• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tek sen eksiksin. İşim, gücüm, her şeyim tamam :))

Maşallah yaa🥰 benimki tam bir görev adamı çıktı Rıza baba:))) kendiliğinden yapmaz ama söylersem ikiletmez:)
bizde neyse ki o geldi ona ev bulduk 1 sene yasadi oyle evlendik. yani evin esas herseye hakimi o.
camasir kurutma makinasi nasil calisir, neyin yeri nerededir o biliyor..biraz da bunun ekmegini yiyorum:)
is bölümü yaptik sagolsun o da uyuyor ben de uyuyorum. yemek benden bulasik ondan. tuvalet ve ocak lavabo benden ortaligi temizleyip supurge acmak , camasir kurutma ondan vs

Ben 43 yaşımda evlendim. Evet iyi yanları var, her şeyi tek başına yapmak zorunda değilsin, zorluklar paylaşılıyor falan ama hayata evliliğin kattığı yeni zorluklar da oluyor. Beklentiler, ev düzeni, kayın aile sorunları. Bazen bekarlığımı özlüyorum ve o özgürlük, rahatlık falan kalmıyor yani. O bakımdan bekarlar evlenmedim diye hiç üzülmesin diyorum. Bekarlık sultanlıktır. Ama bu yaştan sonra olur mu karşıma çıkar mı? diye soruyorsanız, olur, her yaşta olur. Benim karşıma 43 yaşımda çıktı.
Ama genç yaşta evlenenlerin kayın aile sorunu daha çok oluyor inan. Mesela bu yaşta artık kendini tamamlamış birine elti görümce ne yapabilir ki:) eş de aileden kopmuş oluyor bu yaşlarda. O yüzden daha konforlu geliyor bana bu şekilde geç yaşta evlenmek.

Güzel bir mesleğiniz var kendinize uygun statüde birini kolaylıkla bulabileceğiniz düşünüyorum. Ha doğru kişiyi bulmak emin olmak güvenmek elbette yaş itibariyle daha zor ama her seçim bir vazgeçiş. Bu arada bende bekarım benzer yaslardayiz sizin kadar olmasa da bende geziyorum tek başıma ne mutsuzum ne çok mutluyum. Ama bazen biraz o kişiyi tanımak gerekir ya hemen kestirip atmamak lazım belli kriterlere uyuyorsa. Ama gözlemlediğim bizim yaşlar genelde erkekler evli maalesef ya da dul ajdjdjdj ve ona rağmen 20lere bakma sevgili olma ve evlenme luksleri var. Çünkü onlar erkek. Biz kadınlar sürekli negatif ayrımcılık yaşıyoruz maalesef her anlamda. Ama doktor olsam özgüvenli olurdum siz değilsiniz demek istemiyorum ama şöyle aç profilini at fotoğraflarini falan bak bakalım kuyruk oluyor mu olmuyor mu 😂 ayrıca muhafazakar olduğunuz için mi uzun ilişkiniz olmadı eğer öyle ise onunla da ilgili bir gözlemim var 😅 tanıdığım kim varsa sonradan açılan kapısında kuyruk oldu birden kısmeti çoğaldı. İnsanlar daha uzak ve mesafeli olabiliyor muhafazakar olunca. Abla teyze olarak görüyorlar ya, onu kastediyorum. Bu da bir realite.

Ama genç yaşta evlenenlerin kayın aile sorunu daha çok oluyor inan. Mesela bu yaşta artık kendini tamamlamış birine elti görümce ne yapabilir ki:) eş de aileden kopmuş oluyor bu yaşlarda. O yüzden daha konforlu geliyor bana bu şekilde geç yaşta evlenmek.
evet söylediklerinizde gerçeklik payı var ama geç yaşta evlenen kişi de bekar yaşamaya, bağımsız ve özgür olmaya alışmış oluyor ve bir anda hayatı çok değişiyor. Kayınvalide kayınpeder sağ ise bu yaşlarda yaşlanmış oluyorlar, sağlık sorunları oluyor, beklentileri fazla oluyor, Bilmem kaç yaşına gelmiş yıllarca her şeyini kendi yapmış bir kadına karışılınca, kaprisler binince, bir yığın sorunluluk yüklenince bu kaldırması daha ağır oluyor diye düşünüyorum. Tabi genç yaşta evlenmediğim için bilmiyorum. Aman iyi ki de evlenmemişim :) Biraz hayatımı yaşayabilmişim.

