Bir türlü alısamadım köy hayatına ;(

Lerzansu

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
78
0
16
Şanlıurfa
Köye tasınalı 2 yıl oluyo ve ben bir türlü alısamıyorum köye... 9 haneli bi köyde yasıyorum, arkadaslık edebilecegim oturup 2 laf edebilecegim kimse yok (var ama cok cahiler ortak hic noktam yok) sürekli evin icinde dolanıyorum canım cok sıkılıyo, kapalı olmadıgım halde köyde oturdugum icin esarb takıyorum, uzun etekler giyiyorum bunlarda canımı cok sıkıyo, konu komsuyla oturdugumda sürekli inekten tavuktan bahsetmeleri canımı cok sıkıyo.. offff hayatımın sonuna kadar bu köyde yasama fikri beni deli ediyo...

niye taşındınız köye.. 9 haneli köy mü kalmış ya, neresiymiş burası:ssz:

Köye tasınalı 2 yıl oluyo ve ben bir türlü alısamıyorum köye... 9 haneli bi köyde yasıyorum, arkadaslık edebilecegim oturup 2 laf edebilecegim kimse yok (var ama cok cahiler ortak hic noktam yok) sürekli evin icinde dolanıyorum canım cok sıkılıyo, kapalı olmadıgım halde köyde oturdugum icin esarb takıyorum, uzun etekler giyiyorum bunlarda canımı cok sıkıyo, konu komsuyla oturdugumda sürekli inekten tavuktan bahsetmeleri canımı cok sıkıyo.. offff hayatımın sonuna kadar bu köyde yasama fikri beni deli ediyo...

Köyde olma sebebin ne?
Sadece köye dair şeylerden bahsetmeleri ve seninle ortak noktaları olmaması onları cahil yapmaz bence öncelikle bu fikrini değiştir.
Her köyde oturan uzun etek giyip eşarp da takmıyor gördüğüm kadarıyla.
Neden hayatının sonuna kadar köyde yaşayacaksın onu da anlamadım.
Ama hayatının sonuna kadar o köy öyle kalmaz gelişir illaki.

Son düzenleme:
9 haneli bu durumda köy olmuyor orası .. 2.'si insanları cahil diye nitelendirmeniz hiç hoş değil bence herkesin kendince bir yaşamı var sizde onların gözünde çok bilmiş olabilirsiniz mesela bana kızmayın lütfen. Ve neden taşındınız ki?? Ayrıca orda ikamet edebilirsiniz ama yinede gezip dolaşabilirisniz oturdugunuz yerle ilgisi yok kendinizi eve tıkamayın yani ..

ben köyde yaşamayı çok isterdim . ama imkansız tabi . iş durumum yüzünden . ama bir köyde herkesten uzakta yaşamak çok güzel olurdu . büyük bir şehirde doğdum büyüdüm ama köy hayatına çok özenirim nedense .

Köy hayatı muhteşem:16: ne zaman köyüme gitsem,istanbula dönmek istemem:50: "cahillik"kelimesi hoş olmamış..yok şu etek moda,yok saçımın boyası geldi vs...yerine.tavuktan,inektek konuşmayı tercih ederim:34: ne güzel,sebzeler ekerim,çiçekler yetiştiririm...sizin "cahil"benim ise "samimi"bulduğum insanların arasında vaktin nasıl geçtiğini anlamazdım..yapacak o kadar çok şey varki köyde aslında:16: umarım alışırsınız.

Ben akdenizde yaşıyorum yaşadıgım yerin köyleri ve yaylaları hiç şehiri aratmaz.Havuzlu siteleri,internet cafeleri,resturantları,çay bahçeleri herşeyleri var şehirden farksız oldu.

Siz köyde yaşıyorsunuz diye eşarp takmak yada uzun kollu giymek zorunda degilsiniz.Ayrıca insanları cahil diye ayırmayalım herkesin yaşamı düşünce biçimi farklıdır.

Cahil değil sadece fırsatları, imkanları elverdiğince öyle yaşıyorlar, gördükleri o insanların napsınlar yani.
Ben de köy hayatını sevmem, düşünmek bile istemem ama mecbur kalsam sevmeye, benimsemeye çalışırdım herhalde.
Kendini insanlardan soyutlamamalısın madem ömür boyu kalacağım diyorsun benimsemeye bak.

