Bir türlü geçmeyen bel ağrım

Ayse969

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
117
29
13
Merhaba herkese,

Belki burda da benzer sıkıntıları yaşayan ve çözüm bulmuş birileri vardır diye bu konuyu açmak istedim. Başlıkta ağrı dedim ama aslında belimin kalçaya yakın bölgesinde aylarca geçmeyen derin kas spazmım var aslında böyle yaşamaya da alıştım ama asıl sıkıntı orda bir şeyler yolunda gitmediği için yürürken bacağımı zorluyor, kasıyor, yoruyor. Durup dinlenmeden yürüyemiyorum. Artık gerçekten ne dışarı çıkmak ne gezmek hiç keyif aldığım şeyler değil. MR çekildi fıtık çıktı ama sinire dokunmuyor başlangıç seviyesi. Doktor bile şaşırdı bacağı etkilememesi gerekir dedi. Fizyoterapiye gidiyorum manuel terapi yapılıyor iyi de geliyor ama yürüyünce biraz tekrar başa dönüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. En ufacık bir öneri, bilgi benim için çok değerli.

Merhaba herkese,

Belki burda da benzer sıkıntıları yaşayan ve çözüm bulmuş birileri vardır diye bu konuyu açmak istedim. Başlıkta ağrı dedim ama aslında belimin kalçaya yakın bölgesinde aylarca geçmeyen derin kas spazmım var aslında böyle yaşamaya da alıştım ama asıl sıkıntı orda bir şeyler yolunda gitmediği için yürürken bacağımı zorluyor, kasıyor, yoruyor. Durup dinlenmeden yürüyemiyorum. Artık gerçekten ne dışarı çıkmak ne gezmek hiç keyif aldığım şeyler değil. MR çekildi fıtık çıktı ama sinire dokunmuyor başlangıç seviyesi. Doktor bile şaşırdı bacağı etkilememesi gerekir dedi. Fizyoterapiye gidiyorum manuel terapi yapılıyor iyi de geliyor ama yürüyünce biraz tekrar başa dönüyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. En ufacık bir öneri, bilgi benim için çok değerli.
Düzenli pilates yapın. Haftada 3-4 kez ve profesyonel bir pilates eğitmeni eşliğinde.

Düzenli pilates yapın. Haftada 3-4 kez ve profesyonel bir pilates eğitmeni eşliğinde.
Aslında bir ara düzenli ama çok sık değil yaptım grup derslerine katıldım genel olarak güçlendiğim için mi iyi geldiğinden bilmiyorum ama evet daha kolay yürüdüm. Sadece korkum yanlış hareket yapıp daha kötü yapmak. Bazı derslerden sonra çok rahatladım ama bazılarında çok kasılıyordum

Fıtık yürümeyi de etkiliyor bacak ağrısı da yapıyor maalesef yakınımdan biliyorum... Çok geçmiş olsun. Hareketsiz yaşam iyice kötü eder doktorun iyi gelecek diye verdiği egzersizleri aksatmadan yapmalısınız

Aslında bir ara düzenli ama çok sık değil yaptım grup derslerine katıldım genel olarak güçlendiğim için mi iyi geldiğinden bilmiyorum ama evet daha kolay yürüdüm. Sadece korkum yanlış hareket yapıp daha kötü yapmak. Bazı derslerden sonra çok rahatladım ama bazılarında çok kasılıyordum
İşte o yüzden deneyimli ve profesyonel birinden ders almanız lazım. Hani pilates eğitmeni olmak için eğitim almış birinden değil de mesela spor akademisi mezunu, insan anatomisini bilen veya fizyoterapist gibi birinden ders alın. Hareketsiz olduğunuz için muhtemelen böylesiniz. Ev işi yapmak hareketli olmak demek değil bunu unutmayın. Egzersiz farklı bir şey.

En ufacık bir öneri dediğiniz için; tedavi etmez ama belki ağrıyı rahatlatır diye yazıyorum.
1 birim biberiye yağı
2 birim hint yağı
4 birim zeytinyağını karıştırıp bölgeye uygulamayı deneyebilirsiniz.
Bacağa vuran fıtık ağrısında başkasında tecrübe ettim. Beklenmedik derecede ağrılar azaldı. Ancak her durumda aynı etkiyi göstermeyebilir.
Hassas ciltli iseniz zeytinyağ miktarını artırın.
Umarım şifa bulur bacağınız.
Geçmiş olsun.

Merhaba herkese,

Hayat kalitem yok artık bu agrı yüzünden öyle ki cinsel hayatıma kadar bloke etti beni

Yürürken gayet normal ama bir eğilsem acıdan ölüyorum hapşırmak ölüm gibi

Yattığım oturduğum yerden kalkamıyorum kalçama yakın yerden bacaklarıma kadar vuran bir agrı

Randevum var sanırım ben de de fıtık var

Agır kaldırmak zorunda olduğum bir işim var nasıl olacak bilmiyorum

Magnezyum alıyorum şimdilik

Akrephanima katılıyorum. Benzer bir problemim vardı, çözümü fizyoterapist ile bire bir pilateste buldum. Duruşum ciddi düzelmişti. Haftada 2 3 kere gidiyordum.

Back
X