Bence sorun evlenememeniz değil de hiç uzun süreli bir ilişkim olmadı demeniz. Evlilik için 36 geç değil. Ama hiç uzun süreli bir ilişki yaşamadım demek için geç. Böyle yazdığıma bakmayın ben de öyleydim de ondan biliyorum. Bence terapi alabilirsiniz hiç almadıysanız. Terapide kendi hakkımda öğrendiklerim beni şok ediyor.Deneyin derim

Kızlar merhaba,
Ben yaşı 36’ya dayanmak üzere olan bir kadınım. Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Doktorum. Bu yaşa kadar hayatımı dolu dolu yaşadım. Yaklaşık 40 ülke gördüm. Bazılarında 3-6 ay yaşama olanağını da buldum. Binlerce şükrediyorum böyle bir hayatım olduğu için. Ama yaş ilerledikçe yine de yanında birilerinin eksikliğini hissediyor insan. Sevme, sevilme ihtiyacı doğuyor. İşte ben bu eksik yönümü bu yaşa kadar hiç dolduramadım. Hayatıma uzun süreli kimseyi almadım. Olmadı yani. Ben de zorlamadım, zoraki olsun demedim. Ailemin, arkadaşlarımın tanıştırdığı insanlarla da, kendi sosyalleştiğim ortamlardaki insanlarla da tanıştım. Ama bir şekilde aramızda bir elektrik olmadı. Beni beğeneni ben beğenmedim. Benim beğendiğim beni beğenmedi (bu kaçıngan bağlanmama mı? Bilmiyorum. Elim yüzüm de düzgün bir insanım bence.Sizce bu yaştan sonra benim karşıma oturmasını, ikalkmasını, konuşmasını bilen beyefendi birinin çıkma olasılığı var mı? Nerede eksik bir şeyler var anlamıyorum. Bu şekilde de mutluyum. Ama artık her şeyi kendi başıma yapmaktan yorulduğumu da hissediyorum zaman zaman. Belki iki kişilik bir hayatım olsa, hayatımı birileriyle paylaşsam daha güzel olur gibi geliyor bazen. İçimi dökeyim dedim. Sevgilerimi sunuyorum.
Sanki içten içe istemiyor gibisiniz. Bu nedenle bağlanma sorunu yaşıyor olabilirsiniz

Kızlar merhaba,
Ben yaşı 36’ya dayanmak üzere olan bir kadınım. Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Doktorum. Bu yaşa kadar hayatımı dolu dolu yaşadım. Yaklaşık 40 ülke gördüm. Bazılarında 3-6 ay yaşama olanağını da buldum. Binlerce şükrediyorum böyle bir hayatım olduğu için. Ama yaş ilerledikçe yine de yanında birilerinin eksikliğini hissediyor insan. Sevme, sevilme ihtiyacı doğuyor. İşte ben bu eksik yönümü bu yaşa kadar hiç dolduramadım. Hayatıma uzun süreli kimseyi almadım. Olmadı yani. Ben de zorlamadım, zoraki olsun demedim. Ailemin, arkadaşlarımın tanıştırdığı insanlarla da, kendi sosyalleştiğim ortamlardaki insanlarla da tanıştım. Ama bir şekilde aramızda bir elektrik olmadı. Beni beğeneni ben beğenmedim. Benim beğendiğim beni beğenmedi (bu kaçıngan bağlanmama mı? Bilmiyorum. Elim yüzüm de düzgün bir insanım bence.Sizce bu yaştan sonra benim karşıma oturmasını, ikalkmasını, konuşmasını bilen beyefendi birinin çıkma olasılığı var mı? Nerede eksik bir şeyler var anlamıyorum. Bu şekilde de mutluyum. Ama artık her şeyi kendi başıma yapmaktan yorulduğumu da hissediyorum zaman zaman. Belki iki kişilik bir hayatım olsa, hayatımı birileriyle paylaşsam daha güzel olur gibi geliyor bazen. İçimi dökeyim dedim. Sevgilerimi sunuyorum.G