Köyde olma sebebin ne?
Sadece köye dair şeylerden bahsetmeleri ve seninle ortak noktaları olmaması onları cahil yapmaz bence öncelikle bu fikrini değiştir.
Her köyde oturan uzun etek giyip eşarp da takmıyor gördüğüm kadarıyla.
Neden hayatının sonuna kadar köyde yaşayacaksın onu da anlamadım.
Ama hayatının sonuna kadar o köy öyle kalmaz gelişir illaki.
belki yanlıs yazdım cahillikleri inekten tavuktan bahsetmeleri degil, ben acık giyinen bi insanım mesela bunu cok yadırgıyolar yok efendim babasının yanında pijamayla geziyomus, yok bası acıkmıs, yok kot giyiyo orası burası görünüyo utanmaz, varsa yoksa dedikodu o ne yaptı bu ne dedi beni sıkan bunlar.. İllaki gelisir dedigin herhelde bi 20 30 yıl snrası o zaman ben elinde bastonla dolasan bı yaslı olacagım icin artık umursamam herhalde

9 haneli bu durumda köy olmuyor orası .. 2.'si insanları cahil diye nitelendirmeniz hiç hoş değil bence herkesin kendince bir yaşamı var sizde onların gözünde çok bilmiş olabilirsiniz mesela bana kızmayın lütfen. Ve neden taşındınız ki?? Ayrıca orda ikamet edebilirsiniz ama yinede gezip dolaşabilirisniz oturdugunuz yerle ilgisi yok kendinizi eve tıkamayın yani ..
cahil diye nitelendirmemin bi sürü sebebi var canım, kendinlzi eve tıkamayın diyosun acaba ben canım sıkıldıgımda kalkıp tek basıma merkeze gidebilirmiyim
(namus davası olur alim alah) burada kadınlar her zaman ikinci plandadır, (bosuna cahil demiyorum)...

aslında köy hayatı güzel ama şehir hayatına alış bir insan için çok sessiz sıkıcı geleblir.benim eşiminde eline köy geçse yerleşecek o kadar çok seviyor.tabi ben istemiyorum.

belki yanlıs yazdım cahillikleri inekten tavuktan bahsetmeleri degil, ben acık giyinen bi insanım mesela bunu cok yadırgıyolar yok efendim babasının yanında pijamayla geziyomus, yok bası acıkmıs, yok kot giyiyo orası burası görünüyo utanmaz, varsa yoksa dedikodu o ne yaptı bu ne dedi beni sıkan bunlar.. İllaki gelisir dedigin herhelde bi 20 30 yıl snrası o zaman ben elinde bastonla dolasan bı yaslı olacagım icin artık umursamam herhalde

O dedikodular şehirde de var ne yazık ki ordan kurtulsan da şehirde aynı şeyler devam ediyor.
Ömrümü böyle bir yerde geçirmek istemiyorum dediğin için böyle kalmaz dedim ben zaten :)
Büyük ihtimalle umursamazsın tabiki de :)
Hep durum böyle kötü olacak değil ya düzeltince gidersiniz merkeze dua et bol bol.

ben istanbulda yaşıyorum, annem istanbul doğumlu köye gelin gelmiş öyle bir köy ki sene 2013 doğru düzgün evlere su getiremediler ,yol yok ,bakkal çakkal hiçbiri yok,tv de belli 1-2 kanal ya çeker ya çekmez ,evlerin altı ahır , piresi , kokusu eksik olmazyeni yeni birkaç evde wc düzenli eski evlerde o kısımda kötü ..annem 2 yıl yaşamış köyde ,babamda askere gitmiş üstüne babaannem dedem halalarım amcalarım hepsi bir evde 2 yıl .. ilk gittiğinde çok garipsemişler, köy halkı garipsemiş istanbullu gelin diye diye .. ama annem çabuk adapte olmuş geçirmiş kafasına yemenisini ineği kitaplarda gören kadın babaannemin yardımıyla başlamış inek sağmaya hamur açmaya davar gütmeye tarla tapan işleri yapmaya ,ahır temizlemeye..sonra memuriyet hayatı taşınmışlar haliyle .. bayramda seyranda gidiyoruz.. yine gider gitmez yemenisi bağlar kolları sıvar girişir,şalvarınıda giyer ,, ama herkes böyle olacak diye birşey yok eğer sabrınız varsa sabırlı olun kotunuzu giyin ,ama yok sabrım diyorsanız ortam size değil siz ortama uyarsanız mutlu olursunuz çünkü oraya giden sizsiniz adapte olması gereken sizsiniz dedikodu demişsiniz ama tavuktan bahsediyolar hep diyende sizsiniz :D konuşmalar hoşunuza gitmezse işim var der kalkarsınız köy yerinde iş bitmez malum :31:

gerçekten zor bir yaşam tarzı köy hayatı belki 10 -15 gün çekici olabilir ama sürekli kalmayı düşünün bir de ....kışın soba yakarsın doğru düzgün evin düzeni olmaz kafa dengi sohbet edip dertleşeceğin kişi çok az belkide yok (9 haneli dediğin için).dışarda çok gezsen laf olur küçük ilçelerde bile böyleki gel gelelim köye....eşine sehirden bir iş bakmaya çalışın bence sende çalışabilirsin eşin dışarda çalıştırmazsa çocuk bakabilirsin

