- Konu Sahibi audreywaldorf
-
Var da aslında amaçsız olsam yazmam bile buraya.Ama olmuyo zorluorum kendimi dinlemeye dinlerken söylediği herhangi bbir kelimeden kafama başka olaylar geliyo.Sonra o ola başka bir olay derken dersi kaçırmış oluyorum.Tek yaptığım şey dakikaları saymak oluyor.Matematik ve türkçe derslerini anlamama rağmen bir türlü tarih ve coğrafyaya kafam yatmıyysa çok lazım bana.Kesin iyi bir yer kazanıp kendimi kurtarmalıyım.Evlenip bir erkeğin eline bakmak istemiyorum çünkü, veya ailemi zora sokmak.Ama bunları düşündükçe daha da baskı altında hissediyorum kendimi.Bana nolur çalışma tüyoları verin bir yardım eli uzatın,sizlere çok güveniyorum ailemin yapmadığı desteği sizden bekliyorum lütfen.Acaba böyle konsantre sorunumun olması ailemdeki huzursuzluklardan da olabilir mi? Ayrıca ilişkilerden de korkuyorum bu yüzden.Of herşey üst üüste geliyo sanki...
canım ben öğretmenim. öncelikle bir iki öneri vereyim. sonra kendi çalışma şeklimden de bahsedeceğim.
motive olmak için bir nedenin olmalı.
mesela kazanmayı istediğin bir bölümü seç üniversitesiyle beraber seç hemde
büyük bir kartonun en üstüne o üniversite ve bölümü yaz.
altına alman gereken minimum puanı, bunun için kaçar net yapman lazım onları yaz.
ve kartonu ders çalışırken gözünün önünde olacak şekilde as. çalışma masanın tam karşısına mesela. (herkesin kendi odası olmayabilir. eviniz sobalı olabilir. eğer öyleyse masanı koyacak bir yer belirle. bu yer televizyonu görmesin. sırtın dönük olsun hatta. orası senin çalışma köşen olur.)
çalışman gereken konuların bir listesini çıkar. (bu çok önemli)
ders ders ve konu konu.
örneğin:
Matematik
Doğal sayılar
Çarpanlara ayırma
....
Geometri
Üçgenler
Çokgenler
....
Türkçe
Cümlede anlam
Noktalama İşaretleri
.....
gibi. bunları da kartonun yanına yapıştır. gözünün önünde olsun.
sonra bir sürü postit al.
bunlara konuları bitirdikçe yaz. o kartonun en altına yapıştır.
yeni bir konu daha bitince yine yaz postite ve önceki postitin üzerinden yapıştır. alttan bir iki parmak görünse yeter. (yani merdiven gibi olsun)
konuları bitirdikçe merdivenleri nasıl tırmandığını göreceksin.
bunu her ders ve konu için ayrı merdivenler şeklinde yap. bir de yaptığın denemeler için ve bu sorulardaki doğru yanlış ve net durumu için bir merdiven yap.
o merdivenin tırmanması da çok güzel olacak.
öyle canım. öneri istedin verdim.
ben nasıl ders çalışırdım şimdi ona geleyim şimdi.
sana anlattıklarım benim odamda da vardı.
ayrıca bir ders programım vardı.okulda ki dersler gibi 40 dak ders 10 dak ara şeklinde. o 40 dakika da annem çay getirse bile 10 dakikalık aram gelmeden içmezdi. annem çok soğumuş çay götürdü yanımdan. meyve soydu getrdi bir tane yemedim. tuvaletim geldi gitmedim.
hedefim vardı benim. öğretmen olacaktım. ve bir de herkese nasıl annesi babası ayrılmış bir kız okurmuş onu gösterecektim. ben kendimi ancak bunları yaparsam kurtarabilecektim.
Allahıma çok şükür şimdi öğretmenim. herkese gösterdim. aslanlar gibi hiç sene kaybetmeden okudum, atandım. 7 yıldır görevimin başındayım. kendimi kurtardım.
darısı benim gibi kendini kanıtlamak isteyenlerin başına olsun kızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?