Kızlar merhaba,
Ben yaşı 36’ya dayanmak üzere olan bir kadınım. Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Doktorum. Bu yaşa kadar hayatımı dolu dolu yaşadım. Yaklaşık 40 ülke gördüm. Bazılarında 3-6 ay yaşama olanağını da buldum. Binlerce şükrediyorum böyle bir hayatım olduğu için. Ama yaş ilerledikçe yine de yanında birilerinin eksikliğini hissediyor insan. Sevme, sevilme ihtiyacı doğuyor. İşte ben bu eksik yönümü bu yaşa kadar hiç dolduramadım. Hayatıma uzun süreli kimseyi almadım. Olmadı yani. Ben de zorlamadım, zoraki olsun demedim. Ailemin, arkadaşlarımın tanıştırdığı insanlarla da, kendi sosyalleştiğim ortamlardaki insanlarla da tanıştım. Ama bir şekilde aramızda bir elektrik olmadı. Beni beğeneni ben beğenmedim. Benim beğendiğim beni beğenmedi (bu kaçıngan bağlanmama mı? Bilmiyorum. Elim yüzüm de düzgün bir insanım bence.Sizce bu yaştan sonra benim karşıma oturmasını, ikalkmasını, konuşmasını bilen beyefendi birinin çıkma olasılığı var mı? Nerede eksik bir şeyler var anlamıyorum. Bu şekilde de mutluyum. Ama artık her şeyi kendi başıma yapmaktan yorulduğumu da hissediyorum zaman zaman. Belki iki kişilik bir hayatım olsa, hayatımı birileriyle paylaşsam daha güzel olur gibi geliyor bazen. İçimi dökeyim dedim. Sevgilerimi sunuyorum.
Hayat ne garip , benim de tek eksiğim işim … hep sevilen taraf oldum seçerek evlendim ama içimde hep mesleki boşluk var . İnsan her yönden tamam diyemiyor sanırım sizi çok iyi anlıyorum . Hayata karşı bir şeyler eksik diyorum hep. bence çoğu yönden Türkiye şartlarına göre şanslısınız ne güzel bir hayat yaşamışsınız

Güzel bir mesleğiniz var kendinize uygun statüde birini kolaylıkla bulabileceğiniz düşünüyorum. Ha doğru kişiyi bulmak emin olmak güvenmek elbette yaş itibariyle daha zor ama her seçim bir vazgeçiş. Bu arada bende bekarım benzer yaslardayiz sizin kadar olmasa da bende geziyorum tek başıma ne mutsuzum ne çok mutluyum. Ama bazen biraz o kişiyi tanımak gerekir ya hemen kestirip atmamak lazım belli kriterlere uyuyorsa. Ama gözlemlediğim bizim yaşlar genelde erkekler evli maalesef ya da dul ajdjdjdj ve ona rağmen 20lere bakma sevgili olma ve evlenme luksleri var. Çünkü onlar erkek. Biz kadınlar sürekli negatif ayrımcılık yaşıyoruz maalesef her anlamda. Ama doktor olsam özgüvenli olurdum siz değilsiniz demek istemiyorum ama şöyle aç profilini at fotoğraflarini falan bak bakalım kuyruk oluyor mu olmuyor mu 😂 ayrıca muhafazakar olduğunuz için mi uzun ilişkiniz olmadı eğer öyle ise onunla da ilgili bir gözlemim var 😅 tanıdığım kim varsa sonradan açılan kapısında kuyruk oldu birden kısmeti çoğaldı. İnsanlar daha uzak ve mesafeli olabiliyor muhafazakar olunca. Abla teyze olarak görüyorlar ya, onu kastediyorum. Bu da bir realite.
Benim çevremde de sonradan açılıp sevgilisi olan, evlenen birkaç kişi oldu. Konu sahibi muhafazakar birisi mi bilmiyorum ama gerçekten senin de belirttiğin gibi bu durum ilişkileri etkileyebiliyor. Biraz flörtöz olmak lazım.