Ben de eşimin işinden dolayı köye gelin geldim. Ömrü hayatımda köy nedir bilmezken onu sevdiğim için kabullendim bu durumu. Şehir hayatına alışan bir insan için köyde yaşamak gerçekten de kolay değil. Köy insanı sıcak ve samimidir fakat çerçeveleri dardır, dünyaları köylerinden ibaret... Bazen komşulara gidiyorum muhabbetleri benim dünyamdan öyle farklı ki ayak uydurmak zor. Çok fazla dedikodu var zira herkes birbirini tanıyor falanca filancayla ne yapmış kaynatıp dururlar. Ben de dedikoduyu hiç sevmem bu sebeple çok sık görüşmek istemiyorum. Haa hepsi aynı değil içlerinde kendini geliştirmiş kimselerde var onlarla muhabbet hoş oluyor. Öte yandan ulaşım imkanı kısıtlı, elektirik kesintisi, su kesintisi sürekli oluyor. Bakın ben hamileyim ha deyince şehre gidemiyorum. Sıkıntı sadece insanıyla da alakalı değil. Buradakiler bu koşullara alışmış. Fakat bizler için durum gerçekten daha da sıkıntılı... Bunlara alışmak hiç de kolay değil. Fakat orada yaşayacaksan kabullenmek zorundasın. İyi taraftan bakmaya çalışmalısın. Benim en çok hoşuma giden doğal besinler, taze sebze meyveler, temiz hava sessiz ortam. Şehirde de bunları bulmak imkansız...

cahil diye nitelendirmemin bi sürü sebebi var canım, kendinlzi eve tıkamayın diyosun acaba ben canım sıkıldıgımda kalkıp tek basıma merkeze gidebilirmiyim
(namus davası olur alim alah) burada kadınlar her zaman ikinci plandadır, (bosuna cahil demiyorum)...

Cahillik meselesine gelince evet maalesef ben de ara sıra öfkelendiğimde bu talihsiz sözcüğü sarfediyorum. Ama cidden beni çileden çıkarıyorlar bazen. Sizlere bir örnek vereyim: Bir sabah uyandım evimin girişinde balkon var epey de geniştir demirlere halı sermişler. TEpem attı. İnsan bir kapıya vurur komşu müsait misin balkonunu kullanabilir miyim der değil mi? Kim bilir kimin halısı! Belki ben de bu gün halı sereceğim belki balkonu yıkayacağım işim var belki insan sormaz mı yahut haber etmez mi? Bu olayı sadece bir kere de yaşamadım bir kaç kere oldu. Birinde asarken yakaladım. Komşu dönüp bakmıyor bile o günde çamaşır yıkamıştım beş on dakika sonra serecektim. Söyledim artık ne yapayım. E gel de cahil deme şimdi... Bana haber etse çamaşır yıkamazdım. Üstelik halılarını kollarım rüzgar eserse düşmesin diye kontrol ederim neden haber verme zahmetinde bulunmuyorsun be kadın! İçerde insan yaşıyor ama değil mi? Bir örnek daha vereyim mi? Bir gün yakın komşunun annesi vefat etmişti ben de komşu hakkıdır diye adetlerini sordum yemek götüreceğim. Meğerse burada şehirdeki gibi herkes yemek götürmezmiş. Kişi öğünün yemeğini üstlenirmiş. Neyse ben de kabul ettim eşim çok severdi o teyzeyi sevaptır dedim. Etli pide yaptırdık çorba salata falan. Eşimle gönderdim yemeği. Vay efendim bir dedikodu aldı köyü neymiş yemeği göndermişim de başında neden durup da servis etmemişim bire mübarekler ben hiç bir akrabalığım yokken üstelik daha da yeni gelinken size yemek yapıp gönderiyorum siz kalkmış benden bir de servis bekliyorsunuz. O günden sonra tövbe ettim yok bacım yok bunlara iyilik yaramaz... :19:

Davulun sesi uzaktan hoş gelir, bazı insanlar için uzaktan ahkam kesmek kolay tabii. 9 haneli bir mezrada eminim yaşamak çok zordur. Hiç bir sosyal faaliyet olmaması, kültür farkı yaşadığın sınırlı sayıda insanla görüşmeye mecbur olmak, için sıkılsa şöyle bir yol boyu yürüyüş yapamamak eminim çok çok zordur. Hele hele çocuk varsa ufacık bir yerde büyümesi bayaa bi sıkıntı. Almak istediğin bişeyi bile bulupta alamazsın kolayca. Orda yaşamak isteyen insanları koy oraya eminim ki 2 hafta sonra çıldıracak gibi olurlar o yüzden o laflara bakma hiç. Allah yardımcın olsun. İnşallah durumunuz tez zamanda düzelir ve merkeze taşınırsınız yeniden.

Back
X