Bir trekking hobim vardı...

mahmut abi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
1.708
2.102
53
49
Küçük bir yazlık ilçede oturuyoruz. Bir trekking grubumuz var. Önceleri eşim katılmıyordu. Bense her hafta gidiyordum, asla kaçırmazdım. Şimdi Geçtiğimiz Mart ayından beri eşim de katılıyor.

Yürüyüşün başlayacağı yere ulaşım genelde şu şekilde oluyordu: Sabahları meydanda buluşuluyor ve eğer yürüyüşün başlangıç ve bitiş noktası aynı ise (ki genelde öyle oluyor) özel araçlarla gidiliyordu ve aracı olmayanlar aracı olanların arabasına biniyordu. Eğer başlangıç ve bitiş noktası farklı ise (bu daha az oluyor) kişi sayısına göre otobüs tutuluyordu.

Benim aracım yok. Eşimin aracı var. Eşim katılmaya başladığından beri kendi aracımızla gidiyorduk. Ancak son zamanlarda aracı olmayanların sayısı fazla olmaya başladığından otobüs tutuluyor.

Sorun şu ki eşim otobüse binmek istemiyor. Öyle bir takıntısı var. Haksız da sayılmaz söyle ki otobüsün içinde insanlar göbek atıyor, hem güvenlik açısından hem de gürültü açısından biz bundan rahatsız oluyoruz. Ayrıca gidilen yerde yürüyüş sonunda piknik oluyor ama akşama kadar, gereksiz uzun kalınıyor. Eşimin ameliyatı var ve eğer gerekirse daha erken ayrılabilme özgürlüğümüzün olabilmesi içim eşim kendi aracımızla gitmemizi istiyor.

Grup başkanı ise otobüs tutulduğu için kimsenin özel aracı ile gelmesine izin vermiyor. Kendisine göre haklı çünkü bu sefer otobüs parası toplanamıyor. Ben de diyorum ki, biz otobüs parasının kendi payımıza düşen kısmını yine ödeyelim ama kendi aracımızla gelelim. Buna da izin vermiyor. Hal böyle olunca biz artık yürüyüşlere katılmıyoruz. Ben de üzülüyorum çünkü bir tek trekking hobim vardı, eşim ve grup başkanının bu inadı yüzünden ondan da oldum…

Başka gruplarda vardır ya bu sporu yapan o.O

Yada siz daha önce o grupla gittiğiniz rotalari. Artık eşinizle gidip yapabilirsiniz. Gruba bağlı kalmadan aynı şekilde yürüyüşü tamamlarsiniz..

Başka gruplarda vardır ya bu sporu yapan o.O

Yada siz daha önce o grupla gittiğiniz rotalari. Artık eşinizle gidip yapabilirsiniz. Gruba bağlı kalmadan aynı şekilde yürüyüşü tamamlarsiniz..
Teşekkür ederim. Evet bunu yapabilmeyi çok istiyorum aslında. Ama grup aynı zamanda iyi bir sosyalleşme aracı oluyor, ayrıca öyle yerleri tek başına değil de grupla yürümek daha güvenli. Başka grup var ama grup başkanları saçma bir şekilde birbiriyle kavgalı, neyi paylaşamıyorlarsa. Diğer grupla gidince küsüyorlar, çok saçma. Diğer grup daha da laçka bu arada. Biz de bu nedenlerle diğer gruba katılmak istemiyoruz. Eşimin biraz üşengeç bir yapısı olduğundan grupla gidecek olmak ona bir motivasyon oluyor, tek başına gitmektense. Benim bazen tek başıma rotaları gittiğim oluyor ama bazı yerlerde telefon çekmeyince eşim merak eder diye çekiniyorum. Bu grupla yine tek başıma gitsem eşime haksızlık olacak gibi hissediyorum. Ama ne olursa olsun tek başıma da olsa biraz yürümek istiyorum artık hamladım.

Esiniz olmadan gidin tekrar?
Yani evet. Ama bu sefer eşime haksızlık olacakmış gibi geliyor. Bu ikimizin paylaştığı bir hobi olmuştu. Başka ortak bir hobimiz yok. Eşim ameliyat oldu bir de kilo aldı, bu onun sağlığı için de iyi oluyor diye seviniyordum. Grup başkanının inadı saçma geliyor. Otobüs parasını verelim diyorum olmaz diyor.

Grup başkanına bu gürültü ve güvenlik endişenizden bahsedince ne diyor?

Başka grup bulamaz mısınız bu toplu gidilen yerlerde göbek atılması şarkı söylenmesi beni de rahatsız ediyor bi kere geziye katıldım şımarık şımarık insanlar vardı bi daha asla dedim

Eşiniz olmadan gidin
Sonuçta grup kurulmuş ve kuralları var
Dahil olmak istiyorsak ona uymalıyız

Eşiniz kabul etmiyorsa katılmayabilir ama onun inadı yüzünden siz neden sevdiğiniz bir spordan kalasınız

Beraber başka spor yaparsınız

Grup başkanına bu gürültü ve güvenlik endişenizden bahsedince ne diyor?
Bir şey demiyor. Zaten kendi de mikrofonu alıp şarkı söylüyor, herkese de sırayla tutuyor mikrofonu, sesler bet... Kafa dinlemek istiyoruz kafamız şişip geliyoruz.
Başka grup bulamaz mısınız bu toplu gidilen yerlerde göbek atılması şarkı söylenmesi beni de rahatsız ediyor bi kere geziye katıldım şımarık şımarık insanlar vardı bi daha asla dedim
Ya öteki grup daha berbat, onların hele dönüş saatleri de hiç belli olmuyor, gırla da içki içiyorlar vs. Yine bunlar kötünün iyisi de. Dediğiniz gibi, biz de hoşlanmıyoruz, en azından otobüste olmasın.

Back
X