Merhaba, bende ne iş ne eş,dost hiçbiri yok. 30 yaşıma girmek üzereyim . Şuan böyle olmamın sebebi kendimi ihmal edip yeterince cesur ve çabalayan biri olmamam diye düşünüyorum. Çok güzel mesleğiniz var. Ne güzel birçok ülkeyi gezip görmüşsünüz. Gördüğüm kadarıyla kendinizi çok geliştirmiş ve hayatı yaşamayı seven , güçlü bir kadınsınız. Yaşınız genç, umarım karşınıza kafa dengi, istediğiniz gibi biri çıkar, hakkınızda hayırlısı olsun. 💖
Bazen ben de böyle düşünüyorum

Benim çevremde de sonradan açılıp sevgilisi olan, evlenen birkaç kişi oldu. Konu sahibi muhafazakar birisi mi bilmiyorum ama gerçekten senin de belirttiğin gibi bu durum ilişkileri etkileyebiliyor. Biraz flörtöz olmak lazım.
toplum baskısından dolayı insanlar rahatça flört edemiyor bence. toplum baskısından kastım sadece dini ya da ahlaki değil. sosyal medyada saçma sapan algılar var. hesap ödemeden tutun da sevgiyi gösterme biçimine kadar herkes her şeyi eleştirip kural haline getirmiş durumda.
Çiçek almak bile kural haline gelmiş. Çoğu kadının çiçekleri sevdiğini bile düşünmüyorum. Adam almazsa kavga çıkarıyorlar. Ufak bir örnek. Neysen o olmak lazım aslında. Yoksa çelişkili bir profil sergiliyor insanlar. Doktorum illa doktorla evlenmeliyim, eşim illa uzun boylu olmalı vsvs. Elalemin lafıyla kendi arzuları arasında sıkışanlar çok zor seçim yapıyor. Seçemedikçe de yaş ilerliyor.
Erkeklerde de aynı durum var. Bekaret cidden umurlarında değil aslında ama toplum öyle diyor diye arada kalıyorlar. Özgürce yaşanmıyor hiçbir şey.
Toplumun dediği mi doğru kalbimin dediği mi derken bir bakmışsın herkes evleniyor çoluk çocuğa karışıyor. Uzun bir ilişki bile zorlaşıyor. Genel gözlemim bu yönde.

Doktorlar doktorlarla evleniyor. Ben aksine hiç denk gelmedim. Tanıdığım kaç doktor varsa eşi de doktor. Branşı farklı oluyor belki. Çocuk doktorumuzun karısı kadın doğum doktoru. Kulak burun boğaz doktorumuzun eşi göz doktoru. En yakın arkadaşımın babası gasteroentolog karısı çocuk kalp doktoru. Gülseren Buğdayıcıoğlu benim ortaokuldan sınıf arkadaşımın annesiydi. Annesi de babası da psikiyatristti. Daha ben bunun dışında birini görmedim. Doktorlar doktorlarla anlaşır.
Kendi çevrenizden muhakkak bulursunuz birini. Niyetinizin ciddi olduğunu söyleyin yeter ki.

Kızlar merhaba,
Cevaplıyorum.2 kişilik bir hayatım var.Evlenmeden önce saray soylusu hayatıma,evlendikten sonra saray soytarısı şeklinde devam ediyorum.Detaylar çookkk uzun boşverin.Yine de siz bilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum ve şunu ekleyeyim
bazıları yaşı ilerleyip evlenmemiş insanlara kuruyemiş tabağında kalmış beyaz leblebi gözüyle bakıyor. İyiler seçildi geriye çok da tercih edilmeyenler kaldı gibi birşey insan için geçerli değil. Ben de geç yaşta evlendim ve hiç de uykudan koca koca diye sayiklayarak uyanmadım. Bu bir tercihtir ve zamanı gelince olur olmaz o ayrı mesele. Artık eskisi gibi değil. "Evde kalmak" kavramı yok olup gidiyor. İnsan insan olduğunu anlayana kadar zaten 30 u buluyor.
Benim de çok dikkatimi çekti bu 35 üstü bekar birini görünce acaba neden bekar ki düzgün adamlar bu yasa kadar zaten çoktan katılmıştır falan diyorlar ama benimde etrafımda 35 40 hatta daha fazla yasi olup bekar olan erkekler var.Hespide çok eğitimli düzgün insanlar. Yani doğru insan çıkmamış olabilir nasip olmamış olabilir vs .konu sahibi bence bu beklemenin mükafatı olarak hayatınızın aşkınızı bulacaksiniz. Allah kalbinize göre versin 😍

Kızlar merhaba,
herşeyin varken herşey elinin altındayken içinde bir eksikliğinin olması duygusunu çok iyi bilirim insan yanında bir yoldaş muhakkak istiyor. İçinde bir yer hep eksikmiş gibi oluyor. İnşallah size uygun sizi hiç üzmeyecek birini bulursunuz.

Back
X