annesi babası ayrılmış bir kız okurmuş onu gösterecektim. ben kendimi ancak bunları yaparsam kurtarabilecektim.
Allahıma çok şükür şimdi öğretmenim. herkese gösterdim. aslanlar gibi hiç sene kaybetmeden okudum, atandım. 7 yıldır görevimin başındayım. kendimi kurtardım.

darısı benim gibi kendini kanıtlamak isteyenlerin başına olsun kızım.

canım ben öğretmenim. öncelikle bir iki öneri vereyim. sonra kendi çalışma şeklimden de bahsedeceğim.
motive olmak için bir nedenin olmalı.
mesela kazanmayı istediğin bir bölümü seç üniversitesiyle beraber seç hemde
büyük bir kartonun en üstüne o üniversite ve bölümü yaz.
altına alman gereken minimum puanı, bunun için kaçar net yapman lazım onları yaz.
ve kartonu ders çalışırken gözünün önünde olacak şekilde as. çalışma masanın tam karşısına mesela. (herkesin kendi odası olmayabilir. eviniz sobalı olabilir. eğer öyleyse masanı koyacak bir yer belirle. bu yer televizyonu görmesin. sırtın dönük olsun hatta. orası senin çalışma köşen olur.)
çalışman gereken konuların bir listesini çıkar. (bu çok önemli)
ders ders ve konu konu.

örneğin:
Matematik
Doğal sayılar
Çarpanlara ayırma
....

Geometri
Üçgenler
Çokgenler
....

Türkçe
Cümlede anlam
Noktalama İşaretleri
.....

gibi. bunları da kartonun yanına yapıştır. gözünün önünde olsun.

sonra bir sürü postit al.
bunlara konuları bitirdikçe yaz. o kartonun en altına yapıştır.
yeni bir konu daha bitince yine yaz postite ve önceki postitin üzerinden yapıştır. alttan bir iki parmak görünse yeter. (yani merdiven gibi olsun)
konuları bitirdikçe merdivenleri nasıl tırmandığını göreceksin.

bunu her ders ve konu için ayrı merdivenler şeklinde yap. bir de yaptığın denemeler için ve bu sorulardaki doğru yanlış ve net durumu için bir merdiven yap.
o merdivenin tırmanması da çok güzel olacak.

öyle canım. öneri istedin verdim.

ben nasıl ders çalışırdım şimdi ona geleyim şimdi.
sana anlattıklarım benim odamda da vardı.
ayrıca bir ders programım vardı.okulda ki dersler gibi 40 dak ders 10 dak ara şeklinde. o 40 dakika da annem çay getirse bile 10 dakikalık aram gelmeden içmezdi. annem çok soğumuş çay götürdü yanımdan. meyve soydu getrdi bir tane yemedim. tuvaletim geldi gitmedim.

hedefim vardı benim. öğretmen olacaktım. ve bir de herkese nasıl annesi babası ayrılmış bir kız okurmuş onu gösterecektim. ben kendimi ancak bunları yaparsam kurtarabilecektim.
Allahıma çok şükür şimdi öğretmenim. herkese gösterdim. aslanlar gibi hiç sene kaybetmeden okudum, atandım. 7 yıldır görevimin başındayım. kendimi kurtardım.

darısı benim gibi kendini kanıtlamak isteyenlerin başına olsun kızım.

size kesinlikle katılıyorum.plan , düzen en başta olması gerekenler.hem motive edici şeyler hem işini kolaylaştırıcı şeyler.bak bn üniversiteye hazrlandığım yıl etrafmdaki öğretmenlerin planlı çalşş diye afedersn kendinilerini yırtmalarna rağmen yapmadım bunu.bigün oturuyodum bugün polinomları çalşcam diyordum mesela polinomu yalayıp yutuyodum heeer kitaptan testlerini çözüodum evde polinoma dair hiç bişe bırakmıodum.e sınav aylar sonra olucak ve ben bu sürede polinoma dönüp bakmadığım için sınavda sadece o konu hakknda bikaç şey hatırlıyo oludum ve o kadar emek puuff.velhasılı planlı çalışmak ve derste dinlemek bu işin sırrı.ha ben derstede hiiç oralı olmazdm her konuyu bu şekilde çalışıyordum.hukuk istiyodum ama olmadı pdr oldu.yine de mesleğimi seviyorum

Bende üniversite sınavına giricem bu sene.. Dersleri dinliyorum bir sıkıntım yok ama okuldan sonra dersane sonra eve gelince hal kalmıyor vallahi. Uyumak istiyorum inanılmaz uykum oluyor şaşırıyorum gece böyle uykum gelmez. Ama uyumuyorum zor bela oturuyorum derse , mesela senin tarih coğrafyaysa konularını tamamladıysan şuanlık test çöz 1 test cografya coz sonra sevdiğin bir dersten 2 test çöz, ya da kolay bir dersten. Hem böylece kafanı dinlendirirsin hem de sevmediğin derslere de ucundan başından çalışmış olursun. Ha bir de ders çalışırken olmazsa olmazım nescafe. Ne biliyim böyle çaydı kahveydi bişeyler iç, atıştır ders çalışmayı monotonluktan çıkarabilirsin. Ya da fosforlu kalemler şu neon post-itler falan oluyor önemli noktaları neonlara yazarım hep, dikkatimi çekiyo falan. Bir de kucuk bir yazı tahtasi aldım orayada karalıyorum önemli yerleri falan böyle böyle çalışma teknikleri ürettim kendime.. Yoksa baska turlu katıyen olmuyo daralıyorum. İnşallah birazcık yardımcı olabilmişimdir.

Back
X